11 Cryptocurrency Exchange-tokens gerangschikt op TVEV-ratio

Eerder hebben we crypto-uitwisselingstokens geanalyseerd met behulp van de TVEV-verhouding – symbolische waarde / ruilvolume. De TVEV-ratio vergelijkt de prijs van een beurstoken met het verhandelde volume op de onderliggende beurs. Conceptueel gezien is het niet te ver verwijderd van de koers / winstverhouding die vaak wordt gebruikt bij het waarderen van aandelen.

Na ons laatste bericht hebben velen van jullie contact opgenomen en ons gevraagd om een ​​breder scala aan ruiltokens te analyseren, naast Binance Coin, Huobi Token en KuCoin Shares. In dit bericht zullen we dus een bredere blik werpen op gecentraliseerde exchange-tokens.

Als u wacht op onze analyse van gedecentraliseerde tokens (zoals 0x, Bancor en Kyber), wanhoop dan niet – we zullen die ook binnenkort delen.

11 Cryptocurrency Exchange-tokens gerangschikt op TVEV-ratio

We hebben een steekproef genomen van gegevens van 8 juni 2018 om een ​​overzicht te krijgen van de TVEV-ratio. Net als in ons vorige bericht gebruiken we het totale aanbod (niet het circulerende aanbod) als basis om de marktkapitalisatie te berekenen. Hier is het resultaat:

imageLikeEmbed

Nogmaals, deze nummers worden slechts voor 1 dag bemonsterd, dus de grootte is belangrijker dan het exacte aantal. Gelukkig is de TVEV-ratio per wisseltoken redelijk stabiel in de tijd, zoals we in onze vorige post zagen.

Voorbeeld van hoe de markt het eigen vermogen waardeert: Lykke (LKK)

Het meest extreme geval op onze lijst is Lykke, een kleine beurs waarvan het token (LKK) vertegenwoordigt eigenlijk het eigen vermogen in het bedrijf dat de beurs beheert. Specifiek, 100 LKK-tokens vertegenwoordigen één aandeel van de Lykke Corporation, dat is een Zwitsers bedrijf. Daarom bevindt LKK zich echt in een andere categorie dan de rest van de lijst, en de TVEV-ratio weerspiegelt dat, zittend op >300.

Tokens met hoge TVEV-ratio: hoog nut, bullish groeiprojecties of gewoon optimistische investeerders?

De volgende twee op de lijst hebben een hoge TVEV-ratio, maar het nut van deze tokens is niet gekoppeld aan het eigen vermogen.

Ethfinex (NEC)

De eerste hiervan is Ethfinex en hun Nectar (NEC) -token met een TVEV-ratio van ongeveer 60. Het belangrijkste nut ervan komt voort uit het feit dat Ethfinex elke 30 dagen 50% van alle handelskosten naar een Ethereum smart contract stuurt, eigendom van Nectar-houders, en dat handelaren een bedrag aan NEC ontvangen dat is gecorreleerd aan hun maandelijkse handelsactiviteit. Dit creëert een stimulans om allereerst NEC-tokens te houden en ten tweede om actief te handelen op Ethfinex. Bovendien kan het NEC-token worden gebruikt voor stemmen op nieuwe beursnoteringen.

Cobinhood (COB)


cobinhood

Afbeelding tegoed: Cobinhood

Cobinhood is de derde op de lijst met een TVEV-ratio van ongeveer 55. Cobinhood is een kleine gecentraliseerde centrale zonder kosten die een grote visie heeft uitgesproken om gedecentraliseerd te worden (mogelijk een verklaring voor een deel van de hoge TVEV-ratio). Het is niet echt duidelijk hoe het nut van de MAÏSKOLF token is gekoppeld aan het transactievolume op Cobinhood, aangezien ze, voor zover wij weten, geen kortingen, terugkoopacties, stemmen of vergoedingsaandelen hebben.

Middenklasse TVEV-ratio-tokens: goede plek voor veelbelovende ruiltokens?

De volgende ruiltokens op de lijst hebben een TVEV-ratio in het bereik van 10 tot 20.

COSS

De eerste is COSS, dat was genoemd door een flink aantal van onze lezers op Reddit. Het heeft een TVEV-ratio van ongeveer 17. Net als bij Ethfinex en NEC, COSS deelt 50% van de winst via een slim contract – hoewel dit wekelijks gebeurt in plaats van maandelijks. Het is interessant om op te merken dat COSS momenteel zo’n lage TVEV-ratio heeft in vergelijking met NEC, ondanks vergelijkbare gebruiksmodellen.

Voor een uitgebreide poging om COSS te waarderen, ga je naar dit medium bericht door Dan Zuller.

KuCoin (KCS)

KuCoin en het KCS token zit momenteel rond de 15 op TVEV-ratio. Omdat we KuCoin al hebben behandeld ons laatste bericht, we gaan hier niet teveel in op details, maar deze rekenmachine is erg handig om het rendement te berekenen dat u zou krijgen als u KCS vasthoudt. Op het moment van schrijven geeft KCS een impliciet dividendrendement van 4,8%.

LATOKEN (LAT)

latoken

Afbeelding tegoed: LaToken

De gebruiksmodel dat LATOKEN (LAT) volgt lijkt op het eerste gezicht vergelijkbaar te zijn met het standaard kortingsmodel dat b.v. Binance volgt, maar het is eigenlijk heel anders. In plaats van gebruikers 50% korting te geven voor het betalen van transactiekosten met hun token, krijgt u 50% korting bij het verhandelen van de token zelf. Als u bijvoorbeeld iets koopt ETH voor BTC u betaalt 0,1%, maar als u ETH koopt voor LAT, betaalt u 0,05%. Er is natuurlijk een groot verschil tussen dit en het Binance-model. Interessant is dat LATOKEN een veel hogere TVEV-ratio heeft dan Binance – hierdoor ziet BNB er goedkoop uit …!

Quoine (QASH)

Het verhaal met QASH is een beetje ingewikkelder dan de rest, omdat het associaties heeft met twee bestaande beurzen (Quoine en Qryptos), maar het is fundamenteel gekoppeld aan het aankomende Quoine Liquid-platform. We hebben de TVEV-ratio gemeten met alleen Quoine, waardoor het een TVEV-ratio van ongeveer 10 heeft. Als we het Qryptos-volume toevoegen, wordt de TVEV-ratio enigszins verlaagd tot ongeveer 8-9. Merk op dat we Quoine mogelijk op een laag volume hebben gesampled. dag, zoals we op andere dagen QASH bij lagere TVEV-bereiken hebben gezien (zo laag als 5).

Tokens met lage TVEV-verhouding: weinig bruikbaar of gewoon ondergewaardeerd?

De volgende reeks tokens waar we naar toe gaan, heeft allemaal een relatief lage TVEV-ratio, momenteel variërend van 1 tot ongeveer 3.

Huobi (HT)

Huobi (HT) heeft een TVEV-ratio net ten noorden van 3. We hebben deze ook besproken in ons vorige bericht, dus we zullen alleen opmerken dat het belangrijkste hulpprogramma is gekoppeld aan stemmen en kortingen (zij het op een iets ingewikkelder manier dan Binance, waar u in aanmerking komt voor kortingen vereist dat u elke maand HT blijft kopen).

Bibox (BIX)

BIX is interessant omdat de Bibox-beurs ~ 4x het volume van KuCoin heeft, maar een 20% lagere marktkapitalisatie. Het resultaat is een TVEV-ratio van minder dan 3 voor BIX. Interessant is dat hun gebruiksmodel min of meer een combinatie is van het model van Binance en KuCoin.

De kortingsstructuur wordt op jaarbasis minder aantrekkelijk (vergelijkbaar met Binance), maar het heeft een agressiever burn-model dan zowel Binance als KuCoin, met 25% van de nettowinst (EDIT: gewijzigd in 45% van de handelskosten, of 67,5% als u in de top 100 van handelsvolume zit) wordt elk kwartaal verbrand totdat 60% van de tokens is verbrand. Bovendien wordt 30% van de nettowinst via airdrops aan BIX-houders uitgekeerd. KuCoin doet 50% van de omzet.

Het is vermeldenswaard dat het verschil tussen het uitvoeren van airdrops op basis van nettowinst in plaats van inkomsten aanzienlijk is. Ten eerste zullen de inkomsten uiteraard (per definitie) altijd groter zijn dan de winst. Ten tweede is het veel moeilijker om het verhandelde volume op te blazen voor een beurs met airdrops op basis van inkomsten.

De reden is dat we de inkomsten van deze beurzen kunnen schatten op basis van het verhandelde volume: vermenigvuldig het verhandelde volume gewoon met% transactiekosten. Dus een airdrop-model op basis van inkomsten (zoals dat van KuCoin) maakt het moeilijk om het verhandelde volume op te blazen zonder er duur voor te betalen via airdrops. Bij de nettowinst wordt daarentegen rekening gehouden met de kosten van de beurs, waar we geen directe toegang toe hebben.

Om deze twee redenen zou het duidelijk moeten zijn dat een airdrop-model op basis van inkomsten enorm superieur is voor tokenhouders, al het andere is gelijk, en misschien verklaart dit een deel van de discrepantie tussen de TVEV-ratio’s van Bibox en KuCoin..

Binance (BNB)

binance

Afbeelding tegoed: Binance

We hebben Binance al behandeld (BNB) in ons laatste bericht, maar het is vermeldenswaard dat het de op één na laagste TVEV-ratio op de lijst heeft, rond de 2. Je zou een sterk argument kunnen aanvoeren dat het waarschijnlijk te duur is, maar het is ook vermeldenswaard dat het belangrijkste hulpprogramma (transactie tariefkortingen) zullen geleidelijk afnemen en in het jaar 2022 op 0 komen.

Als Binance geïnteresseerd is in het hoog houden van de prijs van BNB, is het niet onwaarschijnlijk dat ze de komende jaren extra hulpprogramma voor BNB zullen toevoegen. We hebben zelfs een recent voorbeeld van dit gebeuren, toen ze dat een paar weken geleden aankondigden accounts met meer dan 500 BNB zouden twee keer zo hoge verwijzingsvergoedingen ontvangen.

Als je meer wilt lezen over Binance / BNB, kijk dan zeker eens deze analyse waar ons hoofd van Crypto Research, Jonney Liu, BNB waardeert met behulp van impliciete kasstromen. Zijn conclusie is dat Binance de BNB-tokenprijs enorm zou kunnen verhogen door één wijziging in hun tokenmodel aan te brengen.

Cryptopie (CEFS)

De in Nieuw-Zeeland gevestigde exchange Cryptopia heeft een token dat enigszins ongebruikelijk is met zijn lage totale aanbod van slechts 6300 CEFS-tokens. Het aantal tokens is natuurlijk enigszins willekeurig, maar het heeft wel tot gevolg dat het een hoge tokenprijs krijgt (>$ 1000 per CEFS). Je zou kunnen speculeren dat investeerders zouden kunnen concluderen dat het hierdoor te duur is. Deze logica is natuurlijk gebrekkig.

Net als bij KCS kunnen we de geïmpliceerde opbrengst van dividenden berekenen met deze site. Momenteel ligt de opbrengst op 8%, wat een stuk hoger is dan bij KCS.

Hoogstwaarschijnlijk is de belangrijkste oorzaak van CEFS ‘lage TVEV-ratio van één (vergeleken met bijvoorbeeld KCS’ TVEV-ratio van 15) dat het slechts 4,5% van de maandelijkse inkomsten uitbetaalt (vergeleken met KuCoins agressieve 50% van de dagelijkse inkomsten). Dit zou echter slechts een ~ 11x verschil in TVEV-ratio verklaren, dus ofwel is CEFS te duur (vergeleken met KCS) of zijn er andere factoren die het verschil verklaren (bijv. Geen kortingen op transactiekosten).

Overzicht

We hebben de tokenmodellen in deze tabel ter referentie samengevat, waarbij de tokens zijn gesorteerd op TVEV (van hoog naar laag).

Exchange Token-hulpprogrammaExchange Token-modellen (Bibox bijgewerkt op 2 augustus 2018)

* TVEV-ratio (tokenwaarde / uitwisselingsvolume) is per 8 juni 2018.

Houd er rekening mee dat uitwisselingen soms kleine wijzigingen aanbrengen in hun gebruiksmodellen, dus als u naar een specifiek uitwisseltoken kijkt, doe dan uw eigen onderzoek om er zeker van te zijn dat u over de nieuwste versie beschikt..

Als u dit artikel nuttig vond, laat het ons dan weten en deel het met uw mede-cryptohandelaren.

Vervolgens kijken we naar gedecentraliseerde exchange-tokens. Blijf kijken!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector