Thanksgiving in de VS kan de stijging van de dollar vertragen

De Amerikaanse dollar handelt momenteel op het hoogste punt in 13 jaar. De verkiezing van Donald Trump als nieuwe president van de VS heeft een geweldige stijging van de waarde van de Amerikaanse munt veroorzaakt. Deze bullrun zou voor een langere periode kunnen doorgaan, maar een pauze in deze opmars zou heel goed in de komende week kunnen plaatsvinden. Hier is een dagelijkse grafiek van de US Dollar-index:

 

Amerikaanse dollarindex, dagelijkse grafiek

 

Ter herinnering: dit is een index van de prestaties van de Amerikaanse dollar ten opzichte van vier belangrijke valuta’s, namelijk de Australische dollar, de Japanse yen, de euro en het Britse pond..

 

Belangrijk economisch nieuws uit de VS deze week

 

Verkoop bestaande huizen – dinsdag 15:00 GMT

Kernbestellingen voor duurzame goederen – woensdag 13:30 GMT

Verkoop nieuwe huizen – woensdag 15:00 GMT

Ruwe olie-voorraden – woensdag 15:30 GMT

Notulen van de FOMC-vergadering – woensdag 19:00 GMT

 

USD / JPY

 


De USD / JPY is de afgelopen 39 handelsdagen agressief gestegen en heeft meer dan duizend pips gewonnen, wat zich vertaalt in een winst van ongeveer 10,5 procent. We hebben al een tijdje niet zo’n indrukwekkende stijging gezien.

 

USD / JPY 4-uurs grafiek

 

De kans op een renteverhoging in de VS in december bedraagt ​​momenteel 100 procent. Dit heeft ook bijgedragen aan de recente sterkte van de Amerikaanse dollar. De vooruitzichten voor de economische groei in de VS zien er goed uit, vooral met de belofte van Trump om de infrastructuuruitgaven te stimuleren en de belasting te verlagen. Hoewel dit alles bijdraagt ​​aan de aantrekkingskracht van de Greenback, is het echter geen garantie voor een verdere waardevermeerdering. Niets is gegarandeerd in de financiële wereld. Marktspelers hebben de neiging om voorop te lopen met fundamentele economische katalysatoren, en u kunt er zeker van zijn dat een groot deel (zo niet de meeste) van een renteverhoging in december al door de markt is ingeprijsd. Ik zeg niet dat we deze week de dollar moeten gaan verkopen. Dit zou in tegenspraak zijn met gezonde handelspraktijken. We willen deze krachtige bull-trend absoluut niet bestrijden. Dit enorme voorschot kan echter met enige uitputting worden geconfronteerd, vooral in een week die bekend staat om zijn geringe liquiditeit. De USD / JPY zou bijgevolg een terugval kunnen ervaren in de komende week (en), wat mogelijk betere instapniveaus biedt voor longposities.

 

AUD / USD

 

De AUD / USD is agressief gedaald sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Laten we eens kijken naar een dagelijkse grafiek van dit paar:

 

AUD / USD dagelijkse grafiek

 

Bij de verkiezingen was de voorkeur voor dit pair bullish. Beginnend op de dag na de verkiezingen kwam het pair in een neerwaartse spiraal terecht, die momenteel nog steeds gaande is. Het pair heeft ongeveer 430 pips verloren sinds 9 november (de dag na de verkiezingen).

 

Deze impulsieve achteruitgang van de afgelopen dagen heeft een belangrijk technisch niveau weggenomen: het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde. Het is je misschien opgevallen op de bovenstaande chart dat het pair eerst van dit moving average terugkaatste voordat het er met veel kracht doorheen brak. Het is niet ongebruikelijk om de prijs op deze manier op dit voortschrijdend gemiddelde te zien reageren – het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde is een veel waargenomen technische indicator in de beleggingswereld.

 

De technische opzet van de AUD / USD heeft de afgelopen dagen een aanzienlijke morfose ondergaan. De bullish marktspelers zijn van de arena geveegd en de beren hebben nu de touwtjes stevig in handen.

 

Misschien is er binnenkort een behoorlijke winst te behalen door het paar te verkopen, hoewel het op dit moment misschien niet het perfecte moment is om de markt te betreden. De sterke daling van de afgelopen dagen nadert misschien een correctie – het pair is op dit moment zeker oververkocht. Ik zou graag een retracement van minimaal 80 pips willen zien voordat ik weer short ga. Dit is natuurlijk niet het enige criterium; Ik zou ook gunstige kandelaarformaties en prijsreacties op bepaalde weerstandszones moeten zien. Het zou bijvoorbeeld goed zijn om het pair te zien handelen tot het 20-exponentiële voortschrijdend gemiddelde op een 4-uurs chart. Vervolgens moet de prijsactie worden geobserveerd om te zien hoe deze reageert op dit dynamische weerstandsniveau. Misschien verwerpen sommige kandelaars het, bijvoorbeeld. Hier is een voorbeeld van hoe de 20-EMA fungeerde als een weerstand tegen de prijs:

 

AUD / USD 4-uurs grafiek

 

GBP / USD

 

De GBP / USD sloot vrijdag weer stevig onder het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde. Het is moeilijk te zeggen waar dit paar de komende twee weken heen zal gaan, maar ik denk dat we wat zijwaartse beweging kunnen zien. Direct na de Brexit-stemming handelde het paar in een brede 600 pip-range die enkele weken aanhield. Misschien zou hetzelfde type opstelling nu in het spel kunnen komen. We mogen echter niet vergeten dat de langetermijntrend bearish is, en misschien zou de recente uitverkoop kunnen leiden tot een hervatting van deze neerwaartse trend..

 

GBP / USD dagelijkse grafiek

 

Vrijdag worden de cijfers van het Britse BBP (bruto binnenlands product) om 09:30 GMT bekendgemaakt. Dit zijn belangrijke gegevens die voor veel volatiliteit kunnen zorgen voor Britse pondparen.

 

EUR / USD

 

Vrijdag bleef de EUR / USD scherp dalen en drukte de tiende kaars van tien opeenvolgende bearish daily bars.

 

EUR / USD dagelijkse grafiek

 

Dit is hoe agressief verkopen eruit ziet. De prijs bevindt zich momenteel op een extreem oververkocht niveau. Hoewel de neerwaartse trend erg sterk en goed gedefinieerd is, zou het niet verstandig zijn om meteen nieuwe shortposities aan te gaan. De kans op een correctie is in dit stadium te groot. Ik zou graag een fatsoenlijk retracementformulier willen zien voordat ik dit paar opnieuw verkoop. Op de bovenstaande grafiek ziet u dat de prijs momenteel ver verwijderd is van het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde. U zult ook opmerken dat de langzame stochastische oscillator zich in het oversoldgebied bevindt en de K- en D-lijnen op het punt staan ​​over te steken. Dit ondersteunt de waarschijnlijkheid dat er binnenkort een retracement kan plaatsvinden. Cyclisch gezien is de kans op een snelle terugval groot. U kunt terugkijken op uw dagelijkse grafiek en zien of u een instantie kunt vinden waarin de EUR / USD gedurende tien opeenvolgende dagen is gedaald. We zullen vrijwel zeker een bullish daily candle zien op dit pair in de komende drie dagen, zo niet op maandag.

 

Belangrijk economisch nieuws uit Europa deze week

 

Duitse productie-PMI – woensdag 08:30 GMT

Duits BBP – Donderdag 07:00 GMT

Duitse IFO Zakelijke klimaatindex – donderdag 09:00 GMT

     

USD / CAD

 

De Canadese dollar presteerde vrijdag goed en was de enige belangrijke valuta die op die dag won ten opzichte van de sterke US-dollar. De olieprijs ging vrijdag omhoog, wat de Canadese dollar hielp. Dit heeft echter geen invloed op de technische instellingen van de USD / CAD. De vooruitzichten voor dit pair blijven nog steeds stevig bullish, en er moet worden opgemerkt dat het technische beeld van ruwe olie er niet erg ondersteunend uitziet. Als de olieprijs verder daalt en het 200-dagen moving average overschrijdt, zou dit de USD / CAD bull-run enorm kunnen helpen. Hier is een dagelijkse grafiek van het paar:

 

USD / CAD dagelijkse grafiek

 

Zoals u kunt zien, ligt de prijs comfortabel boven het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde. Hoewel het deze week relatief rustig kan zijn, denk ik dat het pair binnenkort hoger zou kunnen breken, vooral als we zien dat de Amerikaanse dollar aanhoudt en de olieprijs ineenstort..

 

Op dinsdag worden de verkoopcijfers van de Canadese Core-detailhandel om 13.30 uur bekendgemaakt. Dit is een belangrijke release die u in de gaten moet houden als u handelt in Canadese dollarparen.

 

USD / CHF

 

De USD / CHF is overtuigend uit zijn range gebroken. Het bullish momentum is nog steeds sterk, maar zou binnenkort enige uitputting moeten ontmoeten. Net zoals de beweging in de EUR / USD extreem oververkocht is, is deze beweging in de USD / CHF ver uitgebreid en overbought.

 

USD / CHF dagelijkse grafiek

 

Zoals u aan de onderkant van deze grafiek kunt zien, bevindt de langzame stochastische indicator zich in het overboughtgebied. De prijs ligt ook ver boven de 20-EMA. Dit is niet het perfecte moment om nieuwe longposities op dit pair te nemen. Het zou waarschijnlijk beter zijn om te wachten op een retracement naar ofwel de 20-EMA of naar de top van de range waarin het paar een tijdje geleden handelde..

 

Vakantie deze week

 

Donderdag is Thanksgiving in de Verenigde Staten.

 

Woensdag is het Thanksgiving van de Arbeid in Japan.

 

Heb een winstgevende week!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector