Weekly Outlook, 09-13 november: Top vijf economische evenementen om deze week te bekijken

De Amerikaanse dollar met een brede basis stabiliseerde aan het einde van de week ten opzichte van veel valuta’s, maar markthandelaren verwachten meer verliezen, aangezien vijandige Amerikaanse presidentsverkiezingen de hoop op een grote stimulans om de economie te ondersteunen hebben doen afnemen. Investeerders speculeren dat de democratische leider Joe Biden de volgende president zal zijn, maar dat, aan de andere kant, de Republikeinen waarschijnlijk de controle over de Senaat zullen behouden, wat het voor de Democraten moeilijk zal maken om het fiscale uitgavenpakket goed te keuren..

Vooruitkijkend naar de komende week, zou de reeks PMI’s voor productie en diensten, samen met de RBNZ Monetary Policy Statement en de toespraak van BoE’s gouverneur Bailey, veel krantenkoppen kunnen genereren om de markten in beweging te houden. De geopolitieke spanningen en de krantenkoppen over het coronavirus zullen ook op de voet worden gevolgd, aangezien ze een sleutelrol spelen bij het bepalen van de risiconiveaus in de markt.

Top vijf economische evenementen om deze week te bekijken

1 – Duitse handelsbalans – maandag – 00:00 uur

Eurostat maakt maandag de Duitse handelsbalans vrij. Deze belangrijke gegevens, die officieel zijn vrijgegeven door het Statistisches Bundesamt Deutschland, meten de balans tussen export en import van totale goederen en diensten. Een positieve waarde toont dus een handelsoverschot, terwijl een negatieve waarde een handelstekort laat zien. Deze gegevens kunnen ook worden beschouwd als een van de belangrijkste gebeurtenissen die enige volatiliteit voor de gedeelde valuta genereren. Als er een gestage vraag wordt gezien in ruil voor Duitse export, zal dit omslaan in een positieve groei van de handelsbalans, en dat zou optimistisch moeten zijn voor de gedeelde valuta.

Vorige release

WERKELIJK: EUR 15,7 B

DEV: -0,53

Nadelen: EUR 18,2 miljard

DATUM: 10/08/2020 06:00

De Duitse handelsbalansgegevens zullen naar verwachting stijgen van 15,7 miljard naar 17,2 miljard, wat de EUR-valuta kan ondersteunen.

Sentix Investor Confidence (nov)

Anderzijds is het Sentix Investor Confidence een maandelijks onderzoek dat het marktsentiment weergeeft met betrekking tot de huidige economische situatie en de verwachtingen voor het volgende semester. De index, die meestal wordt vrijgegeven door Sentix GmbH, is echter afgeleid van 36 verschillende indicatoren. Gewoonlijk wordt een hoger aantal gezien als positief of optimistisch voor de eurozone; Evenzo wordt een lager cijfer gezien als negatief of bearish voor de EUR-valuta.

Vorige release

WERKELIJK: -8.3

DEV: 0,27


Nadelen: -9.5

DATUM: 10/05/2020 08:30

Het Sentix Investor Confidence zal naar verwachting dalen van -8,3 naar -15,0, wat de EUR-valuta neigt te ondermijnen.

2) Toespraak door BoE’s gouverneur Bailey – maandag 10:35

Andrew Bailey is de gouverneur van de Bank of England. Hij nam zijn positie in op 16 maart 2020, aan het einde van het seizoen van Mark Carney. Voordat hij werd gekozen, werkte Bailey als Chief Executive van de Financial Conduct Authority. Het is vermeldenswaard dat deze Britse centrale bankier ook de plaatsvervangend gouverneur van de Bank of England was van april 2013 tot juli 2016 en Chief Cashier van de Bank of England van januari 2004 tot april 2011. Elke gematigde toon van Andrew Bailey kan echter negatief uitpakken. hebben invloed op de valuta van het land, aangezien de duiven de neiging hebben om lage rentetarieven en een expansief monetair beleid te ondersteunen, omdat ze indicatoren als lage werkloosheid boven het laag houden van de inflatie waarderen. Aan de andere kant zijn de haviken precies het tegenovergestelde van de duiven.

3) Gegevens over werkloosheidscijfers – dinsdag 12.00 uur

De IAO-gegevens over het werkloosheidspercentage, die normaal worden vrijgegeven door de nationale statistieken, zijn het aantal werkloze werknemers gedeeld door de totale civiele beroepsbevolking. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste indicatoren voor de Britse economie. Als het tarief stijgt, duidt dit op een gebrek aan expansie op de Britse arbeidsmarkt. Dit verzwakt op zijn beurt de Britse economie. Evenzo, als het cijfer daalt, is het positief (of bullish) voor de GBP-valuta.

Vorige release

WERKELIJK: 4,5%

DEV: 0,97

Nadelen: 4,3%

DATUM: 10/13/2020 06:00

Vanuit de geprojecteerde weergave wordt verwacht dat de gegevens over het werkloosheidscijfer zullen stijgen van 4,5 naar 4,7%, wat de GBP-valuta neigt te ondermijnen.

Aantal eiser gewijzigd

Aan de andere kant wordt de Claimant Change vrijgegeven door de National Statistics, en vertegenwoordigt het aantal werklozen in het VK. De stijging van deze indicator heeft echter negatieve gevolgen voor de consumentenbestedingen, wat de economische groei belemmert. De hoge cijfers worden gezien als negatief (of bearish) voor het Britse pond; Evenzo wordt de lage waarde gezien als positief (of bullish).

Vorige release

WERKELIJK: 28 K.

DEV: -0,16

Nadelen: 78,8 K

DATUM: 10/13/2020 06:00

4) RBNZ-tariefoverzicht – woensdag 18:00 uur

Het RBNZ-Tariefoverzicht bevat toelichtingen op de rentebesluiten en commentaren op de economische omstandigheden die hierop van invloed zijn geweest.

RBNZ Rentebeslissing:

De Reserve Bank of New Zealand zal het rentebesluit van de RBNZ vrijgeven. Als de RBNZ agressief is over de inflatieverwachtingen voor de economie en de rentetarieven verhoogt, is dit positief of optimistisch voor de valuta van het land.

Vorige release

WERKELIJK: 0,25%

DEV: 0,00

Nadelen: 0,25%

DATUM: 23-09-2020 02:00

Monetaire beleidsverklaring:

De New Zealand Reserve Bank publiceert normaal gesproken elk kwartaal de Monetary Policy Statement (MPS). Elke monetairbeleidsverklaring moet uiteenzetten: hoe de reservebank voorstelt haar doelstellingen te bereiken, hoe zij voorstelt het monetair beleid de komende vijf jaar te formuleren en uit te voeren; en hoe het monetair beleid is uitgevoerd sinds de laatste monetairbeleidsverklaring.

Consumentenprijsindex (maandelijks) – Donderdag 6.30 uur 

De consumentenprijsindex wordt normaal gesproken gepubliceerd door het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Het is een maatstaf voor prijsbewegingen die worden bewerkstelligd door de detailhandelsprijzen van een representatief winkelmandje met goederen en diensten te vergelijken. De koopkracht van de dollar fluctueert als gevolg van inflatie. De CPI is een van de leidende indicatoren om inflatie en veranderingen in aankooptrends te meten. Daarom wordt een hoge lezing gezien als positief (of bullish) voor de dollar, en een lage lezing wordt gezien als negatief (of bearish) voor de USD..

Vorige release

WERKELIJK: 0,2%

DEV: 0,00

Nadelen: 0,2%

DATUM: 10/13/2020 12:30

Vanuit de geprojecteerde visie wordt verwacht dat de consumentenprijsindex ongewijzigd zal blijven op 0,2%.

Eerste werkloosheidsaanvragen

De Initial Jobless Claims, die normaal gesproken worden gepubliceerd door het Amerikaanse ministerie van Arbeid, zijn een maatstaf voor het aantal mensen dat voor het eerst een aanvraag indient voor een werkloosheidsverzekering van de staat. Het groter dan verwachte aantal duidt echter op een zwakte in deze markt, die de groei van de Amerikaanse economie neigt te ondermijnen. Lage cijfers worden dus als positief of bullish voor de dollar beschouwd.

Vorige release

WERKELIJK: 751 K.

DEV: 0,39

Nadelen: 732 K

DATUM: 11/05/2020 13:30

Vanuit de geprojecteerde weergave wordt verwacht dat de initiële werkloosheidsaanvragen zullen dalen van 751K naar 745K, wat de Amerikaanse dollar zou kunnen ondersteunen.

5) Bruto binnenlands product Vrijdag 03.00 uur

Het bruto binnenlands product wordt normaal gesproken gepubliceerd door Eurostat. het is een maatstaf voor de totale waarde van alle goederen en diensten die door de eurozone worden geproduceerd of geleverd. Het BBP wordt echter beschouwd als een leidende maatstaf voor de economische activiteit en gezondheid van de eurozone. Normaal gesproken heeft de hoge waarde een positief effect op de gedeelde valuta; Evenzo wordt het lage cijfer gezien als negatief of bearish voor de EUR.

Vorige release

WERKELIJK: 12,7%

DEV: 22,45

Nadelen: 9,4%

DATUM: 30-10-2020 10:00

Vanuit de geprojecteerde weergave wordt verwacht dat het bruto binnenlands product ongewijzigd zal blijven op 12,7%.

Verandering werkgelegenheid (op jaarbasis)

De verandering in werkgelegenheid wordt normaal gesproken gepubliceerd door Eurostat. Het weerspiegelt de verandering in het aantal werkende mensen in Europa. De stijging van deze indicator heeft dus positieve gevolgen voor de consumentenbestedingen, die de economische groei ondersteunen. Daarom wordt een hoge lezing gezien als bullish voor de gedeelde valuta; Evenzo wordt een lage waarde gezien als negatief (of bearish) voor de EUR.

Vorige release

WERKELIJK: -3,1%

DEV: -0,38

Nadelen: -2,9%

DATUM: 09/08/2020 09:00

Vanuit de geprojecteerde visie wordt verwacht dat het bruto binnenlands product zal stijgen van -2,9% naar 0,7%, wat het sentiment rond de EUR-valuta zou kunnen ondersteunen. Veel succes jongens, en geniet van je weekend!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector