Cobo-tablet

cobo tablet beoordeling

Staal portemonnees zijn een cruciaal onderdeel van elk hodler’s back-up instellen.

Maar het vinden van het juiste back-upapparaat is net zo cruciaal. Slechte back-upapparaten brengen uw veiligheid echt in gevaar en resulteren in verloren munten, wat het doel van het gebruik ervan in de eerste plaats verslaat.

Om een ​​lang verhaal kort te maken: Cobo levert de goederen niet. Het is eerlijk gezegd een puinhoop, en deze recensie zou dat pijnlijk duidelijk moeten maken tegen de tijd dat je het gelezen hebt.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Personagetegels kunnen niet worden verwisseld tijdens verzending

Nadelen

 • Minuscule schroeven – zwak, moeilijk te hanteren
 • Beperkte tegelset – misschien niet genoeg
 • Tegels zijn moeilijk te plaatsen
 • Vast aantal karaktertegels
 • Goedkoop gemaakt

Voordelen

Nadelen

 • Goedkoop
 • Minuscule schroeven – zwak, moeilijk te hanteren
 • Personagetegels kunnen niet worden verwisseld tijdens verzending
 • Beperkte tegelset – misschien niet genoeg
 • Tegels zijn moeilijk te plaatsen
 • Vast aantal karaktertegels
 • Goedkoop gemaakt

Wie zou een Seed-back-upapparaat moeten kopen

 • Crypto-investeerders die hun eigen bitcoin willen opslaan
 • Crypto-investeerders die een portemonnee-back-up nodig
 • Crypto-investeerders die financiële onafhankelijkheid vereisen

Wat is een seedback-up??

Velen die nieuw zijn HODLing bitcoin zijn zich bewust van de veiligheid die hardware wallets bieden. Als ze er echter zeker van zijn dat hun geld veilig is, missen ze mogelijk een cruciale back-upstap om de levensduur van hun geheugensteuntje te garanderen..

Door de jaren heen zijn de horrorverhalen van verloren back-ups legendarisch geworden en de markt reageerde met een breed scala aan back-upapparaten. De vraag naar vuur- en waterdichte (evenals andere natuurlijke of door de mens veroorzaakte krachten) methoden voor het opslaan van geheugensteuntjes, privésleutels en andere informatie was duidelijk. Dit is gepresenteerd met verschillende benaderingen, meestal door deze vitale gegevens in metaal te verwerken.

Cobo Basics

Cobo is een Chinees bedrijf dat portemonnee- en platformdiensten levert voor een verscheidenheid aan digitale activa en is gericht op dapp-gebruikers en -ontwikkelaars. Ze bieden ook zowel gezamenlijke als door de gebruiker gecontroleerde bewaringsdiensten voor zowel gemiddelde mensen als instellingen.

Naast hun immateriële aanbod hebben ze hun eigen hardwareportefeuille en seed-back-upapparaat geïntroduceerd. Deze items worden samen verkocht in een “kluis” -configuratie die beschermt tegen vuur en overstromingen, hoewel u de zaadopslag “Cobo Tablet” afzonderlijk kunt kopen.

Prijs

De tablet (wanneer alleen gekocht zonder de kluis) wordt verkocht voor $ 39 en is via Amazon verkrijgbaar voor kopers in de Verenigde Staten.

Uitpakken & Inhoud

De Cobo-tablet werd verzonden in een gewone envelop van Amazon, de doos zelf is van gewoon zwart karton en verpakt met ongebruikelijke UPC-conventie omdat deze in China is gekocht. Er worden ook enkele korte stroken merktape meegeleverd, er wordt aangenomen dat deze zijn om aan te tonen of het apparaat is geopend nadat u het hebt geïnstalleerd.

Cobo tablet verpakking

Het apparaat zelf is genesteld in een nauwsluitende uitsparing die de platen voor de karaktertegels, een schroevendraaier, extra schroeven en instructies eronder bevat.

Inhoud tabletdoos Cobo

Apparaat beschrijving

De Cobo-tablet is gemaakt van 304 roestvrij staal en zogenaamd “biedt de ideale combinatie van sterkte, mobiliteit en corrosiebestendigheid”. Het meet 2 3/8 “bij 4 1/8” en is 1/4 “dik.

Cobo-tablet

Net als bij andere modellen in cassettestijl voor de opslag van zaden, wordt de informatie over twee “kanten” verspreid. De instructies geven aan dat drie schroeven de bevestigingsplaat op zijn plaats houden en zullen worden verwijderd voordat de zaadwoorden kunnen worden neergelegd.

Cobo tablet in cassettestijl

Ondanks dat ze nogal vanzelfsprekend zijn, kunnen deze meer worden uitgewerkt.

Cobo tablet installatie

Opstelling

Hoewel er niet veel kritiek is op de platen en sleuven van de Cobo-tablet, zijn de schroeven die deze bij elkaar houden belachelijk klein. Cobo lijkt de belachelijke aard van het gebruik hiervan te erkennen en levert een paar losse extra schroeven.

Cobo tablet schroef

Het is duidelijk dat deze moeilijk te beheren zijn, zelfs voor iemand met kleine, delicate vingers. Erger nog, er zijn maximaal 4 schroefdraden op elke schroef vanwege hun korte lengte. Dit maakt het strippen opmerkelijk eenvoudig voorafgaand aan de installatie of tijdens het opnieuw monteren.

Het is niet verwonderlijk dat de grootte en capaciteit van deze schroeven onvoldoende bescherming bieden tegen overmatige hitte of verbrijzeling en het apparaat effectief onbruikbaar maken..

Als u besluit om door te gaan met deze risico’s en uw seed-frase op te slaan met de Cobo-tablet, moet u de tegels invoeren. De manier waarop dit wordt gedaan, verschilt van vergelijkbare producten (waarvoor elk opeenvolgend teken op volgorde moet worden geplaatst).

Cobo tabletopstelling met schroevendraaier

De manier waarop de karaktertegels in hun slots worden ingevoerd, is echter waar de overeenkomsten eindigen. De tegels, die in hun rechterbovenhoek op een plaat zijn bevestigd, moeten worden losgebroken en met de hand in de uitsparing voor elke woordpositie worden geplaatst. Het verliezen van de mogelijkheid om elke opeenvolgende tegel goed in te drukken, opent de mogelijkheid om de tegels per ongeluk uit hun gleuf te morsen (wat de slot-and-rail-producten volledig vermijden).

Cobo tablet tegels Cobo tablet tegels

Naarmate u dichter bij het voltooien van het proces komt, brengt het risico van per ongeluk morsen van de tegels steeds hogere kosten met zich mee. Tijdens de setup-test was het plaatsen van de voorlaatste tegel zelfs een probleem toen deze vastliep.

Deze tegel moest met geweld worden uitgeklapt en vervangen, waardoor er kans was op lekkage. Omdat de volledige dataset werd blootgelegd, was de mogelijkheid om alle eerdere inspanningen ongedaan te maken groot en dit maakt de stressvolle ervaring van het opzetten van de Cobo-tablet nog groter..

BillAssembled Cobo tablet tegels

Karakterbeperkingen

Om kosten te besparen zijn er geen cijfers, hoofdletters of speciale tekens. De tegel “d” fungeert ook als een “p” (draai hem gewoon 180 graden). Dezelfde logica geldt voor “b” en “q”. Door deze beperkingen is de Cobo Tablet alleen geschikt om op te bergen BIP-39 mnemonische zaadzinnen en kan niet een back-up maken privésleutels.

Omdat de tegels op uniforme platen worden verzonden en daarom niet willekeurig zijn (zoals bij hun concurrenten), en slechts aan een eindige hoeveelheid voldoen. Het lijkt haalbaar dat een bepaald teken misschien opraakt, uw geheugensteuntje vereist veel “b” en “q” of “d” en “p” -tekens.

Beoordeling: 5.0 / 10

Hoewel het materiaal van de Cobo Tablet voldoende kan zijn om hoge temperaturen en verpletterende krachten te weerstaan, worden deze voordelen snel weggevaagd vanwege de algehele constructie. Vanwege de extreem kleine schroeven is de integriteit van de Cobo-tablet eenvoudigweg niet te vertrouwen. Ik zou dit apparaat niet aanbevelen voor het beoogde doel.

We geven de Cobo Tablet een score van 5,0 op 10!

Doe jezelf een plezier en koop een Billfodl in plaats daarvan. Het is consequent onze topkeuze voor back-upproducten voor portefeuilles, jaar na jaar!

FAQ

Is Cobo Tablet veilig?

De Cobo-tablet is gemaakt van 304 roestvrij staal, dat algemeen wordt beschouwd als een inferieur staal voor 316 roestvrij staal met het oog op het maken van een back-up van een cryptoportemonnee. De Cobo-tablet is niet onafhankelijk geverifieerd op kwaliteit, hoewel informele pre-liminaire tests suggereren dat het niet veilig is om zaden op te slaan in.

Wat het beste is – Billfodl, Cryptosteel of Cobo Tablet?

Billfodl wordt algemeen beschouwd als de gouden standaard voor back-ups van roestvrijstalen portemonnee. Dat gezegd hebbende, de Cobo is goedkoper. De Cryptosteel is minder veilig dan zowel de Billfodl als de Cobo Tablet, en duurder. Als u het niet erg vindt om een ​​paar extra dollars uit te geven, is de Billfodl het veiligst.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me