USD / NGN-prijsvoorspelling Q4 2020: de CBN zal naar verwachting de pin weer verhogen

De Nigeriaanse naira, die in de jaren zeventig begon, tegen een wisselkoers van 2-1 ten opzichte van de GBP, is een gekoppelde valuta, maar de koppeling is sindsdien gewijzigd in de USD, aangezien de VS de belangrijkste handelspartner van Nigeria is. Na de daling van de prijs van ruwe olie handelde de USD / NGN net onder de 200, wat de koppeling was voor dit pair na de daling in de NGN. De Centrale Bank van Nigeria (CBN) kondigde aan dat het de koppeling zou verwijderen, en de USD / NGN steeg vervolgens naar $ 354, voordat hij werd vastgesteld op $ 307, wat een nieuwe koppeling leek..

Die koppeling duurde tot maart van dit jaar, toen de uitbraak van het coronavirus de CBN dwong om het hoger te zetten naar $ 360, en vervolgens naar $ 380 in juli 2020, waar het sindsdien is gebleven. Ondanks de zwakte van de USD is dit pair dit jaar gestegen, wat betekent dat bullish de enige manier is om te gaan voor USD / NGN-traders, hoewel ze rekening moeten houden met de inflatie, die rond 13% ligt..    

Actueel USD / NGN Prijs:

Recente veranderingen in de USD / NGN-prijs

Periode Verander ($) Verandering %
30 dagen $ 0,00 0,0%
3 maanden +20 +5,6%
6 maanden +73 +23,8%
1 jaar +180 -90%
3 jaar +280 -280%

 

Factoren die van invloed zijn op de USD / NGN

De Nigeriaanse naira is kwetsbaar voor een aantal factoren. Aangezien olie het belangrijkste exportproduct van Nigeria is, sturen hun olie-export en de inkomsten die het genereert het NGN aan. Dit is een grote bron van deviezen, en in het bijzonder USD, voor de Afrikaanse staat. De inflatie in Nigeria speelt ook een rol, aangezien deze de monetairbeleidsbeslissingen van de CBN beïnvloedt. COVID-19 heeft overal een impact gehad, vooral in ontwikkelingslanden. De USD presteerde ook negatief tijdens deze COVID-tijden, terwijl op dit moment het Amerikaanse verkiezingsdrama en het volgende stimuleringsprogramma van de Amerikaanse regering de belangrijkste factoren zijn voor de USD..   

 

USD / NGN Prognose Q4 2020 USD / NGN Prognose 1 jaar USD / NGN voorspelling 3 jaar
Prijs: $ 380

PrijsfactorenOlieprijzen, valutareserves in Nigeria, Amerikaanse verkiezingen, Covid-19

Prijs: $ 430-450 

Prijsfactoren Post Amerikaanse verkiezingen, Covid-19, Oil Demand

Prijs: $ 500-600

PrijsfactorenWereldpolitiek, wereldeconomie, olieprijzen, CBN

USD / NGN Live-grafiek

USD / NGN

De prijsvoorspelling van NGN / USD voor de komende 5 jaar

Nigeriaanse naira – een fundamentele analyse

Zoals hierboven vermeld, spelen deviezenreserves een belangrijke rol in de waarde van de Naira, met name de USD ten opzichte van de USD / NGN. De deviezenreserves daalden samen met de olieprijzen begin 2020, en ondanks de stijging tot $ 40, blijft de prijs nog steeds laag. De vooruitzichten dat olie veel hoger zal stijgen, zijn laag, met de hoogste prijs die wordt geprojecteerd op maximaal $ 50-55, aangezien de nieuwe coronavirusmaatregelen in Europa en de VS toenemen en de winter naar verwachting somber zal zijn.

De huidige situatie heeft geleid tot een recessie van 4% in Nigeria, terwijl de inflatie is opgelopen tot 13,2%. Dit heeft ertoe geleid dat de CBN de koppeling hoger heeft gelegd om de valuta te devalueren, eerst van $ 307 naar $ 360 en vervolgens van $ 360 naar $ 380. De wisselkoers op de zwarte markt is echter ongeveer 470 voor de USD / NGN, wat suggereert dat de CBN de koppeling waarschijnlijk weer zal verhogen om dat percentage te evenaren.

USD – Fundamentele factoren

Ook de USD wordt sinds maart negatief beïnvloed door het coronavirus en de restricties. Het was de zwakste van de grote valuta’s, maar het heeft nog steeds beter gepresteerd dan de Nigeriaanse naira, een risicovaluta, het tegenovergestelde van veilige havens zoals goud. Dit vertelt ons dat wanneer de USD begint te stijgen ten opzichte van grote valuta’s, het de druk naar boven voor dit pair zal houden. Op dit moment wacht de USD nog steeds op het einde van het Amerikaanse verkiezingsproces, en daarom stagneert het gedurende het grootste deel van november, terwijl de uiteindelijke uitkomst van de verkiezingen ook doorslaggevend zal zijn voor het volgende fiscale programma dat door de VS wordt vrijgegeven. regering. De USD zal waarschijnlijk enige tijd bullish worden als het stimuleringspakket redelijk is – vergelijkbaar in omvang als het vorige. Tot die tijd wordt echter verwacht dat de USD range-gebonden verhandelt, en dat geldt ook voor de USD / NGN.  

USD / NGN – Een technische analyse – De 20 SMA heeft de prijs opnieuw ingehaald

De USD / NGN handelde begin jaren 2000 onder de 100, met een positieve neiging. Voortschrijdende gemiddelden boden steun, maar van 2004 tot 2008 zagen we een lichte terugval, en de 20 SMA (grijs) veranderde van ondersteuning in weerstand op de maandelijkse chart. Toen, eind 2008, zagen we een sprong tijdens de wereldwijde financiële crisis, en sindsdien hebben de kopers de leiding, waarbij het tempo van de opwaartse trend aanzienlijk toenam. De 20 SMA werd weer steun van 2009 tot 2014, toen de olieprijzen aan hun grote ommekeer begonnen te dalen.

 

USD / NGN gaat in stappen omhoog

De USD / NGN sprong van 160 naar 200 en vestigde zich daar enige tijd, totdat de 20 SMA de prijs weer inhaalde. De CBN verwijderde de pin toen voor het eerst, en dit paar steeg weer hoger, dit keer naar 355, voordat het zich vestigde op 307, tot maart van dit jaar, toen de pin weer op zijn plaats werd gezet, voor $ 360, met de 20 SMA biedt wederom ondersteuning, al meer dan twee jaar.

 De hogere Mas voegen de top 20 SMA toe als ondersteuning op de wekelijkse chart

Op de weekgrafiek zien we dat de 20 SMA soms is geholpen door de 50 SMA (geel) en de 100 SMA (groen). De bewegingen hier zijn duidelijker, met de eerste, die geleidelijk plaatsvond en plaatsvond in 2014-15, vóór de stijging in 2016, en opnieuw in maart 2020, toen de 200 SMA (paars) net inhaalde, en opnieuw in de eerste week van juli. Nu heeft de 20 SMA zojuist een inhaalslag gemaakt. Als de lock-downs die in november werden hervat door zouden gaan, zal de wereldeconomie opnieuw in een recessie terechtkomen, waardoor de olieprijzen dalen en de USD / NGN hoger. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me