We gooien de routekaart weg … een beetje

Het is een moeilijk kwartaal geweest voor altcoins en ICO’s. De euforie van 2017 voelt als een verre herinnering.

Dus hoe gaat het met CoinFi??

Het goede nieuws is dat we gefocust zijn op de lange termijn, dus een cryptowinter (als het inderdaad winter is) heeft geen invloed op onze plannen.

Een bearmarkt als deze is echter een goed moment om enkele fundamentele aannames opnieuw te bekijken.

Laten we eens kijken naar onze roadmap voor 2018Q3, 2018Q4 en 2019Q1

2018Q3

 • Aangepaste nieuwsfeed met classificatie van het nieuwstype
 • Verbeterde nieuws- en inhoudsaggregatie als overlay op prijsgrafieken per cryptocurrency
 • Verbeterde aangepaste volglijst
 • Geavanceerde ICO-statistieken (tokenbehoud, token-distributiegrafiek)
 • Verbeterde datapijplijn
 • Markt datawarehouse
 • Accepteer ingezette tokens voor geavanceerde functionaliteit
 • Coin Screeners
 • CoinFi-evenementenkalender

2018Q4

 • Eerste bètaversies van handelssignalen
 • Prototype van algoritmen voor machine learning voor contentclassificatie, kwaliteitsborging en fraudedetectie
 • Token-gestimuleerde crowdsourcing
 • Sociale functionaliteit inclusief upvote / downvote en delen
 • Vernieuwde homepage
 • Onderzoek & Analyse

2019Q1 – Handelssignalen

 • Detectie van abnormale vluchtigheid
 • Abnormale detectie van prijsbewegingen
 • Detectie van abnormaal volume
 • Verhoogde detectie van sociale vermeldingen
 • Identificatie van de beste prijsuitwisseling
 • Beste identificatie van valutaparen
 • Detectie van vrijgave van broncode
 • Start een premium-abonnement voor handelssignalen
 • Accepteer door de gemeenschap bijgedragen handelssignalen

Dat zijn veel dingen!

Natuurlijk waren wij degenen die in de eerste plaats met deze lange lijst met functies op de proppen kwamen. Maar waarom bestaat deze lijst??

In Q2 hebben we aangepakt de fout om te veel te bouwen, met een te klein team.

In Q3 pakken we de fout aan om een ​​roadmap te volgen die eind 2017 is gemaakt – een heel ander tijdperk van de cryptomarkten.

De routekaart weggooien… een beetje

In de toekomst zullen we geen roadmap-uitspraken meer doen.

De items op onze huidige roadmap moeten worden gezien als een verzameling ideeën die we valideren en testen (naast andere ideeën die we nog niet hebben aangekondigd), in plaats van een concrete lijst met functies die we aan het bouwen zijn.


Voor veel startups is het eerste idee waarmee ze geld inzamelen niet wat hen op weg zet naar de groei van hockeystick:

 • AirBnB begon met het letterlijk plaatsen van luchtbedden bij mensen thuis en hen een ontbijt te serveren. De oprichters onderzochten het aantal verkochte luchtbedden per jaar, want dat was de marktomvang die ze hadden geprojecteerd voor hun website, AirBedandBreakfast.com.
 • Instagram begon als een locatiegebaseerde sociale app genaamd Burbn. Ze werden pas opnieuw gelanceerd als Instagram, de enorm populaire app voor het delen van foto’s die we allemaal kennen, toen ze zich realiseerden dat het delen van foto’s de enige functie in hun app was die iedereen gebruikte.
 • Twitch, de door Amazon overgenomen live streaming gaming-site, begon als Justin.tv, dat begon als een online reality-tv-programma over een van de levens van de medeoprichter.

Toch worden ICO-projecten verantwoordelijk gehouden voor een roadmap van meer dan 1 jaar op basis van een whitepaper die in de tijd is bevroren. Hoewel we nog steeds enthousiast zijn over wat het ICO-model heeft gedaan om investeringen te democratiseren, denken we dat dit deel van het model voor veel projecten wordt verbroken.

Een academische benadering met eerste principes kan werken voor projecten die werken aan baanbrekende technologische doorbraken, maar CoinFi is een software-startup die zich richt op het bedienen van de crypto-investeringsmarkt. We moeten ons aanpassen aan de huidige marktvraag, niet aan de markt van een jaar geleden, toen we de whitepaper schreven.

Startups in een vroeg stadium slagen niet omdat ze vasthouden aan hetzelfde idee dat ze hebben gepitcht om geld in te zamelen. Het team blijft slank en werkt toe naar de fit van de productmarkt, zelfs als dat betekent dat je hier een omweg moet maken of daar een spil moet maken.

Pas dan, alleen als ze het geluk hebben om een ​​geschikte productmarkt te vinden, schalen ze.

Hoewel we nog steeds gefocust zijn op dezelfde missie om marktinformatie van Wall Street-kaliber naar de cryptomarkten te brengen, lijkt de manier waarop dat gebeurt misschien niet op de routekaart die we een jaar geleden hadden gepland. Het lijkt misschien niet eens op de routekaart die we drie maanden geleden hadden gepland.

We hebben het afgelopen jaar ook het een en ander geleerd …

Naast de ideeën op de roadmap, testen we ook nieuwe ideeën. Ideeën die naar boven komen terwijl we dit huidige pad bewandelen. De markt verandert voortdurend en als we prototypes aan gebruikers voorleggen en kijken wat er mogelijk is in deze markten, krijgen we als team een ​​beter idee van wat wel en niet werkt.

Er is niets fundamenteel veranderd. Onze missie is hetzelfde: het leidende marktinformatieplatform zijn voor de cryptocurrency-markten. We zijn momenteel op één ding gefocust: een product bouwen dat crypto-investeerders goed van dienst zal zijn.

In deze markt zijn de enige projecten die zullen gedijen, projecten die iets bouwen dat in een echte gebruikersbehoefte voorziet, in de actueel markt.

Dus wat waren we van plan??

We hebben in het derde kwartaal tijd besteed aan het verkennen, onderzoeken en testen van nieuwe ideeën, terwijl we ook aan roadmap-functies werkten. We hebben de tijd genomen om met gebruikers te praten en wat we aan het bouwen zijn aan te passen aan een nieuwe markt die een heel jaar verwijderd is van het moment waarop we onze whitepaper publiceerden.

We hebben de nieuwe gegevens die we hebben verzameld en onze gegevensbronnen gebruikt om nieuwe handelssignalen te identificeren die eind 2018 en daarna crypto-investeerders zouden dienen, en we hebben op dit gebied veelbelovende ontwikkelingen gezien.

We doen na dit kwartaal geen voorspellingen over wat we aan het bouwen zijn, en we zullen waarschijnlijk aanpassingen maken als we vereisten uitwerken en prototypes aan echte gebruikers presenteren.

Hier is de huidige status van waar we aan werken en een deel van wat u van ons kunt verwachten in het vierde kwartaal:

 • CoinFi News openbare uitgave
 • Onze muntpagina’s hebben nog een aantal verbeteringen nodig voordat ze nuttig voor u zijn. Het is iets dat we maanden geleden hadden moeten aanpakken. We werken eraan om dit op te lossen.
 • We blijven problemen met de gegevensintegriteit aanpakken.
 • We werken aan een bètaversie van handelssignalen. De reden waarom we geen onderzoek hebben gepubliceerd & analysestukken de laatste tijd is omdat onze datawetenschappers en handelaren gefocust zijn op het ontdekken van nieuwe handelssignalen. Binnenkort volgen meer details.
 • We zullen de eerste use-case voor uitzetten vrijgeven en we onderzoeken aanvullende hulpprogramma’s voor het token-model
 • We hebben algo-handelsinfrastructuur ontwikkeld en getest. We kunnen hier nog geen details over vrijgeven, maar het is iets waar we aan werken.

Flexibel blijven

We realiseren ons dat als u geen lange, concrete routekaart volgt, u zich misschien zorgen maakt.

Maar we denken niet dat het voor u als platformgebruiker of tokenhouder nuttig is als we nieuwe kansen laten liggen die tokenhouders ten goede komen om functies vrij te geven die niet haalbaar zijn in de huidige markt.

We zullen echter blijven delen wat we van plan zijn en zoveel mogelijk transparantie bieden (zonder onze hand te overdrijven) in deze maandelijkse updates.

U weet wanneer we vooruitgang boeken en u weet wanneer we aanpassingen maken. We houden rekening met uw feedback via Telegram en 1 op 1 gebruikersinterviews, maar houd er rekening mee dat er honderd verschillende stemmen zijn die ons honderd verschillende dingen vertellen – het is onze taak om op te treden als curatoren en uw ideeën op te nemen in ons eigen model..

We stellen uw constructieve feedback op prijs en we zullen ernaar blijven zoeken en integreren in wat we aan het bouwen zijn. Maar we kunnen niet aan elke mening voldoen.

Met dat in gedachten, laten we eens kijken naar wat er op de Q3-roadmap stond: wat we deden en wat de prioriteit kreeg toen we prototypes testten, gebruikersgegevens verzamelden en nieuwe, veelbelovende ideeën verkenden.

Aangepaste nieuwsfeed met classificatie van het nieuwstype

Deze functies worden gebruikt in de bètaversie van CoinFi News. We hadden meer dan 10 categorieën die werden getagd via een combinatie van moderators en machine learning.

Nadat we hadden gekeken naar welke bètatesters feitelijk gebruikten, hebben we het aantal categorieën teruggeschroefd, een aantal onderbenutte categorieën verwijderd en enkele nieuwe geïntroduceerd op basis van onze gebruikerstests.

Verbeterde aangepaste volglijst

De watchlist is aanzienlijk verbeterd tijdens bètatests van CoinFi News, en we werken aan de integratie van de watchlist met andere marktgegevens.

Geavanceerde ICO-statistieken (tokenbehoud, token-distributiegrafiek)

We hebben een proof of concept live op ERC-20-tokenpagina’s. Zien BNB als voorbeeld.

De infrastructuur voor Advanced Token Metrics is aanwezig. Een van onze data-ingenieurs, Evgeny Medvedev, is een toonaangevende expert op het gebied van blockchain ETL-opname. Hij deed zelfs publiceerde een stuk op het Google Cloud-blog presentatie van de open source Ethereum blockchain-dataset die hij heeft helpen creëren.

We gebruiken onze blockchain-gegevens en bouwen nuttige statistieken waarmee u bruikbare handelsideeën en -signalen kunt genereren die u een voorsprong kunnen geven. Onze datawetenschappers en het handelsteam zijn hier momenteel op gefocust en zullen dit voor het vierde kwartaal prioriteit blijven geven via onze bètaversie van handelssignalen.

Accepteer ingezette tokens voor geavanceerde functionaliteit

We hebben een bètaversie gepland met uitzetfunctionaliteit, waarover u binnenkort meer zult horen!

Coin Screeners

We doen momenteel gebruikerstests op CoinFi-screeners om uw crypto-onderzoeksworkflow gemakkelijker te maken.

Verbeterde datapijplijn

Zoals vermeld in ons laatste maandelijkse update, we hebben een nieuwe Coin-database uitgerold. De manier waarop deze gegevens worden weergegeven, vereist echter nog behoorlijk wat werk voordat ze nuttig zijn voor gebruikers. We werken aan het verbeteren van de muntenpagina’s om crypto-investeerders zoals u beter van dienst te kunnen zijn.

Op basis van onze gebruikerstests en verschuivende prioriteiten, hebben de volgende functies geen prioriteit meer:

Verbeterde nieuws- en inhoudsaggregatie als overlay op prijsgrafieken per cryptocurrency

Hoewel veel gebruikers hebben aangegeven deze functie nuttig te vinden, was de implementatie zelf nog voor verbetering vatbaar. Gebruikers gaven aan dat dit een leuke functie was, niet een must-have. Het is nog steeds iets dat we graag uitbrengen, maar op basis van uw feedback heeft het geen hoge prioriteit.

Als u er sterk van overtuigd bent dat dit een functie is die u in uw workflow moet hebben, beantwoord dan deze e-mail met een uitleg waarom dit essentieel is voor uw workflow en we zullen er rekening mee houden.

Markt datawarehouse

Ons datatechnische werk is verschoven naar het ontdekken van bruikbare handelssignalen en statistieken van blockchain-gegevens, dus deze functie heeft momenteel geen prioriteit..

CoinFi-evenementenkalender

Op basis van gebruikersinterviews lijkt het alsof velen van jullie het gevoel hebben dat gebeurtenissen in een bearmarkt niet langer de vraag en handelsmogelijkheden stimuleren zoals vroeger. Op basis van onze gegevens hebben we hetzelfde gevonden.

We hebben een evenementenkalender gebouwd die vooraf is gevuld met bestaande datafeeds, met het plan om onze crowdsourced-curatorfunctionaliteit in de kalender op te nemen. Maar omdat er simpelweg minder marktbewegingen waren in de bearmarkt, is deze functie gedeprioriteerd.

Hoewel we nog steeds een deel van de evenementengegevens zullen opnemen in andere delen van het platform, werken we momenteel niet aan een zelfstandige, crowdsourced evenementenkalender..

Vooruit gaan

Het einde van een kwartaal is een goed moment om na te denken.

Hoewel we enkele van de driemaandelijkse doelen op onze routekaart hebben gehaald, helpt het streven om een ​​routekaart die een jaar van tevoren is gepland te vervullen, ons niet om het doel te bereiken om het leidende marktinformatieplatform voor cryptocurrency te bouwen..

In 2017 was het logisch om een ​​retailarbitrage-bot uit te brengen. In 2018 is dat een spel voor institutionele spelers.

We benaderen dit project met een frisse lei. In deze markt geloven we dat het de teams zijn die blijven knarsen, leren van hun fouten en aanpassingen maken die zullen overleven en gedijen.

Of u het nu eens bent met deze beslissing of niet (en we weten zeker dat u uw meningsverschil op Telegram zult laten horen), u kunt er zeker van zijn dat we beslissingen nemen die naar onze mening in het beste langetermijnbelang van het project en token zijn houders.

Er is nog een kwartaal in 2018 en we streven ernaar om er een goed van te maken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector