Ruwe olie bereikt het hoogste niveau in een jaar – Spanningen in het Midden-Oosten!

Tijdens de Aziatische handelssessie van maandag heeft de WTI De prijs van ruwe olie slaagde erin om de winning streak van vorige week te verlengen en steeg naar het hoogste niveau in meer dan een jaar, ruim boven het niveau van midden $ 60,00, voornamelijk als gevolg van de angst voor verhoogde spanningen in het Midden-Oosten. Deze vrees ontstond nadat de door Saoedi geleide coalitiegevechten in Jemen zeiden dat het een met explosieven beladen drone had onderschept die was afgevuurd door de met Iran verbonden Houthi-groep..

Ondertussen kon de optimistische vooringenomenheid rond de prijzen van ruwe olie ook worden toegeschreven aan de hoop op meer Amerikaanse stimuleringsmaatregelen en een versoepeling van de blokkering van het coronavirus, wat de stemming op de markt hielp om bod te blijven en bijdroeg aan de stijging van de ruwe olie. De prijs van ruwe olie kreeg wat extra steun van de zwakkere Amerikaanse dollar, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is met de prijs van de Amerikaanse dollar. Een andere factor die ook het oliesentiment zou kunnen ondersteunen, zijn de productieverlagingen die onlangs zijn overeengekomen door andere leden van de Organisatie van de Olie-exporterende Landen (OPEC) en hun bondgenoten..

Aan de andere kant kunnen de nieuwe lockdowns in Nieuw-Zeeland en Australië en de overbrenging van de vrees voor herinfectie, uitgedrukt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), worden gezien als een belangrijke bearish factor die eventuele extra winsten in de ruwe olieprijzen. Op het moment van schrijven handelde WTI Crude Oil op 60,88, en consolideerde in een bereik tussen 60,01 en 60,95. Vooruitkijkend lijken de traders voorzichtig om sterke posities in te nemen te midden van feestdagen in China en de VS, en het ontbreken van belangrijke gegevens / gebeurtenissen.

Het marktsentiment handhaafde zijn positieve prestatie vorige week en blijft positief, temidden van recent optimisme over het hulppakket en de vaccins voor het coronavirus (COVID-19). Volgens het laatste rapport zal de Amerikaanse president Joe Biden zijn stimulans van $ 1,9 biljoen injecteren, ook al blijven de Republikeinen de weg naar de langverwachte opluchting verstoren. De recente sombere cijfers over de werkgelegenheid in de VS, in combinatie met de vrees voor een verdere zwakte op de arbeidsmarkt, deden de vraag naar het langverwachte hulppakket toenemen. Afgezien hiervan spelen de succesvolle vaccinatie van meer dan 15 miljoen Britten en de hernieuwde oproepen om de door virussen geleide lockdowns te versoepelen, ook een belangrijke rol bij het ondersteunen van het sentiment op de markt. Daarnaast hebben de VS en China ook een teruglopend aantal virusgevallen gezien, na de sprong in de toediening van vaccins.

Afgezien daarvan konden de positieve marktprestaties ook worden toegeschreven aan het optimistische Japanse bbp, dat de hoop op economisch herstel wekte. Op het gegevensfront overtroffen de QoQ-cijfers de voorspelling van 2,3% en kwamen uit op 3,0%. De gegevens bleven achter bij de marktconsensusprognose van 1,0% op jaarbasis en kwamen uit op slechts 0,2%.

Als gevolg van een gunstigere marktstemming slaagde de brede US-dollar er niet in om het verlies van de vorige sessie te stoppen en bleef hij zuur op de dag, aangezien de vraag naar de safe-haven activa nog steeds laag is in de hoop op een snellere Economisch herstel in de VS van de COVID-19-pandemie en vooruitgang in de richting van overeenstemming over het fiscale stimuleringspakket van de VS. De verliezen in de Amerikaanse dollar hielpen ruwe olie echter om bod te blijven, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is met de prijs van de Amerikaanse dollar. De US Dollar Index, die de dollar volgt ten opzichte van een bak met andere valuta’s, stond op 90.427 – dicht bij het dieptepunt van vorige week van 90.249, een niveau dat sinds 27 januari niet meer is gezien..

De prijzen van ruwe olie kregen een extra stijging over de oceaan, nadat de grote producenten van ruwe olie, zoals Saoedi-Arabië, beloofden de productie van ruwe olie te verminderen volgens hun toezeggingen. Het is de moeite waard eraan te herinneren dat de prijzen van ruwe olie zich de afgelopen weken hebben hersteld naarmate de voorraden krapper worden, voornamelijk als gevolg van productieverlagingen door de Organisatie van de Olie-exporterende Landen (OPEC) en aanverwante producenten in de groep OPEC+.

Bovendien werden de stijgingen van de prijzen voor ruwe olie verder versterkt nadat de door Saoedi geleide coalitiegevechten in Jemen beweerden dat ze een drone beladen met explosieven hadden onderschept, afgevuurd door de met Iran verbonden Houthi-groep, die uiteindelijk de vrees voor nieuwe spanningen in het Midden-Oosten deed ontstaan. , wat heeft bijgedragen aan de winst op het gebied van ruwe olie.

Ondertussen zouden de hernieuwde lockdown-maatregelen in Nieuw-Zeeland en Australië, in combinatie met de sombere verklaring van de WHO, waarin ze de vrees voor herinfectie met de virusstammen aanhaalt, kunnen worden gezien als een belangrijke bearish factor die eventuele extra winsten in de prijzen van ruwe olie. De geopolitieke spanningen tussen China en de westerse wereld zouden ook een verdere opleving van de olie kunnen beperken.

Bij gebrek aan grote gegevens / gebeurtenissen op de dag, zullen markthandelaren de ontwikkeling van de coronavirus-saga in de gaten houden. De feestdagen in China en de VS en het ontbreken van belangrijke gegevens / gebeurtenissen zullen elke onmiddellijke beweging in de grondstof beperken. Succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector