Wekelijkse vooruitzichten, 14-18 december 2020: de belangrijkste economische evenementen om deze week te bekijken

De brede US-dollar zal deze week bearish eindigen, aangezien de introductie van vaccins en het soepele monetaire beleid de greenback neigen te ondermijnen. Het optimisme over de coronavirusvaccins werd aangewakkerd nadat het VK met het vaccinatieproces was begonnen. Naast het VK keurde Canada woensdag ook zijn eerste COVID-19-vaccin goed, en de vaccinaties zouden volgende week van start gaan. Dit heeft beleggers er ook toe aangezet om in risicovollere activa te investeren, wat natuurlijk indruist tegen de safe-haven activa. Afgezien daarvan werd de hoop dat het Amerikaanse stimuleringspakket eindelijk zou worden goedgekeurd, verder aangewakkerd nadat de VS teleurstellende gegevens had vrijgegeven, die onmiddellijk meer twijfels opriepen over het economische herstel van COVID-19 in de Verenigde Staten en de Amerikaanse dollar ondermijnden..

Vooruitblikkend naar de komende week, zou de reeks PMI- en werkloosheidsclaims voor de industrie, samen met de notulen van de monetaire beleidsvergadering en de FOMC-verklaring veel krantenkoppen kunnen genereren om de markten in beweging te houden. De geopolitieke spanningen en de krantenkoppen over het coronavirus zullen ook op de voet worden gevolgd, aangezien deze een sleutelrol kunnen spelen bij het bepalen van de risiconiveaus in de markt..

Top economische evenementen om deze week te bekijken

1) Europese industriële productie s.a. (Maandag) – Maandag – 10:00 GMT 

Deze gegevens worden vrijgegeven door Eurostat, die het volume meet in termen van industrieën, zoals fabrieken en productie. Elke opwaartse trend wordt als inflatoir beschouwd, wat aantoont dat de rentetarieven moeten worden verhoogd. Doorgaans wordt een publicatie van een hoge industriële productiegroei als positief of optimistisch gezien voor de EUR-valuta. Omgekeerd wordt een lage industriële productie als negatief of bearish beschouwd.

Vorige release

WERKELIJK: -0,4%

DEV: -0,62

Nadelen: 0,7%

DATUM: 11/12/2020 10:00

2) Notulen van de Australische monetaire beleidsvergadering – dinsdag – 0:30 GMT

Deze notulen worden twee weken na het rentebesluit gepubliceerd. Ze geven over het algemeen een volledig verslag van de beleidsdiscussie, inclusief verschillen. Daarnaast registreren ze ook de stemmen van de individuele leden van de commissie. Als de RBA agressief is over de inflatieverwachtingen van de Aussie-economie, zien de markten een grotere kans op een renteverhoging, wat de AUD-valuta neigt te ondersteunen. Omgekeerd, als de RBA gematigd is over de inflatieverwachtingen voor de Aussie-economie, zien de markten een grotere kans op renteverlagingen, wat wordt gezien als een bearish of negatief sentiment voor de Aussie-dollar..

3) Duitse Flash Manufacturing PMI – woensdag – 8:30 GMT

Deze gegevens worden doorgaans vrijgegeven door Markit Economics, die de zakelijke omstandigheden in de productiesector onderzoekt. De PMI voor de verwerkende industrie is een leidende indicator van de zakelijke omstandigheden en de algemene economische situatie van Duitsland, aangezien de verwerkende sector een groot deel van het totale bbp uitmaakt. Resultaten boven de 50 worden gezien als positief of optimistisch voor de EUR-valuta; omgekeerd worden resultaten onder de 50 gezien als bearish of negatief voor de euro.

Vorige release


WERKELIJK: 57.8

DEV: -0,06

Nadelen: 57.9

DATUM: 12/01/2020 08:55

 

4) Detailhandel (maandelijks) – woensdag – 13:30 GMT

Deze gegevens worden vrijgegeven door het US Census Bureau, dat de totale inkomsten van winkels meet. Maandelijkse procentuele veranderingen weerspiegelen het tempo van veranderingen in dergelijke verkopen. Veranderingen in detailhandelsverkopen worden in grote lijnen gevolgd, aangezien ze worden beschouwd als een belangrijke indicator van consumentenbestedingen. Daarom worden hoge cijfers gezien als bullish voor de USD-valuta; omgekeerd zijn lage cijfers negatief of bearish voor de Amerikaanse dollar.

Vorige release

WERKELIJK: 0,3%

DEV: -0,05

Nadelen: 0,5%

DATUM: 11/17/2020 13:30

5) Fed-rentebeslissing – woensdag – 19:00 GMT

De centrale bank van het land heeft regelmatig economische beleidsbijeenkomsten, waarin bestuursleden verschillende maatregelen bespreken. De belangrijkste hiervan zijn de rentetarieven die het in rekening zal brengen op leningen en voorschotten aan commerciële banken. In de VS vergadert de Federal Reserve Board of Governors met tussenpozen van 5 tot 8 weken, waarop zij hun laatste beslissingen bekendmaken. Renteverhogingen hebben de neiging de USD-valuta te ondersteunen, wat wordt gezien als een teken van substantiële inflatie. Omgekeerd worden renteverlagingen beschouwd als een teken van economische en inflatoire ellende, en dit heeft de neiging de dollar te ondermijnen.

Vorige release

WERKELIJK: 0,25%

DEV: 0,00

Nadelen: 0,25%

DATUM: 11/05/2020 19:00

FOMC-verklaring:

Direct na het rentebesluit van de Fed publiceert het FOMC zijn verklaring over het monetair beleid. De verklaring heeft de neiging om de volatiliteit van de USD te beïnvloeden en een bullish of bearish trend op korte termijn te bepalen. Daarom worden agressieve vooruitzichten gezien als positief of optimistisch voor de USD-valuta. Omgekeerd wordt een gematigde visie als negatief of bearish gezien.

 6) Monetaire beleidsverklaring en persconferentie van de ECB – donderdag – 13:30 GMT

Na het economisch beleidsbesluit van de ECB houdt de president van de ECB een persconferentie over het monetair beleid. Deze opmerkingen hebben meestal invloed op de volatiliteit van de EUR-valuta en bepalen een bullish of bearish trend op korte termijn. Een agressieve mening van de president wordt als positief gezien voor de EUR; Evenzo is een gematigd vooruitzicht negatief of bearish voor de euro.

7) Aussie Employment Change – donderdag – 0:30 GMT

Deze gegevens worden doorgaans vrijgegeven door het Australian Bureau of Statistics, dat het aantal werkende mensen in Australië meet. In eenvoudige bewoordingen heeft een stijging van deze indicator een positief effect op de consumentenbestedingen, die de neiging hebben om de economische groei te stimuleren. Hoge cijfers worden daarom als bullish beschouwd voor de AUD en lage cijfers worden gezien als negatief (of bearish) voor de AUD-valuta.

Vorige release

WERKELIJK: 178,8 K.

DEV: 2,32

Nadelen: -30 K.

DATUM: 19/11/2020 00:30

Meestal worden deze gegevens vrijgegeven door het Australian Bureau of Statistics, dat het aantal werkloze werknemers meet gedeeld door de totale civiele beroepsbevolking. Hoge cijfers duiden op een gebrek aan expansie op de Australische arbeidsmarkt. Deze toename leidt tot een verzwakking van de Aussie-economie. Een lager cijfer wordt gezien als een bullish sentiment voor de AUD. Omgekeerd wordt een stijging als negatief of bearish beschouwd voor de Australische dollar.

Vorige release

WERKELIJK: 7%

DEV: -0,57

Nadelen: 7,2%

DATUM: 19/11/2020 00:30

8) BOJ Monetaire Beleidsverklaring – Vrijdag

Deze verklaring is vrijgegeven door de Policy Board van de Bank of Japan. Door de uitkomst van de stemmingen van de commissie over rentetarieven en andere beleidsmaatregelen en de economische omstandigheden die hun beslissingen beïnvloeden mee te delen, geeft deze verklaring veel hints over toekomstige veranderingen in het monetair beleid..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector