Een beginnershandleiding voor Dogecoin-mijnbouw

Dogecoin-mijnbouw

Dogecoin staat in het middelpunt sinds de prijsstunts onder leiding van Elon Musk. Veel mensen raken steeds meer geïnteresseerd in deze mememunt. Als je dit stuk leest, komt dat waarschijnlijk omdat je er ook iets van wilt hebben. Een van de manieren om DOGE te krijgen, is door het te delven. Gelukkig voor jou is dit proces gemakkelijker dan je denkt, en in deze gids laten we je precies zien hoe je het moet doen.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een cryptocurrency die is ontworpen om mensen te vermaken terwijl ze door de crypto-wereld navigeren. Het is gemaakt uit Litecoin door een hardfork, maar behoudt nog steeds de kerneigenschappen van Bitcoin. In feite zijn Dogecoin-upgrades gebaseerd op de verbetervoorstellen van Bitcoin, waardoor het redelijk veilig is, aangezien de beveiliging van Bitcoin de sterkste is van alle cryptovaluta..

Hoewel de munt voor de lol is gemaakt, is hij in de loop der jaren in populariteit gegroeid. Een van de redenen hiervoor is Elon Musk, die heeft getweet over de cryptocurrency en ernaar verwijst als zijn favoriete crypto..

Hoewel Dogecoin voornamelijk wordt gebruikt voor het geven van fooien aan makers van inhoud op sociale media zoals Reddit en Twitter, kunt u het ook ruilen voor andere cryptocurrencies, aangezien het op verschillende topbeurzen staat vermeld, waaronder Binance, OKEx, en Huobi Global.

Technische details:

 • Marktaanbod: oneindig;
 • Huidig ​​aanbod: 128.441.150.198 (februari 2021);
 • Blokkeertijd: 1 minuut;
 • Blokbeloning: 10.000 per blok;
 • Inflatiecijfer: 5,2 miljard DOGE per jaar;
 • Moeilijkheidsgraad: 6.213.941,73;
 • Mijnbouwalgoritme: DigiShield;
 • Moeilijkheidsgraad retarget: na elk blok;
 • Consensus-algoritme: Scrypt.

Vereisten voor Dogecoin-mijnbouw

Bron: news.bitcoin.com

Er zijn een paar vereisten waaraan u moet voldoen om Dogecoin met succes te ontginnen. Dit hangt af van de schaal van mijnbouw die u wilt en andere factoren, maar hier zijn de basiszaken die u nodig hebt om aan de slag te gaan met Dogecoin-mijnbouw:

 • Internetverbinding: Mijnbouw is onmogelijk zonder dit;
 • Een personal computer: elk Windows-, OS X- of Linux-besturingssysteem past;
 • Mijnbouwsoftware;
 • Een volledige portemonnee van Dogecoin, ook wel bekend als Dogecoin Core Wallet.

Dogecoin Solo Mining

Dogecoin-mijnbouw kan op twee manieren worden gedaan, een daarvan is solo-mijnbouw. Dit is een situatie waarin een miner besluit om alleen te minen en alle apparatuur en hashingkracht levert. Ze hebben ook de hele blokbeloning voor zichzelf – als ze een blok kunnen mijnen. Maar het moet worden opgemerkt dat de kans dat een solo-mijnwerker met succes een blok ontgint, erg klein is in vergelijking met degenen die mijnen in pools. De reden is simpel: pools hebben meer hash-kracht omdat elk lid zijn hash-kracht bijdraagt, dus ze zullen waarschijnlijk meer blokken minen dan een solo-miner.

Over het algemeen is Dogecoin solo-mijnbouw niet winstgevend op kleine schaal, wat betekent dat je ofwel groot gaat ofwel naar huis gaat. Zoals het er nu uitziet, is het veel winstgevender om Litecoin te minen dan om alleen Dogecoin te minen, omdat de hash-snelheid zo hoog is dat het bijna onmogelijk is om ervan te profiteren.

Dogecoin Pool Mining

Hier is de tweede methode om Dogecoin te minen. Deze vereist een collectieve inspanning en de kans op slagen is veel groter. Dit komt door de verzameling hasjkracht van alle poolleden, waardoor de pool sterker is dan die van een solo miner. Omdat er echter veel miners bij betrokken zijn, worden blokbeloningen ook gedeeld, afhankelijk van hoeveel hashkracht elk lid van de pool bijdraagt.

Dit is de aanbevolen mijnmethode voor degenen die zich voor het eerst in Dogecoin-mijnbouw wagen. Dit zorgt ervoor dat ze een hoger investeringsrendement behalen en dat ze ook voldoende gemotiveerd blijven om door te gaan.


Dogecoin Mijnbouwhardware

Bron: medium.com

Mijnbouw Dogecoin vereist wat hardware, waaronder het volgende:

PC CPU: Als u een computer bezit die volledig verouderd of bijna dood is, is de kans groot dat de CPU kan worden gebruikt om Dogecoin te minen. Het is vermeldenswaard dat als u uw mijnbouwvermogen wilt vergroten, u uw computer moet beschermen, omdat mijnbouw met de CPU deze kan beschadigen door oververhitting. Om dit te doen, heb je een GPU nodig, die veel krachtiger is en je kansen om voldoende te minen vergroot.

Een Scrypt ASIC Miner: Dit is een zeer krachtige uitrusting voor het delven van cryptocurrencies met het Scrypt-algoritme. Het zijn ook vrij dure hardware, dus het is een behoorlijke investering. Voorbeelden van deze hardware zijn:

 • Innosilicon A2 Terminator;
 • Bitmain Antminer L3;
 • BW L21 Scrypt Mijnwerker.

Dogecoin Mijnbouwsoftware

Net zoals hardware nodig is voor het delven van Dogecoin, is er ook software nodig voor de klus. Uw keuze welke software u wilt gebruiken, hangt af van het type hardware dat u gebruikt (CPU, GPU of Scrypt ASIC Miners). De softwaretypes zijn onder meer:

Voor CPU: Er is een gratis software genaamd CPUminer, die u eenvoudig kunt installeren, en u bent klaar om te gaan.

Voor GPU: Er is een reeks GPU-software om uit te kiezen, afhankelijk van uw ervaringsniveau en andere factoren. GPU’s gebruiken doorgaans CGminer, maar er is Easy Miner, dat geschikter is voor beginners die een GPU gebruiken.

Scrypt ASIC Miners: Dit is de ideale software voor het delven van op scripts gebaseerde cryptocurrencies, zoals Dogecoin en Litecoin. Scrypt ASIC Miners gebruiken ook CGminers en Easyminers.

Dogecoin Mining winstgevendheid

De winstgevendheid van Dogecoin-mijnbouw is aanzienlijk gestegen in vergelijking met een paar jaar geleden, toen de DOGE-prijs omhoog ging. Als je het echter wilt mijnen, is het verstandiger om je aan een zwembad te houden, vooral als je net begint. Trouwens, de samengevoegde mijnbouw van Dogecoin en Litecoin geeft een betere kans om echte winst te maken, dus misschien wilt u dat uitproberen in plaats van Dogecoin zelf te minen..

Gevolgtrekking

Dit is de informatie die nodig is om te beginnen als een Dogecoin-mijnwerker. Als u het uiteengezette advies opvolgt, neemt uw kans op succes aanzienlijk toe. Dat gezegd hebbende, veel succes met je mijnbouwavontuur, en we hopen dat je de informatie nuttig vindt.

Uitgelichte afbeelding: de cryptonoom

Opmerking: dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 31 december 2018 en is volledig bijgewerkt voor de volledigheid en waarheidsgetrouwheid van de inhoud op 22 februari 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector