Update juli 2019

Hey CoinFi-fans,

De eerste helft van 2019 is voorbij gevlogen en heeft zeker zijn ups en downs gehad.

Nu de cryptomarkt weer omhoog gaat, lijkt het een goed moment om te delen wat we de afgelopen maanden hebben gedaan..

Waarom we stil zijn geweest

Zoals we in onze update van maart deelden, hebben we het afgelopen half jaar onze focus verlegd van blockchain-analyse en handelssignalen naar het ontwikkelen van handelstechnologie voor institutionele en zakelijke klanten..

In plaats van in een whitepaper te theoretiseren over wat wel of niet werkt, levert het werken met een klant echte validatie op of wat je aan het bouwen bent nuttig is.

Met deze B2B-spil (business to business) zijn we meer dan ooit bezig geweest met ontwikkeling, maar het is ook veel moeilijker geworden voor communityleden om te zien wat we hebben gedaan in vergelijking met toen we handelsproducten voor de detailhandel op de markt brachten.

Het is een moeilijke balans om te vinden – aan de ene kant willen leden van de gemeenschap (terecht) weten waar het team aan werkt. Maar aan de andere kant is het zeldzaam voor zakelijke en institutionele klanten in de crypto-ruimte om leveranciers hun werk in het openbaar te laten bespreken – NDA’s zijn standaard, zelfs voor een voorlopig gesprek. Bekijk Clay Collin’s uitstekende Nomics-podcast voor meer hierover – “Nee, we kunnen u niet vertellen wie onze klanten zijn​.


Het publiekelijk bespreken van ons ontluikende B2B-aanbod kan ook onnodig onze hand naar de concurrentie sturen. En uiteindelijk zijn we nog steeds op zoek naar een fit op de productmarkt – we verfijnen ons aanbod voortdurend op basis van feedback van gebruikers en klanten, en als gevolg daarvan hebben we vaak geen nieuws te delen, zelfs niet als we woedend aan de ontwikkeling werken..

Desalniettemin zullen we ons best doen om de juiste balans te vinden in de rest van dit bericht.

Niets doet er toe behalve de aanpassing aan de productmarkt

In crypto is het gemakkelijk om afgeleid te worden door marktbewegingen op de korte termijn, maar uiteindelijk is het gebruik van productmarketing + token-hulpprogramma wat het succes van een cryptoproject drijft. En totdat u een product heeft waar gebruikers dol op zijn, kan alle betrokkenheid van de gemeenschap en productlanceringen in de wereld dit probleem niet oplossen.

Dus hoe werken we hier naartoe??

We zullen daar binnenkort op ingaan, maar aangezien we het hebben over productontwikkeling, laten we eerst wat huishoudelijk werk uit de weg ruimen:

Sunsetting The Trading Signals Product

Vanaf vandaag accepteren we geen aanmeldingen meer voor het product met handelssignalen. Als u een van de honderden gebruikers bent die nog steeds actief signalen gebruiken, zullen we de service zo lang mogelijk voor u onderhouden. Er is echter geen verdere ontwikkeling op het gebied van signalen, aangezien we onze focus hebben gericht op B2B-handelsaanbiedingen voor institutionele en zakelijke klanten..

Als u uw abonnement wilt beëindigen en uw munten wilt uitzetten, kunt u hier uw tokens weer uitzetten, maar u kunt natuurlijk ook geabonneerd blijven op de service.

Hoewel onze benadering bij het bouwen van het product voor handelssignalen was om snel te handelen en dingen kapot te maken, vereist onze nieuwe focus op het verhandelen van producten voor institutionele klanten een meer zorgvuldige, robuuste aanpak. Als gevolg hiervan hebben we besloten om ons aan deze fundamentele regel te houden: we bieden geen enkel product aan dat we niet hebben getest met ons eigen kapitaal..

CoinFi’s pad voorwaarts

We zijn verheugd dat we, zelfs als een klein team van 8 personen, het afgelopen half jaar een substantiële handelsinfrastructuur van institutionele kwaliteit hebben opgebouwd.

We vechten het zelf elke dag uit en het levert al echte waarde op voor klanten, zij het een klein aantal klanten. We blijven herhalen wat we hebben gebouwd, zowel door te testen met ons eigen kapitaal als door samen te werken met klanten.

Hier is een realistisch voorbeeld van hoe de handelssystemen die we ontwikkelen, worden gebruikt door klanten.

Handelstechnologie van institutionele kwaliteit voor ondernemingen

Kopers en verkopers van munten buiten de top 20 moeten vaak dagen wachten voordat hun bestellingen zijn uitgevoerd. Dit is een probleem voor projecten, omdat ze het koopproces van hun token zo wrijvingsloos mogelijk willen maken.

De uitdaging komt voort uit het feit dat er op een bepaald moment niet veel natuurlijke kopers of verkopers van small-cap-tokens zijn, waardoor spreads ontstaan ​​die te breed zijn, waardoor de vraag naar de token verder afneemt. Hoewel het eerste geen probleem is dat technologie kan oplossen, is het laatste dat wel.

Door handelsalgoritmen te gebruiken die verschillen in de orderportefeuille analyseren over alle beschikbare liquiditeitspools, kan het reële handelsvolume worden vergroot door echte biedingen en aanbiedingen op de markt te plaatsen waartegen natuurlijke kopers en verkopers kunnen handelen, waardoor de spreads worden verkrapt.

Deze technologie is gunstig voor het project en voor hun tokenhouders, aangezien een strakkere spreiding (dwz betere prijzen) uiteindelijk de liquiditeit verbetert, kostenbesparingen creëert voor de eindkoper en verkoper van het projecttoken en het reële handelsvolume vergroot – allemaal waarvan elkaar sneeuwballen in een deugdzame, zichzelf in stand houdende cyclus..

Het begint allemaal met een geaggregeerd orderboek.

Wat is een geaggregeerd orderboek?

Een geaggregeerd orderboek neemt alle biedingen en aanbiedingen van het token op die op alle beurzen in alle paren worden vermeld en plaatst het in één uniform orderboek onder één koersvaluta. Dit wordt gedaan zodat u altijd de beste bied- en laatprijs heeft.

Een geaggregeerd orderboek is een basis-handelsinfrastructuur voor elke vorm van trading van institutionele kwaliteit – u kunt tenslotte geen enkele verfijnde strategie uitvoeren als u niet eens kunt bepalen welke beurs op een bepaald moment de beste prijs en liquiditeit heeft..

Voor de doeleinden van deze uitleg zullen we een hypothetische token “ABC” -handel beschouwen op Binance, OKEx en Huobi.

Zo ziet het orderboek van Binance voor ABC / BTC eruit:

U kunt zien dat de spreiding van het Binance-orderboek (0,003780 / 0,003700) – 1 = 2,2% is. Dit betekent dat een koper of verkoper van dit projecttoken gemiddeld een kosten van 2,2%

Zo ziet het orderboek van OKEx voor ABC / BTC eruit:

Zo ziet het Huobi-orderboek voor ABC / BTC eruit:

Wanneer alle orderboeken worden gecombineerd tot een geaggregeerd orderboek, ziet het er als volgt uit (de kleuren blijven hetzelfde om de originele uitwisselingen te tonen).

Hierboven ziet u het eenvoudigste voorbeeld van een geaggregeerd orderboek – een echt geaggregeerd orderboek zou ook / ETH en / USDT en andere quote-paren bevatten, alle prijzen omzetten in één enkele quote-valuta, en het systeem toestaan ​​om uit te voeren tegen in de book-quote-valuta, zelfs als de liquiditeit in een ander handelspaar zit.

Het handelsalgoritme leest dit geaggregeerde orderboek en bepaalt waar automatisch orders op de markt moeten worden geplaatst, waarbij wordt geciteerd met nog strengere prijzen en het voor natuurlijke kopers en verkopers gemakkelijker wordt om te handelen..

Belangrijke notitie: Dit is NIET hetzelfde als het creëren van een kunstmatig handelsvolume door heen en weer te handelen met dezelfde entiteit. In plaats daarvan plaatst onze technologie echte bestellingen waartegen kopers en verkopers kunnen handelen, en dit is mogelijk vanwege de van nature voorkomende prijsverschillen tussen markten..

In het bovenstaande voorbeeld kan de gebruiker veilig een kooporder (bod) plaatsen van 0,003745 voor 1522 munten op Binance, want zodra dat bod wordt geraakt, kan het algoritme tegelijkertijd omdraaien en verkopen op OKEx voor dezelfde prijs en grootte, dwz tegen gelijkspel.

Dit is hoe het herziene orderboek voor ABC op Binance eruit zou zien met de algoritmische technologie van CoinFi die automatisch een order plaatst (aangegeven in blauw).

Zoals u kunt zien, is de spread verlaagd van 2,2% naar 0,93%, waardoor gebruikers een gemiddelde kosten van 1,27% besparen. Hoewel dit relatief klein lijkt, kunnen die besparingen na verloop van tijd toenemen wanneer ze over meerdere transacties worden herhaald.

Dit hierboven beschreven algoritme is overdreven vereenvoudigd voorbeeld van CoinFi-technologie die wordt gebruikt om liquiditeit voor projecten te bieden, en een die kan worden gedeeld zonder eigen technologie te onthullen. Het is enorm voordelig voor kopers en verkopers, omdat het de spreiding van een token verkleint, waardoor gebruikers betere prijzen krijgen en het project meer echte liquiditeit krijgt..

Liquiditeit leidt tot liquiditeit

Er is een gezegde in de handel dat liquiditeit leidt tot meer liquiditeit. Hoe meer een token in legitiem volume transacties uitvoert van organische kopers en verkopers, des te meer duidt het op interesse in het token, wat de interesse en acceptatie van de gebruiker stimuleert.

Naarmate de cryptomarkt geavanceerder en geïnstitutionaleerder wordt, doen we tegelijkertijd kwantitatieve en gegevensgestuurde analyse van marktgegevens om onze koop- en verkoopprijzen te kantelen..

Dit is een zeer vereenvoudigd voorbeeld van hoe de handelstechnologie van CoinFi momenteel wordt gebruikt door zakelijke klanten. We zijn ook gekoppeld als een white label-technologieleverancier aan andere serviceproviders in de ruimte die toegang hebben tot institutionele klanten en projecten.

Gebruikmaken van onze institutionele handelsinfrastructuur voor een betere handelservaring

Hoewel onze focus lag op ons B2B-handelsaanbod, realiseerden we ons dat een deel van wat we de afgelopen zes maanden hebben opgebouwd, ook een enorme waarde kan bieden aan detailhandelaren. Onze stelling is altijd geweest dat veel van de infrastructuur die in aandelen bestaat ook nodig zal zijn op de cryptomarkten, en we zien nog steeds dezelfde kans.

We hebben de afgelopen maanden tientallen gebruikersinterviews gehouden; diepgaande, 1-op-1 gesprekken met cryptohandelaren uit de CoinFi-gemeenschap, om een ​​beter begrip te krijgen van uw handelsgewoonten en om te onderzoeken hoe we de handelstechnologie die we aan het bouwen zijn voor onze B2B-klanten kunnen gebruiken om de handelservaring te verbeteren.

In deze gebruikersinterviews hebben we sommigen van jullie laten zien wat we aan de B2B-kant hebben gebouwd en hoe dit kan worden gebruikt om de handelsbeleving in de detailhandel te verbeteren, en de reactie was zeer positief. Hoewel we nog in de beginfase van de ontwikkeling van dit productidee zijn, zullen we op basis van uw feedback doorgaan met herhalen en testen met meer gebruikers.

Hoe zit het met het COFI-token?

Sinds we onze pivot in maart hebben aangekondigd, is een van de meest gestelde vragen die we krijgen van communityleden (vooral nu de cryptomarkt opwarmt): ‘hoe werkt het token-model na de pivot?’

Het is twee jaar geleden dat we het originele token-model in onze whitepaper hebben aangekondigd en er is veel veranderd. Crypto beweegt snel en het is duidelijk dat het token-model in de toekomst ermee zal moeten evolueren.

Wij zijn van mening dat voor elk utility-token zoals COFI, de formule voor succes in de eerste plaats komt door het bieden van veel token-utility, en dat token-utility voortkomt uit – je raadt het al – product-market fit. We benaderen elk productidee met de mening dat het nut moet bieden aan tokenhouders, maar dit is gebaseerd op het bouwen van een product dat gebruikers nodig hebben.

We gaan door met het ontwikkelen en herhalen van onze weg naar een fit op de productmarkt. We zullen alleen een herzien tokenmodel aankondigen als we er zeker van zijn dat we een product hebben dat met succes kan worden geschaald. We begrijpen echter ook dat tokenhouders willen weten waar hun nut vandaan komt en wat we van plan zijn.

Hoewel onze primaire focus ligt op het creëren van waarde door middel van nut, onderzoeken we ook creatievere manieren om extra waarde te leveren aan COFI-houders:

Een fonds met tegoeden?

Als het gaat om onze B2B-handelsproducten, is de enige manier om robuustheid te garanderen, ons geld op de markt te brengen – we brengen geen producten uit die we zelf niet hebben getest. Om onze systemen te testen en onze interne strategie voor treasurybeheer uit te voeren, hebben we marktneutrale handelssystemen gebouwd bovenop de infrastructuur die we voor klanten uitbouwen.

Dit systeem voert momenteel marktneutrale transacties uit op een klein deel van ons werkkapitaal en heeft de afgelopen maanden bewezen dat het winstgevend kan zijn – zij het op beperkte schaal..

Hoewel handel voor eigen rekening niet de focus is van het CoinFi-project, is de achtergrond van ons team zeer geschikt voor het bouwen van winstgevende handelssystemen, en het fondsmodel is een andere mogelijke weg voorwaarts voor het CoinFi-project – vooral nu er locaties en kansen komen voor het aanbieden van beveiligingstokens. online. Hoewel we ons puur in een verkennende fase bevinden, hebben we een juridisch adviseur ingeschakeld om beter te begrijpen of er een pad is naar het genereren van rendement voor tokenhouders via een fondsmodel, via een extra beveiligingstoken dat wordt uitgegeven aan huidige COFI-tokenhouders..

Als disclaimer is dit uiterst voorlopig en slechts verkennend. Het is niet bedoeld als aankondiging en we raden u ten zeerste aan tegen het nemen van handelsbeslissingen met betrekking tot het COFI-token op basis van deze informatie. Er zijn enkele zeer belangrijke wettelijke en regelgevende hindernissen bij het uitkeren van dividenden (of iets dat op een dividend lijkt) via een utility-token (wat COFI is), maar we zijn actief op zoek naar nieuwe manieren om zoveel mogelijk waarde door te geven aan de huidige houders van COFI-tokens..

Binnenkort meer updates, en verder vanuit Telegram

In de toekomst zullen we het officiële CoinFi-telegramkanaal omzetten in een alleen-lezen aankondigingskanaal en WordPress-opmerkingen gebruiken als ons primaire tweewegcommunicatiekanaal om vragen te beantwoorden en feedback te krijgen van de community.

Het doel is om gebruikers in staat te stellen hun zorgen en vragen te uiten, zonder de uitdagingen van het gebruik van realtime Telegram als officieel ondersteuningskanaal..

Het is geen beslissing die we lichtvaardig hebben genomen. We erkennen dat Telegram een ​​kernonderdeel is van de cryptogemeenschap. We hebben altijd de filosofie gehad dat we afwijkende meningen en kritiek in Telegram moesten toestaan.

Maar Telegram is nooit ontworpen als het primaire platform voor zakelijke communicatie en ondersteuning. Het heeft veel tekortkomingen die een ondermaatse gebruikerservaring creëren. De aard van real-time chat is dat frequentie en recentheid de voorkeur hebben boven kwaliteit. Telegram heeft veel ruis en een laag signaal. Een zinloze opmerking heeft evenveel gewicht en vereist evenveel tijd om te behandelen als kwaliteitsfeedback of doordachte opbouwende kritiek. Misleidende FUD of de eigenaardige voorkeuren van een enkele trol worden ongefilterd uitgezonden. Vragen (constructief en anderszins) worden keer op keer herhaald terwijl antwoorden verloren gaan in de ether – geen woordspeling bedoeld!

Naarmate we ons B2B-aanbod verder ontwikkelen, moeten we ook een professioneler front presenteren aan klanten en partners, en we hebben herhaaldelijk feedback ontvangen van potentiële institutionele partners (die vaak niet zo ingebed zijn in de cryptocommunity) dat de FUD en trollen in telegram is een reden tot bezorgdheid.

We begrijpen volledig dat de gemeenschap een uitlaatklep nodig heeft voor constructieve discussies, naast het feit dat JOUW feedback waardevol en cruciaal is voor de productontwikkeling van CoinFi. In de toekomst zal het belangrijkste Telegram-kanaal alleen voor aankondigingen zijn, aangezien de richting van het CoinFi-project de afgelopen maanden duidelijker is geworden, zullen we in de toekomst regelmatig updates op de blog publiceren..

Hoewel het Telegram-kanaal in de toekomst alleen voor aankondigingen zal zijn, moedigen we uw feedback en vraag aan via:

  1. E-mailverzoeken naar [e-mail beveiligd]
  2. Laat vragen en opmerkingen achter in het gedeelte met opmerkingen over blogposts van onze updateposts.

Het private CoinFi Ambassadors-kanaal blijft ook open voor discussie, en het team zal af en toe bijspringen om vragen te beantwoorden en op feedback te reageren, en ook doorgaan met het uitdelen van wekelijkse COFI-beloningen..

Als je vragen of feedback hebt over deze update, laat dan hieronder een reactie achter, en wij allemaal in het kernteam zullen de komende dagen lezen, beoordelen en reageren.

Als je dit nog steeds leest, ben je bij ons op een lange reis geweest, maar we zijn optimistisch dat dit nog maar het begin is! Zoals altijd bedankt voor uw voortdurende steun, en we zullen binnenkort weer praten!

Proost,

Het CoinFi-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector