Pas op voor de aanhoudende sterkte van het pond en de Amerikaanse dollar deze week

Vorige week was gevuld met onrust en onzekerheid. We zagen een aantal indrukwekkende bewegingen op de valutamarkt, die voornamelijk werden aangewakkerd door de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de verrassende overwinning van de Republikeinse kandidaat, de heer Donald Trump. Op een gegeven moment zag de democraat Hillary Clinton eruit alsof ze de overwinning zou pakken. Markten verwachtten ook dat ze Trump zou verslaan. Toen duidelijk werd dat Trump de nieuwe Amerikaanse president zou worden, reageerden de markten heftig op de verrassing. Na veel prijsbewegingen, gingen de markten in een richting waarin de aandelen, de Amerikaanse dollar en het pond sterk waren, evenals de zwakte van de grondstoffenvaluta..

 

GBP / USD

 

Het pond is een weldoener geweest van de overwinning van Trump. De voormalige Amerikaanse president Barack Obama beloofde niet te onderhandelen over een bilaterale handelsovereenkomst met het VK als ze zouden besluiten het VK te verlaten. Dit beleid zal zeker veranderen onder het leiderschap van Trump, wat een van de redenen is voor het bod in Cable en andere pondparen. Daarnaast zal Trump de Europese Unie waarschijnlijk dwingen om met het VK te onderhandelen over de voorgestelde voorwaarden van premier Theresa May. Dit is ook duidelijk pond-positief. Het leiderschap van Trump zal waarschijnlijk veel van de risico’s wegnemen die de Brexit met zich meebrengt voor de Britse economie. Laten we eens kijken naar een van de meest liquide valutaparen, de GBP / USD:

 

GBP / USD dagelijkse grafiek

 

Het pair heeft solide grip gekregen boven het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde. Dit vertelt ons dat het momentum bullish is, althans op korte termijn. Als we de technische aspecten bekijken, moeten we erkennen dat de grotere trend nog steeds bearish is. De recente fundamentele verschuivingen met betrekking tot de Britse economie zijn echter dwingend en het zou dwaas zijn om te proberen dit recente bullish momentum op de GBP / USD te verminderen. Als we naar kleinere tijdsbestekken kijken, is het duidelijk dat de bullish marktspelers op dit moment de touwtjes in handen hebben. Kijk naar deze uurgrafiek:

 

GBP / USD Uurtabel

 

Let op de afstand tussen de vier exponentiële voortschrijdende gemiddelden op deze kaart. Dit maakt het bullish momentum nog beter zichtbaar. Zolang deze EMA’s op één lijn liggen en naar boven toe aflopen, is er geen reden om te overwegen short te gaan op de GBP / USD. Ik zal uitkijken naar koopmogelijkheden op dit pair, hoewel het misschien winstgevender is om de kracht van het pond te spelen tegen andere valuta’s die in dit stadium aanzienlijk zwakker zijn dan de Amerikaanse dollar. Het is beter om een ​​sterke valuta te combineren met een zwakke. De Amerikaanse dollar is de afgelopen dagen zeker niet een van de zwakste valuta’s geweest. Kijk naar deze grafiek van de Amerikaanse dollarindex:

 

US Dollar Index dagelijkse grafiek

 


Zoals u kunt zien, blijft de prijsactie op deze grafiek stevig boven de 20-EMA, wat een goed teken is van een bullish momentum..

 

Dus tegen welke valuta kunnen we het pond kopen, behalve de Amerikaanse dollar? Normaal gesproken bespreken we in deze ruimte alleen grote valutaparen, maar we zullen deze week een uitzondering maken vanwege het grote potentieel dat elders ligt. Laten we eerst eens kijken naar de GBP / CAD:

 

GBP / CAD

  

GBP / CAD dagelijkse grafiek

 

Van het einde van dinsdag tot het einde van vrijdag, won het pond 3,67% ten opzichte van de Canadese dollar. Dat is 604,1 pips. In dezelfde periode steeg de GBP / USD met slechts 220,6 pips, wat een winst van 1,78% is. Dat is een enorm verschil! Als we naar een dagelijkse grafiek van de USD / CAD kijken, is het gemakkelijk in te zien waarom dit verschil zo groot is:

 

USD / CAD dagelijkse grafiek

 

Zoals u kunt zien, is de Canadese dollar de afgelopen drie handelsdagen aanzienlijk verzwakt ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

 

Om terug te keren naar GBP / CAD, ziet het pair eruit alsof het veel bullish potentieel heeft. Laten we eens kijken naar een uurlijkse grafiek van dit paar:

 

GBP / CAD Uurtabel

 

In blauw hebben we het 20-exponentiële voortschrijdend gemiddelde. Zoals u kunt zien, heeft de prijs deze EMA de laatste 34 kaarsen niet geraakt. De zwarte lijn is het voortschrijdend gemiddelde over 200 perioden. Deze twee voortschrijdende gemiddelden (vooral de 20-EMA) geven ons aan hoe sterk het huidige bullish momentum is.

 

Dus hoe kunnen we de komende week een paar pips op dit pair vangen? Het eerste dat ik graag zou willen zien, is een voortzetting van het huidige bullish momentum en een doorbraak van de high van vrijdag. Vervolgens kunnen we zoeken naar terugtrekkingen naar de 20-EMA op een uurlijkse grafiek om onze lange invoer te verfijnen.

 

Als je naar de daily chart van de GBP / CAD kijkt, zou je kunnen opmerken dat de bullish beweging al veel langer lijkt te zijn. Dit betekent niet dat de prijs plotseling lager zal worden verhandeld, maar we moeten oppassen dat we niet verstrikt raken in een correctie.

 

Als we weer een agressieve prijsversnelling krijgen, zoals op donderdag en vrijdag, kunt u overwegen om een ​​korter tijdsbestek te gebruiken om uw inzendingen te timen. Als je had gewacht op een terugtrekking naar de 20-EMA op een uurlijkse grafiek, zou je deze geweldige bewegingen volledig hebben gemist. Als je de 20-EMA op een 15-minuten chart had gebruikt, had je met een pullback op de golf kunnen springen. Bekijk de volgende tabel:

 

GBP / CAD 15-minuten-grafiek

 

De scherpe daling van de olieprijs de afgelopen dagen heeft bijgedragen aan de zwakte van de Canadese dollar. Als de olieprijs blijft dalen, zou dit het bullish momentum op de GBP / CAD kunnen versterken.

  

GBP / AUD

 

Dit pair is de afgelopen drie handelsdagen zelfs meer gestegen dan de GBP / CAD, met een winst van 4,69%. Bekijk de volgende tabel:

 

GBP / AUD Uurtabel

 

Dit pair kan de komende week op dezelfde manier worden verhandeld als GBP / CAD. Zowel de Canadese dollar als de Australische dollar zijn grondstofvaluta’s. Ze zijn ook positief gecorreleerd en vaak maken ze vergelijkbare prijsbewegingen.

 

De euro en de Japanse yen zijn momenteel ook twee relatief zwakke valuta’s. Het kunnen ook geweldige valuta zijn om tegen het pond te verkopen.

 

Het Britse pond staat deze week voor een reeks belangrijke economische cijfers, en we kunnen vervolgens veel volatiliteit in pondparen verwachten. Lees aan het einde van het artikel meer over het economische nieuws van deze week.

 

AUD / USD

 

De Australische dollar handelde de afgelopen dagen fors lager ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dit ziet eruit als een hot pair om de komende week te verkopen, vooral als we wat meer US dollar tegenkomen. Bekijk de volgende tabel:

 

AUD / USD dagelijkse grafiek

 

Je zou kunnen zeggen dat het paar op dit moment niet echt in een neerwaartse trend lijkt te zitten. Welnu, het handelde de afgelopen weken behoorlijk zijwaarts, maar als we naar het grotere plaatje op een wekelijkse chart kijken, herinnert het ons eraan dat het pair in feite nog steeds in een neerwaartse trend zit. Bekijk de volgende tabel:

 

 AUD / USD Wekelijkse grafiek

 

Het pair sloot vrijdag onder het 20-weekse exponentiële voortschrijdend gemiddelde en het lijkt erop dat we de komende week verdere zwakte kunnen zien.

 

EUR / USD

 

De Amerikaanse dollar heeft de euro de afgelopen dagen volledig overweldigd. Hoewel de euro nog steeds in een zeer grote range handelt, kan er een overloopeffect zijn van het bearish momentum van vorige week in de komende week. Kijk naar deze dagelijkse grafiek:

 

EUR / USD dagelijkse grafiek

 

Dit is misschien niet het beste moment om shortposities buiten een daily chart in te voeren. Mogelijk zijn er betere kansen die dichter bij het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde liggen. Als we geduldig genoeg zijn om te wachten op een retracement, kunnen we van een dergelijke situatie profiteren. Natuurlijk kunnen er ook grote kansen zijn op kleinere tijdsbestekken.

 

USD / CAD

 

Dit is een paar waar ik erg enthousiast over ben. De langetermijntrend en de kortetermijntrends zijn perfect op elkaar afgestemd. Laten we eens kijken naar een wekelijkse grafiek:

 

USD / CAD-wekelijkse grafiek

 

Hoewel er recentelijk een scherpe correctie is opgetreden in de bull-trend, hebben de bulls zich de afgelopen maanden redelijk goed hersteld. Ik hou echt van de sterke afsluiting van vorige week. De dagelijkse opzet ziet er net zo aantrekkelijk uit als de wekelijkse opzet. Bekijk de volgende tabel:

 

USD / CAD dagelijkse grafiek

 

De stieren domineren duidelijk deze scène. Hoewel u maandag goede kansen zou kunnen vinden op kleinere tijdframes, zou ik op dit moment niet geïnteresseerd zijn om dit pair op een daily chart te verhandelen. Ik ben ervan overtuigd dat we een aantal geweldige koopopstellingen zullen krijgen als het paar enigszins terugkeert.

 

USD / JPY

 

Dit paar is vorige week zojuist gestegen. Maandag liep het hoger uit en eindigde de week ongeveer 350 pips verwijderd van het einde van de vorige week. Het paar komt in een belangrijke weerstandszone terecht. Als het erin slaagt om deze weerstand weg te nemen, zou het zijn bullish koers kunnen voortzetten. Donderdag sloot het pair voor het eerst in 234 handelsdagen boven het 200-dagen moving average, wat een geweldige prestatie is voor de bulls. Kijk naar deze dagelijkse grafiek:

 

USD / JPY dagelijkse grafiek

 

Ik zal de komende week uitkijken naar koopmogelijkheden voor dit paar. Het is voor mij echter belangrijk dat we eerst deze rode weerstandszone ruimen.

 

Belangrijk economisch nieuws

 

Australië

 

RBA-minuten – dinsdag 15 november, 00:30 GMT

Verandering werkgelegenheid en werkloosheidspercentage – donderdag 17 november, 00:30 GMT

 

VS

 

Kerncijfers voor detailhandel en detailhandel – dinsdag 15 november, 13:30 GMT

 

PPI-nummers voor oktober – woensdag 16 november, 13:30 GMT

 

Verenigd Koningkrijk

 

CPI- en PPI-nummers – dinsdag 15 november, 09:30 GMT

 

Inflatieverslag hoorzittingen – dinsdag 15 november, 10:00 GMT

 

Werkgelegenheidscijfers (aantal eiser), gemiddeld inkomen en werkloosheidspercentage – woensdag 16 november, 09:30 GMT

 

Detailhandelsverkopen en kernverkopencijfers – donderdag 16 november, 09:30 GMT

 

Europa

 

ECB-president Mario Draghi spreekt – maandag 14 november, 15:00 GMT en vrijdag 18 november 08:00 GMT

 

Duitse BBP-nummers – dinsdag 15 november, 07:00 GMT

 

Eurozone CPI-cijfers donderdag 17 november, 10:00 GMT

 

Canada

 

Kern-CPI-nummers vrijdag 18 november, 15:30 GMT

 

Japan

 

BBP-cijfers derde kwartaal – zondag 13 november, 23:50 GMT

 

BOJ-gouverneur Kuroda spreekt – maandag 14 november, 01:30 GMT

 

China

 

Industriële productieaantallen – maandag 14 november, 02:00 GMT

 

Heb een voorspoedige week!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map