WTI-olieprijs slaagt er niet in om bullish rally te verlengen – sterkere dollargewichten!

Tijdens de Aziatische handelssessie van vrijdag, WTI Ruwe olie slaagde er niet in zijn lange winning streak te verlengen en zakte onder het niveau van $ 58,00, omdat de OPEC haar vraagvoorspelling verlaagde en verklaarde dat de vraag naar brandstof wereldwijd voor 2021 langzamer zal herstellen dan eerder werd gedacht. Ondertussen zei het Internationaal Energieagentschap dat het aanbod de vraag wereldwijd nog steeds overtreft, hoewel COVID-19-vaccins hen kunnen helpen herstellen.

Afgezien hiervan wekten de zwakker dan verwachte cijfers van de US Consumer Price Index (CPI) voor januari, die gisteren werden gepubliceerd, twijfels over het economisch herstel in de US, en droegen bij aan de zorgen over de stijgende vraag naar brandstof. Het bearish sentiment rond de prijzen van ruwe olie werd verder versterkt nadat Japan de activiteitsbeperkingen in tien regio’s had verlengd, terwijl de Australische staat Victoria ook een nieuwe lockdown zou kunnen afkondigen, te midden van de opkomst van gevallen van virusvarianten. Aan de andere kant van de vijver werd de kracht van de Amerikaanse dollar met een brede basis ook gezien als een van de belangrijkste factoren die de prijzen van ruwe olie ondermijnden, aangezien de dollar meestal omgekeerd beweegt ten opzichte van olie. In tegenstelling hiermee zijn de eerder vrijgegeven groter dan verwachte build in US Supplies en de aanhoudende hoop op COVID-19-inentingen een sleutelfactor geworden die helpt om diepere verliezen in de prijs van ruwe olie te beperken. In de tussentijd heeft de belofte van president Joe Biden om triljoenen dollars aan nieuwe COVID-19-noodmaatregelen aan te kondigen de zorgen over de wereldwijde economische vertraging verlicht, die ook enige steun zou kunnen geven aan ruwe olie en de bearish rally zou kunnen beperken..

Daarnaast heeft de belofte van Saoedi-Arabië van productieverlagingen een belangrijke rol gespeeld bij het ondersteunen van de olieprijzen. Op dit moment wordt ruwe olie verhandeld tegen $ 57,81 en consolideert het in het bereik tussen 57,72 en 57,97. Wat de gegevens betreft, lieten de gegevens van de aanvoer van ruwe olie van de VS van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) een trekking zien van 6,644 miljoen vaten voor de week die eindigde op 5 februari, wat veel groter was dan zowel de 985.000 vaten die in de prognoses waren gebouwd als de bouw van 994.000 vaten meldde de week ervoor. De gegevens van dinsdag van het American Petroleum Institute lieten een trekking zien van 5,821 miljoen vaten.

Aan de bearish kant vertoont het aantal virusgevallen nog steeds geen tekenen van vertraging, wat ertoe heeft geleid dat Japan de activiteitsbeperkingen in tien regio’s heeft uitgebreid, terwijl Victoria, Australië ook nieuwe lockdowns zal aankondigen vanwege de opkomst van verschillende gevallen. van de virusvarianten. De ellende van COVID-19 houdt de energiesector dus onder druk, wat de hoger renderende ruwe olie schaadt. Bovendien heeft het recente telefoongesprek tussen de presidenten van de VS en China de oude geschillen levend gehouden en geopolitieke angsten nieuw leven ingeblazen, wat werd gezien als een sleutelfactor die het marktsentiment onder druk heeft gehouden en heeft bijgedragen aan de hoger renderende olieprijzen..

Ondanks de sombere banencijfers in de VS slaagde de brede US-dollar erin om de dalende streak van de vorige sessie te stoppen en werd tijdens de Aziatische sessie van de dag bullish, aangezien traders liever beleggen in safe-haven activa, zoals de US-dollar. temidden van de sombere marktstemming. De stijging van de Amerikaanse dollar werd gezien als een van de belangrijkste factoren die de olieprijzen onder druk hielden, aangezien de zwakkere USD het goedkoper maakt voor houders van andere valuta om ruwe olie te kopen. De US Dollar Index, die de dollar volgt ten opzichte van een bak met andere valuta’s, handelt in de buurt van 90.468.

Bovendien zei de Organisatie van de Olie-exporterende Landen (OPEC) dat de vraag naar olie wereldwijd voor 2021 langzamer zou herstellen dan eerder werd gedacht. Ondertussen zei het Internationaal Energieagentschap (IEA) dat de olievoorziening nog steeds groter was dan de wereldwijde vraag, wat twijfels deed rijzen over het herstel van de vraag naar brandstof..

Positief is dat de beloften van Saudi-Arabië met betrekking tot de eenzijdige productieverminderingen enige steun verlenen aan de prijzen van ruwe olie en de verliezen beperken. Daarnaast zullen naar verwachting meer stimuleringsmaatregelen worden genomen door de verkozen president van de VS Joe Biden, wat ook de olieprijzen kan helpen..

Verderop zullen de markthandelaren hun ogen gericht houden op het geklets over het Amerikaanse hulppakket en de virusupdates; Ondertussen zal het Amerikaanse consumentensentiment in Michigan de sleutel zijn om in de gaten te houden. Succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map