Het “Rug Pull” -liquiditeitsprobleem op Uniswap DEX oplossen na het SUSHI-debacle

advertentie Phemex

De cryptocurrency-industrie verandert geleidelijk het traditionele financiële systeem, waardoor gebruikers naadloos transacties kunnen verzenden en monetaire betalingen over de hele wereld kunnen doen – waarbij geografische en overheidsbeperkingen worden omzeild. Hierdoor is het crypto-ecosysteem geëvolueerd om volledig gedecentraliseerde oplossingen in financiën te creëren – gedecentraliseerde financiële (DeFi) -apps – die een volledig financieel systeem bieden, inclusief lenen, lenen, sparen, enz. Zonder enige wrijving.

Deze DeFi-projecten, vooral als ze klein zijn, hebben het echter moeilijk gevonden om hun tokens te laten noteren op gecentraliseerde beurzen zoals Binance en Coinbase. Bovendien vragen sommige van deze gecentraliseerde uitwisselingen om deze opstandsprojecten op te noemen, buitensporige vergoedingen – onpraktisch voor deze kleine projecten.

DEX’en begrijpen – Uniswap

Dit leidde tot gedecentraliseerde uitwisselingen, zoals Uniswap, dat een gratis lijst van ERC-20-tokens biedt. DEX-en verschillen ook van gecentraliseerde beurzen doordat gebruikers liquiditeit op de beurs verschaffen via een methode die pooling wordt genoemd. Hier storten liquiditeitsverschaffers cryptocurrencies in de liquiditeitspool en verdienen ze een deel van de vergoedingen die tijdens de handel worden uitbetaald.

Uniswap DEX gebruikt de Automated Market Maker om de transacties tussen peers en de liquiditeitspool af te wikkelen. Het hele DeFi-ecosysteem is sterk afhankelijk van liquiditeit, dus een gebrek daaraan kan problemen veroorzaken voor een soepele handel op het platform.

Zonder liquiditeit zullen houders van de cryptocurrency geen prikkel hebben om het token te behouden, omdat ze het niet op de markt kunnen verkopen. Op Uniswap geven tokens de voorkeur aan pools met 50% ETH en 50% van hun geselecteerde token om ervoor te zorgen dat de liquiditeit behouden blijft.

Problemen met liquiditeit

In de loop van 2020 zijn een aantal cryptoprojecten met de stijgende DeFi-golf op de proppen gekomen, maar zoals in 2017 het geval was, zijn ook de crypto-scams toegenomen. Op DeFi blijft liquiditeit de belangrijkste manipulator van het protocol en te veel centralisatie van deze liquiditeit (of te weinig liquiditeit) kan slecht zijn voor de protocollen.

SUSHI zwendel afsluiten

Onlangs werd de cryptocurrency-wereld overspoeld met verhalen over een van de smerigste ‘exit-scam’ in gedecentraliseerde financiën (DeFi), waardoor twijfels rijzen over het hele ecosysteem. SushiSwap (SUSHI), een concurrent van de gedecentraliseerde topbeurs – Uniswap, daalde in een week met meer dan 80% toen de maker van het project al zijn winst verkocht voor een uitbetaling van $ 16 miljoen in Ethereum.

Bij dit soort zwendel, ook wel bekend als een rug pull, ziet de hacker liquiditeit in de pool instellen om deze na enige tijd weer terug te trekken, waardoor nietsvermoedende houders met ernstige verliezen worden gelaten.

Aangezien dergelijke problemen steeds vaker voorkomen in het DeFi-systeem, zijn projecten zoals Unicrypt, LID Protocol en Vesta Protocol gericht op het oplossen van deze liquiditeitsproblemen op Uniswap en vergelijkbare DEX-en in de toekomst..


Een oplossing voor liquiditeit?

Zoals eerder uitgelegd, ontstaat een tapijttrekzwendel voornamelijk enkele minuten, dagen of een paar weken na de liquiditeitsinjectie van de hacker. Zo’n enorme uitverkoop van tokens leidt tot een trapsgewijze ineenstorting van projecten, waarbij de kleine actie van het opnemen van liquiditeit voor winst leidt tot een uiteindelijke ineenstorting van het systeem..

Dus hoe los je dit SUSHI-gerelateerde probleem op? Liquiditeitsprotocollen die de liquiditeit van de pool regelen, zijn een van de snel stijgende oplossingen voor de rug pull-scams en Uniswap-gerelateerde liquiditeitsproblemen. Een van de robuust gebouwde projecten, LID-protocol, of het Liquidity Dividends Protocol, biedt een “Proof of Liquidity” -token dat dit soort problemen oplost.

Bewijs van liquiditeit

Bewijs van liquiditeit maakt het voor oplichters onmogelijk om hun liquiditeit op te nemen, aangezien ze voor een bepaalde periode onvoorwaardelijk worden toegekend om de ontwikkeling en innovatie op het platform te verbeteren. Dit wordt gegarandeerd door de liquiditeit van tokens die vooraf op hun platform zijn gelanceerd, te vergrendelen. Dit betekent dat projecteigenaren de liquiditeit niet uit hun project kunnen halen op een manier die investeerders uit hun geld of tokens haalt.

Het uitzetten gaat door

Het platform voorkomt ook liquiditeitsproblemen op Uniswap DEX door staking-gerelateerde prikkels te bieden voor het beheer van het gelanceerde protocol. Hier worden liquiditeitsverschaffers gestimuleerd om in te zetten en te stemmen over besluiten over het protocol. Projecten zoals het LID-protocol enathedralwap bieden incentives zoals tokenbetalingen en belastingprikkels voor gebruikers die deelnemen aan protocolgroei.

Dit stimuleert tokenhouders om deel te nemen aan acties die gunstig zijn voor de gemeenschap in het algemeen.

Afscheid schot

Het recente SUSHI exit-zwendel-debacle opent gesprekken over hoe je tapijt-pull-zwendel op Uniswap, Justswap en andere DEX-en effectief kunt oplossen en voorkomen. De groei van leveranciers van liquiditeitsoplossingen zal het gedecentraliseerde financiële systeem helpen groeien, waardoor gebruikers een zeer vertrouwd en veilig platform krijgen om ‘probleemloze financiële transacties’ uit te voeren.

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector