Hoeveel Bitcoin-adressen zijn er

Invoering

Zolang Bitcoin de RIPEMD160 hash-functie, er zijn 2 ^ 160 Bitcoin-adressen.

Dat aantal is: 1.461.501.637.330.902.918.203.684.832.716.283.019.655.932.542.976

Het is zo’n belachelijk aantal dat het ‘astronomisch’ noemen een belediging is voor de enorme omvang ervan. Dus hoe groot is het precies? Het visualiseren van het aantal Bitcoin-adressen dat bestaat is geen gemakkelijke taak, maar gewoon voor de lol gaan we proberen u daarbij te helpen.

Wiskundige berekeningen op bord

Gewoon dat aantal verdelen zodat elk van de 7,442 miljard mensen die op aarde leven een gelijk aantal Bitcoin-adressen kunnen hebben, zal niet werken omdat er niet genoeg mensen op aarde wonen om dat aantal begrijpelijker te maken dan het al is. Dat komt omdat iedereen zou krijgen

196.385.600.286.334.710.857.791.565.804.391.698.421 Bitcoin-adressen.

Dat is gewoon een kleiner onbegrijpelijk aantal. Dus in plaats daarvan gaan we zandkorrels gebruiken.

Er zijn 2 ^ 63 zandkorrels op alle stranden van de aarde, gecombineerd [1]. Dat is ongeveer 9 biljoen zandkorrels (of 9.223.372.036.854.775.808).

meerdere universums btc

Stel je voor dat elke zandkorrel op aarde een andere planeet aarde is, en dat op elk van die planeten 7,442 miljard mensen wonen. Als we nu het aantal Bitcoin-adressen per persoon verdelen, zou elk van hen 3,5 miljard krijgen voor hun leven.

En als elk van die mensen precies 100 jaar leeft, hebben ze 110 Bitcoin-adressen die ze elke seconde kunnen gebruiken vanaf de seconde dat ze geboren zijn. Kanttekening: ik wilde oorspronkelijk van elke planeet in het Melkwegstelsel een aarde maken om dit punt te illustreren, maar het werkte niet omdat er slechts een zielige 100 miljard geschatte planeten in onze melkweg zijn (spot).

Geen enkele Satoshi voor jou …

man huilt

Helaas, met zoveel mensen, als elke persoon maar één Bitcoin-adres bezat, in plaats van 3,5 miljard, en we ze allemaal dezelfde hoeveelheid Bitcoin gaven aan hodl, ze zouden in feite allemaal nul Bitcoin hebben, omdat ze niet eens een fractie van één procent van een enkele zouden krijgen satoshi.

Een reden voor reusachtigheid


Het aantal Bitcoin-adressen is om een ​​zeer goede reden onbegrijpelijk. Hoe meer mogelijke adressen er zijn, hoe veiliger het portemonnees zijn van potentiële dieven.

Stel dat een aanvaller dit wil proberen. Ze willen willekeurig privésleutels genereren, de bijbehorende openbare adressen berekenen en controleren of er Bitcoin in zit. Zelfs als er 1 miljard wallet-adressen waren met Bitcoin erin, zal de zon zich hebben uitgebreid en de aarde overspoeld hebben (dit zal ongeveer 7,5 miljard jaar vanaf nu gebeuren) lang voordat een van die adressen kon worden gevonden met een willekeurige generator.

Maak je geen zorgen … er kan altijd meer zijn

Bitcoin-adressen worden gemaakt met openbare sleutels. De openbare sleutel wordt eerst gehasht met de SHA256-algoritme, vervolgens wordt die hash genomen en opnieuw gehasht met behulp van het eerder genoemde RipeMD160-algoritme. Maar waarom worden openbare sleutels twee keer gehasht als elliptische curve-cryptografie zo veilig is??

cyber veiligheidsconcept

Volgens Blockstream-medewerker en Bitcoin Core-ontwikkelaar Pieter Wuille, je zou Satoshi Nakamoto zeker moeten vragen om de exacte redenen te achterhalen; maar we weten wel dat het hashen van de SHA256-uitvoer met het RipeMD160-algoritme de grootte van het adres verkleint van 32 bytes naar 20 bytes, wat ruimte bespaart op de blockchain.

Bovendien, gerespecteerde cryptograaf Joel Katz legt uit dat hoewel RipeMD160 werd gekozen voor de kleinere adressen, niemand de reden weet waarom SHA256 ook werd gebruikt. Hij biedt twee mogelijkheden. RipeMD misschien een defect hebben, dus het combineren met SHA256 zou de beveiliging versterken.

Joela Katz uitleg

De andere mogelijkheid is dat er mogelijk zwakke punten in de MD-structuur waren die deze kwetsbaar zouden maken voor een aanval, zoals een aanval op lengteverlenging (wat hij wat gedetailleerder uitlegt maar het niet waarschijnlijk acht), en dat het combineren van RipeMD160 met SHA256 elimineert die dreiging.

Veiligheid is in ieder geval het antwoord. Beide cryptografische algoritmen zijn bekend en een is kleiner van formaat. Beide gebruiken is gewoon extra veiligheid.

FAQ

Wat is een Bitcoin-adres?

Een Bitcoin-adres bestaat uit een ID van 26-35 alfanumerieke tekens, beginnend met het nummer 1, 3 of bc1 dat een mogelijke bestemming voor een bitcoin-betaling vertegenwoordigt.

Hoe kom je aan een Bitcoin-adres?

Allereerst moet u een Bitcoin-portemonnee downloaden. Dit is een veilige software waarmee u Bitcoin kunt verzenden, ontvangen en opslaan.

Wie is Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto is de veronderstelde persoon of personen die Bitcoin hebben gemaakt. In feite is het niet zeker of dit de naam van een echte persoon is of dat het een pseudoniem is.

Wat zijn de twee belangrijkste soorten cryptografie?

Er zijn twee soorten: private key en public key. De eerste wordt ook wel ‘symmetrisch’ genoemd, en de tweede ‘asymmetrisch’. Het symmetrische systeem stelt vast dat zowel de afzender als de ontvanger dezelfde privésleutel moeten hebben om de gegevens te kunnen versleutelen en ontsleutelen.

Kan ik mijn privésleutel versleutelen??

Ja! Dit wordt wachtwoordzinbescherming genoemd. Het werkt een beetje anders voor elk apparaat, dus raadpleeg uw portemonneebedrijf voor documentatie. Dat gezegd hebbende, wees voorzichtig met het gebruik van deze functie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector