De gevaarlijke impact van cryptocurrency-mijnbouw op het milieu

cryptocurrency-mijnbouw

Steeds meer mensen beginnen met cryptocurrency-mijnbouw, maar hoe beïnvloedt dit proces het milieu?

Cryptocurrency is een digitale vorm van uitwisseling die gebruik maakt van een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk om de munten te produceren, op te nemen en over de keten te verzenden. Het mijnbouwproces omvat mijnwerkers die strijden om complexe computeralgoritmen op te lossen via cryptografische validatie, en de eerste die de hash oplost, wordt beloond in de valuta. Blokken van deze geverifieerde transacties worden vervolgens aan de keten toegevoegd.

Bitcoin-mijnbouw

itc.ua

Volgens onderzoekers van de Universiteit van New Mexico die de milieu-impact van cryptomining onderzoeken, zijn er verschillende gebieden die sterk worden beïnvloed door deze operatie:

“Het meest opvallende aan dit onderzoek is dat het aantoont dat de gezondheids- en milieukosten van cryptocurrency-mijnbouw aanzienlijk zijn; misschien groter dan de meeste mensen zich realiseerden, ”zei Benjamin Jones, UNM-onderzoeker.

Maar het proces van het verifiëren van deze valuta’s vereist veel rekenkracht, wat op zijn beurt een enorme hoeveelheid energie vereist.

De krant met de naam ‘Cryptodamages: schattingen van de monetaire waarde van de luchtverontreiniging en de gevolgen voor de menselijke gezondheid van cryptocurrency-mijnbouw“Evalueert het milieu-effect van deze cryptocurrency mining-technieken. De onderzoekers van de Universiteit van New Mexico Andrew Goodkind (assistent professor, economie), Benjamin Jones (assistent professor, economie) en Robert Berrens (professor, economie) gebruiken bestaande gegevens over de energie die wordt gebruikt door cryptocurrency en een reeks economische waarderingstechnieken om te bepalen hoeveel cryptocurrency mining kost.

“Onze expertise ligt in het schatten van de financiële schade als gevolg van gezondheids- en milieueffecten van verschillende economische activiteiten en sectoren,” verduidelijkte Berrens. “Het is bijvoorbeeld gebruikelijk dat economen de effecten bestuderen van energieverbruik in verband met productie- en consumptiepatronen in de landbouw, of met de productie en het gebruik van auto’s. In een wereld die geconfronteerd wordt met klimaatverandering, kunnen economen ons helpen de gevolgen van verschillende activiteiten en technologieën te begrijpen. “

Mijnbouw en elektriciteitsverbruik in cryptovaluta

mijnbouwimpact

hitecher.com

Mijnbouw vereist het gebruik van gespecialiseerde computerhardware, die veel elektriciteit verbruikt. Ook werken mijnbouwbedrijven, die grootschalige mijnbouwactiviteiten zijn, in verschillende regio’s over de hele wereld waar ze kunnen profiteren van de snelste internetverbindingen en goedkoopste energiebronnen..

De structuur van cryptocurrencies is ook een probleem, aangezien de meeste op Proof of Work gebaseerde munten een algoritme gebruiken waardoor de hashes na verloop van tijd moeilijker op te lossen zijn, wat betekent dat de vraag naar elektriciteit ook toeneemt, evenals de bijbehorende schade..

“Een belangrijk punt is het productieproces dat in de blockchain wordt gebruikt om nieuwe blokken versleutelde transacties te beveiligen. Naast leveringsregels voor nieuwe valuta-eenheden, vereisen sommige productieprocessen, zoals het overheersende Proof-of-Work (POW) -schema dat in Bitcoin wordt gebruikt, een steeds groter wordende rekenkracht en energieverbruik in de winner-take-all-competitie om op te lossen. complexe algoritmen en nieuwe blokken in de keten beveiligen, ”- legt Berrens uit.


“Met elke cryptocurrency kunnen de stijgende elektriciteitsvereisten om een ​​enkele munt te produceren, leiden tot een bijna onvermijdelijke klif van negatieve netto sociale voordelen”, aldus de krant..

“We hebben gekeken naar de klimaatverandering als gevolg van de uitstoot van broeikasgassen door elektriciteitsproductie en ook naar de impact die lokale luchtverontreinigende stoffen hebben wanneer ze benedenwinds en door lokale gemeenschappen worden vervoerd,” verklaarde Goodkind.

De krant schatte dat in 2018 elke $ 1 aan Bitcoin-waarde schade opleverde van $ 49 aan gezondheid en klimaat in de Verenigde Staten. Uit de gegevens van de onderzoekers blijkt dat in 2018 de kosten voor het maken van Bitcoin overeenkwamen met de kosten van de schade. Die schade omvat onder meer verontreinigende stoffen die het gevolg zijn van het verbranden van fossiele brandstoffen voor energie, zoals kooldioxide, fijn stof, stikstofoxiden en zwaveldioxide. Het langdurig inademen van deze verontreinigende stoffen is in verband gebracht met een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden.

“Door grote hoeveelheden elektriciteit te gebruiken die wordt opgewekt door het verbranden van fossiele brandstoffen. Mijnbouw van cryptovaluta wordt in verband gebracht met een slechtere luchtkwaliteit en verhoogde CO2-uitstoot, die gemeenschappen en gezinnen in het hele land treft, ook hier in New Mexico, “- zei Jones.

De onderzoekers schatten het elektriciteitsverbruik en de daaruit voortvloeiende koolstofemissies voor vier van de meest cryptocurrencies van mijnen: Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Monero. De vier crypto’s waren goed voor tussen de 3 en 15 miljoen ton CO2-uitstoot van 2016 tot medio 2018.

De gegevens over emissies zijn verzameld voor verschillende verontreinigende stoffen die verband houden met elk geproduceerd kilowattuur in de Verenigde Staten en China, waar de meeste cryptocurrency-mijnactiviteiten ter wereld zich bevinden. Ze leidden af ​​uit verschillende uitgebreide Amerikaanse gegevens om de gevolgen voor de gezondheid en het klimaat – of ‘cryptodamages’ – in China te berekenen.

mijnbouw crypto

thebell.io

Hun schattingen van klimaatschade zijn gebaseerd op kooldioxide-emissies als gevolg van elektriciteitsproductie.

In China is de klimaatverandering ongeveer 89% vanwege cryptoschade, terwijl de rest van 11% te wijten is aan effecten op de menselijke gezondheid. In de Verenigde Staten heeft bijna 60% van de cryptoschade invloed op het klimaat, terwijl 40% invloed heeft op de gezondheid.

Dit komt doordat de uitstoot als gevolg van elektriciteitsproductie in China hoger is dan in de Verenigde Staten. Cryptocurrency-mijnbouw in China heeft grote invloed op de vroegtijdige sterftecijfers. Volgens de onderzoekers leiden elke 50.000 Bitcoins die in China worden gedolven tot 12 extra sterfgevallen door blootstelling aan fijnstof.

EEN Nieuwe wetenschapper onderzoek toont aan dat Bitcoin-mijnbouw koolstofemissies genereert als het hele land van Estland, waarbij Chinese mijnwerkers een bijdrage van 47% hebben. De Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) ontdekte dit jaar dat het stroomverbruik van Bitcoin dat van Zwitserland overtrof.

De mijnbouwhardware vereist ook koele systemen om oververhitting te voorkomen tijdens het berekenen van dergelijke complexe algoritmen. Dit kost extra energie, die niet in deze studie is meegenomen, waardoor er nog meer energie en dus meer schade wordt geproduceerd.

Mijnbouw in cryptovaluta en koolstofemissies

koolstofemissie

http://theconversation.com/

Uit het onderzoek bleek dat het hele netwerk in 2018 een elektriciteitsverbruik had van 31,3 terawattuur, wat goed was voor 17,3 megaton kooldioxide..

China is de grootste producent en consument van steenkoolenergie ter wereld, met mijnen in de regio’s Xinjiang en Binnen-Mongolië. Energiebronnen uit steenkool hebben 30% goedkopere energie dan die met behulp van hernieuwbare energie. Bij het vergelijken van gedolven crypto’s met hernieuwbare energiebronnen in Canada, zou dezelfde gedolven crypto in China een viervoudige hoeveelheid CO2-uitstoot hebben.

EEN CoinShares-onderzoek rapport berekende dat 77,6% van de cryptomining-activiteiten elektriciteit uit hernieuwbare bronnen gebruikt, terwijl de rest van de 22,4% afhankelijk is van fossiele en nucleaire producenten.

Veel uitgebreide mijnbouwfaciliteiten voor cryptocurrency bevinden zich in regio’s zoals de Pacific Northwest, Upstate New York, Noord-Scandinavië, IJsland en Georgië, waar voornamelijk hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt.

Gevolgtrekking

Zoals we kunnen zien, hebben productiemodellen voor hernieuwbare energie minder impact op het milieu. We kunnen alleen maar hopen dat mijnwerkers en mijnbouwbedrijven zullen proberen over te schakelen op het gebruik van meer hernieuwbare energie dan op fossiele brandstoffen om de negatieve effecten van koolstofemissies te verminderen. Als crypto’s veranderen van hun PoW-protocol naar PoS, dat minder geheugenintensief is dan het eerste, kan dit het energieverbruik drastisch verminderen..

Uitgelichte afbeelding: sharespro.ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector