6 beste multi-cryptocurrency hardwareportefeuilles beoordeeld

Portefeuilles zijn een belangrijk onderdeel van het crypto-ecosysteem, aangezien zij degenen zijn die alle sleutels bevatten, of deze nu privé of openbaar zijn in het bezit van de investeerders. Hierdoor zijn ze vaak het doelwit van hackers en aanvallers. Daarom is de investeerdersgemeenschap altijd op zoek naar opties die veilig zijn en die hun tokens en munten veilig houden. Omdat het zo’n belangrijk aspect is, is het noodzakelijk dat iemand begrijpt welke opties beschikbaar zijn en welke het meest geschikt voor hen zijn.

Wat zijn cryptocurrency-portefeuilles?

Per formele definitie, een cryptocurrency-portemonnee is een softwareprogramma dat privé- en openbare sleutels bewaart en verbinding maakt met andere blockchains om gebruikers te helpen digitale valuta te verzenden en ontvangen en hun saldo te controleren. Als een gebruiker Bitcoin of een andere cryptocurrency wil ontvangen of verzenden, heeft hij een digitale portemonnee nodig om deze transactie uit te voeren.

Er zijn meer dan een miljoen mensen die cryptocurrency gebruiken portemonnees op een dagelijkse basis, maar er is nog steeds een grote kenniskloof die tot meerdere misverstanden leidt over hoe deze portemonnees werken. In tegenstelling tot ouderwetse ‘pocket’-portefeuilles, slaan digitale portefeuilles geen valuta op. Valuta’s worden in feite nergens op een enkele locatie opgeslagen of bestaan ​​ergens in enige fysieke vorm. Het enige dat bestaat, zijn records van transacties die zijn opgeslagen op de blockchain.

Hoe portefeuilles de cryptocurrency overdragen

Wanneer een persoon bitcoins of een ander type digitale valuta naar een andere persoon verzendt, verplaatst hij in wezen zijn eigendom van de munten naar het portefeuilleadres van de andere persoon. Om de ontvangende gebruiker in staat te stellen deze munten te ontvangen en het geld te ontgrendelen, moet de privésleutel die is opgeslagen in de portemonnee van de gebruiker overeenkomen met het openbare adres waaraan de valuta is toegewezen. Als openbare en privésleutels overeenkomen, neemt het saldo in de digitale portemonnee van de ontvanger toe en daalt dienovereenkomstig ten opzichte van de portemonnee van de afzender. Anders dan in de traditionele wereld van vandaag, is er geen daadwerkelijke uitwisseling van echte munten. De transactie wordt alleen aangegeven door een transactierecord op de blockchain en een verandering in de balans in de cryptocurrency-portemonnee van de afzenders en ontvangers.

Soorten cryptocurrency-portefeuilles

Er zijn verschillende soorten wallets die verschillende manieren bieden om uw digitale valuta op te slaan en er toegang toe te krijgen. Over het algemeen kunnen portefeuilles met cryptocurrency worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën: software, hardware en papier. Software wallets zijn verder onderverdeeld in de desktop, mobiel of online.

Desktop-portefeuilles:

Dit zijn wallets die door de gebruikers worden gedownload en geïnstalleerd op hun pc of laptop. Deze wallets zijn alleen toegankelijk vanaf de enkele computer waarop ze zijn gedownload en geïnstalleerd. Met toegang vanaf één punt, worden desktopportefeuilles beschouwd als een van de hoogste niveaus van veiligheid maar als de computer waarop de wallets zich bevinden, wordt gehackt of aangevallen door een virus, bestaat de mogelijkheid dat de gebruiker al uw geld verliest.

Het positieve van desktopportefeuilles is dat de privésleutels niet op een server van derden worden opgeslagen en dat het naadloos samenwerkt met TOR-software die een laag privacy toevoegt. Het enige negatieve dat men uit desktopportefeuilles kan trekken, is dat deze portefeuilles mogelijk de tijdige update van het besturingssysteem nodig hebben, omdat het het nieuwste besturingssysteem nodig heeft om te functioneren.

Online portemonnees:

Online portemonnees draaien meestal in de cloud en bieden de gebruiker toegang vanaf elk computerapparaat en vanaf elke locatie. Hoewel ze gemakkelijker toegankelijk zijn, slaan online portefeuilles uw privésleutels online op en worden ze beheerd door een derde partij, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor hackaanvallen en diefstal. De duidelijke positieve punten van de online portemonnee zijn dat deze ideaal is voor het bewaren van kleine hoeveelheden cryptocurrency, omdat het gemakkelijker toegang biedt met snelle transactietijd, terwijl aan de andere kant deze portefeuilles het meest vatbaar zijn voor hacking en diefstal met een hoog risico op malware..

Mobiele portemonnees:


Deze portemonnees zijn in feite apps die op de telefoon van de gebruiker worden uitgevoerd. Deze portemonnees geven gebruikers de vereiste flexibiliteit omdat ze overal en altijd kunnen worden meegenomen, zodat de gebruikers het op elk verkooppunt kunnen gebruiken, inclusief winkels. Mobiele wallets zijn meestal veel kleiner en hebben eenvoudigere functionaliteiten dan desktop wallets vanwege de beperkte ruimte die beschikbaar is op mobiel. Het beste van deze mobiele portemonnees is dat ze het beste zijn voor dagelijkse transacties, omdat ze onderweg gemakkelijker te gebruiken zijn. Veel van deze apps worden ook geleverd met een scanfunctie voor QR-codes, waardoor het betalen in cryptocurrency sneller verloopt.

Papieren portemonnees:

Deze portemonnees zijn eenvoudig in gebruik en bieden een zeer hoog beveiligingsniveau. Kortom, beschouwd als een brug tussen de traditionele papieren voeten en digitale crypto. Hoewel de term papieren portefeuille eenvoudigweg kan verwijzen naar een fysieke kopie of afdruk van uw openbare en privésleutels, kan het ook verwijzen naar een stukje software dat wordt gebruikt om veilig een paar sleutels te genereren die vervolgens worden afgedrukt. Het gebruik van een papieren portemonnee is relatief eenvoudig. Het overboeken van Bitcoin of een andere valuta naar een papieren portemonnee wordt bewerkstelligd door geld over te maken van de softwareportefeuille naar het openbare adres dat wordt weergegeven op de papieren portemonnee.

Als alternatief, als iemand geld wil opnemen of uitgeven, hoeft hij alleen maar geld over te boeken van zijn papieren portemonnee naar de softwareportefeuille. Dit proces wordt ‘vegen’ genoemd en wordt uitgevoerd door handmatig de privésleutels in te voeren of door de QR-code op de papieren portemonnee te scannen. De voordelen van een papieren portemonnee zijn de niveauregeling die deze de gebruiker biedt, omdat deze niet op een apparaat wordt opgeslagen. Ook wordt het bijna onmogelijk om ze digitaal te hacken. Hoewel de beveiliging het grootst is, denken sommige beleggers aan de andere kant dat het behoorlijk omslachtig is om digitale valuta te verplaatsen met een papieren portemonnee.

Hardware portefeuilles:

Hardwareportefeuilles slaan de privésleutels van een gebruiker op een hardwareapparaat op, zoals een USB. Hoewel hardwareportefeuilles transacties online uitvoeren, net als softwareportefeuilles, worden ze offline opgeslagen, wat de broodnodige verhoogde beveiliging biedt. Hardware wallets zijn meestal compatibel met verschillende webinterfaces en ondersteunen ook een andere variëteit aan munten en valuta; het hangt er gewoon van af welke de gebruiker besluit te gebruiken. Bovendien is het uitvoeren van een transactie eenvoudig. Gebruikers sluiten eenvoudig hun apparaat aan op een computer of apparaat met internet, voeren een pincode in, verzenden valuta en bevestigen. Hardwareportefeuilles maken het mogelijk om eenvoudig transacties uit te voeren en tegelijkertijd uw geld offline te houden en weg van het gevaar van hackers en digitale dieven. De pluspunten van een hardware wallet bieden meer veiligheid dan alle andere soorten wallets. Afgezien van veiligheid, zijn deze portemonnees draagbare apparaten die gemakkelijk kunnen worden opgevouwen en gedragen. De meeste hardwareportefeuilles ondersteunen een verscheidenheid aan munten. Het enige nadeel van deze portemonnees is dat de gebruiker mogelijk wat technische kennis nodig heeft om deze gemakkelijk te gebruiken.

Aangezien hardwareportefeuilles de meest uitgebreide oplossing voor gebruikers bieden, moet u de opties die op de markt beschikbaar zijn, bekijken.

Ledger Nano S

Ledger Nano S

De Ledger Nano S ondersteunt meer dan 25 cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple en Altcoins, waardoor de gebruiker meerdere activa kan beheren met dezelfde hardware wallet. De privésleutel in Ledger Nano S wordt nooit weergegeven. Het wordt beschermd door een beveiligde chip die is vergrendeld met een pincode, dezelfde chip die wordt gebruikt voor paspoorten en creditcards.

Het apparaat is eenvoudig en wordt bediend met slechts 2 knoppen, en alle acties kunnen op het scherm worden geverifieerd. En met de bijbehorende Ledger-apps kunnen gebruikers hun cryptotransacties eenvoudig beheren.

De Ledger Nano S is gebaseerd op een dubbele chiparchitectuur (ST31 CC EAL5 +, STM32) en de integriteit van de firmware wordt beveiligd door cryptografisch attest. De beveiligde chip controleert de integriteit van uw apparaat telkens wanneer het wordt ingeschakeld, waardoor het een anti-sabotage-sticker wordt om uw apparaat te beschermen.

Net als andere grootboekportefeuilles wordt Ledger Nano S ook aangedreven door BOLOS, een uniek, eigen besturingssysteem ontwikkeld door Ledger. Dit systeem creëert een individueel schild rond elke app in de Ledger-portemonnee om deze te beschermen tegen aanvallers van applicaties.

Dit vind je misschien ook leuk: Sumsung investeert in de populaire fabrikant van Bitcoin-hardwareportefeuilles, Ledger

Ledger Blue

Ledger Blue

Ledger Blue is een premium hardware wallet met een geavanceerde gebruikerservaring dankzij een grote touchscreen-interface. Het is gebouwd rond een beveiligd element en bevat alle beveiligingsfuncties die een gebruiker van een Ledger-apparaat mag verwachten.

The Ledger Blue ondersteunt meer dan 30 cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, XRP en Altcoins, waardoor je tot wel 11 assets tegelijk kunt beheren met dezelfde hardware wallet. Deze hardwareportemonnee bevat een kleurenscherm en een groot capacitief touchscreen met antikrasglas, verpakt in een robuuste hoes.

Net als Nano S is Ledger Blue to ontworpen rond een robuuste, veilige chip, gebouwd om geavanceerde aanvallen te weerstaan: uw privésleutels zijn veilig geïsoleerd in het apparaat.

Trezor One

Trazor One

Trezor een is een onder druk geteste hardwareportefeuille die een breed scala aan cryptocurrencies ondersteunt tegen een betaalbare prijs. Het bedrijf achter de TREZOR One (Satoshi Labs) wordt beschouwd als een pionier in de Bitcoin-industrie en dat komt echt naar voren in het product. Extra veiligheidsmaatregelen zoals pincodes en wachtwoordzinnen maken deze hardware wallet zo goed mogelijk “hack proof”.

In tegenstelling tot Ledger ondersteunen TREZOR-portefeuilles in het algemeen 700 munten en ERC-20-tokens. De belangrijkste ondersteunde munten zijn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Zcash (ZCH), Stellar (XLM). De portemonnee ondersteunt momenteel geen Ripple (XRP), Monero (XMR) en Cardano (ADA)

Trezor T

Trazor T

De Trezors model T wordt geleverd met een stijlvolle zwarte afwerking met een mooi formaat 240 x 240 LCD. Via het LCD-scherm kan de gebruiker de portefeuille naar behoefte manipuleren en configureren. Het slanke ontwerp van de Model T maakt hem aantrekkelijker dan zijn tegenhanger, omdat hij een afgewerkte en verfijnde sfeer afgeeft. Bovendien zorgt het touchscreen dat beschikbaar is bij de Model T voor een extra beveiligingslaag.

Verwant: TREZOR Wallet ondersteunt nu Lisk [LSK], Decred [DCR] & Bitcoin Private [BTCP]

Net als Trezor One kan ook Trezor T meer dan 500 cryptocurrencies aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Zcash en vele anderen.

Keepkey

Sleutel bewaren

KeepKey werd in 2015 opgericht door Darin Stanchfield en heeft zijn hoofdkantoor in de VS. KeepKey verwierf de Bitcoin-portemonnee Multibit in 2016 en werd later zelf overgenomen door Shapeshift in augustus 2017. Het bedrijf wordt geleid door Darin als de CEO en Ken Hodler (ja, Hodler is zijn echte naam) als de CTO..

Hoewel de portemonnee beweert de meest geavanceerde te zijn op het gebied van beveiliging, schiet hij achter op zijn concurrenten op het gebied van valuta-ondersteuning. KeepKey ondersteunt slechts 40 verschillende digitale activa.

De belangrijkste ondersteunde munten zijn Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum, Litecoin. De andere kenmerken die Keepkey speciaal maken, zijn dat het de gebruiker PIN-bescherming biedt tegen ongeautoriseerd gebruik, extra wachtwoordzinbescherming, aanpasbare transactiesnelheden en onbeperkte portemonnee-adressen op één apparaat. De hardware-portemonnee wordt ook ondersteund door Shapeshift en heeft een beetje extra geloofwaardigheid.

Archos Safe T mini hardware portemonnee

Archos Safe T mini hardware portemonneeArchos Safe T mini hardware portemonnee

Archos is een Frans bedrijf dat zich tot nu toe voornamelijk heeft gericht op de productie van tablets, telefoons, Android-apparaten en draagbare apparaten voor gegevensopslag. Met de stijgende vraag naar crypto’s betrad het bedrijf de crypto-ruimte met zijn hardwareportefeuille met het merk Archos SafeT. Het werkt als een typische hardware-portemonnee voor koude opslag waarmee gebruikers hun cryptocurrency op een veilige, offline manier kunnen opslaan.

Zoals de naam al aangeeft, is het product een kleinere versie van Archos ‘vlaggenschip hardware wallet genaamd Archos Safe-T Touch. De portemonnee maakt gebruik van een STM32 STMicroelectronics ARM Cortex-M3 120 Mhz-chip, ondersteund door gecodeerd chipsetgeheugen met vier 256-bits AES-sleutels. Archos Safe-T Mini heeft een leesbaar maar eenvoudig 128x64p OLED-scherm met een diagonaal van 0.96 inch. Het maakt gebruik van een beveiligde functie genaamd EEPROM (Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory).

De inhoud van dit alleen-lezen geheugen kan alleen worden gewist en opnieuw geprogrammeerd met behulp van een pulserende spanning. Archos Safe-T Mini ondersteunt een behoorlijk aantal marktcryptocurrencies. Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Litecoin (LTC), Dash (DSH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) en een breed scala aan ERC-20-tokens kunnen momenteel worden opgeslagen op de portemonnee. Hoewel er verschillende grote cryptocurrencies zijn die de portemonnee niet ondersteunt, beweert het project dat ze hun opslagaanbod willen uitbreiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector