Candlestick – Forex handelsstrategieën

Candlestick-diagrammen zijn de meest voorkomende diagramtypen die worden gebruikt door detailhandelaren en beleggers. Er zijn veel andere soorten grafieken, zoals lijndiagrammen, staafdiagrammen enz., Maar ze vertellen niet het verhaal van eerdere prijsacties zoals kandelaarindicatorpatronen dat wel doen. Wanneer actieve handel uitsluitend is gebaseerd op technische analyse, is het projecteren van toekomstige prijsactie geworteld in hoe de prijs zich in het verleden heeft gedragen.

Candlestick-analyse is een zeer nuttige vorm van technische analyse. Het werkt bijna perfect in vluchtige tijden, maar functioneert ook adequaat in minder vluchtige tijden. Al met al werken kandelaars, evenals kandelaarhandel, redelijk goed op zichzelf of in combinatie met een of twee andere indicatoren.

Kandelaars vertegenwoordigen prijsfluctuaties gedurende een bepaalde periode. De duur kan zo kort zijn als een minuut of zo lang als een week of maand. De body van de kandelaar is het prijsverschil tussen de openings- en sluitingstijd. De twee verticale lijnen aan elke kant, die schaduwen of lonten worden genoemd, geven het hoogste en het laagste punt van de prijs voor die periode weer.

De groene kandelaar op de onderstaande afbeelding is een bullish kandelaar waarbij het sluitpunt hoger is dan de opening. De rode kandelaar is een bearish kandelaar, wat aangeeft dat de prijs bij sluiting lager was dan bij opening. De kleuren van de carrosserie zijn niet relevant, u kunt ze naar uw persoonlijke voorkeur instellen.

gekleurde-kandelaar.png

Bij de handel in kandelaars is een groene kaars bullish en een rode kaars bearish. 

Nu we hebben uitgelegd wat een kandelaar is, laten we eens kijken naar de verschillende vormen die een kandelaar kan aannemen.

Candlestick Trading: populaire grafiekpatronen

Handelaren voeren technische analyses uit om ideeën en strategieën op te bouwen voor de uitvoering van toekomstige transacties. Kandelaarformaties zijn een zeer handig hulpmiddel om mogelijkheden voor in- en uitgangen aan te geven. Hun vormen laten je heel duidelijk zien wat er aan de hand is met de prijs. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire en gemakkelijk te herkennen patronen bij het handelen in kandelaars.

Dojis: In een doji opent en sluit de prijs bijna op hetzelfde niveau na aan beide kanten te zijn verhandeld. Kopers en verkopers proberen allebei de prijs hoger en lager te duwen, maar uiteindelijk komt de prijs bij het beginpunt terecht. Dit betekent dat de krachten vanuit beide richtingen gelijk zijn. Na een opwaartse trend waarbij kopers de overhand hadden, geeft een doji aan dat de verkopers weer aan het werk zijn. Dit betekent dat er een omkering, of in ieder geval een terugtrekking, gaat plaatsvinden. Het tegenovergestelde geldt voor een neerwaartse trend.

doji.png

Links – een typische doji-kandelaar

Rechts – omkering aangegeven door doji-kandelaar.

Spelden / omgekeerde spelden: Bij een pin-kandelaar wordt de prijs onder het openingsniveau verhandeld en eindigt op hetzelfde niveau tegen de tijd dat de periode wordt afgesloten. Dit betekent dat de kopers de overtuiging van de verkopers evenaren. In een neerwaartse trend betekent dit dat de beren stoom verliezen, daarom kan er een ommekeer plaatsvinden. In een opwaartse trend geeft een punaise aan dat de verkopers de prijs naar beneden probeerden te drukken, maar in de minderheid waren door de kopers. Dit is een bevestiging van de voortzetting van de trend en longs hebben veel betere kansen dan shorts.

pin omkering.png

In een neerwaartse trend geeft een kandelaar met een pin meestal een omkering aan.

pins.png

In een uptrend geven pin-kandelaars meestal de voortzetting van de trend aan.

Omgekeerde pinnen zijn hetzelfde als pinnen, maar werken in de tegenovergestelde richting. De kaars gaat open, stieren proberen, en dan vallen de beren aan om de prijs terug te brengen naar het openingsniveau. In een opwaartse trend betekent dit dat een neerwaartse trend op het punt staat te beginnen – in een neerwaartse trend geeft een omkeringspin een voortzetting van de trend aan.

inv pin reversal.png

In een opwaartse trend geven kandelaars met omgekeerde pin meestal het begin van een bearish trend aan.

Hamers / Omgekeerde hamers: Bij kandelaarhandel zijn hamers in principe hetzelfde als pinnen en omgekeerde pinnen, maar met een sterker momentum. Bij een neerwaartse hamer wordt de prijs geopend en wordt onder verhandeld voordat deze boven het openingsniveau wordt gesloten. Dit betekent dat de kopers meer dan overeenkwamen met de verkopers.

De grootte van de schaduw kan variëren. Sommigen beweren dat het minstens twee keer zo groot moet zijn als het lichaam, maar één ding is zeker; hoe groter de schaduw / pit, hoe groter en sterker de omkering. Dit geldt ook voor pinnen. In een opwaartse trend is een hamer een teken van een voortzetting van de trend. Omgekeerde hamers zijn het tegenovergestelde, hetzelfde als omkeerpennen. Ze duiden op trendverandering in een opwaartse trend en trend voortzetting in een neerwaartse trend.

hammer.png

Hamers geven aan dat er een trendbreuk is.

rev hammer.png

Omgekeerde hamer in een opwaartse trend duidt op een omkering van de trend.

Ochtend- / avondster: Ochtendsterren en avondsterren kunnen bij kandelaarhandel maar één ding betekenen: omkering. Een ochtendstervorming omvat drie kaarsen, een bearish kaars, een neutrale kaars en een bullish kaars. De formatie betekent dat de prijs zal stijgen, vandaar de naam ‘morgenster’. Avondsterren bestaan ​​uit een bullish candle, een besluiteloze kaars en een bearish candle. Ze geven aan dat er een prijsdaling aanstaande is. Tussen de drie kaarsen zouden er gaten moeten zijn, wat alleen kan gebeuren op dagelijkse of wekelijkse grafieken, maar dat is niet altijd het geval.

ochtend avond star.png

Avond- en ochtendsterren duiden altijd op een omkering.

Bearish / Bullish Engulfing: Een bearish engulfing is een veel grotere bear candle dan de vorige bull candle. De nieuwe kaars overspoelt het lichaam van de vorige kaars. In deze formatie doet de trend er niet toe, aangezien deze een daling aangeeft, ongeacht de trend. Omgekeerd voor de bullish engulfing candle.

overspoelt bearish.png

Bearish engulfing reversal – dalingen volgen elke bearish engulfing candle.

stier egulf.png

Bullish engulfing-omkering en voortzetting – bullish engulfing-formatie wordt gevolgd door prijsstijgingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me