WTI ruwe olie bearish onder $ 52,00 – sterkere dollargewichten!

Vandaag, tijdens de Aziatische handelssessie, slaagde WTI Crude Oil er niet in om zijn dalende trend in de vroege dagen te stoppen, en het bleef depressief rond het niveau van $ 52,00, aangezien het steeds groter wordende aantal COVID-19-gevallen wereldwijd de zorgen over de vraag naar brandstof blijft doen toenemen. die heeft bijgedragen aan de verliezen in ruwe olie. Bovendien kan het bearish sentiment rond de prijzen van ruwe olie ook worden toegeschreven aan de geruchten dat de Amerikaanse president-elect Joe Biden de Canadese Keystone XL-pijpleidingvergunning gaat annuleren..

Ondertussen hebben de sombere Amerikaanse cijfers die vrijdag zijn vrijgegeven een grote rol gespeeld bij het ondermijnen van de prijzen van ruwe olie. De olieverliezen werden verder versterkt door de stijgingen van de Amerikaanse dollar, aangezien de Amerikaanse dollar meestal omgekeerd beweegt ten opzichte van ruwe olie. In tegenstelling hiermee blijven de positieve cijfers over het bbp en de industriële productie van de op een na grootste economie (China) de bearish vooringenomenheid van olie uitdagen. Tegelijkertijd heeft het optimisme in verband met de introductie van COVID-19-vaccins in het VK ook geholpen om grotere verliezen in de prijzen van ruwe olie te beperken. Op dit moment wordt ruwe olie verhandeld tegen $ 52,28 en consolideert het in het bereik tussen 51,83 en 52,38.

Wat de Chinese gegevens betreft, steeg het bbp in het vierde kwartaal (Q4) van China van 6,1% naar 6,5% op jaarbasis, maar daalde het op kwartaalbasis tot 2,6%, tegen de verwachting van 3,2% en de vorige 2,7%. Bovendien groeide de industriële productie voor december voorbij de verwachte 6,9%, tot 7,3% op jaarbasis, terwijl de detailhandel onder de vorige uitlezing van 5,0% en de marktconsensus van 5,5% daalde. Ondanks dat de Chinese economie een belangrijke rol speelt in de wereldeconomie, konden de positieve Chinese cijfers de forexmarkt niet ondersteunen.

Ondanks deze ondersteunende gegevens heeft het steeds toenemende aantal wereldwijde COVID-19-gevallen meer landen, zoals de VS en China, gedwongen tot diepgaande lockdown-maatregelen, die de zorgen over de vraag naar brandstof blijven vergroten en bijdragen aan de verliezen aan ruwe olie. Volgens het laatste rapport zitten meer dan 28 miljoen Chinezen vast terwijl Beijing probeert een heropleving van het coronavirus te voorkomen in het land waar het voor het eerst werd ontdekt. De COVID-ellende houdt de energiesector dus onder druk, wat een last vormt voor de meer opbrengende ruwe olie..

Elders hebben de tegenvallende gegevens over detailhandelsverkopen en werkloosheidsuitkeringen in de VS, die vrijdag werden vrijgegeven, een belangrijke rol gespeeld bij het ondermijnen van de prijzen van ruwe olie. Wat de Amerikaanse gegevens betreft, daalde de kernverkoop in de detailhandel in december met 1,4% maand-op-maand, wat hoger was dan de krimp van 0,1% in de prognoses en de krimp van 1,3% die in november werd opgetekend. Ondertussen steeg de producentenprijsindex (PPI) in december met 0,3% maand-op-maand, terwijl de detailhandel in dezelfde maand met 0,7% daalde..

Ondanks de sombere cijfers van de VS slaagde de Amerikaanse dollar met een brede basis erin haar winststijging aan het begin van de dag te verlengen en bleef ze bullish tijdens de Aziatische sessie van de dag, aangezien beleggers nog steeds de voorkeur geven aan investeringen in de safe-haven activa, in de nasleep van een risico-off marktsentiment. Het is de moeite waard eraan te herinneren dat de Amerikaanse dollar werd gesteund door de overwinningen van de Democraten bij de tweede verkiezingen in de staat Georgia eerder deze maand. Dit resulteerde in een sterke stijging van de Amerikaanse rente, aangezien de Democraten de controle over het Congres kregen. De stijging van de Amerikaanse dollar werd gezien als een van de belangrijkste factoren die de olieprijzen onder druk hielden, aangezien de zwakkere USD het goedkoper maakt voor houders van andere valuta om ruwe olie te kopen. Om 10:46 uur ET was de US Dollar Index, die de dollar volgt ten opzichte van een bak met andere valuta’s, met 0,05% gestegen tot 90.800.

Aan de positieve kant helpt het afnemende aantal COVID-19-infecties in het VK de diepere verliezen in het marktsentiment te beperken. Volgens de laatste cijfers meldde het VK zondag 38.598 nieuwe gevallen van coronavirus, het laagste aantal sinds 27 december. Het Verenigd Koninkrijk zal beginnen met het verstrekken van vaccindoses aan mensen van 70 jaar en ouder en aan degenen die als extreem kwetsbaar worden beschouwd coronavirus, vanuit klinisch oogpunt. Het uitrollen van de vaccins zal dus enkele van de economisch schadelijke lockdown-beperkingen in maart verlichten.

Bij gebrek aan belangrijke gegevens / gebeurtenissen op de dag, zullen de markthandelaren de toespraak van BOE Gov Bailey, samen met de Candian Housing Starts, in de gaten houden. In de tussentijd zullen ook de risicokatalysatoren, zoals geopolitiek en de virusproblemen, de sleutel zijn om in de gaten te houden. Succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector