Ruwe olie vergroot bullish bias bij zwakkere dollar – Alle ogen gericht op NFP-cijfers!

Tijdens de Aziatische handelssessie van vrijdag, WTI Ruwe olie slaagde erin om zijn winning streak van de vorige dag te verlengen en bereikte een hoogste punt in 14 maanden ruim boven het gemiddelde van $ 64,00, voornamelijk nadat de Organisatie van olie-exporterende landen en haar bondgenoten (OPEC +) hadden aangegeven dat ze ermee instemden de olie niet te verhogen aanbod in april, in afwachting van een substantiëler herstel van de vraag als gevolg van de coronaviruspandemie. Ondertussen hielpen de Amerikaanse president Joe Biden’s COVID-19-wetsvoorstel van $ 1,9 biljoen en het nieuws over het coronavirusvaccin ook de prijzen van ruwe olie om het bod te houden.

De reden voor de optimistische vooringenomenheid rond de prijzen van ruwe olie kan ook worden toegeschreven aan de tekenen van een heropleving van de vraag, vooral in Azië. Op een andere pagina heeft het aantal gevallen van de COVID-19-variant in Nieuw-Zeeland de autoriteiten aangespoord tot uitgebreide beperkende maatregelen, zoals lockdowns, en dit is een kritische factor geworden die eventuele extra winsten in de ruwe olie onder controle heeft gehouden. prijzen. Daarnaast werd de brede sterkte van de Amerikaanse dollar ook gezien als een van de sleutelfactoren die elk opwaarts momentum voor ruwe olie afschermt, aangezien de olieprijzen doorgaans dalen wanneer de Amerikaanse dollar stijgt, aangezien een sterkere dollar olie duurder maakt. voor stieren met andere valuta. Op het moment van schrijven handelde WTI Crude Oil op 64,34 en consolideerde in het bereik tussen 63,83 en 64,53..

Zoals eerder vermeld, hebben de Organisatie van Olie-exporterende Landen en haar bondgenoten (OPEC +) besloten om de olievoorziening in april niet te verhogen, in afwachting van een sterker herstel van de vraag na de door het coronavirus veroorzaakte inzinking. Ondertussen beloofde een van de grootste olie-exporteurs, Saoedi-Arabië, ook zijn vrijwillige productieverlaging van 1 miljoen vaten per dag te handhaven, waarbij de Saoedische minister van Energie Prins Abdulaziz bin Salman bleef aandringen op voorzichtigheid. Hij verduidelijkte dat het beter zou zijn om voorzichtig te zijn dan een slecht getimede toename van het aanbod.

Het marktsentiment kon de bearish prestatie van de vorige dag echter niet stoppen en bleef zuur op de dag, zelfs na de solide vooruitgang in termen van de COVID-19-reliëfwet van $ 1,9 biljoen van de Amerikaanse president Joe Biden in de Senaat. Het is de moeite waard eraan te herinneren dat de Amerikaanse president Joe Biden zei dat de Verenigde Staten tegen eind mei genoeg COVID-19-vaccins zouden hebben voor elke volwassene in de VS. Ondertussen kon het optimisme over het mogelijke vaccin / de mogelijke behandeling voor het zeer besmettelijke coronavirus geen zinvolle steun geven aan de stemming op de markt..

Afgezien daarvan kon de optimistische vooringenomenheid rond de prijzen van ruwe olie ook worden toegeschreven aan de tekenen van een heropleving van de vraag, vooral in Azië. Volgens het laatste rapport heeft de Dragon Nation gemeld dat het benzine- en dieselverbruik in 2021 boven de niveaus van vóór COVID-19 blijft stijgen. De fabrieksactiviteit keerde sneller terug dan verwacht, en een programma voor het bouwen van infrastructuur werd ook gestimuleerd onmiddellijk na het nieuwe maanjaar in februari. vakantie. Dit werd op zijn beurt gezien als een van de sleutelfactoren die de prijzen van ruwe olie ondersteunden.

Aan de USD-voorkant slaagde de brede US-dollar erin om haar winning streak van de vorige dag te verlengen, door enkele andere biedingen op de dag te nemen, te midden van een risicovrij marktsentiment, dat de vraag naar veilige havens op de markt deed toenemen en bijdroeg naar de winsten in de dollar. Afgezien daarvan werden de stijgingen van de Amerikaanse dollar verder versterkt nadat Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, zei dat de sterke uitverkoop van schatkistcertificaten vorige week aanzienlijk was en dat het zijn aandacht had getrokken, maar het was niet ‘wanordelijk’ of waarschijnlijk de langetermijnrentes zo hoog opdrijven dat de Fed wellicht krachtiger moet ingrijpen. Hij herhaalde zijn toezegging om een ​​zeer eenvoudig monetair beleid te handhaven totdat de Amerikaanse economie “zeer ver op weg is naar herstel”. De stijging van de Amerikaanse dollar werd echter gezien als een van de sleutelfactoren die de eventuele extra stijging van de prijzen voor ruwe olie onder druk hielden, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is met de prijs van de Amerikaanse dollar. In het begin van de Aziatische sessie veranderde de dollarindex weinig op 91.660, na een stijging van 0,7%.

Vooruitlopend zullen de markthandelaren hun ogen gericht houden op de Amerikaanse non-farm Employment Change, samen met het werkloosheidspercentage, dat later op de dag bekend moet worden gemaakt. Ondertussen zal ook het geratel rond de Amerikaanse stimuleringswet nauwlettend in de gaten worden gehouden. Succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector