Coinmama

Contents

Pengenalan: Apa itu CoinMama?

CoinMama adalah pertukaran cryptocurrency yang disesuaikan dengan kripto-pemula. Ia hanya menawarkan perkhidmatan pembrokeran: membeli dan menjual sepuluh cryptocurrency. Anda tidak akan menemui dompet, carta portfolio, atau sebarang ciri kompleks di CoinMama. Walaupun ia menawarkan cara cepat dan mudah untuk membeli crypto dengan kad kredit atau debit anda, CoinMama juga mempunyai yuran yang besar, mungkin yang tertinggi di pasaran.

Laman utama coinmama.com tangkapan skrin Halaman utama Coinmama

Fikirkan CoinMama sebagai kedai e-dagang untuk crypto dan tidak banyak lagi. Kelebihan utama menggunakan CoinMama terletak pada ketersediaan dan kepantasannya di seluruh dunia. Kekurangan merangkumi kekurangan ciri seperti dompet dan masalah privasi.

Beli duit syiling di Coinmama

CoinMama: Kebaikan dan Keburukan

Kelebihan:

Tiga tangan saling berpegangan

Mesra Pemula. Sekiranya terdapat satu pertukaran yang boleh digunakan oleh pemula kripto untuk membeli duit syiling pertama mereka, itu adalah CoinMama. Mereka menyelaraskan proses pembelian, menjelaskannya secara terperinci, dan CoinMama mengirimkan duit syiling kepada anda dengan cepat.

Bumi dengan bitcoin

Membeli crypto boleh didapati di seluruh dunia. Tidak seperti pertukaran lain, CoinMama membantu anda membeli crypto di lebih dari 180 negara, walaupun dengan kad debit.

Orang dalam yoga berdiri dengan bola lampu sebagai kepala

Panduan yang mudah difahami. Salah satu matlamat yang ingin dicapai oleh pengasas CoinMama adalah untuk mendidik dunia mengenai crypto. Dan, mereka melakukannya dengan baik dalam hal ini. Anda akan mendapat jawapan untuk sebarang pertanyaan yang anda ada di pangkalan pengetahuan mereka.

Tangan memegang tiga orang

Pasukan sokongan yang membantu. Walaupun CoinMama tidak mempunyai sokongan Pelanggan Sembang Langsung atau Telefon, sokongan e-mel mereka untuk pengguna yang disahkan cepat dan boleh dipercayai.

Keburukan:


Ikon carta

Bayaran Tinggi. Bayaran gabungan CoinMama untuk membeli crypto menggunakan kad kredit adalah 10.9%. Menggunakan pindahan kawat menjadikan yuran turun kepada 5%.

Tangan menekan butang

Kesederhanaan. Pengguna crypto yang maju dengan cepat akan mengetahui bahawa CoinMama menawarkan sedikit dengan bayaran yang tinggi.

Bitcoin dan tanda jual

Menjual cryptocurrency terhad kepada Bitcoin untuk pelanggan di 37 negara Eropah SEPA.

Kelebihan

 • Mesra Pemula
 • Membeli crypto boleh didapati di seluruh dunia
 • Panduan yang mudah difahami
 • Pasukan sokongan yang membantu

Keburukan

 • Bayaran Tinggi
 • Tidak ada ciri perdagangan yang maju
 • Ramai orang Eropah hanya dapat menjual Bitcoin

Kelebihan

Keburukan

 • Mesra Pemula
 • Bayaran Tinggi
 • Membeli crypto boleh didapati di seluruh dunia
 • Tidak ada ciri perdagangan yang maju
 • Panduan yang mudah difahami
 • Ramai orang Eropah hanya dapat menjual Bitcoin
 • Pasukan sokongan yang membantu

Apa Fikiran Pengguna mengenai Coinmama

Dengan Markah Trustpilot 4.5 CoinMama adalah kegemaran pelanggan.

Orang yang menulis di papan keratan

Apa yang dipuji oleh pengguna:

 • Pilihan pembayaran yang hebat
 • Kebolehpercayaan
 • Urus niaga yang cepat dan mudah
 • Pasukan sokongan yang luar biasa (berteriak kepada Ivan – salah satu Wira Kebahagiaan CoinMama)

Apa yang tidak disukai pengguna:

 • Proses pengesahan yang ketat
 • Bayaran lebih tinggi
 • Beberapa negara hanya dibenarkan membeli dan TIDAK menjual

Secara keseluruhan, walaupun dengan bayaran yang tinggi, anda mendapat apa yang anda bayar – tempat yang responsif, pantas, boleh dipercayai untuk membeli dan menjual crypto dengan pasukan sokongan yang mengambil berat tentang anda dan mendengarkan anda.

Latar Belakang CoinMama

CoinMama ditubuhkan pada tahun 2013 di Israel. Sejak akhir-akhir ini, CoinMama beroperasi di Slovakia. CoinMama menyatakan kini melayani lebih dari 1,900,000 pengguna di 188 negara. Mereka menyediakan cara cepat untuk beli Bitcoin dengan kad kredit / debit, atau dengan akaun bank anda. Anda juga boleh membeli lebih banyak cryptocurrency, termasuk ETH, XRP, dan LTC.

Adakah CoinMama Selamat?

Safebox dengan ilustrasi dompet telefon

Coinmama tidak memberikan anda dompet untuk cryptocurrency apa pun. Ia tidak menyimpan atau melaburkan dana pelanggan. Dengan cara ini CoinMama melindungi dirinya daripada menjadi pusat serangan. Ini juga bermaksud bahawa adalah tanggungjawab anda untuk melindungi dompet yang dihoskan sendiri.

Jadual Perbandingan

Jadual ini membandingkan Coinmama dengan pertukaran popular lain.

PERBANDINGAN

Logo Etoro

Etoro

 • Mula berniaga dengan pantas; had tinggi
 • Cara mudah bagi pendatang baru untuk mendapatkan bitcoin
 • Modal anda berisiko

BELI SEKARANG

Kami tidak mempromosikan, menyokong, atau mendapat komisen dari perdagangan sekuriti dalam bentuk apa pun, termasuk CFD, namun, eToro menghendaki kami memberikan penafian berikut: CFD adalah instrumen yang kompleks dan berisiko tinggi kehilangan wang dengan cepat disebabkan untuk memanfaatkan. 62% akaun pelabur runcit kehilangan wang ketika berdagang CFD dengan penyedia ini. Anda harus mempertimbangkan sama ada anda memahami bagaimana CFD berfungsi, dan adakah anda mampu mengambil risiko kehilangan wang anda yang tinggi.

Logo Coinmama

Coinmama

 • Berfungsi di hampir semua negara
 • Had tertinggi untuk membeli bitcoin dengan kad kredit
 • Broker yang boleh dipercayai dan dipercayai

BELI SEKARANG Logo Kraken

Kraken

 • Kecairan dan yuran rendah
 • Menyokong kebanyakan negara
 • Pertukaran yang dipercayai, bermula pada tahun 2011

BELI SEKARANG

Perkhidmatan CoinMama

Program Gabungan

Grafik maklumat program gabungan

CoinMama menawarkan program afiliasi terbuka. Anda akan menemuinya di bawah tab “Alat Pemasaran” di akaun anda. Anda dapat memperoleh 15% komisen CoinMama untuk semua pembelian rujukan anda. Tidak ada batasan untuk berapa banyak orang yang boleh anda rujuk ke CoinMama. Tetapi ada tangkapan. Anda boleh mendapatkan wang tunai hanya setelah 3 pesanan berjaya dibuat oleh sekurang-kurangnya 3 orang berbeza yang anda rujuk.

Program Kesetiaan Coinmama untuk Pengurangan Yuran

Mempersembahkan dan membeli-belah beg berhampiran kad kesetiaan

Bayaran tinggi adalah kelemahan utama untuk menggunakan CoinMama. Sebagai tindak balas, mereka memperkenalkan Coinmama Loyalty pada tahun 2019 untuk menawarkan tiga tahap penjimatan yuran. Tahap Kesetiaan Coinmama adalah:

Crypto Penasaran. Ini adalah pengguna Coinmama baru yang membayar yuran penuh (10.9%).

Peminat Crypto. Untuk mendapatkan dan mengekalkan tahap kesetiaan Penggemar memerlukan pembelian kumulatif sebanyak 5,000 USD dalam jangka masa 90 hari. Bersemangat menjimatkan 12.5% ​​untuk bayaran CoinMama. Dan, anda juga menikmati masa tindak balas sokongan pelanggan yang lebih pantas.

Penganut Kripto. Untuk mendapatkan dan mengekalkan status Believer, anda memerlukan jumlah pembelian terkumpul 18,000 USD dalam jangka masa 90 hari. Membelanjakan 50,000 USD atau lebih juga memberi anda tahap ini. Orang percaya menjimatkan 25% untuk bayaran CoinMama dan mendapat sokongan pelanggan VIP.

Infograf Tahap Keasyikan Coinmama

Penjimatan kesetiaan muncul sebagai bonus crypto semasa anda mendaftar keluar.

Kupon

Ilustrasi Kupon Diskaun

Setelah mendaftar, saya segera melihat pautan Kupon di profil saya. Tidak ada promosi aktif semasa saya mendaftar, tetapi Googling cepat memberi saya kod untuk potongan pertama 5% untuk pembelian. Namun, tidak ada bidang untuk memasukkan kupon ini sehingga tidak berfungsi atau hanya klik umpan.

Kaedah dan Yuran Pembayaran yang Disokong

Anda boleh membeli cryptocurrency di CoinMama dengan kad debit atau kredit MasterCard atau Visa apa pun. Anda juga boleh menggunakan pindahan bank standard untuk membeli crypto. CoinMama tidak menerima American Express, Discover Card atau Paypal.

Tangkapan skrin kaedah pembayaran Coinmamas Sumber – Coinmama

Kaedah Transfer Bank tersedia melalui pemindahan SEPA di Eropah dan pemindahan SWIFT ke tempat lain. Sekiranya anda tidak keberatan menunggu, CoinMama menerima pesanan transfer bank sehingga 12,000 USD setiap hari perniagaan.

Yuran CoinMama

Aplikasi mudah alih dengan konsep pemindahan wang

Harga yang disenaraikan di CoinMama bergantung pada purata TradeBlock XBX + 2%. Selain itu, ada komisen CoinMama (3,90%) untuk transaksi beli dan 0,9% untuk transaksi jual.

Urus niaga kad dengan kadar kripto terkunci dan penghantaran segera, ada bayaran momentum tambahan 5.00%.

Secara keseluruhan, semua yuran bertambah hingga a Bayaran 10.9% untuk pembelian kad.

Pesanan melalui pindahan wang melalui bank (SWIFT, SEPA, dan Pembayaran Lebih Cepat) tidak mempunyai bayaran momentum, dan tidak dikenakan biaya tambahan jika pembelian Anda melebihi 1,000 USD.

Walaupun CoinMama memberikan kod pedagang kepada penerbit kad ketika menuntut pembayaran Anda, mereka memutuskan apakah akan mengenakan biaya pendahuluan tunai. CoinMama menasihati anda untuk menghubungi bank anda dan mempertikaikan yuran ini.

Sekiranya anda menggunakan akaun yang bukan dalam mata wang yang disokong secara lalai, anda dapat menghadapi yuran pertukaran ke dan dari mata wang tempatan anda.

Tangkapan skrin bahagian yuran coinmama.com Sumber – Coinmama

Pesanan pemindahan bank (SWIFT, SEPA, dan Faster Payments – UK) tidak mempunyai bayaran momentum. Sekiranya anda tinggal di luar Eropah atau UK, anda boleh membeli crypto melalui a Pindahan bank SWIFT. Pesanan melebihi 1000 USD tidak dikenakan bayaran pemprosesan tambahan. Perlu diingat di sini bahawa pesanan pemindahan bank di bawah 1,000 USD mempunyai kos pemprosesan 20 GBP. Bank anda juga mungkin mengenakan satu bayaran lagi, kali ini untuk memulakan pemindahan.

Negara yang Disokong

Peta dunia

Coinmama menyokong semua negara, negeri, dan wilayah yang tidak disenaraikan di bawah. Sekiranya anda tidak melihat negeri atau negara asal anda dalam jadual di bawah, anda layak membeli dan menjual di Coinmama.

Kawasan Terhad

Negara Terhad Cuba Crimea Iran Israel Lebanon Korea Utara Wilayah Palestin Sudan Selatan Sudan Syria
Amerika Syarikat yang berpusat Florida Hawaii New Mexico Oregon Vermont Hawaii
Wilayah AS yang Terhad Kepulauan Mariana Utara Guam Samoa Amerika Puerto Rico Kepulauan Virgin Kepulauan Terluar Kecil AS

Syiling yang Disokong di CoinMama:

Balang dengan syiling dan koin crypto

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Tunai Bitcoin (BCH)
 3. Ethereum (ETH)
 4. Ethereum Classic (ETC)
 5. Cardano ADA
 6. Litecoin (LTC)
 7. Qtum (QTUM)
 8. Riak (XRP)
 9. Tezos (XTZ)
 10. Eos (EOS)

Had dan Kecairan

Konsep analisis pasaran saham

Had transaksi Coinmama adalah had had. Ini bermaksud ia berlaku untuk tempoh 24 jam atau 30 hari yang diberikan. Had urus niaga ditetapkan semula berdasarkan perbelanjaan anda, dan bukan pada awal bulan. Anda boleh memeriksa had anda dengan masuk ke akaun anda dan memilih “had”.

Had CoinMama mengira semua urus niaga anda – baik jual beli – bersama.

Tahap 1 (Had Transaksi Akaun: $ 15,000 USD) Setiap hari: Kad (beli sahaja): $ 5,000 / 5 pesanan Wire transfer (beli & jual): $ 12,000 Bulanan: Kad (beli sahaja): $ 15,000 / 20 pesanan Had transfer wayar (beli & jual): $ 15,000 / 50 pesanan
Tahap 2 (Had Transaksi Akaun: $ 50,000 USD) Setiap hari: Kad (beli sahaja): 5 pesanan / $ 5,000 Wire transfer (beli & jual): 10 pesanan / $ 30,000 Bulanan: Kad (beli sahaja): 30 pesanan / $ 30,000 Wire transfer (beli &jual): 50 pesanan / $ 50,000
Tahap 3 (Had Transaksi Akaun: $ 1,000,000 USD) Setiap hari: Kad (beli sahaja): 5 pesanan / $ 7,500 Had pemindahan wayar (beli & jual): 10 pesanan / $ 30,000 Bulanan: Kad (beli sahaja): 30 pesanan / $ 40,000 Wire transfer (beli &jual): 50 pesanan / $ 100,000

Untuk naik ke tahap 2 & 3, pertama anda mesti membelanjakan USD 7.500 atau yang sama dalam crypto dengan CoinMama. Anda juga perlu melengkapkan pengesahan tambahan dengan memberikan:

 • satu lagi ID yang dikeluarkan oleh kerajaan yang sah dan
 • bil utiliti atau
 • penyata bank dari 6 bulan yang lalu

Anda memuat naik dokumen ini melalui borang pengesahan di akaun CoinMama anda.

Teks VIP dengan mahkota

Tahap 4 dikhaskan untuk pembeli tiket tinggi. Sekiranya anda salah seorang daripada mereka, hubungi CoinMama di [email protected] Mereka akan memandu anda melalui pengesahan dan keperluan KYC yang diperlukan.

Antaramuka pengguna

Pada masa itu, CoinMama hanya mempunyai antara muka web. Tidak ada aplikasi CoinMama, jadi anda perlu menggunakan penyemak imbas mudah alih di telefon anda untuk mengakses laman web.

Telefon bimbit dengan teks 'No Coinmama App' di skrin

Pilihan terpenting yang anda perlukan –Beli, Jual & Akaun– sangat terkenal. Tidak banyak perkara lain yang menghalang pandangan ini. Anda memerlukan tambahan aplikasi dompet pada mesin anda untuk menggunakan laman web ini.

Waktu Deposit

Di CoinMama tidak ada simpanan langsung atau kredit / akaun bank terpaut. Anda membeli syiling terus dari CoinMama. Satu perkara yang perlu diingat ialah anda mempunyai masa 30 minit sebelum membuat pesanan dan mengesahkan alamat dompet anda. Jika tidak, pesanan anda dibatalkan.

PERBANDINGAN

Logo Etoro

Etoro

 • Mula berniaga dengan pantas; had tinggi
 • Cara mudah bagi pendatang baru untuk mendapatkan bitcoin
 • Modal anda berisiko

BELI SEKARANG

Kami tidak mempromosikan, menyokong, atau mendapat komisen dari perdagangan sekuriti dalam bentuk apa pun, termasuk CFD, namun, eToro menghendaki kami memberikan penafian berikut: CFD adalah instrumen yang kompleks dan berisiko tinggi kehilangan wang dengan cepat disebabkan untuk memanfaatkan. 62% akaun pelabur runcit kehilangan wang ketika berdagang CFD dengan penyedia ini. Anda harus mempertimbangkan sama ada anda memahami bagaimana CFD berfungsi, dan adakah anda mampu mengambil risiko kehilangan wang anda yang tinggi.

Logo Coinmama

Coinmama

 • Berfungsi di hampir semua negara
 • Had tertinggi untuk membeli bitcoin dengan kad kredit
 • Broker yang boleh dipercayai dan dipercayai

BELI SEKARANG Logo Kraken

Kraken

 • Kecairan dan yuran rendah
 • Menyokong kebanyakan negara
 • Pertukaran yang dipercayai, bermula pada tahun 2011

BELI SEKARANG

Seberapa pantas CoinMama Menghantar Duit Anda?

Lampu kelajuan

Menggunakan kad:

 • Sebaik sahaja anda mengesahkan alamat dompet yang anda terima, duit syiling anda akan tiba dalam 10-20 minit.

Menggunakan pindahan bank:

 • Eropah. Pemindahan bank SEPA mengambil masa sekitar 24 jam untuk diselesaikan. Sekiranya pembayaran anda tidak mencapai CoinMama dalam masa tujuh hari, pembayaran akan tamat dan duit syiling tidak akan dihantar.
 • Selebihnya dunia. Pemindahan bank SWIFT mengambil masa 2-3 hari bekerja untuk diselesaikan.

Sokongan pengguna

Orang yang bercakap dengan chat-bot

CoinMama tidak mempunyai Sembang Langsung atau Sokongan Telefon. Yang ada hanyalah chatbot & sokongan e-mel.

Sokongan pengesahan akaun beroperasi 24/7, sementara anda dapat:

 • Perkhidmatan Pelanggan: Ahad-Khamis 9: 00-18: 00 GMT + 3
 • Pertanyaan Perniagaan: Ahad-Khamis 9: 00-18: 00 GMT + 3

Keselamatan

Tangkapan skrin Twitter

Pada 15 Februari 2019 senarai 450,000 e-mel dan kata laluan hash pengguna CoinMama yang didaftarkan sehingga 5 Ogos 2017 disiarkan di pendaftaran web gelap.

Walaupun tidak ada yang dapat mencuri cryptocurrency pengguna, pendedahan data peribadi tidak dapat dielakkan. CoinMama, pada masa itu, mendorong pengguna mereka untuk menukar kata laluan, 2FA atau langkah keselamatan yang serupa masih belum diperkenalkan.

Privasi

Konsep penyimpanan data

CoinMama tidak menyimpan data pelanggan di pelayan pertukaran, tetapi itu sahaja tidak menjamin privasi anda. Oleh kerana CoinMama dilesenkan oleh KEWANGAN dan IMPA, telah mengetahui prosedur Mengenal Pelanggan Anda (KYC) dan Anti Pengubahan Wang Haram (AML). Anda tidak boleh memperdagangkan sejumlah nilai tanpa memberikan data peribadi anda, i, e. mengesahkan akaun anda.

Papan dengan tingkat satu

Tahap 1 KYC diperlukan untuk mula membeli atau menjual crypto. Seperti yang akan anda lihat sebentar lagi, anda perlu memberikan E-mel, Nama Penuh, Tarikh lahir, Nombor telefon, Negara, Alamat, ID Nasional / Lesen Memandu / Pasport, dan Selfie dengan dokumen ID.

Papan dengan tingkat dua dan tiga

Tahap KYC 2 & 3 diperlukan untuk had perbelanjaan yang lebih tinggi. Dalam kes ini, anda perlu mengemukakan ID tambahan yang sah, Bukti tempat tinggal, dan pengesahan Sumber dana.

Akan Coinmama Menghapus Data Peribadi Anda Sekiranya Anda Meminta?

Panduan CoinMama: Cara Membeli Bitcoin di CoinMama

Buat infografik akaun coinmama

Buat Akaun

Langkah 1: Daftar

Daftar di CoinMama

Langkah 2: Sahkan Alamat E-mel Anda

Klik pautan Pengesahan

Pengesahan akaun

Pengesahan pengguna pada masa ini memerlukan beberapa jam. Sepanjang Bitcoin Halving Mei, kami mengambil masa kurang dari 24 jam untuk mengesahkan akaun saya.

Langkah 3: Masukkan Maklumat Peribadi Anda

Sahkan Maklumat Peribadi di CoinMama

Langkah 4: Muat Naik Dokumen Anda

Pengesahan CoinMama, Muat Naik Dokumen Anda

Langkah 5: Tunggu untuk Disahkan

Menunggu kelulusan

Langkah 6: Sedia Membeli-Belah!

Selamat datang selepas pengesahan

Akaun Pembiayaan & Pengeluaran Dana

Di CoinMama, anda menambahkan kaedah pembayaran anda setiap kali anda membeli atau menjual. Tidak ada pilihan untuk membiayai akaun anda dengan cryptocurrency.

Jumlah minimum transaksi untuk pesanan membeli cryptocurrency di CoinMama adalah 50 USD. Untuk menjual cryptocurrency, jumlah terkecil yang dapat anda jual adalah BTC atau setara crypto lain sebanyak 50 USD.

Membeli Duit Syiling di Coinmama

Langkah 1: Pilih nilai yang telah ditentukan, atau masukkan jumlah tersuai

Beli crypto di CoinMama

Langkah 2: Masukkan alamat dompet anda

Masukkan Alamat Dompet Anda

Langkah 3: Pilih kaedah pembayaran anda

Pilih cara pembayaran

Langkah 4: Beli dengan kad bank atau pindahan wang melalui bank

Beli Dengan Kad

Langkah 4a: Terima TOPA SEPA

TOPA SEPA

Langkah 4a: Arahan pemindahan bank SEPA

Arahan SEPA

Langkah 4b: Sahkan alamat dompet anda

Sahkan Dompet Anda

Menjual Syiling di CoinMama

Langkah 1: Pilih jumlah yang akan dijual

Jual Bitcoin

Langkah 2: Pilih kaedah pembayaran anda

Pilih Kaedah Pembayaran

Langkah 3: Masukkan butiran bank anda

Masukkan Butiran Bank Anda (SWIFT)

Penipuan CoinMama yang biasa dielakkan

Broker & Penipuan Pengurusan Akaun

Muncul peluang seumur hidup

Senario biasa melibatkan broker yang tidak pernah anda hubungi untuk menghubungi anda dengan “peluang seumur hidup.” Juga, “broker” ini datang kepada anda dengan menyebutkan pulangan pelaburan yang dijamin, atau meminta anda untuk menghantar dana untuk mengeluarkan keuntungan anda. CoinMama tidak menawarkan jenis perkhidmatan ini, jadi anda dapat mengenali penipuan tersebut sekiranya seseorang menunjukkan diri mereka sebagai “Broker CoinMama.”

CoinMama “Ejen” Menghubungi Anda

Muncul seratus peratus urus niaga sebenar

Berkaitan rapat dengan jenis penipuan sebelumnya, seseorang menghubungi anda yang disifatkan sebagai “Ejen CoinMama.” CoinMama tidak melakukan sokongan telefon, pemasaran telem, atau penjualan langsung. Sekiranya anda dihubungi dengan cara ini oleh sesiapa sahaja yang mewakili CoinMama, hubungi CoinMama melalui e-mel rasmi, atau rangkaian sosial.

Penipuan Pedagang

Munculan pembayaran gagal

Pertama, selalu hantar pembelian CoinMama anda ke dompet anda, dan bukan dompet mana-mana peniaga. Penipuan pedagang berlaku apabila anda menggunakan crypto untuk membeli sesuatu dari kedai dalam talian. Sekiranya berlaku penipuan, peniaga palsu tersebut mendakwa mereka tidak menerima pembayaran. Ini mudah disangkal oleh pengesahan Blockchain. Anda juga boleh menggunakan mana-mana penjelajah blockchain untuk melihat transaksi dompet pedagang dengan memasukkan alamat dompet mereka.

Penipuan Lain

Muncul penipuan lain

Beberapa penipuan lebih luas daripada CoinMama. Tetapi, jika seseorang mendapati anda mempunyai akaun CoinMama, mereka mungkin menganggap anda sebagai mangsa penipuan cepat. Sokongan teknikal palsu yang memerlukan akses terus ke mesin anda boleh mendapatkan maklumat yang anda simpan. Penipuan temu janji lebih mudah. Orang yang baik di seberang meminta anda untuk menghantarnya tanda cinta kecil dalam bentuk BTC.

Perbandingan dengan Pertukaran lain

CoinMama vs. Binance

Coinmama vs Binance

Binance segera meminta anda mengaktifkan Pengesahan 2-Faktor. Anda juga boleh membuat permintaan beli di Binance tanpa pengesahan KYC sebelumnya. Tidak seperti CoinMama, Binance menawarkan anda untuk membeli duit syiling dari penjual tempatan dan melalui Pembayaran Pihak Ketiga (Simplex, Koinal …) di samping pembelian kredit bank. Kedua-dua CoinMama dan Binance boleh didapati di seluruh dunia.

CoinMama vs CoinBase

Coinmama vs Coinbase

CoinMama merangkumi lebih banyak negara dunia daripada Pangkalan Wang Syiling. Walaupun CoinBase menawarkan ciri dan cara yang lebih maju untuk mendapatkan duit syiling percuma, ini bernilai sedikit jika anda tidak dapat mengaksesnya dari negara tempat tinggal anda.

CoinMama vs. Bitstamp

Coinmama vs Bitstamp

CoinMama dan Bitstamp kedua-duanya menghendaki anda melewati proses KYC sebelum anda dapat berniaga. Proses pengesahan adalah sama seperti yang berlaku di CoinMama. Kelebihan yang dimiliki Bitstamp berbanding CoinMama ialah kehadiran 2FA. Tetapi, bayaran Bitstamp 5% di atas yuran momentum menjadikannya hampir sama dari segi harga.

Kesimpulannya

Secara keseluruhan, CoinMama adalah cara yang selamat dan pantas untuk membeli crypto. Harga mereka adalah yang tertinggi di pasaran, tidak kira sama ada anda menggunakan kad bank atau pindahan wang melalui bank. Di sisi positifnya, anda boleh menyimpan duit syiling anda di dompet anda dalam beberapa minit.

Beli duit syiling di Coinmama

Keputusan:

Penilaian: 6.0 daripada 10.

Keputusan Akhir

Penilaian Kami

6.0

Lawati Laman web

Soalan Lazim

Adakah CoinMama FDIC diinsuranskan?

Tidak. Produk pelaburan tanpa deposit, seperti CoinMama tidak diinsuranskan oleh FDIC.

Bagaimana saya mendapatkan wang saya dari CoinMama?

Anda tidak boleh menyimpan kripto anda di CoinMama sama sekali. Mereka tidak menawarkan apa-apa jenis perkhidmatan dompet atau portfolio, jadi anda tidak perlu risau untuk mengeluarkan wang anda dari Coinmama. Untuk fiat, anda hanya perlu membuat permintaan pengeluaran dan memberi mereka maklumat bank anda.

Berapa lama masa yang diambil untuk menarik diri dari pertukaran ini?

Setelah CoinMama meluluskan pembayaran anda, dan anda mengesahkan alamat dompet anda, duit syiling akan dihantar ke dompet anda dalam masa 10 minit. Anda akan dapat melihatnya sebaik sahaja transaksi disahkan di Blockchain. Ini biasanya berlaku dalam beberapa minit, tetapi boleh memakan masa lebih lama ketika Blockchain sibuk.

Sekiranya saya menyimpan duit syiling saya di CoinMama?

Anda tidak boleh menyimpan duit syiling anda di CoinMama. Sebagai gantinya, anda memerlukan dompet yang dihoskan sendiri yang menyokong crypto yang telah anda beli. Coinmama bahkan tidak akan membiarkan anda menyelesaikan pembelian anda sehingga anda telah memberikan alamat dompet untuk mereka menghantar duit syiling tersebut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector