Leer slimme contracten Blockchain uit de basis

Inzicht in Smart Contracts Blockchain als basisprincipes 

Een computerprotocol dat is ontworpen of is geprojecteerd om de bemiddeling of presentatie van een overeenkomst digitaal mogelijk te maken, te authenticeren of uit te voeren. Bij slimme contracten zijn geen derde partijen nodig om de taak van betrouwbare transacties uit te voeren die traceerbaar maar onomkeerbaar zijn.

Voor het eerst geïntroduceerd door Nick Szabo in het jaar 1994, zeggen aanhangers van de slimme contracten dat hoewel een slim contract volledig zelfuitvoerend en zelfhandhavend kan zijn, hetzelfde ook gedeeltelijk kan worden gedaan. Ook is de beveiliging die wordt geboden tijdens het gebruik ervan veel beter in vergelijking met traditioneel contractenrecht.

En niet te vergeten: slimme contracten met verkorte exploitatiekosten.

Lees ook … De 5 meest voorkomende Bitcoin-mythen ontmaskeren

Slimme contracten in blockchain 

De blockchain is ongetwijfeld een van de best gedecentraliseerde systemen die momenteel bestaan. Zoals hetzelfde alle partijen in staat stelt tijd en strijd te besparen, ook dat zonder de tussenpersonen te betalen. Hoewel deze technologie van blockchain zijn problemen heeft, is het toch niet verkeerd om te zeggen dat hetzelfde sneller, goedkoper en veiliger is dan de meeste traditionele manieren van zakendoen..

Zoals we al weten, helpen slimme contracten iemand bij het uitwisselen van geld, eigendommen en alles wat van waarde is op een transparante en conflictvrije manier. Bovendien is een tussenpersoon ook niet nodig om hetzelfde te bereiken. Daarom is het niet verkeerd om te zeggen dat slimme contracten als automaten zijn. Hetzelfde kan echter gemakkelijk worden ondersteund bij het uitvoeren van veelzijdige problemen.

In feite was het na analyse van het gebruik van slimme contracten dat Nick Szabo zich een gedecentraliseerd systeem voelde dat bekend staat als blockchain en slimme contracten zouden correct met elkaar werken.  

In deze associatie zouden de arrangementen echter worden omgezet in pc-code, weggezet en gedupliceerd op het raamwerk en beheerd door het systeem van pc’s waarop de blockchain draait. Dit zou ook zorgen voor recordinvoer, bijvoorbeeld het wisselen van contant geld en het accepteren van het item of de administratie.

In de woorden van experts 

Vitalik Buterin, 22-jarige programmeur van Ethereum, legde smart contract uit,

“Zoals een activum of valuta wordt overgebracht naar een programma”, en het programma voert deze code uit en op een bepaald punt valideert het automatisch een voorwaarde en bepaalt het automatisch of het activum naar de ene persoon moet gaan of terug naar de andere persoon, of dat het moet onmiddellijk worden terugbetaald aan de persoon die het heeft verzonden of een combinatie daarvan. Ondertussen slaat het gedecentraliseerde grootboek ook het document op en repliceert het, wat het een zekere veiligheid en onveranderlijkheid geeft “.

Laten we het beter begrijpen – Stel dat u hypothetisch een appartement heeft gehuurd, wat snel kan worden gedaan met blockchain en digitale valuta als betalingsmodus. U ontvangt een virtueel contract en de andere partij krijgt een geautomatiseerde doorgangssleutel die op een vooraf bepaalde datum wordt geleverd.


Voor het geval dat de sleutel niet vooruitgaat, geeft de blockchain een korting. Terwijl in het geval dat de sleutel vóór de huurperiode wordt verzonden, de capaciteit ervan zowel de lading ontlaadt als cruciaal is voor u en voor de tweede partij die bij het contract betrokken is wanneer de datum aanbreekt.

Kortom, het raamwerk maakt een kans op het ‘If-Then-voorwoord’ en wordt door verschillende personen gezien, zodat u een perfecte overdracht kunt verwachten. Dit betekent dat het zeker is dat u wordt betaald voor het overhandigen van de sleutel. En de andere partij wordt in rekening gebracht zodra ze de sleutel hebben. Het archief wordt bijgevolg verwijderd na de tijd en de code kan niet door ons beiden worden bemoeilijkt zonder dat de ander het weet, aangezien alle leden tegelijkertijd gealarmeerd zijn.

In eenvoudige bewoordingen – Het slimme contract kan efficiënt worden gebruikt voor allerlei omstandigheden, variërend van geldgerelateerde dochterondernemingen tot beschermingspremies, verbrekingscontracten, eigendomsrecht, kredietautorisatie, monetaire administraties, gevestigde procedures en crowdfunding-beweringen..

Verschillende methoden om smart contract te gebruiken 

Fondsenwerving – De echte use-cases van slimme contracten kunnen zijn in de toepassingen waarbij er behoefte is aan transparantie bij de overdracht van fondsen. De organisaties die een aanvraag kunnen indienen op basis van deze contracten zijn non-profit organisaties (NPO’s), niet-gouvernementele organisaties (ngo’s), fondsenwervingsplatforms voor startups, enz..

Regering – Het lijdt geen twijfel dat het kader voor het stemsysteem niet kan worden vastgesteld. We moeten het er echter over eens zijn dat hetzelfde (slimme contract) alle zorgen zou verlichten door een grenzeloos veiliger kader te bieden. Immers, een gedecentraliseerd grootboek beschermde stemmen zouden over-the-top energie moeten registreren om het gedecodeerd te krijgen.

Beheer – Hoewel eenzame records kunnen worden vermeld als een van de belangrijkste redenen om smart contract en blockchain in beheer te gebruiken. Het elimineren van mogelijke geintjes in communicatie en workflow vanwege de functies zoals transparantie, geautomatiseerd systeem en nauwkeurigheid mag ook niet worden gemist.

Auto – Met alles wat gerobotiseerd is, slimme brillen en briljante auto’s, kunnen we snel in de lijst met feiten vermelden dat we op weg zijn van luie voormenselijke gewervelde dieren naar super slimme robots. Nou, dat is de situatie waarin slimme contracten ons beter zouden helpen.

Door bijvoorbeeld slimme contracten te gebruiken, kunnen organisaties bij ongevallenbescherming verschillende tarieven in rekening brengen in het licht van waar en onder welke omstandigheden klanten met hun voertuigen werken.

Gezondheidszorg – Individuele welzijnsrecords kunnen worden gecodeerd en op de blockchain worden opgeslagen met een privésleutel die toegang zou bieden aan te bepaalde mensen. Ontvangsten van operaties kunnen elders op een blockchain worden geplaatst en vervolgens als bewijs van overdracht naar leveranciers van bescherming worden gestuurd. Ook zou het record ook kunnen worden gebruikt voor algemene administratie van menselijke diensten, bijvoorbeeld het toedienen van medicijnen, consistente richtlijnen, testen komt tot stand en toezicht houden op sociale verzekeringen.

Voordelen van slimme contracten 

Autonomie – Het elimineren van de noodzaak van een tussenpersoon is een van de beste posities slimme contracten dient bij, aangezien met hetzelfde risico op manipulaties door een derde partij kan worden verminderd of enigszins geheel genegeerd.

Vertrouwen – Het document kan ook niet verloren gaan of misleid worden, aangezien ze versleuteld zijn in een gedeeld grootboek.

Back-up – Op de blockchain, waarbij al uw metgezellen achter u staan, is er geen kans dat u uw beleggingsrekening kwijtraakt. In feite worden uw rapporten in veel omstandigheden gekopieerd.

Veiligheid – Met codering van sites en beschermde rapporten is er bijna geen mogelijkheid tot hacken. Er zou een merkwaardig enthousiaste programmeur voor nodig zijn om de code te achterhalen en door te dringen.

Snelheid – Met slimme contracten hoeft u alleen codes te programmeren, wat betekent dat u uren bespaart op de reikwijdte van de bedrijfsvorm.

Beleggingsfondsen – Slimme contracten besparen u geld, omdat ze de nabijheid van een tussenpersoon uitdagen. U zou bijvoorbeeld een openbare accountant moeten betalen om getuige te zijn van uw uitwisseling.

Exactheid – Slimme contracten zijn sneller maar goedkoper en houden een strategische afstand aan van de blunders die het gevolg zijn van het fysiek afronden van stapels constructies.

Nadelen van slimme contracten 

Niets in deze technologiewereld is perfect, en hetzelfde is het geval met het slimme contract. Wat zou u bijvoorbeeld doen als er een bug in uw code komt? Terwijl deze slimme contracten blockchain zitten boordevol voordelen, er zijn zeker enkele gebreken die nog moeten worden verholpen.

Weinig voorbeelden van de blockchain, die momenteel werken met slimme contracten

Bitcoin – Met een beperkt vermogen om documenten te verwerken, verricht Bitcoin wonderen bij het verwerken van Bitcoin-transacties.

Zijketens – Terwijl het naast Bitcoin draait, biedt hetzelfde meer ruimte voor het verwerken van contracten.

NXT – Openbare blockchain werkt met beperkte sjablonen van smart contract.

Ethereum – Een van de meest geavanceerde openbare blockchain voor het verwerken van slimme contracten. Het enige dat u hoeft te doen, is betalen in eth, en u kunt alles aan wat u wilt transformeren.

Wat vind je van Smart Contracts Blockchain? Laat het ons weten in reacties hieronder!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map