NEO versus ETHEREUM: wat is het verschil?

neo versus ethereum

Bitcoin was de eerste cryptocurrency die werd gelanceerd. Het is ook de meest populaire cryptocurrency ter wereld. Er zijn echter verschillende typen die in de loop der jaren in het spel zijn gekomen en een geweldige indruk hebben gemaakt vanwege hun geavanceerde functies. Twee van dergelijke namen zijn NEO en Ethereum.

NEO en Ethereum zijn spraakmakende cryptocurrencies die een op blockchain gebaseerd systeem bieden met verschillende tools voor ontwikkelaars die worden aangedreven door crypto-activa (ETHER in Ethereum, GAS in NEO). Ze zijn ontwikkeld om slimme contracten, DApps en ICO’s op een gedecentraliseerde manier te hosten. Beide projecten hebben een open source, Turing compleet en worden ondersteund door de community met geweldige en responsieve teams. Laten we deze twee eens nader bekijken.

NEO

NEO is een blockchain-project dat functioneert met behulp van blockchain-technologie en digitale identiteit om activa te beheren, een slimme economie te maken en activa te digitaliseren. NEO heeft zijn unieke algoritme genaamd gedistribueerde Byzantijnse fouttolerantie (dBFT). Het unieke bespaart energie en leidt tot snelle transacties. NEO stelt gebruikers in staat om een ​​gedecentraliseerde applicatie uit te voeren en werkt niet in een specifieke taalvereiste, aangezien het ook kan worden gemaakt in Java, Go en C #. Lees er meer over op aBitGreedy.

Een van de redenen voor het succes wordt toegeschreven aan de steun van de Chinese regering. Van oudsher stond China vijandig tegenover het gebruik van cryptocurrencies. In de afgelopen tijd is het land echter overgestapt op het implementeren van de blockchain-systemen. NEO heeft een partnerschap met veel grote bedrijven, waaronder Coindash en Alibaba.

ETHEREUM

Ethereum creëerde een van de meest interessante technologieën in de blockchain-industrie: slimme contracten. Hierdoor heeft het netwerk een brede acceptatie gekregen. Ethereum is nu het populairste platform ter wereld om slimme contracten te creëren en uit te voeren. Slimme contracten hebben te maken met een code die helpt bij het ondersteunen van complexe taken, zoals het uitwisselen van eigendommen, geld of andere soortgelijke activa. Het functioneert ook bij het ontwikkelen van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s). DAO’s voeren activiteiten uit zonder enige leiderschapsstructuur. Ze volgen een reeds voorgedefinieerd programma zonder enige inmenging via fraude of derden.

GROTE VERSCHILLEN TUSSEN NEO EN ETHEREUM

Als je de cryptomarkt bekijkt, vind je veel altcoins. Maar het is moeilijk om een ​​van hen te vinden die concurreren met Ethereum of een alternatief ervoor. NEO wordt gezien als de enige altcoin die een mogelijke concurrent of alternatief voor Ethereum zou kunnen zijn. Hieronder staan ​​de belangrijkste verschillen tussen deze twee.

  • Ze maken gebruik van verschillende algoritmen.

Neo maakt gebruik van gedelegeerde Byzantijnse fouttolerant (ook bekend als dBFT), een verbeterde vorm van het Proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme dat verschilt van dat van Ethereum, dat een intensiever en duurder energiezwaar mechanisme gebruikt, Proof-of-work ( PoW). Onlangs heeft Ethereum vooruitgang geboekt bij het toepassen van een proof-of-stake-algoritme dat de snelheid en energie-efficiëntie zal verhogen, maar nog steeds niet vergeleken met dat van NEO.

  • Backing

Een ander verschil tussen deze twee is de steun. NEO wordt gesteund door de Chinese regering, wat heeft geleid tot zijn brede populariteit en acceptatie in China en bijgevolg NEO de voorsprong heeft gegeven om te profiteren van de enorme Chinese markt. Afgezien hiervan wordt het ook ondersteund door staats- en nationale banken. Het wordt ook ondersteund door Microsoft en Alibaba. Ethereum wordt daarentegen door geen enkele regering gesteund. Het heeft alleen enige ondersteuning van EEA-Enterprise Ethereum Alliance, wat helpt om zijn successen populair te maken op wereldplatforms.

  • Functioneel en technisch verschil

NEO kan geen harde vork ondergaan terwijl Ethereum al in tweeën is gesplitst: Ethereum en Ethereum Classic. Functioneel gezien is NEO superieur aan Ethereum.

  • Taal

De slimme contracten en DApps van NEO kunnen in meerdere programmeertalen worden geschreven, waaronder Java, C # enz., Terwijl Ethereum een ​​specifieke programmeertaal heeft die bekend staat als Solidity; dit is niet goed bekend en wordt nog niet beheerst door veel programmeurs.

  • Deelbaarheid

NEO bestaat alleen in hele getallen en kan niet worden onderverdeeld in decimalen, in tegenstelling tot Ethereum dat crypto-brandstof gebruikt en kan worden onderverdeeld in decimalen.


  • Snelheid

Neo is aanzienlijk sneller in vergelijking met Ethereum. Het kan ongeveer 10.000 transacties per seconde aan, veel meer in vergelijking met Ethereum’s 15. Dit grote nadeel voor Ethereum heeft geleid tot een langetermijnplan van schaalbaarheid dat het probleem kan oplossen..

  • De blockchain aanwakkeren

Terwijl NEO NeoGAS produceert voor gebruik als crypto-brandstof, voedt Ethereum zijn netwerk via kleine eenheden Ether.

  • Veiligheid

In termen van beveiliging wordt NEO kwantumcomputer-proof genoemd omdat het het enige blockchain-platform is dat vrij is van kwantumcomputerbedreigingen. Ze hebben een antikwantumcryptografiemechanisme ontwikkeld dat NeoQS wordt genoemd. Kwantumcomputers hebben de macht om blockchainsystemen te manipuleren. Of deze negativiteit nu in het spel komt of niet, het heeft geen gevolgen voor NEO.

  • Internationaal publiek

De meeste artikelen over Neo zijn meestal in het Chinees en zeer weinig voor het Engelstalige publiek zijn vertalingen voor buitenlandse investeerders niet betrouwbaar. Vertalingen zijn niet nodig in Ethereum. Het is een wereldwijde onderneming die zich volledig richt op zowel internationale als Engelse lezers.

  • Richting

Neo digitaliseert traditionele activa uit de echte wereld, met behulp van digitale identiteit in combinatie met het uitvoeren van slimme contracten en DApps, met het oog op het maken van een slimme economie, terwijl Ethereum talloze gevallen van digitale identiteit, gedecentraliseerde uitwisselingen, computers, overmakingen en KYC’s organiseert, gericht om de enige supercomputer ter wereld te worden.

GEVOLGTREKKING

Welke is beter: NEO of Ethereum?

Op dit punt is het moeilijk om aan te geven welke beter is. Het is ook verleidelijk om in beide te investeren, omdat beide projecten open source zijn, Turijn compleet zijn en enorme steun van de gemeenschap hebben. NEO heeft hun motief aangegeven om zichzelf te positioneren om in constante en directe concurrentie met Ethereum te zijn. Beiden moeten zich echter concentreren op het ontbreken van de functie, met name de reguliere acceptatie. Op het gebied van technologie is Ethereum goed gepositioneerd in de cryptomarkt.

Niemand weet wat hun respectievelijke toekomst inhoudt; gezien het grote geheel van dingen, zijn zowel NEO als Ethereum relatief nieuw, en er is zeker ruimte voor beide altcoins in de cryptosfeer.

Beiden moeten ook hun belangrijkste beloften nakomen. Wanneer dit gebeurt, zullen we zeker een duidelijk beeld hebben van welk cryptocurrency-netwerk beter is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector