Waarom de Bitcoin-prijs ruim voor het halveringsevenement stijgt

De Bitcoin koersen ineens boven een belangrijk ondersteuningsniveau van $ 10.000. Het is een behoorlijke stijging geweest voor de cryptocurrency en het profiteert niet alleen van Bitcoin. Sinds de introductie van digitale valuta in 2008, in het algemeen, zoals de prijs van Bitcoin stijgt, doen ook de prijzen van de duizenden andere cryptocurrency-projecten die momenteel op de markt beschikbaar zijn..

Dit roept de vraag op. Waarom stijgt de prijs van Bitcoin zo lang vóór het halveringsevenement??

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten zowel investeerders als gokkers eerst weten wat het halveringsevenement is. Als dat eenmaal duidelijk is, wordt het een stuk eenvoudiger om de prijs en context van Bitcoin te bepalen. Dat gezegd hebbende, is het ook belangrijk om rekening te houden met de bredere toestand van de economie, de Amerikaanse politiek en het coronavirus als redenen waarom de prijs ook kan stijgen..

Kan marktmanipulatie een factor zijn?

Sinds 18 december vorig jaar is de prijs van Bitcoin 68% gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De reden hiervoor hangt af van de denkrichting die investeerders willen vertrouwen. Een van de meest prominente walvissen (ook bekend als grote investeerders in de industrie), die de naam Joe007 draagt, gelooft dat de prijspomp vooral het resultaat is van marktmanipulatie. Rekening houdend met het feit dat de cryptocurrency-industrie nog steeds erg klein is in vergelijking met de traditionele financiële markt en andere grote industrieën, heeft hij misschien een punt.

Het is ook mogelijk dat het Bitcoin-halveringsevenement hier iets mee te maken heeft. Naar schatting zal het aanbod van Bitcoin dat per gedolven blok wordt vrijgegeven ergens in mei van dit jaar opnieuw gehalveerd worden. Dat betekent dat alle grafische kaarten en machines die worden gebruikt om blokken op te lossen, twee keer zo hard moeten werken om meer Bitcoin te produceren.

In theorie betekent dit dat er na mei een veel lager aanbod van Bitcoin op de markt zal zijn en dus de prijs zal stijgen. Maar wat er in werkelijkheid vaak gebeurt, is dat degenen die het weten die met veel geld handelen, de prijs omhoog pompen ruim voordat het evenement plaatsvindt (oftewel nu) om de prijs daarna snel te zien dalen. Het is gebeurd met de Bitcoin-prijs in het verleden, en het is ook gebeurd met andere munten die halveringsgebeurtenissen ondergaan, zoals Litecoin bijvoorbeeld.

Een andere reden waarom sommige investeerders sceptisch zijn, is het feit dat de prijs van Bitcoin vorig jaar van ongeveer $ 3000 naar 12.000 ging. De moraal van het verhaal is dat met Bitcoin net boven de $ 10.000 zit, veel mensen denken dat het halveringsevenement al in de kosten van een munt is geprijsd. Of dat waar is of niet, daar zullen we op lange termijn op moeten wachten.

Andere mogelijke redenen voor de prijsstijging van Bitcoin

CNN schat dat meer dan 1.000 mensen op het vasteland van China zijn overleden als gevolg van de verspreiding van het coronavirus, waarvan velen over de hele wereld vrezen voor een mogelijke pandemie die uit de hand loopt. Aangezien libertariërs de regering niet vertrouwen en in de vrijheid van het individu geloven, is het logisch dat veel hard-core crypto-investeerders het idee leuk zouden vinden om hun financiën gescheiden te houden van gecentraliseerde organisaties die mogelijk de controle verliezen over een snel verspreidend einde van de ziekte.

Rapporten schatten hun bijna 38.000 verschillende gevallen van coronavirus en het lijkt erop dat elke uithoek van de wereld de thuisbasis is van ten minste een paar mensen die in quarantaine worden geplaatst terwijl ze probeerden de ziekte te overwinnen.

Controverse rondom Donald Trump

Investeerders houden niet van politieke onrust. Hoewel ze in deze tijden over het algemeen geld uit de markt halen, inclusief de cryptocurrency-markt, is Bitcoin voor sommigen misschien een manier om activa veilig te houden te midden van alle controverse rond Donald Trump en de aanstaande presidentsverkiezingen later dit jaar..

Trump heeft niet alleen met succes afzetting voorkomen, hij zal ook worden herkozen als misschien wel de meest controversiële Amerikaanse president aller tijden. Voeg dat toe aan de handelsoorlog tussen de VS en China die de nieuwscyclus in 2019 teisterde en het feit dat coronavirus de zaken in Azië vertraagt ​​en nu misschien wel een goed moment is om in cryptocurrency te investeren..

Ongeacht waarom de Bitcoin-prijs momenteel aan het pompen is, Bitcoiners doen er goed aan om de tijd te nemen om te beslissen wanneer ze meer geld op de markt willen storten. De halvering leidt waarschijnlijk net zo goed tot een kortetermijncrash die investeerders zal afschrikken als tot langetermijnwinsten. Speel het lange spel.


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector