Hoe u uw bitcoin-bezit afdekt

Zoals elke houder weet, is bitcoin een vluchtig beest. Verbluffende prijsstijgingen kunnen snel worden gevolgd door hartverscheurende dalingen, en periodes van kalmte zijn vaak niets meer dan het oog van de grote bitstorm. Holding heeft zich in de loop van de tijd bewezen als een uitstekende strategie; er zijn echter momenten waarop die achtbaan naar de top van die berg kruipt, je ziet de eerste auto’s aan hun afdaling beginnen, en je WEET gewoon dat je op het punt staat met grote snelheid naar beneden te gaan. Wat kunt u doen om uw investering te beschermen als u zich op zo’n moment bevindt??

Hedge Bitcoin zonder om te wisselen naar USD

Gelukkig hoeft u uw bitcoin niet te verkopen om het risico te minimaliseren. Bitcoin-futuresbeurzen zoals bitmex bieden eenvoudige en effectieve methoden om uw blootstelling te verminderen of exact dezelfde nominale waarde van uw bitcoin te behouden tijdens prijsschommelingen..

Ten eerste gaan grote ups naar Flood @ThinkingUSD voor het spellen van deze afdekkingsmethode:

Velen van u weten dit misschien niet, maar als u uw blootstelling aan bitcoin wilt elimineren zonder daadwerkelijk het proces van conversie naar fiat te doorlopen, kunt u uw bezit verplaatsen naar synthetische USD op https://t.co/qr49NsLQCU door te kortsluiten met 1x hefboomwerking.

– Flood [Bitmex] (@ThinkingUSD) 9 februari 2018

Laten we eens kijken hoe dit precies zou werken. U wilt één bitcoin hedgen zodat deze de komende twee weken exact dezelfde USD-waarde behoudt, een periode waarin u geen aandacht kunt besteden aan de bitcoin-markt. Herhaal de volgende stappen en slaap comfortabel.

  1. Open een account bij bitmex en stort een bitcoin.
  2. Kies een toekomstige datum met een vervaldatum buiten de door u geselecteerde afdekkingsperiode van twee weken.  

Voor onze doeleinden valt de vervaldatum van maart buiten onze afdekkingsperiode en ligt qua prijs zeer dicht bij de huidige spotprijs (eeuwigdurend in de bovenstaande afbeelding).

  1. Short 30 maart met uw 1 bitcoin.

Merk op dat elk contract wordt gewaardeerd op één dollar, wat betekent dat de geselecteerde hoeveelheid gelijk moet zijn aan de dollarwaarde van een bitcoin. Let er ook op dat de hefboomwerking op de schuifregelaar linksonder is ingesteld op 1X.

Een limietorder geeft u eigenlijk een vergoeding van 025%, maar als de markt tegen u beweegt of de waarde van bitcoin daalt, wordt uw order niet gevuld. Voor een marktorder wordt een kleine vergoeding van 075% in rekening gebracht, oftewel 00075 van een bitcoin op uw ene bitcoin-order. OK, dus nu heb je shortcontracten gekocht ter waarde van USD tegen de nominale waarde van één bitcoin.  

4. Sluit de positie aan het einde van uw indekkingsperiode.

OK, je twee weken zijn voorbij en je opent je computerscherm licht geïnteresseerd om te zien hoe bitcoin heeft gepresteerd. Als gedurende die tijd bitcoin in prijs daalde, zou uw contractwaarde stijgen in bitcoin-waarde. Ervan uitgaande dat de prijs van bitcoin met 10% daalde tijdens uw afdekking van twee weken, zou u, zodra u uw positie liquideert (wat u kunt doen via het menu ‘posities’ onder aan het scherm), ongeveer 1,1 bitcoin waard zijn, minus de nemer. vergoeding indien relevant en een afwikkelingsvergoeding van 05%. Deze 1.1 zou dan in USD gelijk zijn aan het nominale bedrag toen u uw bestelling opende. Genie!

Als, aan de andere kant, bitcoin in waarde stijgt met 10% tijdens uw afdekkingsperiode van twee weken, zou uw contractwaarde in bitcoin-waarde dalen. Bij liquidatie zou u ongeveer 9 bitcoin aanhouden (nogmaals, minus eventuele relevante kosten), wat weer gelijk zou zijn aan de USD-waarde die aanvankelijk werd gebruikt om de shortpositie te openen. Verdomme.

Gebruikmaken van hefboomwerking bij hedging

Met behulp van hefboomwerking hoeft u niet al uw bitcoin uit de veiligheid van uw Trezor-apparaat te halen. Bij de meeste bitcoin-futuresbeurzen kunnen handelaren een grote bitcoinpositie beheren met een relatief klein rekeningsaldo. Stel dat u, in plaats van een hele bitcoin naar de futures-beurs te verplaatsen, u 2 bitcoin hebt overgedragen en een shortpositie van 1 bitcoin hebt geopend met een hefboomwerking van 5: 1. Net als in het vorige voorbeeld ging u toen weg tijdens uw onderbreking van twee weken, waardoor u bitcoin volledig uit uw hoofd zette, zeker in de overtuiging dat de nominale waarde in USD van uw bezit net zo veilig zou zijn als wanneer u 1 bitcoin op een 1X hefboomwerking, zoals eerder beschreven.

En dit is waar, op voorwaarde dat uw positie niet wordt geliquideerd. Bij een hefboomwerking van 5: 1 zou een beweging van 20% ten opzichte van uw positie ertoe leiden dat u het volledige bedrag verliest. In het geval dat de markt in de lange richting zou doorgaan, zou dit eigenlijk een gelukkig toeval voor u zijn. Uw verliezen zouden worden beperkt tot 2 bitcoin, de resterende 8 in uw trezor zou blijven stijgen in USD-waarde. Als je je hele bitcoin op een 1X short zou blijven steken, zou je bitcoin blijven verliezen – terwijl de nominale USD-waarde hetzelfde blijft.  

Aan de andere kant, als de positie wordt geliquideerd, en er is een omkering, ben je daar uit. 2 bitcoin. Als u de 1X short had, zou uw positie open blijven en zou u minder verlies lijden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me