WTI verlengt de herstelrally van de vorige dag tot meer dan $ 41,00 – een fundamentele vooruitzichten!

Tijdens de vroege Aziatische handelssessie van woensdag, de WTI de prijs van ruwe olie verlengde zijn grootste eendaagse bullish rally ooit. Olie bleef goed bod rond het midden van $ 41,00, aangezien de hoop op een COVID-19-vaccin en de overwinning van Joe Biden het marktsentiment en het vraagsentiment rond ruwe olie een boost gaven. De zwarte goudmarkten blijven echter de hoop juichen dat er een mogelijk vaccin uitkomt en alles weer normaal maakt. In de tussentijd werden de stijgingen in de prijzen van ruwe olie verder versterkt nadat het American Petroleum Institute (API) de grote afname van de voorraden ruwe olie van 5,147 miljoen vaten voor de week die eindigde op 6 november meldde. zwart goud werd verder verbeterd door de laatste rapporten die suggereren dat de OPEC + overweegt de overeenkomst over productieverlaging uit te stellen, in een poging om de toenemende impact van de lockdowns te temperen.

De reden voor de bullish bias in de prijzen van ruwe olie zou ook verband kunnen houden met de Chinese gegevens die aantonen dat de voorraden de afgelopen weken aanzienlijk waren gedaald naarmate de binnenlandse economie zich herstelde, wat op zijn beurt het sentiment rond de wereldwijde vraag naar olie een verdere impuls gaf . Ondertussen werd de bearish bias in de brede US-dollar ook gezien als een van de sleutelfactoren die de prijzen van ruwe olie hoger hielden, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is met de prijs van de US-dollar. Omgekeerd zijn de toenemende bezorgdheid over de escalerende COVID-19-pandemie in de VS en Europa een sleutelfactor geworden die eventuele extra stijgingen van de prijzen voor ruwe olie onderdrukt. Op dit moment wordt WTI Crude Oil momenteel verhandeld op 41,80 en consolideert het tussen 39,42 en 41,83..

Op het gegevensfront zakte de ruwe voorraad met 5,1 miljoen vaten, tegen de prognoses voor een trekking van 900.000 vaten, volgens het American Petroleum Institute. Het is ook de moeite waard eraan te herinneren dat de voorraden ruwe olie de afgelopen week met 8 miljoen vaten zijn gedaald. Dit kan dus worden beschouwd als de tweede grote trekking op rij.

Zoals we al hebben vermeld, slaagde het marktsentiment erin om zijn optimistische prestatie van de vorige dag te verlengen en bleef het groen knipperen tijdens de vroege Aziatische sessie van de dag. Als gevolg hiervan werd het marktsentiment ondersteund door het heersende optimisme over een mogelijk vaccin voor het zeer besmettelijke coronavirus, dat uiteindelijk het vraagsentiment rond ruwe olie heeft aangewakkerd. Het is vermeldenswaard dat het experimentele vaccin van Pfizer – ontwikkeld in samenwerking met BioNTech – meer dan 90% efficiënt was in het beteugelen van COVID-19-infecties. De claim was echter gebaseerd op gegevens van de eerste 94 mensen die besmet waren met het coronavirus in de grootschalige klinische onderzoeken van Pfizer..

Als gevolg hiervan slaagde de brede Amerikaanse dollar er niet in om enige positieve grip te krijgen en zakte hij op de dag lager naarmate de twijfels aanhielden over het wereldwijde economische herstel van COVID-19. Daarnaast speelde het risico-op-marktsentiment, gesteund door het optimisme over een mogelijk vaccin tegen het zeer besmettelijke coronavirus, ook een belangrijke rol bij het ondermijnen van de veilige haven van de Amerikaanse dollar. De verliezen in de Amerikaanse dollar zijn echter een sleutelfactor geworden die extra verliezen in ruwe olie beperkt, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is aan de prijs van de dollar. Ondertussen, op 92,707, is de US Dollar Index, die de dollar volgt ten opzichte van een emmer andere valuta’s, gedaald.

Aan de andere kant van de vijver zou de reden voor de stijging van de ruwe olie ook verband kunnen houden met de laatste rapporten die duiden op een sterke verbetering van de Chinese invoer van ruwe olie, die uiteindelijk de energiemarkt extra heeft ondersteund. Het is de moeite waard eraan te herinneren dat de Chinese voorraden de afgelopen weken aanzienlijk zijn gedaald naarmate de binnenlandse economie zich herstelde. Afgezien hiervan werd het bullish sentiment rond het zwarte goud verder versterkt door de laatste rapporten die suggereren dat de OPEC + overweegt om de productieverlagingsovereenkomst uit te stellen, in een poging om de toenemende impact van de lockdowns te verminderen..

Aan de bearish kant werden de stijgingen in de prijzen van ruwe olie afgetopt door de aanhoudende twijfels over het wereldwijde economische herstel, in de nasleep van de toenemende zorgen over het coronavirus (COVID-19) in de VS en Europa. Volgens het laatste rapport vertoont de incidentie van COVID-19-gevallen nog steeds geen tekenen van vertraging, vooral in de VS en Europa, waardoor sommige Europese landen, zoals het VK en Frankrijk, beperkende maatregelen opleggen, zoals lockdowns. en avondklok. Aan het Amerikaanse front registreerde de provincie zijn 4e opeenvolgende dag van meer dan 100.000 nieuwe besmettingen en vloedgolven van Californië naar het middenwesten en de Mexicaanse grens. Gezien de huidige situatie van het coronavirus in Europa en de VS, zei de directeur van de International Energy Administration (IEA) voor energiemarkten en veiligheid dat nieuwe lockdown-maatregelen de vooruitzichten voor de wereldwijde vraag naar olie zouden verlagen, wat de bullish streak neigt te beperken.

Bij gebrek aan belangrijke gegevens / gebeurtenissen op de dag, zullen de markthandelaren het voortdurende drama rond het Amerikaanse stimuleringspakket in de gaten houden. In de tussentijd zullen de risicokatalysatoren, zoals geopolitiek en de virusproblemen, en niet te vergeten de Brexit, ook de sleutel zijn om te waken voor een nieuwe koers. Succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector