USD / CAD-transacties komen onder nieuwe verkoopdruk te midden van verkoopbias van de Amerikaanse dollar!

Tijdens de Aziatische handelssessie van vrijdag, de USD / CAD Het valutapaar slaagde er niet in de verliezen in de vroege dagen te stoppen en bleef depressief, bijna tot onder het midden van 1.3300. De verkoopdruk rond het USD / CAD-valutapaar zou echter kunnen worden geassocieerd met de bearish bias van de brede US-dollar, die werd veroorzaakt door de risico-op-markttoon. Daarnaast wogen de sombere gegevens over werkloosheidsclaims in de VS ook op de greenback, wat bijdroeg aan de verliezen in het valutapaar. Integendeel, de gematigde / bereikgebonden handelsbewegingen in de prijzen van ruwe olie kunnen worden beschouwd als een van de sleutelfactoren die hebben bijgedragen aan het beperken van diepere verliezen in het valutapaar. Op het moment van schrijven handelde het USD / CAD-valutapaar tegen 1,3353 en consolideerde het in het bereik tussen 1,3341 en 1,3367.

Het handelssentiment op de wereldmarkt knippert groen sinds het begin van de dag, en de verwachting is dat het de week zal eindigen met winst. Het positieve marktsentiment wordt echter ondersteund door optimisme over een mogelijk vaccin en behandeling voor het zeer besmettelijke coronavirus. Deze hoop werd gestimuleerd na het rapport dat Novavax Inc in een laat stadium is begonnen met klinische proeven met hun coronavirusvaccin in het VK. Het experimentele vaccin wordt geproduceerd in samenwerking met de Taskforce Vaccins van de overheid.

Bovendien werd het risico-op-marktsentiment verder versterkt nadat de Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de hoop hadden gewekt over het COVID-19-stimuleringspakket van $ 2,2 biljoen. Ondertussen wezen de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi en de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin ook op de hervatting van de vertraagde stimuleringsbesprekingen, wat een andere factor was die de hoop op een stimuleringspakket deed toenemen..

Als gevolg hiervan slaagde de brede US-dollar er niet in om enige positieve grip te krijgen en bleef deze dag bearish. Bovendien kunnen de verliezen in de greenback ook worden toegeschreven aan de marktrisico-op-toon, maar ze kunnen ook verband houden met de sombere Amerikaanse werkloosheidscijfers, die de vrees aanwakkeren dat het herstel van de Amerikaanse economie mislukt. Op het gegevensfront van de VS steeg het aantal Amerikaanse burgers dat werkloosheid claimde de afgelopen week tot 870.000, wat wijst op een stopzetting van het economisch herstel en het onderstreept dat het Congres dringend moet instemmen met de steunmaatregelen. De verliezen in de Amerikaanse dollar hielden het valutapaar USD / CAD echter onder druk. Ondertussen was tegen 21.52 uur ET (01.52 uur GMT) de US Dollar Index, die de dollar volgt ten opzichte van een mand met andere valuta’s, met 0,03% gedaald tot 94.365.

Het sentiment op de markt werd echter vrij onaangetast door het stijgende aantal COVID-19-gevallen wereldwijd en de Chinees-Amerikaanse strijd. Op het front tussen de VS en China namen de spanningen tussen de twee economische reuzen toe nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie een rechter had aangespoord om de regering toe te staan ​​WeChat uit app-winkels te verbieden. Volgens het laatste rapport, vroeg op vrijdag, deed het Amerikaanse ministerie van Justitie een beroep op een federale rechter in San Francisco om de regering toe te staan ​​Apple Inc en Google te verbieden om WeChat aan te bieden om te downloaden in hun app stores..

Integendeel, de prijzen van ruwe olie slaagden er niet in om de bescheiden winsten van het begin van de dag vast te houden, en ze begonnen gemengde signalen te geven vóór de Europese sessie. De reden voor de gematigde olieprijzen kan echter worden toegeschreven aan de vrees voor een overaanbod en een lagere vraag. Bovendien zorgde het nieuws van Libië dat het zijn olie-export zal hervatten, voor extra druk op de prijzen van ruwe olie. Het gemengde sentiment met betrekking tot de olieprijzen heeft dus de neiging de vraag naar de loonie, een aan grondstoffen gekoppelde valuta, te ondermijnen, en dit is een sleutelfactor geworden die kan helpen om diepere verliezen in het valutapaar te beperken..

Bij gebrek aan belangrijke gegevens / gebeurtenissen op de dag, zullen markthandelaren zich concentreren op de toespraak van FOMC-lid Williams. Afgezien hiervan zullen ook de Durable Goods Orders m / m de sleutel zijn om in de gaten te houden. Ondertussen zullen alle ogen ook gericht zijn op de beweging van de krantenkoppen van de USD en het coronavirus, aangezien deze een sleutelrol spelen in het valutapaar..

Dagelijkse ondersteuning en weerstand

S1 36,93

S2 38.41

S3 39.02

Draaipunt 39.89

R1 40,5

R2 41,38


R3 42,86

De USD / CAD wordt ondersteund over het 1.334-level, en het sluiten van kaarsen boven het 1.3347-level kan de bullish bias naar het 1.3450-level drijven. De 50 periodes EMA en MACD zullen naar verwachting de grondstoffenvaluta bullish houden. Aan de onderkant kan de USD / CAD ondersteuning vinden op het 1.3240-niveau. Succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector