Nexus Mutual Review – Een op cryptocurrency gebaseerd gedecentraliseerd verzekeringsproduct

Overzicht

Ticker NXM
Prijs 37,1 USD
Marktwaarde / marktpositie 246.077.431 USD / # 54
Altijd hoog 75,73 USD
dieptepunt 6,96 USD
Circulerend aanbod 7.520.846 / 7.520.846
Type token ERC-20
Totale waarde vergrendeld $ 69.589.587
Website https://nexusmutual.io

Nexus mutual is een op cryptocurrency gebaseerd verzekeringsproduct dat zijn gebruikers bescherming biedt tegen smart contract-kwetsbaarheden. Het biedt Defi-investeerders bescherming voor specifieke activiteiten binnen het crypto-ecosysteem. Je kunt het een verzekering noemen, maar het team mag het niet zo noemen vanwege juridische implicaties.

Ondertussen verschilt het van onze fundamentele kennis van traditionele financiën. Hoewel traditionele verzekeringsmaatschappijen een essentiële dienst verlenen, stimuleren zij, net als de banken, winsten. Soms kunnen ze hun winst voorrang geven boven de behoeften van klanten. 

In ons dagelijks leven hebben we een verzekering nodig. We kunnen het echter verbeteren om klanten beter van dienst te zijn en niet grote bedrijven. Nexus Mutual heeft nog een lange weg te gaan voordat het de status-quo kan verstoren, maar het helpt ons momenteel om het huidige voorval opnieuw voor te stellen. 

Om deze reden hebben we ervoor gekozen om het Nexus Mutual blockchain-gebaseerde project te herzien om het potentieel en de toekomstige mogelijkheden ervan te onderzoeken..

Er zijn voor- en nadelen aan elk van deze verzekeringsmodellen, Nexus Mutual bevat de beste eigenschappen van beide. Het Nexus Mutual-project is nog jong, vandaar het beperkte karakter van de toepassingen. De toepassingen zijn echter onze aandacht waard. U moet begrijpen dat Nexus u niet beschermt tegen aardbevingen, auto-ongelukken of schade. In plaats daarvan is het uitsluitend gericht op een use-case met alleen cryptovaluta; Slimme contractfout. 

Veteranen en nieuwkomers in de crypto-ruimte begrijpen dat het ecosysteem beladen is met kwetsbaarheden. Je hebt gelezen over uitwisselingen die worden gehackt, of slecht functioneren van token wallets, of fat-finger-fouten. Ondertussen is de algemene zorg vandaag, vooral in gedecentraliseerde financiën (Defi), die van slimme contractkwetsbaarheden. 

We hebben gezien dat enkele slimme contracten die werden gecontroleerd door opmerkelijke derde partijen het slachtoffer werden van een aantal complexe aanvallen. In de meeste gevallen lijden zowel gebruikers als platformoprichters geldverlies. Nexus Mutual werkt eraan om deze specifieke kwetsbaarheid te verminderen. Het is “Slimme contractdekking”Biedt gebruikers een extra niveau van veiligheid voor evenementen zoals de DAO-hack van 2016. Er zijn duidelijke definities van het soort evenementen dat een uitbetaling rechtvaardigt. 

Nexus Mutual Stats

en het actieve dekkingsbedrag per contract is als volgt:

nexus mutual - actiefBron: nexustracker.io

Gebruikers krijgen geen uitbetaling voor phishing-aanvallen of problemen die ontstaan ​​door netwerkcongestie. Ook orakels, mijnwerkers en andere entiteiten buiten het slimme contract vallen niet onder de dekking. Daarom is het altijd belangrijk om de voorwaarden van het type dekking dat u wilt aanschaffen door te nemen.  

Hoe werkt Nexus Mutual Insurance??

In eenvoudige bewoordingen stelt Nexus Mutual de leden van zijn gemeenschap in staat om dekking te kopen tegen een bepaald slim contractrisico. Dit is een aanlokkelijk voorstel, maar hoe voert het deze taak uit? Jij gaat hun website en klik op “omslag kopen” op de homepage. U beslist voor welk protocol u de dekking wilt. Het bevat alle belangrijke Defi-protocollen van 1inch exchange, yEan Finance, Opyn, en vele anderen. 

Als je klaar bent met die fase, ga je door met het selecteren van de hoeveelheid dekking die je wilt en de tijdsduur. Nadat je deze stap hebt voltooid, wordt je, als je geen bestaand lid bent, gevraagd om lid te worden van de Mutual. Voordat u lid wordt van de Nexus Mutual, moet u 0.002ETH betalen en de standaard KYC / AML-processen voltooien. 


Lid zijn betekent ook dat je een Nexus Mutual token (NXM) houder. Alle leden zijn verantwoordelijk voor het arbitreren van bestuursvoorstellen, claims en alle risicobeoordelingen. De leden moeten het risiconiveau beoordelen dat aan elk smart contract is gekoppeld. In het geval van een exploit, zullen de leden stemmen om te beslissen of de claim legitiem is en dus een uitbetaling vereist. 

Nexus Mutual-leden kunnen hun tokens ook inzetten met bepaalde slimme contracten in verhouding tot hoe veilig de leden denken dat hij een slim contract is. Hoe meer NXM-token er op een bepaald smart contract worden ingezet, hoe goedkoper het voor andere leden is om dekking te kopen. In theorie betekent dit dat de leden van de Nexus-community echt geld in gevaar hebben gebracht door te zeggen dat een bepaalde smart een laag risico vormt. 

totaal gestapeld bedragTotaal gestapeld bedrag

Als u bijvoorbeeld uw NXM-token inzet in een risicovol slim contract, loopt u het risico een deel van die inzet te verliezen als dat slimme contract wordt gehackt en er een claim wordt ingediend op die hack..

Volgens Kayleigh Petrie, de directeur van gemeenschapsbetrokkenheid van Nexus Mutual;

Elke staker die kan identificeren welk contract minder riskant is voordat andere leden, ontvangt beloningen voor hun vroege signaal. 

Zodra een claim is ingediend, wordt NXM-houders gevraagd om te stemmen of de claim (smart contract hack) legitiem is. Stemmen in overeenstemming met de bredere consensus levert een houder meer NXM-token op, terwijl als je tegen de consensus stemt, de token van een kiezer voor een bepaalde tijd wordt vergrendeld. Elke gebruiker die probeert claims te vervullen die buiten de definitie van dekking vallen, kan zijn tokens laten vernietigen. 

De use cases & Lidmaatschap van Nexus Mutual

Hier zijn de verschillende manieren waarop u kunt deelnemen aan het Nexus Mutual-platform.

 1.   Slimme contractdekking kopen

Het eerste product van Nexus Mutual is de Smart Contract Cover, die “onbedoeld gebruik van code” dekt. 

Elk lid dat Smart Contract Cover koopt, kiest een vast bedrag dat bekend staat als het dekkingsbedrag. Het dekkingsbedrag wordt uitbetaald als het claimbeoordelingsproces de claim goedkeurt. De implicatie is dat de uitbetaling niet noodzakelijk gelijk is aan de verliezen die worden geleden door de slimme contracthack. Er zijn stappen die u moet nemen om een ​​hoes te kopen als eerste gebruiker van het Nexus-platform. 

 • U selecteert “Cover kopen” in het dashboard
 • Voer het slimme contractadres in waarvoor u een hoes wilt kopen
 • Voer het bedrag in Dai (USD) of Ether in dat u wilt als het vaste dekkingsbedrag.
 • Voer de tijdsduur in die u wilt dat de dekking duurt

Zodra u dit allemaal heeft gedaan, wordt er een offerte gegenereerd en kan de Cover worden gekocht als u voldoende capaciteit heeft tegen een te dekken prijs. U wordt op dit moment gevraagd om lid te worden van Nexus Mutual als u geen lid bent. 

De voordelen van het kopen van een slimme contractdekking

Het kopen van dekking zijn de belangrijkste activiteiten die worden uitgevoerd door de leden van Nexus Mutual. Mensen sluiten zich aan bij de gemeenschap om dekking te bieden voor veelvoorkomende risico’s. Zodra een dekking is gekocht, vloeit de bijdrage van het lid naar de Capital Pool en verbetert het de positie van de mutualiteit. De dekking is geprijsd om een ​​overschot op de lange termijn te genereren dat gezamenlijk wordt verdeeld onder het ledenbestand.

 • Een claim indienen

Een Dekkingshouder kan een claim indienen binnen de Dekkingsperiode of tot 35 dagen na de Dekkingsperiode. Het vaste Dekkingsbedrag laat zien dat de schadebeoordeling simpelweg “ja” of “nee” is en houdt geen rekening met de hoeveelheid schade die is aangericht. Om een ​​claim in te dienen, moet de Cover Holder 5% van de NXM-tokens inzetten die zijn vergrendeld op het moment dat de Cover wordt gekocht.

Als 10% van de NXM-tokens zijn vergrendeld bij de aankoop van de Cover, kan de Coverhouder de claim tweemaal ter beoordeling indienen. Deze “kosten” zijn een stimulans om frauduleuze claims te verminderen. Zodra een claim succesvol is, wordt de inzet teruggegeven aan de gebruiker. Als de claim wordt afgewezen, wordt de inzet verbeurd verklaard. 

Hoewel op korte termijn de andere leden niet profiteren van een enkele succesvolle claim, is het op de lange termijn in het belang van het ledenbestand dat de wederzijds gerechtvaardigde claims uitbetalen. Zonder een dergelijke gebeurtenis zal het vertrouwen binnen het systeem worden uitgehold. Daarom zal het in de toekomst moeilijk worden voor nieuwe klanten of kapitaalverschaffers om deel te nemen.  

 • Beoordeling van claims

Nexus Mutual keurt claims niet goed of af zoals traditionele verzekeringsmaatschappijen. Op het Nexus-platform wordt beslist via het stemproces voor leden. Leden treden op als Claims Assessor door te stemmen over claims die door andere leden op het platform zijn ingediend. Dit stemproces voor leden heeft de absolute discretie over het al dan niet betalen van een claim, en hun mening is definitief. Hoewel er geen mogelijkheid is om een ​​claim naar een toezichthouder te escaleren, biedt dit het voordeel van flexibiliteit. De leden kunnen beslissen om claims te betalen zoals ze willen, onder meer door hun discretie positief toe te passen. Dit kan echter het betalen van een claim omvatten die volgens strikte voorwaarden kan worden afgewezen, maar er is sprake van een reëel verlies. 

Om dit te laten werken, moet er een prikkel zijn voor mensen om over claims te stemmen en ook een sterke prikkel om frauduleuze activiteiten te verminderen. Om dit te bereiken, wordt een prijs uitgereikt aan de Claims Assessors die stemmen met de consensus en de mensen die tegen stemmen worden gestraft. 

Nu, de evaluatietijd!!!

 • Het projectconcept & Backing-technologie

Nexus Mutual streeft naar een revolutie in de verzekeringssector door de macht voor bedrijven terug te brengen naar de mensen. Iedereen kan lid worden en deelnemen, aangezien de Mutual volledig eigendom is van de leden van de Nexus Mutual-gemeenschap. De leden dragen Ether (ETH) bij in de pool in ruil voor het native Nexus-token (NXM). Nexus Mutual implementeert complexe slimme contractsystemen op het Ethereum Mainnet

 • Het totale vergrendelde bedrag, marktdominantie en dynamiek

Nexus Mutual werd het nieuwste op Ethereum gebaseerde project dat Lightning Network overtreft door het totale volume te vergrendelen. Zoals op het moment van schrijven van dit bericht, heeft Nexus Mutual voor ten minste $ 9,6 miljoen aan activa vergrendeld, terwijl Lightning Network $ 9,5 miljoen vergrendelde.

nexus wederzijdse totale vergrendelde waardeBron: Defipulse.com

Het project domineert de industrie en heeft de $ 74 miljoen aan actieve dekking overtroffen. Momenteel dekt Nexus Mutual 206.763 ETH; dat is ongeveer 1% van de totale Defi-markt. 

 • Juridische achtergrondcontrole van het bedrijf

Nexus Mutual is opgericht als een naamloze vennootschap met garantie in het VK, en ze zijn goedgekeurd door de Financial Conduct Authority (Bank of England) om het beschermde woord “mutual” in hun naam te gebruiken. Als lid van deze community wordt elke gebruiker mede-eigenaar van de onderlinge gemeenschap, met lidmaatschapsrechten vertegenwoordigd door NXM-tokens.

 • De bewaking 

Nexus Mutual werkt samen met Somish Blockchain-labs als partner voor beveiligingsaudits. Dankzij deze samenwerking kan potentiële Nexus worden gedistribueerd om hun slimme contracten te laten controleren door Somish Blockchain Labs. Het auditrapport is beschikbaar hier

Het slimme contract wordt geverifieerd op Etherscan. De goedkeuring door de Bank of England en de verificatie ervan op Etherscan is voldoende bewijs om aan te tonen dat het project geen oplichterij is en dat het veilig is voor leden. 

 • Wit papier

Nexus Mutual heeft een gedetailleerde technische whitepaper. U mag het lezen hier.

 • Team profiel

Nexux Mutual TeamNexus Mutual Team

Hugh KarpHet bedrijf is opgericht door Hugh Karp, verzekeringsprofessional en Blockchain-liefhebber sinds 2011.

Roxana Danila – Roxana Danila is de CTO en ze heeft meer dan vijf jaar ervaring in het leiden en bouwen van softwareproducten.

De bestuursleden zijn onder meer Nikita Arora, Reinis Melbardis, Graeme Thurgood en Nick Munoz-McDonald, Kayleigh Petrie is de directeur communicatie en engagement. Meer dan 22 jaar ervaring in financiële dienstverlening, Steve Barker​de oprichter en CEO van SwapForex dienen als projectadviseur. Evan Van Ness, de oprichter van WeekInEthereum.com, is ook adviseur. 

 • ExchangeListing

Het Native token (NXM) wordt gekocht via hun officiële website. Verder zijn verpakte versie staat vermeld op beurzen zoals Binance, Huobi, Uniswap, poloniex enz. 

 • De competitie 

Geen bekende concurrentie 

 • Acceptatie door de gemeenschap 

Het team achter Nexus Mutual heeft een zeer rijke gemeenschap en volgelingen over de hele wereld. Tot hun volgers op sociale media behoren; 

Twitter -13,4 k,

Telegram – 2105 leden,

Onenigheid – 5.864 leden

enzovoort. 

De voor en nadelen

Het grote voordeel van dit project is de bescherming van mensen tegen smart contract-kwetsbaarheden, en de leden hebben de winst.

Er is echter een keerzijde aan het project. De strikte richtlijnen voor leden om toegang te krijgen tot claims kunnen voorkomen dat iemand met een daadwerkelijk verlies toegang krijgt tot een claim. 

** Gemiddelde beoordeling: 8/10

Nexus Mutual Rating

Onze mening over het project

Nexus Mutual-verzekering heeft het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in de Defi-ruimte door te verzekeren tegen risico’s die verband houden met slimme contracten. Hoewel er weinig obstakels zijn voor de volledige stroom van Nexus Mutual-verzekeringen, ziet de toekomst er ongetwijfeld rooskleurig uit. 

 Veelgestelde vragen (FAQ’s)

 • Wordt de Nexus wederzijds gecontroleerd?

De oprichters hebben uitgebreide interne tests en externe audits uitgevoerd om ervoor te zorgen dat er geen mogelijkheid is om een ​​bug in het Nexus smart contract te hebben.. 

 • Is Nexus gedecentraliseerd? 

Volgens het team is het platform niet gedecentraliseerd in het belang van de gebruikers, vooral niet als startup. Ze hadden echter een plan om met de tijd te decentraliseren. 

 • Moet u NXM vooraf kopen om dekking te kopen?

Nee, u kunt ETH, DIA gebruiken om dekking te kopen. Het systeem is ontworpen om automatisch de DIA of ETH voor NXM om te zetten om dekkingsaankopen mogelijk te maken. 

 • Hoe u een slimme contractdekking kunt prijzen?

De prijs van een slimme contractdekking wordt bepaald door de hoeveelheid NXM die door risicobeoordelaars wordt ingezet tegen het specifieke contract.

 • Is er een gebeurtenis voor het genereren van tokens?? 

Er is geen gebeurtenis voor het genereren van tokens. 

 • Hoe u een slimme contractdekking aanschaft?

Het kopen van een dekking is net zo eenvoudig als het verbinden van uw MetalMask-portemonnee met de gebruikersinterface van Nexus Mutual https://nexusmutual.io.

We hebben een team van robuuste professionals die de DeFi-projecten op een volledig onbevooroordeelde manier.

Wilt u dat uw ICO wordt beoordeeld door Coingape? Laat het ons weten

Voorzichtigheid: Coingape publiceert de projectbeoordelingen alleen ter informatie. Het is geen uitnodiging om te investeren. Voer bij het nemen van investeringsbeslissingen uw individuele beoordeling uit en raadpleeg een adviseur.

Disclaimer De gepresenteerde inhoud kan de persoonlijke mening van de auteur bevatten en is onderhevig aan marktvoorwaarden. Doe uw marktonderzoek voordat u in cryptocurrencies investeert. De auteur of de publicatie is niet verantwoordelijk voor uw persoonlijk financieel verlies.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector