Dit is hoe Coronavirus Bitcoin kan beïnvloeden | Dit is waarom

coronavirus

Terwijl de cryptomarkt momenteel een prijsstijging doormaakt, heeft het coronavirus ook het aantal slachtoffers in hoog tempo verhoogd. Maar hoe kan deze nieuwe virusstam de nummer één cryptocurrency, Bitcoin, beïnvloeden??

Beleggers vrezen dat de verspreiding van het coronavirus een grote impact zal hebben op grote industrieën uit China, zoals productie, materialen, consumptiegoederen en cryptovaluta..

Bitcoin slaagde erin om een ​​nieuw jaarlijks hoogtepunt te bereiken en bleef bullish tekenen vertonen, aangezien de Chinese aandelenmarkt een scherpe daling zag na de heropening van de langdurige pauze in het nieuwe maanjaar..

Verschillende landen hebben verschillende drastische maatregelen genomen, maar vooral China om de verspreiding van het virus te stoppen of in ieder geval te vertragen..

Dit betekent dat veel bedrijven voorzorgsmaatregelen nemen, zoals mensen vragen om op afstand te werken om menselijk contact tot een minimum te beperken, aangezien het virus wordt verspreid via lichaamsstoffen die worden aangetroffen bij niezen en hoesten. Landen beperken ook de toegang tot vliegtuigen en andere vervoermiddelen aan hun grenzen, sommige zelfs volledig stopzetten van alle vluchten vanuit China.

Met deze maatregelen kunnen er enkele effecten zijn die vroeg of laat in de prijs van Bitcoin zullen weerspiegelen. Hier zijn enkele manieren waarop het coronavirus Bitcoin kan beïnvloeden.

coronavirus versus bitcoincryptoslate.com

Blockchain-mijnbouw neemt af

Het is duidelijk dat er wereldwijd economisch verlies zal zijn, aangezien China een grote producent en fabrikant is voor enkele van de grootste bedrijven op de markt. Zelfs technologiegigant Apple verwacht enorme groeiverliezen te ervaren. Een senior analist legde verder uit dat “zonder het coronavirus, de duurzaamheid van de prestaties in China niet in twijfel zou worden getrokken … (Het) is een belangrijk risico dat beleggers in de gaten moeten houden.”

Kleine tot middelgrote bedrijven zullen ook worden getroffen, aangezien de cashflow uit aankopen van klanten ernstig zal afnemen.

Crypto-mijnbouw zet zijn activiteiten echter nog steeds op bijna normale capaciteit voort, aangezien machines voornamelijk verantwoordelijk zijn voor het proces.

Mijnbouwfabrieken hebben niet veel werknemers nodig, wat in theorie niet zo veel invloed zou moeten hebben op het mijnbouwproces. Hoewel er enkele mijnbouwbedrijven zijn die vertraging hebben opgelopen bij nieuwe zendingen van computerchips en benodigdheden, hebben de faciliteiten geleerd zich aan te passen en nog steeds te functioneren volgens normale parameters.

Als er meer beperkingen worden geïmplementeerd vanwege het Coronavirus, zullen dergelijke tekorten waarschijnlijk alle aspecten van de mijnbouw beïnvloeden, aangezien de bedrijven de machines en hardware-onderdelen niet kunnen updaten.

Volgens BTC.top, Op 4 februari sloot CEO Jiang Zhuoer een van zijn mijnbouwbedrijven vanuit een afgelegen regio in China, omdat hij vanwege de uitbraak gedwongen werd alle mijnbouwmachines stil te leggen. MicroBT, een cryptohardwarefabrikant, heeft ook aangekondigd dat ze zendingen vertragen.


Omdat elektriciteit en mijnbouwbronnen minder duur zijn in de gebieden Xinjiang, Binnen-Mongolië, Yunnan en Sichuan, is China een van de enorme markten voor Bitcoin-mijnwerkers.

De 5 grootste mijnbouwbedrijven zijn allemaal gevestigd in China en hebben samen de controle over 50% van alle rekenkracht op het Bitcoin-netwerk, volgens het onderzoek van TokenAnalyst.

Bitmain en Canaan Creative zijn de belangrijkste producenten van mijnbouwchips in China, waarbij de eerste verantwoordelijk is voor het maken van 66% van ‘s werelds cryptomining-hardware.

Vanwege de virusepidemie hebben Bitmain, Canaan en MicroBT openbare mededelingen op hun website gepubliceerd waarin ze uitstel van hun after-sales services aankondigden, waarin staat dat ze hun activiteiten op 10 februari zullen hervatten..

bitcoin mijnbouwtrendmicro.com

Annulering van crypto-evenementen

Veel evenementen en conferenties uit de crypto- en blockchain-wereld hebben ook hun begindatums uitgesteld. Topevenementen, zoals niTROn2020 in Seoul, Hong Kong Blockchain Week 2020 en Token2049 hebben hun startdatum vertraagd.

De cryptoconferentie TOKEN2049, die gepland was om van 17-18 maart te beginnen en in Hong Kong zou plaatsvinden, is verplaatst naar oktober, waarbij het virus als de belangrijkste zorg wordt genoemd..

“De afgelopen weken hebben we de wereldwijde ontwikkelingen rond het Coronavirus nauwlettend gevolgd. Terwijl Hong Kong de situatie goed beheert en strikte voorzorgsmaatregelen heeft genomen om mogelijke impact te beperken, heerst er onzekerheid, ”kondigden de organisatoren van het evenement aan..

Het bericht ging verder met de mededeling dat de locatie en het schema voor het evenement hetzelfde zullen blijven, ook al is de datum verplaatst. Nieuwe sprekers hebben zich al aangemeld, waardoor de agenda kan veranderen.

DeFiner, een startup voor cryptoleningen, heeft ook zijn 10-city tour voor investeerders geannuleerd vanwege het coronavirus.

Binance, de topcrypto-uitwisseling, heeft ook zijn Binance Blockchain Week Vietnam-evenement teruggedrongen, dat oorspronkelijk zou plaatsvinden op 29 februari tot 4 maart in Ho Chi Minh City, Vietnam..

“Bij Binance geven we prioriteit aan ieders gezondheid en veiligheid tijdens onze evenementen, en temidden van deze wereldwijde noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid, hebben we ons gecommitteerd om het juiste te doen en potentiële bezoekers te beschermen tegen gezondheidsrisico’s die verband houden met openbare bijeenkomsten. Daarom moeten we deze gebeurtenis uitstellen ”, schreef de uitwisseling op 3 februari.

Binance heeft geen nieuwe data vrijgegeven voor hun evenement.

Verlaagde mijnbouwmoeilijkheden

crypto-mijnbouwmasterdc.com

Er is een vertraging opgetreden in de moeilijkheidsgraad van mijnbouw, wat aangeeft dat mijnwerkers geen nieuwe bijgewerkte hardware voor mijnbouw konden aanschaffen. Dit is vermoedelijk een direct gevolg van de quarantaine opgelegd door de Chinese autoriteiten, waardoor fabrikanten van mijnbouwapparatuur hun hardware niet konden produceren en verzenden..

De moeilijkheid voor het minen is de rekenkracht die nodig is om wiskundige vergelijkingen op te lossen, zodat de mijnwerker een nieuw blok kan minen en de Bitcoin-beloning kan krijgen. De moeilijkheidsgraad van de mijnbouw werd aangepast op 11 februari, met 0,52 procent hoger dan 2 weken geleden. Dit shows een grote daling ten opzichte van de groeiniveaus die werden ervaren op 28 en 14 januari, die respectievelijk 4,67 en 7,08 procent waren.

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining is geprogrammeerd om zich om de twee weken aan te passen aan de blokkerende werklast, op basis van hoeveel rekenkracht er in het netwerk is. Naarmate er meer miners op het netwerk zijn, wordt de moeilijkheidsgraad hoger, en wanneer miners het netwerk verlaten, neemt de moeilijkheid af.

“Veel mijnwerkers hebben oudere mijnbouwmachines geleidelijk afgeschaft en nieuwe en krachtigere modellen gekocht naarmate we dichter bij de halvering komen”, zei Jason Wu, mede-oprichter en CEO van cryptolening startup DeFiner..

Volgens Wu zijn mijnbouwbedrijven sinds de tweede helft van 2019 begonnen met het upgraden van oude machines, zoals Bitmain’s Antminer S7 en S9..

“De uitbraak heeft mogelijk de overgang vertraagd en bijgedragen aan de langzame groei van de moeilijkheidsgraad van de mijnbouw”, aldus Wu.

Bitcoin-prijsvoorspellingen

De Azië-Pacific-regio herbergt momenteel twintig van de 50 beste crypto-uitwisselingen en is goed voor bijna 40% van de Bitcoin-transacties die in de eerste helft van 2019 werden verwerkt, onthulde Chainalysis-gegevens. Het onderzoeksbureau concludeerde ook dat de meeste uitwisselingen in China plaatsvinden.

CEO van internationale financiële specialisten deVere Group, Nigel Green, is van mening dat Bitcoin tijdens virusepidemieën de valuta in het voordeel zal zijn, niet fiat.

“Het voortdurende opwaartse traject van de prijs van bitcoin correleert met de verspreiding van het coronavirus”, merkte hij op..

“Hoe meer individuele gevallen worden geïdentificeerd, hoe meer landen over de hele wereld worden getroffen, en hoe groter de impact op traditionele financiële markten, hoe hoger de prijs van bitcoin is gestegen.”

bitcoin prijsvoorspellingpixabay.com

Analist uit Chicago, JH Winterburn, ziet ook potentiële groei voor Bitcoin, aangezien op de grafiek BTC het weerstandsniveau van $ 10.000 al heeft overschreden..

“De reactie van de Chinese markt gaat veel verder dan verwacht werd toen de handel terugkeerde na de maanpauze”, verklaarde hij.

“Een ernstige en plaatselijke schrik voor de gezondheid die bijna exclusief is voor één land, zal altijd een potentieel verwoestend effect hebben op de materiaaleconomie van dat land – de geschiedenis heeft ons dat vaak verteld.”

“ We kunnen zien dat de afgelopen dagen verschillende grote buy-ins op BTC zijn gekomen uit China, dus het is duidelijk wat er gebeurt, maar we zien ook een kwetsbaarheid op de cryptomarkt die misschien wordt ondersteund door deze activiteit..

“We moeten in gedachten houden dat bitcoin zich begon op te bouwen naar een optimistisch vooruitzicht, weken voordat de wereld het coronavirus serieus begon te nemen – en dat maakt het plaatsen van al je fiches op BTC door de hoogtepunten van 2017 te herhalen een riskante gok.”

“Gebeurtenissen zoals het coronavirus zullen de komende decennia helaas ‘normaler’ zijn dan ‘zwarte zwaan’,” aldus de CEO van Flipside Crypto, Dave Balter. “De impact op specifieke industrieën zal voelbaar zijn, maar dat zal onderdeel worden van het nieuwe normaal.”

Bitcoin handelt nog steeds voor meer dan $ 10.000, momenteel op $ 10.176,92 op het moment van schrijven, met een daling van 1,08% in de afgelopen 24 uur.

Laatste gedachten

Of de uitbraak van het coronavirus gevolgen zal hebben voor de prijs van Bitcoin, is nog steeds een punt van discussie. Sommigen speculeren dat deze gebeurtenis de groei van cryptocurrencies zal beïnvloeden, terwijl anderen geen sterke correlaties zien met andere activa.

Uitgelichte afbeelding: de onafhankelijke

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector