Leer hoe u kunt voorkomen dat u hoge kosten betaalt voor crypto-uitwisselingen

vermijd het betalen van hoge vergoedingen

Uitwisselingen nemen een deel van uw cryptofondsen voor hun diensten, en hoewel u vergoedingen niet volledig kunt omzeilen, kunt u hoge vergoedingen vermijden door een aantal trucs te gebruiken.

Het eerste waar u op moet letten, zijn de verschillende vergoedingsstructuren die door beurzen worden gebruikt en hoe u deze in uw voordeel kunt manipuleren. U kunt uiteindelijk geld besparen door de juiste crypto-uitwisseling voor een specifieke transactie te selecteren.

Laten we eens kijken welke kosten u gewoonlijk in rekening wordt gebracht op crypto-uitwisselingen:

Handelskosten

De meest basale vergoeding voor beurzen is de handelsvergoeding. Deze vergoeding wordt toegepast wanneer u een crypto voor een andere crypto verhandelt. Een eenvoudig advies zou zijn om een ​​beurs te vinden met de laagste handelskosten. Maar er zijn veel andere vergoedingen die aan het handelsproces worden toegevoegd, zoals u snel zult ontdekken.

Wisselkosten

wisselkostenAndere vergoedingen die door beurzen in rekening worden gebracht, kunnen kosten voor het aanmaken van adressen, stortingskosten en opnamekosten voor transacties zijn. De meeste beurzen rekenen geen aanbetalingskosten, maar dit kan resulteren in hogere opnamekosten.

Ook kan een beurs die geen opnamekosten in rekening brengt, worden weerspiegeld in hogere handelskosten, of een kleine handelsvergoeding kan hogere stortings- en opnamekosten hebben opgeleverd..

U moet voorzichtig zijn met deze strategie om bepaalde vergoedingen te verbergen terwijl u veel reclame maakt voor degenen die schijnbaar kleiner zijn. De meeste beurzen verkopen zichzelf op deze manier en verbergen de niet-concurrerende vergoedingen in de kleine lettertjes. Dat is de reden waarom veel gebruikers online klagen nadat ze hebben gehandeld wanneer ze ontdekken dat de beurs een groter deel van hun geld heeft ingenomen.

Sommige vergoedingen worden berekend op basis van het percentage van de transactie, terwijl andere een vast tarief hebben voor alle handelsbedragen. Om te voorkomen dat u hoge kosten moet betalen bij het verhandelen van lage bedragen, moet u niet kiezen voor beurzen die een vast vergoedingssysteem gebruiken.

Als je een beurs ziet die beweert dat ze geen commissies, geen wisselkosten en geen servicekosten hebben, begin je je af te vragen, hoe verdienen ze hun geld? Simpel, ze verkopen het paar gewoon tegen een hogere koers dan op de open markt.

Premiekosten

ConversiekostenVoor directe transacties moet u de uitwisseling meer betalen voor dit type premiumservice. Directe aankoopopties worden geleverd met hoge prijzen. Stel dat een beurs beide soorten diensten aanbiedt; Bij het kopen van Bitcoin worden direct 7% transactiekosten in rekening gebracht, terwijl handelen op hun markt een lagere prijs per transactie zou hebben, meestal ergens onder de 1%. U kiest er natuurlijk voor om een ​​markttransactie te plaatsen in plaats van voor directe handel te gaan.

Conversiekosten


Andere verborgen commissies hebben betrekking op conversiekosten. Als u een andere fiat-valuta stort op een exchange die alleen dollars accepteert, worden er kosten in rekening gebracht voor het omrekenen van uw valuta. Maar hoeveel kan een conversievergoeding kosten? Nou, Coinbase voegt een spread van 0–2% toe aan de wisselkoers. En als u op dezelfde rekening wilt laten uitbetalen, verliest u twee keer geld aan de wisselkoers. Een goede manier om te voorkomen dat u hoge conversiekosten moet betalen, is door ze van tevoren in het echte leven uit te voeren voordat u geld stort of opneemt op een beurs..

Nu u een beter begrip heeft van hoe vergoedingen op beurzen werken, gaan we enkele methoden onderzoeken om deze kosten te minimaliseren, zodat u hetzelfde geld kunt krijgen in uw dagelijkse actieve transacties..

Gebruik nooit creditcards

geen creditcardVoor het doen van fiat-stortingen via creditcard of betaalpas worden bij elke uitwisseling astronomische kosten in rekening gebracht. Coinbase berekent een vergoeding van 3,9% voor creditcardstorting, en de kosten kunnen oplopen tot zelfs 5%.

Dus in plaats van een kredietaccount te gebruiken, moet u kiezen voor een wisselstortingsrekening, bankrekening of e-wallet.

Wisselstortingsrekeningen kunnen worden gefinancierd via ACH, en er worden meestal geen kosten in rekening gebracht voor de storting, en de meeste van deze rekeningen zijn USD die FDIC-verzekerd zijn. Door dit type account te gebruiken, kunnen de handelskosten ergens in het bereik van 0,25% liggen in plaats van 4% -5% kosten die in rekening worden gebracht bij het gebruik van een kaart.

Voeg liquiditeit toe via uw marktorders

Er zijn bepaalde uitwisselingen die gebruikers belonen voor het gebruik van limietorders, waarbij u niet alleen hoge kosten vermijdt, maar eigenlijk helemaal geen kosten. Dit is hun manier om handelaren te belonen voor het toevoegen van liquiditeit aan de markt. U betaalt echter vergoedingen wanneer u liquiditeit neemt (wat wordt genoemd als taker-vergoeding), wat betekent dat u een kooporder aan de vraagzijde vult, of u een verkooporder aan de biedzijde vult..

Houd rekening met opnamekosten

In plaats van rechtstreeks cryptovaluta van uw Coinbase-portemonnee naar andere beurzen op te nemen, kunt u ervoor kiezen om ze eerst naar Coinbase Pro te verplaatsen..

Vervolgens kunt u vanaf uw Coinbase Pro-account uw geld overboeken naar andere beurzen. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het verplaatsen van uw geld van Coinbase naar Coinbase Pro, en er zijn ook nieuwe kosten verbonden aan het verplaatsen van cryptovaluta van Coinbase Pro naar andere beurzen..

Peer-to-peer-platforms

peer-to-peer-platformPeer-to-peer-platforms of marktplaatsen stellen individuen in staat om met elkaar in contact te komen zonder dat een derde partij moet bemiddelen bij de transactie. De twee partijen stellen zelf de handelsvoorwaarden vast en komen de verkoop- of koopprijs overeen, evenals de betalingsmethode en locatie (als ze besluiten om persoonlijk te ontmoeten).

Enkele van deze marktplaatsen zijn LocalBitcoins, Paxful en LocalEthereum. Zelfs als er geen handelskosten, conversie-, stortings- of opnamekosten zijn, berekent het platform een ​​vergoeding van 1% voor verkopers. Kopers hoeven geen kosten te betalen.

Een ander nadeel is dat dergelijke platforms minder gebruikers hebben, dus je zult moeten wachten om een ​​verkoper te vinden, en als je er eenmaal een hebt gevonden, moet je heel voorzichtig zijn, want er zijn veel oplichters.

Handel alleen wanneer dat nodig is

De eenvoudigste manier om te voorkomen dat u hoge kosten moet betalen, is door helemaal niet te handelen. Door actief te handelen, wordt het geld dat u aan tientallen vergoedingen besteedt, opgeteld. De beste zet zou dus zijn om zelden alleen te handelen als er kansen zijn die hoge winst kunnen opleveren.

Gevolgtrekking

Als u een actieve handelaar bent, moet u de beurzen en al hun kosten nauwkeurig bekijken. Ook al vindt u er misschien een met lagere tarieven op de ene afdeling, het zal hoogstwaarschijnlijk hogere kosten hebben voor andere aspecten. U moet uw handelsstijl overwegen en hoe u deze kunt gebruiken om onnodige kosten te vermijden.

Uitgelichte afbeelding: cryptowisser.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map