Prijsvoorspelling van Bitcoin (BTC) voor 2021: is Bitcoin nu de ultieme veilige haven geworden?

Bitcoin – voorspellingsoverzicht

Bitcoin-voorspelling: H1 2021

Prijs: $ 70.000 – $ 80.000

Prijsaanjagers: marktsentiment, Elon Musk / Tesla, COVID-19

Bitcoin-voorspelling: 1 jaar

Prijs: $ 100.000 – $ 120.000

Prijsfactoren: veilige havenstatus, Post COVID-19, Hawkish centrale banken

Bitcoin-voorspelling: 3 jaar

Prijs: $ 150.000 – $ 200.000

Prijsfactoren: positief risicosentiment, veilige havenstatus, Bitcoin-ontwikkelingen, wereldeconomie

 

De stijging van de cryptocurrencies was sterk gedurende het grootste deel van februari, maar is nu gestopt, na de grote terugtrekking in de laatste week van februari. Meer grote namen betreden deze markt, aangezien Elon Musk half februari de wandeling liep, nadat hij een week eerder de toespraak had gehouden. Bitcoin boven $ 50.000 en bereikt $ 58.300. Elon Musk die #Bitcoin stelde in een bericht in Reddit en de eerste stijging na de terugtrekking van januari kwam kort daarna. Bitcoin maakte een ommekeer door in de laatste week van januari, nadat het zich gedurende het grootste deel van de afgelopen maand lager had teruggetrokken. Het kwam van de hoogtepunten, maar keerde weer terug van onder de $ 30.000, waar het een ondersteuningszone leek te hebben gevormd boven het $ 29.000-niveau. De prijs steeg toen hoger en steeg naar $ 38.000, terwijl de laatste week van januari van start ging. De boodschap van Elon Musk was een van de redenen voor de sprong van $ 9.000 in twee dagen.

Na de stijging in de eerste week van januari waren de volgende weken bearish voor Bitcoin, en trokken zich terug van boven de $ 40.000. Maar het meedogenloze bullish momentum in crypto’s trok Bitcoin weer hoger, samen met de opmerking van Elon Musk op Reddit. Aanstaande maandag, in de tweede week van februari, kocht het Tesla-bedrijf van Musk een enorme $ 1,5 miljard aan Bitcoin en verwacht deze crypto als betaalmiddel te accepteren. Dit was volgens a SEC-indiening over de kwestie, waarbij Tesla zegt dat:

“Bovendien verwachten we in de nabije toekomst bitcoin te accepteren als een vorm van betaling voor onze producten, onderhevig aan de toepasselijke wetgeving en aanvankelijk op beperkte basis, die we al dan niet na ontvangst kunnen liquideren.”

Vandaag maakte de Bitcoin-deelname opnieuw een sterke bullish beweging, toen kopers boven de hoogtepunten van begin januari duwden. Op dit moment handelt Bitcoin tegen ongeveer $ 53.000, nadat het een tijdje geleden $ 50.000 had gebroken, en het opwaartse momentum neemt alleen maar toe op de lange termijn, ondanks de laatste terugtrekking van de hoogtepunten, waardoor de prijs onder $ 50.000 kwam. Die terugtocht kwam daarna Musk’s opmerkingen voorstellen dat Bitcoin is niet bepaald fysiek goud, waardoor de prijs enige tijd met meer dan $ 15.000 is gedaald, maar het is weer boven de $ 50.000. handel nu tegen $ 550,00 en op weg naar nieuwe hoogtepunten terwijl crypto’s na de terugtrekking in februari weer opveren.

Vorig jaar bracht een enorme verandering in de cryptocurrency-markt. Cryptocurrencies veranderden binnen een paar maanden van risicovolle activa in veilige havens, met een stijging als nooit tevoren, waarbij Bitcoin veruit de leiding nam. Deze cryptocurrency handelde volgens de meeste Bitcoin-makelaars in de eerste week van januari 2021 rond $ 42.000. In onze vorige langetermijnvoorspelling van de Bitcoin-prijs in september vorig jaar, voorspelden we dat de prijs zou stijgen, zoals indicaties suggereerden; nu heeft Bitcoin onze voorspellingen overtroffen. Met alles wat er vorig jaar is gebeurd, inclusief de onzekerheid over de toekomst van de wereldeconomie en politiek, zijn alle valuta’s enorm gestegen en begonnen cryptocurrencies veel aandacht te trekken, voor wat veiligheid.

De markt voor cryptovaluta steeg vooral in de laatste drie maanden van 2020 en tot dusverre zet het momentum zich voort in 2021, wat duidt op een verder opwaarts momentum. Hoewel Bitcoin absoluut aan het stijgen is, hebben maar weinig andere digitale munten recordhoogtes behaald die de prestaties van Bitcoin kunnen evenaren, en er zijn zelfs bepaalde crypto’s die de stijging volledig missen. Bitcoin blijft dus de leider van het pakket op de cryptomarkt en trekt veel geld aan van grote investeerders, waardoor het een respectabel investeringsinstrument is geworden..  

 

Actueel BTC / USD Prijs:


Recente veranderingen in de Bitcoin-prijs

Periode Verander ($) Verandering %
3 maanden +34.530 +178%
6 maanden +41.430 +341%
1 jaar +44.075 +487%
3 jaar +42.700 +465%
5 jaar +52.665 +9244%

De voorspelling van de Bitcoin-prijs en de technische analyse, waar we dieper op in zullen gaan in deze voorspelling, wijzen dus op een verder bullish momentum voor de belangrijkste cryptovaluta, terwijl de recente ontwikkelingen in Bitcoin ook op de lange termijn positief zijn. Het sentiment op de digitale valutamarkt was de afgelopen maanden buitengewoon positief en het wordt alleen maar beter voor altcoins, en dit loopt ook door naar 2021, dus begin dit jaar wijst alles erop voor Bitcoin, hoewel de situatie kan veranderen, zoals het deed na de eerste “goudkoorts”, toen het in 2018 crashte, maar we zullen u op de hoogte houden met live forex- en cryptocurrency-voorspellingen.

Bitcoin, dat wordt beschouwd als de belangrijkste cryptocurrency, heeft zijn reputatie als leider in de cryptomarkt volledig waargemaakt, die het heeft verworven sinds de conceptie door de oprichter Satoshi Nakamoto. Na de sterke stijging van de cryptomarkt eind 2017, toen Bitcoin bijna $ 20.000 bereikte, daalde de prijs weer en handelde binnen een bereik gedurende twee jaar, tot de laatste drie maanden van 2020, toen de ‘goudkoorts’ voor cryptocurrencies keerden weer terug en we zagen Bitcoin bijna $ 42.000 stijgen.  

Aankomende evenementen die de Bitcoin-prijs beïnvloeden

 

  • Februari 20221 Overheidsplannen van India om Bitcoin te verbieden     
  • Aankomende Tesla om bitcoin als betaling te accepteren
  • 4-5 juni 20221    Bitcoin verhuist naar Miami   

 

 

Bitcoin Live-grafiek

 

Bitcoin-prijsvoorspelling voor de komende 5 jaar

Crypto-marktsentiment

Het sentiment op de cryptocurrency-markt bleef de afgelopen jaren aan en uit schakelen, waardoor ze bullish en vervolgens bearish werden, tot eind 2020. Sinds oktober vorig jaar is het marktsentiment echter behoorlijk positief geworden voor de cryptomarkt als geheel, en het vertoont geen tekenen van een terugkeer. Na de sterke stijging die we eind 2017 in deze markt zagen, gevolgd door de ommekeer begin 2018, was het sentiment in de cryptocurrency-markt tot begin 2020 grotendeels neutraal. Als gevolg hiervan werd het grootste deel van de cryptocurrencies verhandeld. meestal zijwaarts tot begin 2020. Het sentiment verbeterde begin vorig jaar op de cryptocurrency-markt en ze begonnen bullish te worden in de eerste twee maanden, maar de uitbraak van het coronavirus in Europa eind februari maakte het sentiment aanvankelijk negatief , waardoor altcoins lager crashten tot half maart. Maar we zagen toen een plotselinge ommekeer en het sentiment in de cryptomarkt is sindsdien verbeterd, zoals je kunt zien in de CryptoIndex 100 hieronder.

CIX 100 Index

Deze crypto-index werd eind 2018 gestart en stuiterde aanvankelijk tussen 0,20 en 1 op en neer tot eind oktober 2020, toen de uitbraak plaatsvond. De aankondiging door Paypal om cryptocurrencies als betaalmiddel op zijn platform te gebruiken, hielp het sentiment verder te verbeteren in oktober, maar de uitbraak kwam in november en in januari 2020 bereikte de CIX 100-index 2,75 punten. Bitcoin heeft de afgelopen maanden optimaal geprofiteerd van het positieve sentiment op de cryptomarkt, terwijl andere altcoins, zoals Ripple of Litecoin, niet veel hebben geprofiteerd. Ethereum stevent af op $ 1.420, -.

Is Bitcoin het nieuwe goud geworden??

Eind 2017 richtte de aandacht van de financiële markten en het bredere publiek zich voor het eerst op de cryptocurrency-markt en erkenden deze als een aparte en belangrijke markt. Maar nu 2020 enorm optimistisch wordt voor de cryptocurrencies en het opwaartse sentiment doorgaat in 2021, ziet 2017 er niet zo dramatisch meer uit. Misschien was de crash die volgde in 2018, na de stijging eind 2017, dramatisch, maar hier bij FXLeaders verwachten we niet nog een dergelijke crash in de cryptomarkt, vooral niet als het om Bitcoin gaat. Er zou een diepe terugval kunnen zijn, bijvoorbeeld van $ 40.000, waar het op 10 januari werd verhandeld, naar $ 20.000, wat voorheen de ultieme weerstand was. Maar we verwachten geen omkering van minder dan $ 10.000.

De reden hiervoor is dat de status van de cryptomarkt lijkt te zijn verschoven. Digitale valuta’s werden beschouwd als een markt met een hoog risico, waar handelaren zouden investeren in tijden van positief risicosentiment, gezien de hoge volatiliteit en grote spreads. Nu wenden handelaren zich tot cryptocurrencies op momenten dat de onzekerheid groot is, waardoor ze veilige havens zijn – en zelfs meer dan de traditionele, zoals de JPY of goud, vooral sinds de Japanse premier Shinzo Abe in augustus ontslag nam. 2020. De onzekerheid was erg groot in 2020, als gevolg van het coronavirus, de economische crisis, de Amerikaanse politiek enz. Alles werd te riskant om te kopen, behalve misschien de aandelenmarkten, die profiteerden van alle stimuleringsprogramma’s van overheden en centrale banken rond de VS. wereld-.

De markt voor cryptocurrency had een enorm bullish jaar, absoluut op zichzelf. Omdat het risico te hoog werd voor normale valuta’s, wendden handelaren en investeerders zich tot de cryptomarkt, waardoor deze de status van veilige haven kreeg. De bullish trend in goud en zilver eindigde in augustus 2020, terwijl cryptocurrencies, en Bitcoin in het bijzonder, positief aan het stijgen waren. Dit heeft grote investeerders aangetrokken     

Bitcoin, de marktleider in cryptocurrencies 

Zoals we hierboven hebben uitgelegd, werd de digitale valutamarkt extreem bullish in de laatste paar maanden van 2020, en tot dusver heeft de trend zich voortgezet in de eerste weken van 2021. De cryptomarkt heeft eindelijk de grens van $ 1 biljoen bereikt, wat leek begin 2020 ver weg. Zelfs een paar maanden geleden, in oktober 2020, bedroeg de totale marktkapitalisatie voor de hele cryptomarkt slechts ongeveer $ 330 miljard, wat slechts een derde was van de waarde drie maanden later. De marktkapitalisatie van Bitcoin op 10 januari 2021 is maar liefst $ 726 miljard, wat goed is voor het leeuwendeel van de gehele markt, ongeveer 70%..   

Bitcoin is sinds het begin de leider op de cryptomarkt, aangezien het de eerste digitale valuta was die live ging. Er zijn veel ups en downs geweest, met nieuwe munten die uit de harde vorken van Bitcoin kwamen, en schandalen enz., Maar Bitcoin heeft zijn status als leider in deze nieuwe markt behouden, en in feite heeft het zijn status versterkt met de laatste stijging, het verschil in waarde en de marktkapitalisatie vergroten in vergelijking met andere cryptocurrencies. Het was inderdaad Bitcoin die de stijging begon in 2017 en opnieuw in 2020. Als leider in de cryptomarkt trekt Bitcoin ook de grootste investeringen aan..

Bitcoin heeft het beter gedaan dan alle andere markten

Behalve dat het een investeringsdoel was voor handelaren die graag in risicovolle activa investeren, trok Bitcoin in het vierde kwartaal van 2020 grote fondsen aan van grote investeringsmaatschappijen en particuliere en openbare institutionele investeerders, waardoor de basis nog steviger werd. In feite werd de rally van de afgelopen maanden voornamelijk gedreven door grote institutionele investeerders, zoals MassMutual, dat in december 2020 $ 100 miljoen Bitcoin kocht, Skybridge Capital, dat ook in december $ 182 miljoen investeerde, en Guggenheim, dat een aanvraag deed om te investeren. tot $ 500 miljard of tot 10% van zijn macrofonds van $ 5 miljard in Bitcoin. Dit suggereert dat we geen crash zullen zien zoals die we begin 2018 zagen, aangezien dit veel geld is, geïnvesteerd voor de lange termijn.

Mogelijke nadelen van de Bitcoin-piek

Hoewel de prestaties van cryptocurrencies geweldig waren in 2020, zijn er enkele factoren die verdere winsten voor Bitcoin zouden kunnen beperken of vertragen. Naast de veilige havenstatus die Bitcoin het afgelopen jaar heeft verworven, was een van de belangrijkste redenen voor de stijging het feit dat de fiatvaluta op grote schaal stroomt. Overheden en centrale banken hebben geld gestort via de monetaire en fiscale stimuleringsprogramma’s en een deel van dit geld is naar de cryptomarkt gegaan. Maar hoewel banken en regeringen de kraan in 2021 niet zullen dichtdraaien, zullen ze de pakketten waarschijnlijk niet verder verhogen, vergeleken met wat tot nu toe is aangekondigd. Maar ze kunnen erop duiden dat ze tegen 2022 beginnen met het beëindigen van deze programma’s, wat een negatief effect zal hebben op de vraag naar cryptocurrency..

De moeilijkheidsgraad van de mijnbouw is samen met de prijsstijging toegenomen

Een andere factor die zou kunnen wegen op het bullish momentum van Bitcoin in de komende maanden, is de moeilijkheid die gepaard gaat met mijnbouw. Naarmate Bitcoin duurder wordt, zijn de mijnopbrengsten gestegen, sinds augustus verdrievoudigd. Maar dit heeft veel meer mijnwerkers naar het spel getrokken, vooral grootschalige institutionele, zoals mijnbouwbedrijven zoals Riot Blockchain (RIOT) en Marathon Patent Group (MARA), die vergelijkbare pre-orders plaatsten voor respectievelijk 31.000 en 90.000 machines in 2020 Fabrikanten van mijnbouwmachines zijn niet in staat de vraag bij te houden, wat heeft bijgedragen tot een grotere moeilijkheid bij de mijnbouw. De bovenstaande grafiek laat zien dat terwijl Bitcoin op weg was naar $ 40.000, de moeilijkheidsgraad opliep tot boven de 20 biljoen, en het zal blijven groeien, wat een last zal zijn voor Bitcoin, in termen van het bijhouden van het tempo van de stijging op de lange termijn. Desalniettemin blijft de prijsvoorspelling van Bitcoin voor de komende kwartalen bullish. 

Technische Analyse

Het niveau van $ 40.000 is nu doorbroken

Als we naar de maandelijkse Bitcoin-grafiek kijken, zien we dat de prijs een aantal jaren in een zeer krappe range handelde, tot begin 2017, afgezien van een sprong eind 2013, die vrij snel afkoelde. Dat toont aan dat de aandacht voor digitale valuta’s laag was totdat deze in 2017 een hoge vlucht nam. Voortschrijdende gemiddelden boden ondersteuning, maar ze verloren het contact met de prijs in 2017, hoewel de 50 SMA na de omkering in 2018 die baan weer opnam en stopte met de afwijzen. Er werd een bodem gelegd voor Bitcoin boven de $ 3.000, en we zagen een bounce naar $ 13.847 in 2019. De bounce duurde echter niet, en voor het volgende jaar werd de trend opnieuw bearish, aangezien Bitcoin op weg was naar $ 3.000. , na de eerste crash van het coronavirus. Maar de voortschrijdende gemiddelden bleven, ondanks dat ze doorboord waren, en de grote sprong begon, hoewel de stijging officieel was na het doorbreken van de high van 2017, net onder de $ 20.000..

De 10 SMA heeft eindelijk de prijs op de daily chart ingehaald

Bitcoin Live-tarief 

Op de wekelijkse grafiek bovenaan dit artikel was de 200 SMA (paars) de ultieme ondersteuning voor Bitcoin, hoewel voortschrijdende gemiddelden en eerdere ondersteunings- en weerstandsniveaus nu aan belang hebben ingeboet, omdat kopers niet wachten tot ze een inhaalslag maken, maar liever handelen op basis van puur sentiment. Op de daggrafiek werd de 20 SMA als ondersteuning gehouden in november 2020, na de eerste stijging in oktober, en sinds het breken van het $ 20.000-niveau in december heeft Bitcoin niet achterom gekeken en is de 20 SMA niet in staat geweest inhalen. De grafieken blijven dus vrij bullish in januari, en de prijsvoorspelling van Bitcoin suggereert geen bearish omkering zoals we in 2018 zagen.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector