Ruwe olie vergroot bullish vooringenomenheid – Amerikaanse stimulans hoopt dollar verzwakken!

Tijdens de Aziatische handelssessie vandaag, WTI Ruwe olie slaagde erin zijn stijgende lijn van de vorige week te verlengen en bereikte een intra-day high ruim boven het midden van $ 57,00, voornamelijk als gevolg van de optimistische marktstemming, veroorzaakt door de hoop dat de COVID van $ 1,9 biljoen van de Amerikaanse president Joe Biden Er zal een hulppakket worden aangenomen, wat de hoop op een herstel van de vraag naar brandstof onmiddellijk versterkte en bijdroeg aan de winst in ruwe olie. Afgezien hiervan zou de optimistische vooringenomenheid rond de prijzen van ruwe olie ook kunnen worden toegeschreven aan de toezegging van Saudi-Arabië om in februari en maart verdere aanbodbeperkingen door te voeren. Ondertussen hielpen de verlagingen door andere leden van de Organisatie van Olie-exporterende Landen en haar bondgenoten (OPEC +) ook om het evenwicht op de wereldmarkten te behouden..

De prijzen van ruwe olie kregen wat extra steun nadat de spanningen tussen de VS en Iran escaleerden. Omgekeerd heeft het opnieuw opduiken van COVID-19-zaken er bij veel landen op aangedrongen om opnieuw beperkende maatregelen in te voeren, zoals lockdowns, die een sleutelfactor zijn geworden die eventuele extra winsten in de prijzen van ruwe olie onder controle heeft gehouden. Ondertussen beperkt de nieuwe kracht van de brede Amerikaanse dollar ook het opwaartse momentum van ruwe olie, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is aan de prijs van de Amerikaanse dollar. Daarnaast werden de stijgingen van de prijzen voor ruwe olie ook beperkt door de sombere rapporten die suggereerden dat de coronavirusvaccins van Oxford-AstraZeneca de Zuid-Afrikaanse variant van het virus niet konden temmen.. WTI Ruwe olie wordt momenteel verhandeld op 57,41 en consolideert in het bereik tussen 57,02 en 57,56.

Het marktsentiment handhaafde zijn positieve prestatie van de vorige week en bleef ondersteunend op de dag, temidden van optimisme over een aanvullend financieel hulppakket van de VS. Deze hoop werd gestimuleerd na een zwak Amerikaans banenrapport, waaruit bleek dat er minder banen in de economie waren gegenereerd dan verwacht. De niet-agrarische loonlijsten bedroegen 49.000 en het werkloosheidspercentage was 6,3%. De tegenvallende cijfers zouden kunnen leiden tot meer stimuleringsmaatregelen, die op hun beurt de vraag naar brandstof kunnen stimuleren. Volgens het laatste rapport gaat het debat in het congres verder over het stimuleringspakket van 1,9 biljoen dollar dat in januari door de Amerikaanse president Joe Biden is voorgesteld. Minister van Financiën Janet Yellen zei afgelopen weekend ook dat de VS in 2022 weer volledige werkgelegenheid zou kunnen krijgen als het land een sterk genoeg hulppakket levert..

Daarnaast kan een andere reden achter de positieve prestaties van de markt ook worden toegeschreven aan de beter dan verwachte gegevens over de lopende rekening en de handelsbalans in Japan. Ondertussen speelt het optimisme over de uitrol van vaccins voor het zeer besmettelijke coronavirus ook een belangrijke rol bij het ondersteunen van het marktsentiment. Dit werd gezien als een van de sleutelfactoren die de prijzen van ruwe olie ondersteunden.

Een andere belangrijke factor die bijdraagt ​​aan de optimistische vooringenomenheid rond de prijzen van ruwe olie kan ook worden toegeschreven aan de belofte van Saoedi-Arabië om in februari en maart meer aanbodbeperkingen door te voeren; ondertussen hielpen de afname van het aanbod door andere leden van de Organisatie van de Olie-exporterende Landen en haar bondgenoten (OPEC +) de oliemarkt ook om haar optimistische vooringenomenheid te behouden.

Ondertussen kregen de prijzen van ruwe olie een extra stijging nadat Iran de VS had gevraagd de sancties op te heffen. Volgens het laatste rapport zei de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, dat de “definitieve en onomkeerbare” beslissing van Teheran alleen was om terug te keren naar de naleving van de nucleaire deal van 2015 als Washington de sancties tegen de Islamitische Republiek opheft. Deze opmerkingen kwamen nadat de Amerikaanse president Joe Biden had verklaard dat de Verenigde Staten de sancties niet alleen zouden opheffen om Iran weer aan de onderhandelingstafel te krijgen. Het lijkt erop dat beide partijen een houding aannemen terwijl ze afwegen of het pact nieuw leven kan worden ingeblazen en hoe.

Ondanks de optimistische stemming en zwakke Amerikaanse cijfers slaagde de brede US-dollar erin om de dalende streak van de vorige sessie te stoppen door enkele nieuwe biedingen op de dag aan te nemen, aangezien tegenvallende banencijfers in de VS ervoor zorgden dat sommige traders hun weddenschappen op een rebound terugschroeven. in de dollar. De VS zullen later in de week ook hun federale begroting presenteren en enkele belangrijke Amerikaanse gegevens, waaronder de consumentenprijsindex, zullen ook deze week worden gepubliceerd. De stijging van de Amerikaanse dollar werd gezien als een van de sleutelfactoren die eventuele extra winsten in de prijzen van ruwe olie onder controle hielden, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is met de prijs van de Amerikaanse dollar. Ondertussen was tegen 20:53 ET (1:53 AM GMT) de US Dollar Index, die de dollar volgt ten opzichte van een bak andere valuta’s, met 0,13% gestegen tot 91,088..

Vooruitlopend zullen markthandelaren het nieuws in de gaten houden met betrekking tot het Amerikaanse hulppakket, coronavirus (COVID-19) vaccins en de spanningen tussen de VS en Iran. Op het gegevensfront zullen de Duitse industriële productie m / m en het Sentix Investor Confidence de sleutel zijn om in de gaten te houden. Succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector