Virtual Reality, Blockchain en ICO’s

Het domein van virtual reality of VR is een moeilijke noot om te kraken, ongeacht van welke kant dit probleem (en deze kans) wordt benaderd. Zoals velen van degenen die de wereld van deze specifieke technologie hebben gevolgd heel goed weten, zweeft de VR-technologie al bijna twee decennia in de buurt van het punt van een doorbraak..

Tegelijkertijd zijn er minstens twee onderscheidende technologieën ontwikkeld en aan het publiek gepresenteerd als de complete oplossing die eindelijk alle problematische hiaten zal overbruggen. Elk van deze hiaten is een bron van problemen en moeilijkheden geweest voor de VR-ontwikkelingsgemeenschap, ongeacht of het probleem is gebaseerd op enkele elementen van de hardware-installatie, software of de combinatie van beide..

Nu is er echter een nieuwe technologie die de wereld al heeft veranderd en die komt in de vorm van blockchain. Tegenwoordig gebruiken miljoenen het voor toegang tot cryptocurrencies zoals bitcoin die kunnen worden gebruikt gok online, goederen of diensten kopen en veel andere dingen doen, maar er zijn nog veel meer alternatieven voor de toepassingen ervan.

Uiteraard passen veel van deze toepassingen goed bij andere technologieën en industrieën, variërend van gevestigde tot opkomende markten. Dit is de reden waarom er vanuit vele hoeken van de ontwikkelingsgemeenschap oproepen zijn om de VR-technologie samen te voegen met een aspect van blockchain dat het eindelijk naar huis zou brengen in termen van de uiteindelijke marktdoorbraak..

De VR Tech-ontwikkelingscyclus

Een beetje geschiedenis is nodig om het proces van de algemene ontwikkeling met betrekking tot de virtual reality-technologie te begrijpen. In wezen vertegenwoordigt de technologie de zoektocht naar de visuele weergave van de 3D-omgeving, compleet met een authentieke perceptie van diepte.

Hoewel de technologie om afbeeldingen in 3D weer te geven al bijna vier decennia bestaat, blijft de daadwerkelijke 3D VR-instelling enigszins ongrijpbaar. Dit is vooral vreemd omdat apparaten, meestal in de vorm van headsets, sinds het begin van de jaren negentig worden gepresenteerd door technologiebedrijven die beweerden het VR-domein voor het publiek te hebben ontgrendeld.

Maar elke keer, ondanks de technische demo’s die dezelfde bedrijven presenteerden, is de eigenlijke rijtechnologie er niet in geslaagd om zichzelf om te vormen tot een volledig gedefinieerd eindproduct. In plaats daarvan bleven deze apparaten enige tijd hangen, vooral dankzij het eindeloze enthousiasme en de hoop van de VR-gemeenschap, waarna ze passages in de technische geschiedenis werden..

Het misselijkmakende probleem

De sleutel voor de daadwerkelijke weergave van 3D-beelden op een 2D-oppervlak is jaren geleden echt ontsloten. Door een beeld in stereo te projecteren, wat op verschillende manieren betekent voor elk van de ogen van de gebruiker, kan de techneut de manier nabootsen waarop we diepte in het algemeen onderscheiden en het gevoel van ruimte geven. Dit werkt voor iedereen die ooit een VR-headset heeft geprobeerd.

Het probleem dat echter een groot probleem is voor een groot percentage gebruikers, is de kwestie van misselijkheid of bewegingsziekte. Hetzelfde gebeurt omdat de hersenen en het lichaam in conflict zijn over wat er aan de hand is – terwijl het binnenoor van de gebruiker zegt dat ze gaan zitten, zeggen hun ogen dat ze bewegen. Commercieel gezien kan dit een ramp zijn voor iedereen die zo’n apparaat koopt en er ziek van wordt.

Nieuwe generaties VR-apparaten proberen actief een manier te vinden om het probleem te omzeilen, maar tot nu toe is er geen wondermiddel gevonden. De kans is groot dat de oplossing komt als een mix van kleine verbeteringen, niet als een grote en radicale verandering in de roottechnologie van VR.

Maar zelfs vandaag de dag verdwijnt de ziekte voor de meesten volledig na enige tijd doorgebracht te hebben met het gebruik van het apparaat, maar investeerders beschouwen dit over het algemeen als een deal-breaker voor VR, die anders wordt gezien als een risicogevoelig gebied. Daarom is het vinden van financierings- en investeringsmogelijkheden altijd een grote uitdaging geweest voor de VR-ontwikkelaars. Maar nu lijkt het erop dat de blockchain-technologie, voornamelijk de ICO-procedures, dit zou kunnen veranderen op een manier die ontwikkeling een stuk haalbaarder zou kunnen maken..

Decentrale zaak

Decentraland is een VR-project dat is gemaakt met behulp van blockchain-technologie. Het is onlangs gelukt om meer dan $ 26 miljoen op te halen met behulp van ETH in zijn ICO of eerste muntenaanbieding. Het project beschrijft zichzelf als een proces van het creëren van een virtuele wereld waarin de blockchain-technologie wordt gebruikt als register voor percelen (in dit geval digitale plots).


De ICO bracht meer dan 86.000 ETH naar het bedrijf en bereikte de vooraf ingestelde harde limiet in ongeveer 60 minuten. De snelheid waarmee dit gebeurde deed velen denken aan de ICO van de Brave-browser, maar die eindigde in minder dan een minuut. Tegelijkertijd blijft het ICO-proces het middelpunt van alle grieven in de FinTech-gemeenschap, hoewel er in de maand juli 2017 meer dan $ 500 miljoen werd opgehaald via dit specifieke financieringsmodel..

Voor Decentraland is dit een uitgelezen kans om zowel financiering als aandacht te genereren voor hun onderneming, die daar zeker om zal vragen veel publieke betrokkenheid om succesvol te worden. Hoewel het fortuin van het bedrijf en het project zeker niet bepaald is met deze ICO, laten ze zien dat out-of-the-box denken de weg vooruit is voor de VR-gemeenschap..

Andere VR-Blockchain-ondernemingen

Het blockchain-domein biedt twee onderscheidende opties van de VR-ontwikkelaar. De eerste komt in de vorm van de FinTech-applicatie, waarbij cryptocurrencies kunnen dienen als een middel om te financieren en / of geld te verdienen. De aard van digitale valuta laat zien dat de gebruikers al vriendelijk zijn voor nieuwe technologieën, dus het is veilig om aan te nemen dat velen ook ontvankelijk zouden zijn voor de VR-apparaten.

Natuurlijk heeft niet elk VR-project de middelen of behoeften voor de blockchain-technologie. De meesten van hen zouden het echter op de een of andere manier en met groot succes kunnen toepassen. Tegenwoordig, met weer een andere focus op de VR die blijkbaar voorbijgaat, kan geen enkel bedrijf op dit gebied zichzelf de luxe bieden om potentiële hulpmiddelen te negeren in hun zoektocht om zowel virtual reality naar het publiek te brengen als er winst mee te maken..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector