Ruwe olie breidt winstreeks uit tot meer dan $ 56 – Een fundamenteel vooruitzicht!

Tijdens de Aziatische handelssessie van donderdag boekte WTI Crude Oil een 4-daagse winning streak, met een hoogste punt in meerdere maanden, ruim boven $ 56,00, voornamelijk als gevolg van de positieve EIA-rapporten, die een verrassende gelijkenis lieten zien in de aanvoer van ruwe olie uit de VS. Ondertussen speelden de positieve marktstemming en de hoop op een wereldwijd economisch herstel na COVID-19 ook een belangrijke rol bij het ondersteunen van de prijzen van ruwe olie. Afgezien hiervan kon de optimistische vooringenomenheid rond de olieprijzen ook worden toegeschreven aan de vooruitgang bij het passeren van het stimuleringspakket van de Amerikaanse president Joe Biden van $ 1,9 biljoen, wat een extra positieve impact had op de prijzen van ruwe olie..

Een andere factor die ook het positieve olie-sentiment zou kunnen ondersteunen, kunnen de laatste rapporten zijn van de Organisatie van de olie-exporterende landen en bondgenoten, of OPEC +, waarin wordt gesuggereerd dat ze tijdens een vergadering op woensdag hun toezegging hebben gedaan om een ​​verminderd productiebeleid te handhaven. Aan de andere kant dwingt het groeiende aantal COVID-19-gevallen wereldwijd steeds meer landen tot diepere lockdown-maatregelen, wat resulteert in grotere zorgen over de vraag naar brandstof, wat op zijn beurt de winsten in ruwe olie beperkt. Een ander aspect dat de stijging van de olieprijzen beperkt, is de sterkere Amerikaanse dollar, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is aan de prijs van de dollar. WTI Crude Oil wordt verhandeld op 56,06 en consolideert in een bereik tussen 55,77 en 56,24.

Het marktsentiment verlengde zijn eerdere positieve prestatie van drie dagen, en knipperde nog steeds groen op de dag, mogelijk als gevolg van de vooruitgang in de Verenigde Staten bij het passeren van het stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen van president Joe Biden. Dit werd geactiveerd nadat Amerikaanse wetgevers dichter bij de goedkeuring van de genereuze COVID-19-steunwet van de president kwamen zonder Republikeinse steun. Bovendien gaven de recente positieve economische cijfers van de VS en het nieuws over de intrede van ex-ECB-president Mario Draghi als premier van Italië extra steun aan het sentiment op de markt. De ontwikkelingen op het gebied van coronavirusvaccins, die wijzen op een snel wereldwijd herstel in 2021, zouden ook het marktsentiment kunnen ondersteunen. Al met al werd het positieve marktsentiment gezien als een van de sleutelfactoren die de prijzen van ruwe olie ondersteunden.

Afgezien hiervan kregen de prijzen van ruwe olie een extra stijging toen OPEC + woensdag tijdens een vergadering beloofde hun verlaagde productiebeleid uit te breiden. Dit kan mogelijk worden toegeschreven aan de onzekere brandstofvraag, aangezien de vrees voor een pandemie voor COVID-19 nog steeds op de kaart ligt..

Aan de andere kant van de oceaan zou een andere reden voor de optimistische vooringenomenheid rond de prijzen van ruwe olie ook de laatste positieve EIA-cijfers kunnen zijn, die een verrassende afname lieten zien in de aanvoer van ruwe olie in de VS. Op het gebied van gegevens rapporteerde de Amerikaanse Energy Information Administration een trekking van 994.000 miljoen vaten, tegen de prognose van een build van 446.000 vaten. In de afgelopen week werd een trekking van 9.190 miljoen vaten geregistreerd. Opgemerkt moet worden dat de WTI-voorraden ruwe olie in de VS zich nu op het laagste niveau bevinden sinds maart vorig jaar.

Aan de USD-voorkant handelt de US-dollar dicht bij het hoogste niveau in meer dan een maand op de dag, toen de zorgen over de economische vooruitzichten van de VS afnamen na de publicatie van positieve cijfers over de VS. Het is interessant om op te merken dat de economische activiteit in de Amerikaanse dienstensector vorige maand het sterkst groeide sinds februari 2019, waarbij de ISM Services PMI steeg naar 58,7, van 57,7 in januari. Deze cijfers overtroffen de marktverwachtingen van 56,8. Ondertussen toonde de publicatie aan dat de New Orders Index groeide van 58,6 naar 61,8 en de Employment Index steeg van 48,7 naar 55,2, wat het hoogste cijfer was sinds februari 2020. Afgezien hiervan kan de stijging van de Amerikaanse dollar ook in verband worden gebracht met de vooruitgang op het gebied van vaccinatie tegen coronavirus en de laatste stappen van de Amerikaanse president Joe Biden om zijn fiscale stimuleringspakket door te voeren. De stijging van de Amerikaanse dollar bleek echter een van de sleutelfactoren te zijn die de eventuele extra stijging van de prijzen voor ruwe olie onder druk hielden, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is met de prijs van de Amerikaanse dollar. De US Dollar Index, die de dollar volgt ten opzichte van een bak andere valuta’s, stond op 91.066, niet ver van het hoogste niveau sinds begin december.

Aan de bearish kant heeft de heropkomst van COVID-19-zaken in veel landen er bij de autoriteiten op aangedrongen om verdere beperkende maatregelen op te leggen, zoals lockdowns, wat op zijn beurt twijfels heeft doen rijzen over het herstel van de vraag naar brandstof, wat wordt gezien als een sleutelfactor. dat houdt een deksel op eventuele extra winsten in de prijzen van ruwe olie.

Vooruitlopend zullen markthandelaren hun ogen richten op de publicatie van niet-agrarische loongegevens en de werkgelegenheidsgegevens van vrijdag in de VS voor januari, die naar verwachting zullen aantonen dat er in januari 50.000 banen zijn toegevoegd. Bovendien zouden de updates rond de coronavirusvaccins en het Amerikaanse financiële hulppakket een nieuwe richting kunnen geven aan de grondstof. Succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector