WTI Bullish Bias gaat door te midden van API-rapport – Focus op EIA-rapport!

Tijdens de Aziatische handelssessie van woensdag, WTI Ruwe olie steeg opnieuw en verlengde zijn rally van meer dan een week, na het bullish wekelijkse API-privéinventarisrapport, dat een trekking liet zien van 3,5 miljoen vaten. Ondertussen speelden de risicovolle marktomstandigheden en de hoop op wereldwijd economisch herstel na COVID-19 ook een belangrijke rol bij het ondersteunen van de prijzen van ruwe olie. De optimistische vooringenomenheid rond de prijzen van ruwe olie kan ook worden toegeschreven aan de hoop op het langverwachte Amerikaanse COVID-stimuleringspakket en het optimisme over de coronavirusvaccins (COVID-19), die ook een extra positieve impact hadden op de prijzen van ruwe olie. Iets anders dat ook het oliesentiment zou kunnen ondersteunen, zijn de laatste rapporten die suggereren dat ‘s werelds grootste exporteur, Saoedi-Arabië, de olietoevoer in februari en maart vermindert..

 

Ondertussen ondersteunen de onlangs overeengekomen productieverlagingen door andere leden van de Organisatie van Olie-exporterende Landen (OPEC) en hun bondgenoten ook de prijzen van ruwe olie. Aan de andere kant van de oceaan had de zwakte van de brede Amerikaanse dollar, veroorzaakt door de lage vraag naar veilige havens, ook een positieve invloed op de prijzen van ruwe olie, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is aan de prijs van de dollar. In tegenstelling hiermee blijft het groeiende aantal COVID-19-gevallen wereldwijd steeds meer landen ertoe aanzetten om diepere lockdown-maatregelen te nemen, wat een verder opwaarts momentum voor de prijzen van ruwe olie zou kunnen beperken..

 

WTI Ruwe olie wordt momenteel verhandeld op 58,20 en consolideert in het bereik tussen 58,11 en 58,45. Vooruitkijkend lijken traders voorzichtig bij het plaatsen van sterke posities, in afwachting van gegevens van de Amerikaanse Energy Information Administration, die later op de dag verwacht worden. De bullish vooringenomenheid rond de prijzen van ruwe olie kon worden toegeschreven aan de laatste optimistische API-gegevens, die een verrassende afname lieten zien in de aanvoer van ruwe olie in de VS. Op het gegevensfront meldden de Amerikaanse leveringsgegevens van het American Petroleum Institute een trekking van 3,5 miljoen vaten tegen een prognose van een trekking van 1.340 miljoen vaten en een trekking van 4.261 miljoen vaten, die vorige week werd geregistreerd..

 

Het marktsentiment verlengde zijn positieve prestatie van de afgelopen weken, terwijl het op de dag nog steeds groen knippert, mogelijk als gevolg van de vooruitgang bij het passeren van het stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen van de Amerikaanse president Joe Biden. Ondertussen werd de opleving nog versterkt door het optimisme over de coronavirusvaccins (COVID-19). Volgens het laatste rapport bespreekt het Amerikaanse Congres de langverwachte stimulans, voor een bedrag van $ 1,9 biljoen, en een uitrol wordt zeer binnenkort verwacht. Tegelijkertijd zijn de makers van de coronavirusvaccins (COVID-19) begonnen met onderzoek naar de aanpak van de varianten.

 

Een andere factor die ook het marktsentiment zou kunnen ondersteunen, is de neerwaartse consumentenprijsindex (CPI) en de producentenprijsindex (PPI) van China voor januari, die wijzen op de recente zwakte van de wereldwijde marktleider in grondstoffen en de behoefte aan meer fiscaal-monetaire hulp. Het positieve marktsentiment werd dus gezien als een van de kritische factoren die de prijzen van ruwe olie onderbouwen.

 

Aan de overkant van de vijver vermindert ‘s werelds grootste olie-exporteur, Saoedi-Arabië, de aanvoer in februari en maart. Dit wordt gezien als een van de sleutelfactoren die ervoor zorgen dat de prijzen van ruwe olie op het bod blijven. Ondertussen ondersteunen de onlangs overeengekomen productieverlagingen door andere leden van de Organisatie van de olie-exporterende landen (OPEC) en hun bondgenoten ook de prijzen van ruwe olie..

 

Aan het USD-front slaagde de brede US-dollar er niet in om de dalende reeks van de vorige dag te stoppen en bleef depressief, aangezien de vraag naar safe-haven activa laag is, te midden van de hoop op het langverwachte Amerikaanse COVID-stimuleringspakket en het optimisme betreffende de vaccins tegen het coronavirus (COVID-19). De verliezen in de Amerikaanse dollar hielpen ruwe olie echter op bod te blijven, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is aan de prijs van de Amerikaanse dollar. Ondertussen was tegen 10:54 PM ET (3:54 AM GMT) de US Dollar Index, die de dollar volgt ten opzichte van een bak met andere valuta’s, met 0,05% gedaald tot 90.370.

 


Aan de bearish kant onderzoekt een team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de mogelijke oorsprong van COVID-19 in China. Vanwege de bittere betrekkingen van de drakennatie met het westen en enkele andere Aziatische landen, wachten de mondiale beleidsmakers reikhalzend op aanwijzingen die hen in staat zullen stellen China verantwoordelijk te houden voor de wereldwijde chaos die door het virus wordt veroorzaakt. Negatieve resultaten kunnen de positieve stemming in de markt echter afremmen. Een andere factor die ook vraagtekens kan zetten bij het positieve marktsentiment, is het opnieuw opduiken van COVID-19-zaken in veel landen, die de autoriteiten ertoe hebben aangezet verdere beperkende maatregelen op te leggen, zoals lockdowns, wat twijfel doet rijzen over de hoop op een herstel in de brandstofvraag. Dit wordt gezien als een sleutelfactor die de eventuele extra stijging van de prijzen voor ruwe olie onder druk heeft gehouden.

 

Vooruitlopend zullen de markthandelaren hun ogen richten op de aanvoercijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration, die later op de dag verwacht worden. Ondertussen zullen traders ook de US CPI-gegevens in de gaten houden om het reflatie-gebabbel te bevestigen. De toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell, die om 19.00 uur GMT moet plaatsvinden, zal ook nauwlettend worden gevolgd. Daarnaast zouden de updates rond de coronavirusvaccins en het Amerikaanse financiële hulppakket een nieuwe richting kunnen geven aan de grondstof. Succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector