Hoe u een digitale investeringsportefeuille maakt

investeringsportefeuille

In de wereld van cryptosystemen worden digitale activa steeds waardevoller. Activa zoals bitcoins en andere digitale valuta’s beginnen hun waarde aanzienlijk te zien stijgen als gevolg van de toegenomen liquiditeit van beleggers. Als gevolg hiervan wenden beleggers zich tot professionals om hen te helpen deze activa te creëren en te beheren. Als u van plan bent te investeren in digitale valuta’s, moet u nog steeds een idee hebben over het maken van een beleggingsportefeuille.

Wat zijn digitale investeringen?

digitale investering

Het internet maakte de weg vrij voor het bestaan ​​van verschillende beleggingstrends. Mensen kunnen nu investeren in wat ze digitale valuta zouden noemen, zoals bitcoins en andere blockchain-technologieën.

Om digitaal geld te begrijpen, is een grondige kennis vereist van de drie belangrijkste factoren die de waarde van digitale valuta beïnvloeden: vraag, aanbod en risico.

  • Levering: Dit heeft betrekking op de hoeveelheid valuta die wordt gecreëerd of overgenomen van de ene transactie naar de volgende.
  • Vraag naar: Dit is het totale bedrag aan dollars dat gedurende een bepaalde periode is uitgegeven, wat de koopkracht van de valuta vertegenwoordigt.
  • Risico: Dit is de mogelijkheid dat de waarde van de digitale valuta in online gemeenschappen zal afnemen als gevolg van speculatieve fouten of kwaadwillende activiteiten.

De populariteit van digitale valuta’s is gebaseerd op het feit dat ze het risico van transactiekosten verminderen en toegang bieden tot de wereldwijde financiële markt zonder dat er hoge initiële kosten nodig zijn..

Er zijn verschillende voor- en nadelen aan het investeren in deze cryptosystemen. Een voordeel zijn de lage handels- en aankoopkosten, aangezien u geen commissie of wisselkoersen hoeft te betalen. Een ander voordeel is de mogelijkheid om regelgeving over de hele wereld te implementeren. Er zijn echter nadelen aan het investeren in dit soort cryptosystemen, omdat sommige van deze valuta’s onstabiel zijn en moeilijk te verkopen wanneer de markt erom vraagt..

Veel mensen die van digitale investeringen houden, zoals cryptocurrency, maken gebruik van crypto-uitwisselingsplatforms zoals die worden aanbevolen door Coinformant. Met deze platforms kunt u het ene type digitale activa inruilen voor een ander op basis van de marktwaarde van uw activa. Deze uitwisselingsplatforms voor cryptocurrency helpen ook bij het creëren van een digitale investeringsportefeuille, die hieronder zal worden besproken.

Wat is een digitale investeringsportefeuille? 

Een beleggingsportefeuille omvat doorgaans twee of meer activaklassen. Toch kan de exacte mix van de componenten variëren, afhankelijk van het type portefeuille, de strategieën die worden gebruikt om de portefeuille te creëren, de voorkeuren van de investeerders die betrokken zijn bij de creatie ervan en de algemene voorwaarden op de markt..

In dezelfde zin bestaat een digitale activaportefeuille in de digitale wereld uit digitale activa die door verschillende personen of bedrijven kunnen worden gebruikt. Een essentieel onderdeel van een digitale activaportefeuille is de bestuursstructuur. Het governancesysteem stelt beleggers in staat de distributie van de munten in de portefeuille te controleren door regels op te stellen met betrekking tot het aantal munten, waar ze kunnen worden verhandeld, hoe ze kunnen worden uitgegeven en wie er toegang toe heeft..

Als het om digitale activa gaat, kiezen de meeste beleggers meestal voor die activa die gemakkelijk kunnen worden opgeslagen en overgedragen. Dit omvat verschillende soorten digitale valuta, zoals bitcoins en ether. Andere soorten activa die vaak worden gekozen, zijn tokens die echte goederen of diensten vertegenwoordigen. Diensten omvatten zaken als platformgames en online casino’s. Wanneer deze servicetokens worden verkocht, zijn ze meestal ook verhandelbaar en is er over het algemeen een markt waarop ze kunnen worden verhandeld.

Hoe u uw portfolio opbouwt

Er zijn andere cryptocurrencies dan bitcoin. Wanneer u online onderzoek doet en een valuta vindt waarin u wilt investeren om diversiteit aan uw activa toe te voegen, is dit de beste tijd om een ​​digitale activaportefeuille te maken.

Als u niet zeker weet hoe u moet beginnen, volgen hier enkele stappen die u moet nemen:


Stap 1: Kies een rekening die past bij uw beleggingsdoelstellingen 

Om een ​​digitale beleggingsportefeuille op te bouwen, heeft u een digitale beleggingsrekening nodig. Er zijn verschillende digitale makelaars online. Deze makelaars bieden verschillende diensten aan, afhankelijk van wat uw doelen zijn. Bij het kiezen van een makelaarsservice, zijn hier enkele dingen waarmee u rekening moet houden:

  • Solide financiële steun
  • Gebruiksvriendelijk handelsplatform
  • Geloofwaardigheid en betrouwbaarheid
  • Positieve klantenservice-ervaring
  • Levensduur
  • Technische hulp

Nadat u uw account heeft aangemaakt, kunt u beginnen met de tweede stap.

Stap 2: Bepaal uw risicotolerantie

Een van de belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden bij het opbouwen van uw beleggingsportefeuille, is uw risicotolerantie. Dit is het bedrag dat u bereid bent te verliezen in ruil voor de mogelijkheid om in de toekomst een hoger rendement te behalen.

Uw risicotolerantie hangt samen met uw beleggingsdoelen. Dit zal u helpen hoe u omgaat met het kijken naar de op- en neergaande trends van de markt. Als u plannen heeft voor langetermijninvesteringen, zal de volatiliteit van de markt u niet zo erg storen. Als u echter naar kortere termijnen kijkt, moet u de markttrends in de gaten houden om in korte periodes meer significante winsten te behalen.

Veel beleggers maken de fout om in een activaklasse te springen zonder eerst hun algehele risicotolerantie of hun langetermijndoelen voor beleggen in overweging te nemen. U moet er ook over nadenken of u al dan niet bereid bent om die risico’s te verliezen en te werken binnen het door een financieel adviseur aanbevolen risicotolerantieniveau voor de activaklasse. Een financieel adviseur helpt u doorgaans te bepalen hoe u een asset-allocatieportefeuille opbouwt die aan uw specifieke behoeften en doelstellingen voldoet.

Stap 3: Bepaal de beste assetallocatie die past bij uw doelen 

Met de verschillende soorten digitale valuta’s van vandaag, moet u beslissen hoeveel elk activum u in uw portefeuille nodig heeft. U kiest er bijvoorbeeld voor om 70% van bitcoin te hebben, en de resterende 30% wordt gespreid over andere valuta’s zoals Ethereum of Ripple. Uw activaspreiding is nog steeds afhankelijk van uw doelstellingen en risicotolerantie.

Stap 4: Breng uw portfolio opnieuw in evenwicht wanneer dat nodig is

Er kan een moment komen dat uw activaspreiding kan afwijken van uw doelstellingen. Een activum kan in waarde stijgen en dit kan de balans van uw portefeuille verstoren. Dit is de reden waarom het van cruciaal belang is dat u uw portfolio zo nu en dan evalueert, zodat u deze weer in de oorspronkelijke staat kunt herstellen. Sommige deskundige adviseurs raden aan om uw portefeuille elke zes tot twaalf maanden opnieuw in evenwicht te brengen, of wanneer de toewijzing van een van de activa met meer dan een vooraf bepaalde waarde verschuift..

Overzicht

De definitie van beleggen is in de loop van de tijd veranderd. Historisch gezien betekenden investeringen materiële goederen of activa. De definitie van ‘activa’ is echter geëvolueerd en heeft een bredere betekenis gekregen en omvat alle financiële producten, inclusief digitale activa of valuta’s..

Investeren in digitale valuta brengt nog steeds een risico met zich mee, dus het opbouwen van een investeringsportefeuille is van cruciaal belang, zodat u uw investeringen kunt volgen en kunt zien of de waarde nog steeds binnen uw doelstellingen valt. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u beginnen met beleggen in verschillende digitale valuta’s en uw beleggingsportefeuille opbouwen. Als u nog steeds niet zeker weet hoe u uw portefeuille moet starten en onderhouden, kunt u beter de hulp inroepen van een financieel adviseur.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector