Cryptosteel-capsule

cryptsteel capsule recensie

Benieuwd of de Cryptosteel-capsule het waard is om te gebruiken?

Het korte antwoord lijkt nee te zijn.

Het is jammer om te zeggen, maar het nieuwe ‘capsule’-ontwerp is een grote stap terug.

Waar ging het zo mis??

In deze uitgebreide recensie onthullen we het goede, het slechte en heel veel van het lelijke van het tweede generatie back-upproduct van Cryptosteel.

Het is een lange lijst van teleurstellingen, en het lijkt erop dat het nog steeds niet voldoet aan de Billfodl (een vroege concurrent en onze topkeuze voor iedereen die een back-up moet maken van zijn portemonnee).

Voordelen

 • Lade is gemakkelijk om tegels uit te halen
 • Levenslange tevredenheidsgarantie met terugbetaling (hoewel Cryptosteel berucht is om zijn slechte klantenservice)

Nadelen

 • Closed source (patent aangevraagd)
 • Tegels kunnen er gemakkelijk uit vallen en uw back-up verliezen
 • Lade kan gemakkelijk worden gemorst
 • Het is duidelijk dat een cryptoback-up – theives aantrekt
 • Biedt geen extra voordeel ten opzichte van het origineel
 • ZEER duur

Voordelen

Nadelen

 • Lade is gemakkelijk om tegels uit te halen
 • Closed source (patent aangevraagd)
 • Levenslange tevredenheidsgarantie met terugbetaling (hoewel Cryptosteel berucht is om zijn slechte klantenservice)
 • Tegels kunnen er gemakkelijk uit vallen en uw back-up verliezen
 • Lade kan gemakkelijk worden gemorst
 • Het is duidelijk dat een cryptoback-up – theives aantrekt
 • Biedt geen extra voordeel ten opzichte van het origineel
 • ZEER duur

Maar laten we, voordat we te diep in de capsule ingaan, eens kijken wie een roestvrijstalen back-upapparaat moet krijgen.

Wie zou een Seed-back-upapparaat moeten kopen

 • Crypto-investeerders met elke aanzienlijke som van bitcoin
 • Crypto-investeerders die willen koude opslag en herstel van de portemonnee
 • Crypto-investeerders die controle willen hebben over hun eigen financiën

Waarom een ​​seed-back-up kopen?

Met de oplossing van bitcoin voor het probleem van dubbele uitgaven, werd digitale schaarste in de wereld geïntroduceerd. De mogelijkheid om een ​​uniek, niet-repliceerbaar digitaal activum te creëren, was een primeur in zijn soort.

De noodzaak om te beheren en veilig een back-up maken dergelijke gevoelige items werden uiteindelijk gevonden in de BIP 39-methode.

Deze combinaties van 12 of 24 woorden zijn de enige bron voor het herstellen van een bitcoin portemonnee en dus een aanzienlijke bescherming garanderen.

Maar deze digitaal opslaan bleek keer op keer veel te gevaarlijk.

Het beschermen van uw startwoorden is verplicht voor iedereen die van plan is om een ​​aanzienlijk bedrag aan bitcoin aan te houden voor een langere tijd dan een paar dagen.

Ervoor zorgen dat uw portemonnee kan worden hersteld na een ramp, zoals een huisbrand, een aardbeving of zelfs een nucleaire ontploffing, biedt een hoge mate van comfort voor de serieuze mensen. HODLer.

Uiteindelijk ontstonden er bedrijven om aan deze behoefte te voldoen en produceerden ze de verschillende real-world seed-frase-back-upapparaten die we tegenwoordig gebruiken.

Deze apparaten zijn ontwikkeld als een manier om de levensduur en veiligheid van de seed-frase te verlengen, veel verder dan wat een papieren portemonnee is in staat om.

Er zijn veel herhalingen van deze aanpak geweest, omdat de beste manier om de seed-frase op een veilige en onomkoopbare manier zowel vast te leggen als op te slaan, werd getest en stapsgewijs verbeterd.

Hiertoe behoren de populaire slot-and-tile, cassette-beveiligde methode met behulp van individueel geëtste of gestempelde karakters, een open source-ontwerp dat wordt gebruikt door Cryptosteel en anderen..

Meer recentelijk werd een nieuwe iteratie op het vorige op cassettes gebaseerde model geïntroduceerd met de Cryptosteel-capsule.

Het beschermen van uw startwoorden is verplicht voor iedereen die van plan is om een ​​aanzienlijk bedrag aan bitcoin aan te houden voor een langere tijd dan een paar dagen.

Ervoor zorgen dat uw portemonnee kan worden hersteld na een catastrofe zoals een huisbrand, aardbeving of zelfs een nucleaire ontploffing, biedt een hoge mate van comfort voor de serieuze HODLer.

Cryptosteel Basics

Ontworpen en vervaardigd in het VK, bouwt Cryptosteel voort op zijn eerste product: een open source-implementatie van de cassette- en tegelversie van het stalen back-upapparaat.

De capsule breekt deze erfenis met zijn voorganger door een nieuw ontwerp te introduceren – een waarop patent is aangevraagd.

Omdat het ontwerp van de capsule gesloten is voor concurrentie of verbetering, heeft Cryptosteel een abrupte ommezwaai gemaakt en hun oorspronkelijke ethos verraden die nauw aansluit bij die van bitcoin..

In de capsule kunnen in totaal 123 tegels worden opgeslagen (niet alleen letters en cijfers, maar ook speciale tekens).

Twee Hiërarchisch deterministisch Zinnen van 12 woorden of één woord van 24 woorden (96 tekens nodig) passen in de capsule, evenals andere gegevens, zoals een privésleutel.

Prijs

De Cryptosteel is na verzending te koop voor een oogstrelende ~ $ 100 USD.

Uitpakken & Indrukken

De Cryptosteel-capsule die voor deze beoordeling werd besteld, werd via DHL internationaal naar de Verenigde Staten verzonden in een eenvoudig bruin pakket. De productverpakking zelf is glad en zwaar gebrandmerkt.

Cryptosteel-capsule

In de doos zit een paar gegoten plastic bakjes waarin de tegels en de capsule passen.

Cryptosteel-capsule

De buitenste doos ontvouwt zich tot een binnenste diagram dat de montage helpt en de locaties van elke letter of cijfer identificeert.

Cryptosteel Capsule-diagram Cryptosteel Capsule-diagram

Een klein stukje niet genoemd “dank u” -kunstwerk in reliëf op karton is bijgevoegd in de verpakking, waarschijnlijk het werk van Rafael Akahira.

Het artwork prijst prominent de woorden ‘open source’ en heeft duidelijk geen betrekking op de capsule, maar eerder op hun vorige cassette-product.

Het artwork komt niet overeen met de branding van het product en is over het algemeen onaantrekkelijk.

Vanwege de slechte aansluiting met feitelijke informatie, de halfslachtige ondersteuning (er is geen uitgaande link naar de kunstenaar op de website) en de schokkende esthetiek, zou de kunst naar mijn mening beter uit de verpakking van de Cryptosteel-capsule kunnen worden gelaten.

De online marketing is ook ongebruikelijk voor zo’n apparaat, omdat een van de belangrijkste afbeeldingen laat zien dat het om de nek van een shirtloos mannelijk model hangt (verrassend genoeg niet genesteld in het decolleté van een goed bedeeld vrouwelijk model).

Dit lijkt puur een soort sexappeal te zijn of om potentiële kopers (de overgrote meerderheid zijn mannen) te suggereren zichzelf te beschouwen als alfakrijgers voor het kiezen van het product..

Capsule Beschrijving

De Cryptosteel-capsule is een roestvrijstalen cilinder met afgeronde hoeken en een licht gekarteld buitenoppervlak. Het meet 102 mm (4 “) lang en heeft een diameter van 16 mm (.63”). De wanden van de capsule zijn ongeveer 1,5 mm dik.

Cryptosteel cyclinder close-up

Alle onderdelen van de Cryptosteel zijn van massief roestvrij staal.

Een kleine rechthoekige kern (waarop de personagetegels worden geplaatst) steekt uit de dop en wordt aan het langere gedeelte vastgemaakt met een dop met schroefdraad.

Deze dop heeft een klein, loodrecht gat om het apparaat aan een metalen lat te bevestigen.

Cryptosteel dop

De schroefdraad is ietwat fijn maar laat nog wat speling toe wat problemen geeft bij het openen of sluiten.

Cryptosteel-draden

De tegels hebben een convexe voorzijde, een concave achterzijde en kleine letters worden omkaderd door twee stippen om ze gemakkelijker te kunnen lezen.

Cryptosteel-tegels

Kenmerken

De Cryptosteel repliceert de offline opslag van privésleutels, wachtwoorden en herstelzaden voor portemonnees zonder tussenkomst van derden.

Het is de nieuwste (maar niet de beste) iteratie van de verscheidenheid aan producten die het rampenbestendig maken van alfanumerieke informatie die beschikbaar is voor bitcoiners of andere veiligheidsbewuste mensen..

Informatieformaten die kunnen worden opgeslagen

 • BIP39 (onverkorte herstelzaden van 12 woorden)
 • BIP39 (4-letterige afkortingen van herstelzaden van 24 woorden)
 • Shamir Backup SLIP0039 (4-letterige afkortingen van herstelzaden van 20 woorden)
 • BIP32-basissleutels WIF-privésleutels
 • Monero Mnemonic Seeds (herstelzaden van 25 woorden)
 • Willekeurige ASCII-wachtwoorden
 • PIN-codes
 • Rekeningnummers van verzekeringen
 • Hoofdwachtwoorden voor uw wachtwoordbeheerder
 • Bankrekeninggegevens en wachtwoorden
 • GPS coördinaten
 • Regenboogcodes
 • Elliptische curve-coördinaten

Apparaat set up

De capsule kan direct uit de doos worden opgezet door simpelweg de dop los te draaien en tegels toe te voegen.

Een klein stoffen lint in de sleuf aan het einde van de kern herinnert u eraan om een ​​sluiting toe te voegen zodra uw tegels op hun plaats zijn.

Zodra uw gegevens zijn toegevoegd, wordt de dop vervangen.

Optionele aanvullende stappen zijn het toevoegen van een verzegelde verzegeling of het mogelijk verbergen van het apparaat op een ander item of op een andere locatie; een goede gewoonte voor elk fysiek back-upapparaat.

Hoewel het laden van de tegels iets sneller gaat, duurt het herstellen vanaf dit apparaat veel langer dan bij een back-up in cassettestijl, dus als u ooit snel moet herstellen, is dit niet de back-up voor u.

Cryptosteel vergeet niet om de sluiting te plaatsen

Helaas is er een fatale fout die te wachten staat als u de bevestigingstegel verkeerd bevestigt. Als ze niet helemaal gesloten zijn rond het uiteinde van de kern, kunnen de tegels eraf vallen wanneer deze wordt geopend om een ​​portemonnee te herstellen.

In dit geval zou u een totaal verlies van uw munten ervaren – een resultaat dat back-ups van recovery seed specifiek zijn ontworpen om te voorkomen.

Deze tegel werd aan het einde van het proces onbewust door de recensent verkeerd vastgemaakt en moest verder worden gebogen om hem daadwerkelijk vast te zetten.

De tegels zouden eraf zijn gevallen als de dop ondersteboven was gehouden, alleen geluk redde in dit geval de back-up.

Overzicht

De Cryptosteel-capsule is een slechte aanvulling op de verscheidenheid aan opties voor het maken van een back-up van uw seed-herstelwoorden.

Vanwege het potentieel van catastrofaal gegevensverlies als de bevestigingstegel verkeerd wordt geplaatst, kunnen we dit product niet aanbevelen en adviseren we u naar alternatieven te zoeken die deze dreiging in gedachten houden.

Het bizarre ‘open-source’-artwork op een product waarop patent is aangevraagd, de gecompliceerde apparaatconfiguratie en het ontbreken van enige echte extra beveiliging die wordt geboden door de tegelopstelling doet je je afvragen waarom ze de capsule überhaupt zouden kopen.

Gezien het feit dat de capsule zelfs hoger geprijsd is dan het cassettemodel, vragen we ons verder af wat het nut van dit product was naast een geldgreep.

Voordelen

 • Lade is gemakkelijk om tegels uit te halen
 • Levenslange tevredenheidsgarantie met terugbetaling (hoewel Cryptosteel berucht is om zijn slechte klantenservice)

Nadelen

 • Closed source (patent aangevraagd)
 • Tegels kunnen er gemakkelijk uit vallen en uw back-up verliezen
 • Lade kan gemakkelijk worden gemorst
 • Het is duidelijk dat een cryptoback-up – theives aantrekt
 • Biedt geen extra voordeel ten opzichte van het origineel
 • ZEER duur

Voordelen

Nadelen

 • Lade is gemakkelijk om tegels uit te halen
 • Closed source (patent aangevraagd)
 • Levenslange tevredenheidsgarantie met terugbetaling (hoewel Cryptosteel berucht is om zijn slechte klantenservice)
 • Tegels kunnen er gemakkelijk uit vallen en uw back-up verliezen
 • Lade kan gemakkelijk worden gemorst
 • Het is duidelijk dat een cryptoback-up – theives aantrekt
 • Biedt geen extra voordeel ten opzichte van het origineel
 • ZEER duur

Beoordeling: 3,5 / 10

Het is moeilijk te overschatten wat een stap terug is van dit ontwerp ten opzichte van het oorspronkelijke open source-ontwerp. Om de zaken nog erger te maken, heeft Cryptosteel ervoor gekozen om de route van octrooiering te volgen, die totaal anti-thetisch is ten opzichte van hun oorspronkelijke missie van open-source. Alleen als er geen concurrentie is en ze geld van kickstarters nodig hebben, is open source een meerwaarde voor hen. Het is echt jammer.

We geven de Cryptosteel-capsule een score van 3,5 op 10!

Doe jezelf een plezier en koop een Billfodl in plaats daarvan. Het is consequent onze topkeuze voor back-upproducten voor portefeuilles, jaar na jaar!

FAQ

Is Cryptosteel Capsule veilig?

Cryptosteel-capsule heeft bekende ontwerpfouten in de manier waarop het zaadwoorden opslaat. Veel gebruikers hebben geklaagd dat toen ze hun zaad gingen bekijken, alle tegels naar buiten kwamen en ze al hun munten verloren.

Wat voor staal gebruikt Cryptosteel?

Cryptosteel maakt gebruik van 304 roestvrij staal. 304 wordt algemeen beschouwd als inferieur aan 316 voor gebruiksscenario’s zoals cryptoback-ups en dus hebben andere producten, zoals de Billfodl, de neiging om beter te presteren dan cryptosteel bij onafhankelijke tests.

Wat het beste is – cryptosteel, billfodl of cryptotag?

Cryptotag heeft het hoogste smeltpunt omdat het is gemaakt van titanium, maar het is niet onafhankelijk getest zoals de Billfodl heeft, dus het is moeilijk te zeggen hoe het daadwerkelijk zou staan ​​in een echte test.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me