Weekly Outlook, 25 – 29 januari 2021: de belangrijkste economische evenementen om deze week te bekijken

De brede US-dollar eindigt deze week op het bearish spoor, aangezien traders de inauguratie van de regering Joe Biden blijven aanmoedigen door over te stappen op riskantere valuta’s. De nieuwe president van de Verenigde Staten, Joe Biden, blijft aandringen op extra uitgaven tot $ 2 biljoen, en dit gaf Amerikaanse aandelen van de ene op de andere dag een boost en ondermijnde de safe-haven greenback. Daarnaast zal het 1,9 biljoen COVID-19-stimuleringspakket dat eerder deze maand door Biden werd voorgesteld, de nodige Republikeinse steun krijgen in het Congres, een feit dat hoop heeft gewekt over het economisch herstel in de VS na de COVID-19-pandemie..

De positieve ontwikkelingen ten opzichte van het COVID-19-stimuleringspakket en de coronavirusvaccins hebben dus een belangrijke rol gespeeld bij het verzwakken van de veilige haven van de Amerikaanse dollar. Omgekeerd zouden de verliezen in de dollar van korte duur kunnen zijn, aangezien de onlangs gepubliceerde Amerikaanse gegevens over werkloosheid een daling lieten zien van de aanvankelijke werkloosheidsaanvragen. Het is de moeite waard eraan te herinneren dat de sentimentgedreven bewegingen de stijging van de Amerikaanse dollar hebben verminderd sinds de Democraten eerder deze maand de controle over het Amerikaanse Congres hebben gewonnen..

Vooruitblikkend naar de komende week, zou de reeks toespraken en werkloosheidsclaims, samen met de notulen van de BoJ Monetary Policy Meeting en de FOMC-verklaring, veel krantenkoppen kunnen genereren om de markten in beweging te houden. Op een andere pagina zullen ook de geopolitieke spanningen en de koppen van het coronavirus (COVID-19) op de voet worden gevolgd, aangezien deze een sleutelrol zullen spelen bij het bepalen van de risiconiveaus in de markt..

Top economische evenementen om deze week te bekijken

1) – Notulen van de BoJ Monetary Policy Meeting – Maandag – 23:50 GMT

De Bank of Japan publiceert dit rapport, waarin de economische bewegingen in Japan worden onderzocht, doorgaans direct na de feitelijke bijeenkomst. Het doel van deze bijeenkomsten is om de economische ontwikkelingen binnen en buiten Japan te analyseren, wat duidt op een nieuw fiscaal beleid. De wijzigingen in dit rapport hebben echter de neiging om de volatiliteit van de JPY te beïnvloeden. In eenvoudige bewoordingen, als de BoJ-minuten een agressieve kijk op de Japanse economie opleveren, wordt dit gezien als bullish voor de JPY; omgekeerd wordt een gematigd vooruitzicht als bearish beschouwd.

2) – Toespraak van ECB-president Lagarde – maandag – 3:45 GMT

Als hoofd van de Europese Centrale Bank, die de korte rentetarieven beheert, heeft Lagarde meer mogelijkheden om de waarde van de euro te beïnvloeden dan enig ander persoon. Markthandelaren volgen haar openbare toespraken nauwlettend, aangezien ze gewoonlijk gedetailleerde aanwijzingen geven over het toekomstige monetaire beleid. Daarom, als Lagarde een agressieve kijk op de Europese economie presenteert, wordt het gezien als bullish voor de EUR, terwijl een gematigd vooruitzicht als bearish wordt beschouwd..3) – Aussie Consumer Price Index (QoQ) – dinsdag – 19:30 GMT

Deze gegevens worden normaal gesproken vrijgegeven door de RBA en opnieuw gepubliceerd door het Australian Bureau of Statistics. Het is een maatstaf voor prijsveranderingen, die de detailhandelsprijzen van een representatief winkelmandje met goederen en diensten vergelijkt. Zoals we allemaal weten, wordt de koopkracht van de Aussie negatief beïnvloed door inflatie. De CPI wordt dus gezien als de belangrijkste indicator die inflatie en veranderingen in aankooptrends meet. Over het algemeen wordt een opwaartse lezing gezien als bullish voor de AUD; aan de andere kant wordt een neerwaartse meting gezien als bearish voor de Aussie-valuta.

Vorige release

WERKELIJK: 1,6%

DEV: 2,50

Nadelen: 1,5%

DATUM: 28-10-2020 00:30


4) – RBA getrimde gemiddelde CPI (QoQ):

Deze gegevens worden meestal vrijgegeven door de RBA en opnieuw gepubliceerd door het Australian Bureau of Statistics. Het is een studie van prijsbewegingen door vergelijking van de detailhandelsprijzen van een representatieve selectie van goederen en diensten. Een getrimd gemiddelde wordt aangenomen als het gewogen gemiddelde van de centrale 70% van de driemaandelijkse prijsveranderingsverdeling van alle CPI-componenten, waarbij de jaarlijkse tarieven zijn gebaseerd op samengestelde kwartaalberekeningen.

Vorige release

WERKELIJK: 0,4%

DEV: 1,02

Nadelen: 0,3%

DATUM: 28-10-2020 00:30

5) – Fed-rentebeslissing – woensdag – 14:00 GMT

Net als andere centrale banken heeft de Amerikaanse centrale bank regelmatig economische beleidsbijeenkomsten, waarin bestuursleden verschillende maatregelen implementeren, waarvan de meest relevante de rente is die in rekening wordt gebracht op leningen en voorschotten aan commerciële banken. De Raad van Gouverneurs van de Federal Reserve vergadert met tussenpozen van 5 tot 8 weken, waarna zij hun laatste rentebeslissingen bekendmaken. Renteverhogingen worden beschouwd als een teken van een gezonde inflatie, dus ze hebben de neiging om de lokale valuta, de Amerikaanse dollar, een boost te geven. Omgekeerd worden renteverlagingen beschouwd als een teken van economische en inflatoire ellende, die op hun beurt de dollar verzwakken. Als de tarieven niet veranderen, gaat de aandacht naar de toon van de FOMC-verklaring.

Vorige release

WERKELIJK: 0,25%

DEV: 0,00

Nadelen: 0,25%

DATUM: 12/16/2020 19:00

ii) Verklaring inzake monetair beleid van de Fed:

Direct na het rentebesluit van de Fed publiceert het FOMC zijn verklaring over het monetair beleid. De verklaring heeft doorgaans invloed op de volatiliteit van de USD en bepaalt een positieve of negatieve trend op korte termijn. Over het algemeen wordt een agressieve visie gezien als bullish voor de Amerikaanse dollar, en een gematigde visie wordt als negatief of bearish beschouwd.

Vorige release

DEV: 0,57

Nadelen: 50 K

DATUM: 12/17/2020 00:30

6) – Advance GDP q / q – Donderdag – 8:30 GMT

Deze gegevens worden normaal gesproken vrijgegeven door het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis, dat de geldwaarde meet van alle goederen, diensten en structuren die in een vooraf bepaalde periode in het land worden geproduceerd. Het BBP op jaarbasis is een brutomaatstaf voor de marktactiviteit, omdat het helpt om de snelheid te meten waarmee de economie van een land groeit of krimpt. Over het algemeen wordt een uptrend gezien als bullish voor de USD-valuta; als alternatief wordt een lagere waarde gezien als negatief of bearish voor de Amerikaanse valuta.

Vorige release

WERKELIJK: 33,4%

DEV: 0,39

Nadelen: 33,1%

DATUM: 12/22/2020 13:30ii) – Werkloosheidspercentage:Deze gegevens worden normaal gesproken vrijgegeven door het Amerikaanse Department of Labor Statistics, dat het aantal werkloze werknemers meet gedeeld door de totale civiele beroepsbevolking. Tariefstijgingen wijzen op een gebrek aan expansie op de Amerikaanse arbeidsmarkt, wat de Amerikaanse economie neigt te verzwakken. Lage waarden worden daarom gezien als positief of bullish voor de Amerikaanse munt; omgekeerd worden hoge cijfers gezien als negatief (of bearish) de USD.

Vorige release

WERKELIJK: 900 K.

DEV: -0,11

Nadelen: 910 K

7) – Bruto binnenlands product (maandelijks) – vrijdag – 8:30 GMT

Statistics Canada geeft deze gegevens vrij, die een maatstaf zijn voor de totale waarde van alle goederen en diensten die in Canada worden geproduceerd. Het BBP wordt opgevat als een grove maatstaf voor de Canadese economische activiteit en gezondheid. In eenvoudige bewoordingen heeft een hoog cijfer een bullish effect op de CAD, terwijl lage cijfers als negatief worden beschouwd voor de Canadese valuta.

Vorige release

WERKELIJK: 0,4%

DEV: –

Nadelen: –

DATUM: 12/23/2020 13:30

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector