De 10 beste .onion-sites op internet

Invoering

Als je je zorgen maakt over privacy en ijverig over anonimiteit, moet je het dark web bekijken. Ja, sommige delen van het dark web worden bevolkt door niet al te hartige karakters, maar er zijn ook legitieme sites voor privacybewuste mensen.

In plaats van een topleveldomein zoals.com, .edu of.org te hebben, eindigen donkere websites vaak op.onion. Beschouw dit als uw korte gids voor enkele van de beste. Uien-edelstenen die je op het dark web kunt vinden. Deze sites zijn enkele van de eerste plaatsen op het deep web die u zou moeten bezoeken.

Om toegang te krijgen tot.onion, ook wel ‘tor’-sites genoemd, heb je een darknet nodig, zoals Tor. Tor, ontwikkeld door de marine, is het grootste darknet en de naam is eigenlijk een afkorting voor ‘de ui-router’.

Screenshot van Torproject.org Torproject.org – Startpagina

In ruil voor dat kleine beetje chique voetenwerk om toegang te krijgen tot een darknet, voorkom je meestal dat je wordt gevolgd door ISP’s of overheidsinstanties. Als je een stap verder gaat om Tor-sites te openen met een secure VPN en extra versleuteling, zou je in staat moeten zijn om je internetsporen nog beter te verbergen.

Privacy en anonimiteit maken dit ook tot een ideaal terrein voor illegale activiteiten zoals het kopen en verkopen van drugs, wapens of het inhuren van een huurmoordenaar. Tal van cybercriminelen die graag uw gegevens willen achterhalen, loeren in de schaduw van het dark web, dus wees voorzichtig.

Het laatste dat u wilt doen, is door het dark web navigeren, op een beschadigde link klikken en bijvoorbeeld malware oppikken.

Digitale criminaliteit door een anonieme hacker

Nu u goed begrijpt waar u aan begint als u op Tor-sites springt, zijn hier enkele plaatsen die uw interesse kunnen wekken.

1. De verborgen Wiki

De Hidden Wiki is een geweldige plek om te beginnen met zoeken op het dark web. Het is een door de gemeenschap bewerkte wiki vol site-indexen die een van de oudste linkmappen op het dark web is.

Screenshot van Thehiddenwiki.org De verborgen Wiki

Hier vind je alle essential.onion-links naar bronnen en services op het dark web. Besteed wat tijd aan het overgieten van artikelen, gidsen of complottheorieën. U zult alles tegenkomen, van drugsmarktplaatsen tot financiële diensten en alles daartussenin.

Er zijn verschillende spin-off-sites met vergelijkbare namen die u ook moet vermijden.


2. DuckDuckGo

Zoals eerder vermeld, is Google niet erg geschikt om op het dark web te zoeken. Gebruik in plaats daarvan DuckDuckGo, een van de betere zoekmachines op het dark web, om te vinden wat u zoekt.

Screenshot van DuckDuckGo.com DuckDuckGo

Deze veilige, anonieme zoekmachine registreert uw zoekactiviteiten niet. Maar hoewel DuckDuckGo uw zoekgeschiedenis niet registreert (of deelt) of toegang krijgt tot uw e-mail zoals Google dat doet, is DuckDuckGo in staat om consequent snelle, betrouwbare en persoonlijke resultaten te bieden..

3. Verborgen antwoorden

Deze Tor-website is in wezen het darkweb-equivalent van grote online forums zoals Quora of Reddit. Als je er toegang toe hebt, ziet het er misschien een beetje verlaten uit, maar bedenk hoeveel mensen er daadwerkelijk op het dark web zijn, en dan begrijp je dat er weinig verkeer is.

Screenshot van Hidden-answer.com Verborgen antwoord

Hier kunt u een vrij breed scala aan onderwerpen vragen en beantwoorden en eerlijke antwoorden krijgen die alleen zouden worden gedeeld met de bescherming die wordt geboden door de ultieme privacy en anonimiteit van het dark web..

Verwacht meestal vragen en antwoorden te zien over alles, van torrent-websites tot hulp bij het inhuren van een huurmoordenaar.

4. Facebook

Ja, je leest het goed. Facebook heeft een officiële .onion-spiegelsite die het bekijken waard is. Natuurlijk heeft Facebook niet de beste staat van dienst als het gaat om online privacy, dus ga voorzichtig te werk.

Screenshot van Facebook.com Facebook

Helaas zou je geen volledige privacy van Facebook moeten verwachten: ze kunnen nog steeds volgen hoe je met hun site omgaat via je account, zelfs als je de moeite neemt om er een te maken op het dark web.

Als u de darkweb-versie van Facebook gebruikt, houdt u uw onlineactiviteiten uit de buurt van overheidsspionnen en beschermt u tegen censuur.

5. Sci-Hub

Deze database met wetenschappelijke kennis bevat een enorme opslag van miljoenen documenten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Hier kunt u 99% van de academische artikelen vinden die over de hele wereld zijn geproduceerd terwijl de site probeert informatie vrij te maken en deze openlijk te delen.

Screenshot van Scihub.wikicn.top Sci-Hub

De hoop is dat we met toegang tot alle onbevooroordeelde publicaties het onderzoek naar kankerbehandelingen en dergelijke kunnen bevorderen. In het verleden zijn frequente storingen gemeld, dus het is bekend dat de locatie van de site verandert.

6. BlockChain

Cryptogeld is, niet verrassend, de valuta van het dark web, en dat al jaren. Dankzij het gebrek aan institutionele inmenging van cryptocurrency door overheden of banken, is het een match made in heaven.

Screenshot van blockchain BlockChain

Blockchain was een van de eerste sites die een darknet-site lanceerde, en ook een van de eersten met een HTTPS-beveiligingscertificaat voor nog meer veiligheid. Deze versie van de site is gemaakt om extra beveiliging te bieden en bitcoin-diefstal te beperken.

7. SecureDrop

SecureDrop biedt veilige, beveiligde communicatie tussen journalisten en nieuwsorganisaties en hun bronnen (voornamelijk klokkenluiders die passende voorzorgsmaatregelen nemen), perfect voor het lekken van gevoelige informatie.

Screenshot van securerop SecureDrop

Wanneer u de site bezoekt, krijgt u een willekeurig toegewezen codenaam om informatie naar een bepaalde auteur of redacteur te sturen, die de informatie vervolgens uploadt met behulp van een uitgebreid systeem van aangewezen flashstations en computers voor verdere codering en beveiliging..

8. ProtonMail

ProtonMail is een in Zwitserland gevestigde gecodeerde e-maildienst waarmee u volledig vertrouwelijke e-mails kunt verzenden. Het is een van de meest betrouwbare e-mailclients op het dark web.

Screenshot van protonmail ProtonMail

Ze houden geen logboeken bij en gebruiken automatische end-to-end-versleuteling zodat uw communicatie veilig is – zelfs ProtonMail-medewerkers kunnen niet zien wat u verzendt omdat versleuteling plaatsvindt in de browser.

U moet voor deze service betalen, maar hun veiligheid is ongeëvenaard. Veel van de grootste spelers in de cryptocurrency-ruimte gebruiken ProtonMail voor hun crypto-e-mails.

9. Daniel

Op Daniels website staat een lijst met meer dan 7.000 ui-adressen, en het is een geweldige plek om informatie te vinden. De meeste sites zijn gecategoriseerd en bevatten informatie over de links, inclusief of deze al dan niet online is, en de laatste keer dat deze is gecontroleerd – dingen die handig kunnen zijn als je het dark web begint te kammen.

Screenshot van daniel Daniel

Het is ook een handige referentie om u te beschermen: de directory labelt sites die proberen uw informatie te stelen met een opvallende ‘SCAM’ kanttekening. Het is vrij kaal en praktisch, maar een erg nuttige lijst met links.

10. ProPublica

ProPublica is een online outlet voor onderzoeksjournalistiek die wordt gefinancierd door de Sandler Family. Het was de eerste online publicatie die in 2016 een Pulitzer-prijs won voor beschuldigingen van seksueel misbruik.

Screenshot van propublica ProPublica

De site is een fervent voorstander van privacy en vrijheid van meningsuiting en kiest ervoor om anders te werken dan andere nieuwssites.

Gevolgtrekking

Er zijn tal van Tor-sites op het dark web die u kunt bekijken veiligheid en beveiliging. Voor elke site die hier wordt vermeld, kunnen duizenden andere gevaarlijk blijken te zijn, dus wees voorzichtig bij het verkennen van deze onbekende wateren.

Deze lijst geeft u enkele van de beste voorbeelden van open-source informatie die u kennis laat maken met het dark web en u er met redelijke zorg bij zal helpen..

Gebruik deze sites om aan de oppervlakte te komen van wat de anonimiteit van het dark web u te bieden heeft. Of het nu gaat om toegang tot onpartijdige gegevens, het verzenden van anonieme inhoud of gewoon nieuwsgierigheid, er is genoeg te ontdekken op het dark web.

FAQ

Wat is het Dark Web?

Het Dark Web, ook bekend als Darknet, bestaat uit meerdere websites op een gecodeerd netwerk met verborgen IP-adressen.

Is Tor een VPN?

Nee, de Tor-browser is geen VPN. Hoewel het twee verschillende technologieën zijn, kunnen ze allebei uw privacy online beschermen en uw online veiligheid maximaliseren.

Is Tor illegaal?

Nee, niet in de Verenigde Staten. In feite ontvangt de Tor-stichting geld van de Amerikaanse regering om haar activiteiten te behouden. Tor is essentieel voor het verkrijgen van informatie uit despotische regiemes over de hele wereld die proberen het internet in hun land te beheersen.

Is Tor over VPN veilig?

Ja, Tor over VPN is volkomen veilig. Er zijn verschillende manieren om het te krijgen en ze zijn allemaal veilig. We beschrijven alles over Tor via VPN, inclusief hoe je het instelt in ons artikel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector