6 dingen die u moet weten over cryptocurrency

We hebben allemaal de term cryptocurrency gehoord, maar hoeveel van ons begrijpen eigenlijk hoe het werkt? Beter nog, hoe werkt reguliere valuta? Wij, de gemiddelde mensen, zijn erg gewend aan het concept van geld, zonder diepgaand te onderzoeken hoe het werkt. En het woord ‘cryptocurrency’ kan ons gek maken, alleen maar omdat het verwarrend is en we het concept niet echt begrijpen. Dus laten we dat allemaal omdraaien en kijken waar we hier mee te maken hebben. Is het de valuta van de toekomst, of wat? Hier zijn een paar belangrijke punten die u moet weten. 

1. Wat is het en hoe kunnen we het gebruiken??

cryptocurrency

Bron: TheNational

Een cryptocurrency is een vorm van betaling zoals elke andere, maar het heeft geen fysieke basis, bestaat uitsluitend virtueel en wordt niet gecentraliseerd en gecontroleerd door een enkele persoon of organisatie. De waarde ervan hangt volledig af van de situatie van vraag en aanbod en er bestaan ​​momenteel een paar duizend verschillende cryptocurrencies, waarvan de bekendste Bitcoin en Ethereum zijn. Je kunt het niet gebruiken zonder internet. Nu is er een shocker, toch? Dit is in de eerste plaats een valuta die alleen online kan worden gebruikt. Dus als u enige vorm van transacties overweegt, zorg dan dat uw verbinding op orde is. Helaas hebben we thuis of op het werk onderbrekingen of een falende ontvangst. Maar het is het laatste dat u wilt dat er gebeurt als u te maken heeft met geldtransacties. Als dit probleem u tegenhoudt, kunt u overwegen om een telefoonsignaalversterker en vervolgens concentreren op uw hoofdtaak. U kunt een celsignaalversterker voor thuis, of voor de werkvloer. Wat je maar nodig hebt. 

Dus laten we terugkeren naar onze muttons. Het is een beetje lastig om cryptocurrency te verwijderen. Dit betekent dat je het gemakkelijk kunt kopen, maar als je het eenmaal wilt uitgeven, kan dat een uitdaging zijn. Ondanks dat je met cryptocurrency kunt winkelen en verschillende diensten kunt afnemen, zijn er nog steeds veel beperkingen van een aantal bedrijven. Maar je kunt het altijd inwisselen voor andere niet-crypto-valuta’s met behulp van speciale apps en online tools. 

2. Wat is een blockchain en hoe worden ze gemaakt??

blockchain

Bron: Saga-NewFrontierGroup

Blockchain is een soort van “dienst” voor het bijhouden van gegevens die garandeert dat tokens niet twee keer worden uitgegeven. Elk blok vertegenwoordigt één transactie en bevat alle informatie erover. Voordat deze blockchain wordt gemaakt, moet elke persoon die een transactie wil uitvoeren, een verzoek indienen. Nadat de “peers” het verzoek hebben geëvalueerd en bevestigd, wordt een blok aangemaakt met een “hash”, een individuele code met unieke informatie over elke afzonderlijke transactie. Dit lost het probleem van dubbele uitgaven op en zorgt ervoor dat het record van de transactie niet kan worden gewist of gewijzigd.

3. Hoe u cryptocurrency kunt verkrijgen?

Zoals we eerder vermeldden, kunt u cryptocurrency kopen, of u kunt het zelf “minen”. Dit betekent dat je een cryptografische puzzel kunt oplossen om een ​​cryptocurrency-token te maken (bijvoorbeeld een Bitcoin) en aangezien het behoorlijk veel computerkracht vereist, is het aantal tokens dat je in een bepaald tijdsbestek kunt maken zeer beperkt. Mijnbouw is een uitputtend proces dat tijd en geld vergt, en niet in de laatste plaats technische aanleg. Voor veel mensen gaat dit proces hun capaciteiten en kennis ver te boven. Maar voor anderen kan dit een obsessie worden, vergelijkbaar met de Gold Rush.  

4. Moet u investeren in cryptocurrency?

Dit is een vraag die niemand ook een onfeilbaar antwoord kan geven. Er zijn veel verschillende meningen over dit punt, dus laten we eerlijk zijn. Het nadeel is dat cryptocurrencies geen cashflow genereren, dus veel beleggers zouden het niet als een goede bestemming beschouwen voor een grote investering. Bovendien hebben ze vanaf vandaag geen stabiliteit. En de wisselkoers springt om de paar jaar op en neer. Zijn ze op de lange termijn de moeite waard? Dat is aan jou om te beslissen. 

5. Gevaren van cryptocurrency.

Zoals we eerder al zeiden, zijn cryptocurrencies doorgaans niet gecentraliseerd. Dit was een doordachte stap om te voorkomen dat een persoon of een bedrijf het systeem in hun voordeel misbruikte. Maar oplichters vinden nog steeds manieren om de wet te omzeilen en cryptocurrency in hun eigen voordeel te gebruiken. We hebben het al eerder gehad over mining en dat is een fase van het proces die vatbaar is voor ‘highjacking’. Oplichters kunnen in feite uw telefoon of computerkracht gebruiken om tokens voor zichzelf te delven en u volledig omzeilen. U weet dus niet eens dat uw apparaat wordt gebruikt voor mijnbouw. Het kan net zo eenvoudig zijn als het bezoeken van een verdachte website. Dus als uw apparaat langzamer presteert dan normaal, of de levensduur van de batterij aanzienlijk is gekrompen zonder duidelijke reden, maak het apparaat dan schoon en overweeg een krachtige antivirussoftware. 

6. Hoe de kogel te ontwijken?

Als je de wereld van cryptocurrency betreedt, heb je natuurlijk tools nodig om jezelf te beschermen. Allereerst, als u overweegt cryptocurrency te kopen van bedrijven op ICO-bases (Initial Coin Offerings), lees dan alles zorgvuldig door. Dit kan voor hen veel winstgevender zijn dan voor u. ICO is een manier voor bedrijven om uit te breiden en te groeien door u cryptocurrency te verkopen. Zoiets als overheidsfinanciering. U koopt tokens – ze gebruiken uw geld om uit te breiden. Dus nogmaals, lees grondig en doe je onderzoek. Zijn er grote investeerders bij betrokken? Is de informatie die u wordt verstrekt voldoende gedetailleerd??

ICO

Bron: medium

Onthoud in ieder geval dat u alleen moet investeren in systemen die u volledig begrijpt en begrijpt. Doe je onderzoek dus zorgvuldig en zorg ervoor dat je aan alle doeleinden bent afgedekt voordat je een definitieve beslissing neemt. 

Cryptocurrency is nog erg jong en heeft nog veel stabiliteit te bereiken. Maar niettemin is het een geniaal systeem dat onze wereld een alternatieve benadering van geld, beleggen, bankieren en kopen in het algemeen kan bieden. Het is dus een goed idee om in het onderwerp te duiken, zelfs als u niet van plan bent te investeren of te kopen. Bijblijven met nieuwe technologie is een goede vuistregel. Op deze manier blijft u altijd in contact met het “nu” en kunt u de “morgen” voorspellen! 

Uitgelichte afbeelding: The Telegraph

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me