Wetgevers in Australië onderzoeken de mogelijkheid om Bitcoin te herkennen

Het kleinste continent ter wereld en zijn wetgevers zijn onlangs zeer prominent geworden in de ontwikkelingsfase van blockchain. Enigszins onverwacht bereikte het nieuws de rest van de wereld dat suggereerde dat dezelfde wetgevers aandringen op de volledige erkenning van BTC als officiële valuta in alle staten van Australië..

Deze gang van zaken werd verwelkomd door veel ontwikkelaars en investeerders die met bitcoin werken, maar tegelijkertijd zijn anderen sceptisch. Immers, soortgelijk nieuws verschijnt al geruime tijd en vaker wel dan niet, is bewezen dat het ofwel volledig onjuist is, ofwel een verkeerde voorstelling van zaken is van wat de feitelijke wetgevende of regelgevende ontwikkeling was..

Toch, als een van de grote ontwikkelde landen van de wereld en de leider van de bredere regio, zou het verkrijgen van wettelijke erkenning in Australië een enorme overwinning zijn voor bitcoin. Hier is een analyse van het nieuws en wat het zou kunnen betekenen voor zowel het land als de cryptocurrency die een volledige legale status zou kunnen krijgen.

Een brede coalitie

Deze ontwikkeling werd onthuld door de Sydney Morning Herald, een Australische nationale nieuwsbron. Volgens het zijn vertegenwoordigers van zowel linkse als centrale partijen een collectief initiatief begonnen dat bitcoin een volledige wettelijke erkenning wil bieden, niet anders dan enige andere fiat-valuta die in Australië wordt gebruikt. Hetzelfde initiatief maakt deel uit van een nog grotere oproep aan de Australische regering om meer van haar middelen te richten op blockchain-toepassingen en haar evangelisten te helpen met een grotere mate van steun..

Senator Sam Dastyari en senator Jane Hume, die tot de liberale partij en de Labour-partij behoren, zijn de leiders van het initiatief. Hun argumenten zijn gericht op het idee dat Australië veel proactiever is als het gaat om het gebruik van cryptocurrency, maar ook op het hele technische gebied van blockchain. Het paar heeft hierdoor een groep gecreëerd met de naam Parlementaire Vrienden van Blockchain. Volgens hen is hun doel om de algemene stand van zaken rond digitale valuta en blockchain te bevorderen.

Deze partnerschappen zijn niets nieuws en zijn in vrijwel elke ontwikkelde maar ook te vinden onderontwikkelde natie op de planeet. Binnen hetzelfde initiatief zit echter een voorstel dat de aandacht van de rest van de wereld heeft getrokken

De centrale bank van Australië

Binnenin het voorstel is er een directe oproep van de Parlementaire Vrienden van Blockchain aan de centrale bank van het land om zijn eigen cryptocurrency te lanceren. Dit zie je natuurlijk ook in andere delen van de wereld, zoals bijvoorbeeld in Noorwegen, maar de invloed van Australië is veel groter in zijn omgeving.

De senatoren zijn van mening dat dit een werkelijk revolutionaire stap zou kunnen zijn voor alle Australische financiële instellingen, inclusief de Reserve Bank, en zien hun rol als politieke facilitators om dezelfde stap te laten plaatsvinden..

Tegelijkertijd heeft de Reserve Bank al eerder in 2017 onthuld dat ze een interne groep had opgericht die de technologie en het potentieel ervan moest onderzoeken. Daarom is het veilig om aan te nemen dat de twee entiteiten in een of andere vorm van communicatie verkeren die een nog groter gewicht aan het initiatief hecht..

Zeker, de bank is nog ver verwijderd van een toepasbare oplossing voor een intern gebouwde digitale valuta, maar met politieke steun zou elk project in een hogere versnelling kunnen worden gebracht. Bovendien zou dezelfde politieke steun het management van de bank ervan kunnen overtuigen dat de regering de kwestie niet 180 graden zal omdraaien en ze in de steek zal laten, samen met de mogelijke kosten die tot dat moment zouden zijn opgelopen..

Australië als leider in digitale valuta

Australië is in veel opzichten een ideale kandidaat voor een land dat het domein van de digitale valuta zal betreden met volledige wettelijke ondersteuning. Hoewel dit idee voor velen volkomen logisch lijkt, heeft de realiteit het niet ingehaald – vandaag is Japan waarschijnlijk het land dat op juridisch gebied het meest vooruit is gegaan met zijn bitcoin-erkenning die een paar maanden geleden plaatsvond..

Toch is het (relatief gezien) nabijgelegen Australië dat een geweldige mix van kenmerken heeft waardoor het bijna een ideale kandidaat is voor nationale initiatieven op het gebied van digitale valuta. Ten eerste gebruiken veel Australische burgers, net als veel andere westerse landen BTC om online te gokken, goederen en diensten kopen en extra dingen doen met hun digitale valuta.


Er is dus een duidelijke basis van potentiële gebruikers die al goed thuis zijn in de transacties en procedures voor digitale valuta. Afgezien hiervan heeft het land een interessante geopolitieke positie en een binnenlandse opzet. Australië is niet groot in termen van bevolking, wat betekent dat het zijn nieuwe digitale valuta veel effectiever zou kunnen testen en ook het gebruik van bitcoin als een erkende cryptocurrency zou kunnen toestaan.

Zelfs in het geval van onvoorziene problemen, zou het meer dan uitgerust zijn om ze op te lossen of zelfs het testen te stoppen zonder al te veel schade op te lopen. Hetzelfde geldt voor de populatie die een stuk gemakkelijker zou zijn als het gaat om allerlei soorten verzekeringen in geval van testen.

Maar tegelijkertijd is Australië lid van de G20 en vele andere politieke en financiële systemen, waardoor het in dezelfde groep wordt geplaatst als elke andere ontwikkelde natie op het noordelijk halfrond. Op deze manier zou elke toekomstige digitale valuta worden geactiveerd in een land dat al te maken heeft met veel andere ontwikkelde landen. De informatie die van eventuele onderzoeken wordt ontvangen, kan van onschatbare waarde zijn voor elk toekomstig initiatief in binnen- en buitenland.

Hindernissen voor de parlementaire vrienden van Blockchain

Hoewel hun visie duidelijk is, is de feitelijke weg voor de realisatie ervan niet zo veel. Sommige leden van het Australische parlement, waaronder die van de partijen die betrokken zijn bij het Parliamentary Friends of Blockchain-initiatief, ondersteunen het proces van cryptocurrency-uitbreiding niet.

Sommigen van hen hebben onlangs zelfs opgeroepen tot nog strengere controle en toezicht op het gebruik van BTC in Australië. Hierdoor zullen de Parliamentary Friends of Blockchain-leden in de eerste plaats een moeilijke weg voor de boeg hebben waarin ze hun politieke collega’s ervan moeten overtuigen dat zowel blockchain als digitale valuta een waardevolle kans zijn voor hun land..

Bron: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector