Wat is hash-snelheid en waarom stijgt de prijs van Bitcoin hierdoor?

De prijs van Bitcoin is het dieptepunt bereikt op iets meer dan $ 3.500 in maart, mede dankzij de COVID-19-pandemie en het aanstaande halveringsevenement in mei, waardoor de hoeveelheid nieuwe Bitcoin die per blok wordt beloond, wordt verlaagd van 12,5 munten naar slechts 6,25 munten. En toch heeft de prijs sinds die tijd bijna niets anders gedaan dan stijgen. Op het moment van schrijven schommelt de prijs van Bitcoin rond de $ 7.000.

Hoewel het gemakkelijk zou zijn om te suggereren dat de prijsdaling vorige maand alleen te wijten was aan de pandemie, was dit duidelijk niet de enige reden. Het feit dat investeerders bepaalden en de impact van het aanstaande halveringsevenement is misschien ook niet de enige reden. Veranderingen in de hash-snelheid kunnen ook een deel van die reden zijn.

Wat is een hash-snelheid?

De hash-snelheid van een blockchain-netwerk verwijst naar de snelheid waarmee blokken met transacties kunnen worden gegroepeerd, terwijl cryptografische puzzels worden opgelost om die transacties te valideren en opnieuw worden ingedeeld in hashes (of tekenreeksen die een specifieke transactie vertegenwoordigen). Als de hash-snelheid laag is, betekent dit dat het netwerk traag door transacties beweegt en cryptomijnwerkers cryptografische puzzels met grote snelheid oplossen, wat betekent dat ze langer op hun beloning moeten wachten..

Wanneer een kiezer langer moet wachten om geld te verdienen, is het logisch dat zijn winstmarge waarschijnlijk niet zo hoog is. Sinds 21 maart, de dag dat de prijs van Bitcoin sterk daalde, is de hash-snelheid gestegen en met 10% gegroeid. Dat is een behoorlijke hoeveelheid groei in korte tijd!

Hoe beïnvloedt de hash-snelheid de prijs van Bitcoin?

Een deel van de reden dat de hash-snelheid toenam, is omdat de moeilijkheid om deze cryptografische puzzels op de blockchain op te lossen, werd verlaagd. Hoe hoger het aantal hashes per seconde dat kan plaatsvinden, hoe meer geïmpliceerd vermogen er is om het netwerk vooruit te duwen en transacties te valideren.

Het is dan ook logisch dat het verhogen van de hash-snelheid de moeilijkheid nog lager zou maken en mijnwerkers in staat zou stellen sneller te handelen door transacties te valideren, waardoor hun inspanningen weer winstgevender worden..

De geïmpliceerde moeilijkheid van hoe lang het duurt om transacties te valideren, fluctueert op basis van een verscheidenheid aan factoren, waaronder hoeveel transacties er op een bepaald moment naar het Bitcoin-netwerk gaan, hoeveel knooppunten deelnemen aan het valideren van die transacties, hoeveel vermogen ze hebben om bij te dragen. aan het netwerk, en natuurlijk alles wat er gaande is in de bredere economie of met betrekking tot de coronavirus-pandemie.

Dus de reden dat de Bitcoin-prijs hoger wordt, is omdat er meer transacties worden bevestigd en de stabiliteit van het netwerk opnieuw wordt bewezen. Deze moeilijkheid zal waarschijnlijk binnen een paar dagen veranderen en de prijs zal waarschijnlijk dalen na deze recente bull-run.

Waarom economische onzekerheid en COVID-19 de waarde van Bitcoin bewijzen

Het belangrijkste punt om te overwegen met alles rond Bitcoin in alles wat er in de wereld gebeurt, is dat terwijl regeringen stimuleringspakketten en subsidies naar burgers pompen om de economie draaiende te houden, regeringen uiteindelijk verwachten dat dat geld op de een of andere manier terug zal komen in de economie..

Het probleem is dat het niet allemaal met dezelfde snelheid of met dezelfde kracht terugkomt. Er zullen hiaten zijn. Er zijn momenteel mensen ontslagen die hun baan niet terugkrijgen als dit voorbij is, en er zijn schulden die niet noodzakelijkerwijs zullen worden uitbetaald, zelfs niet als de triljoenen dollars worden toegekend aan beide bedrijven en individuen gedurende deze tijd.

Vergelijk dat eens met het Bitcoin-netwerk dat zeker te maken heeft met fluctuaties, maar ook niet kan worden nagemaakt of gedupliceerd in tijden van onzekerheid. Alles met betrekking tot vraag en aanbod van Bitcoin beweegt algoritmisch. Hoewel walvissen die in de markt investeren, de prijs zeker kunnen manipuleren, is de langetermijnwaarde van de blockchain wat Bitcoin en andere digitale valuta in deze tijden zal ondersteunen. Jaren vanaf nu zou deze huidige dosis onzekerheid de acceptatie van Bitcoin naar een heel nieuw niveau kunnen katapulteren en ervoor zorgen dat digitale valuta’s de wereld langzaam blijven overnemen, zelfs terwijl sommige van de meest slimme investeerders en economen de waarde ervan blijven negeren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector