Op zoek naar een vluchtig valutapaar om volgende week te handelen? Houd de USD / CAD in de gaten

Hallo, handelaars! De markten zijn in beweging en hopelijk heb je wat winst gemaakt. Een instrument dat echter niet veel heeft bewogen, is de USD / CAD. Dit paar is al een paar weken aan het consolideren en heeft een soort driehoek / wigformatie gevormd.

Dus waarom zouden we de moeite nemen om naar zo’n inactief te kijken valutapaar? Nou, omdat we weten dat deze consolidatiefasen nooit eeuwig duren. Wanneer een paar een lange tijd heeft doorgebracht met consolideren of variëren, leidt dit vaak tot een eventuele uitbreken die erg krachtig kan zijn. Het is bijna alsof het paar energie opbouwt waarmee het gewelddadig uitbarst en het oude verbrijzelt bereik parameters. Laten we een paar grafieken bekijken:

 

USD / CAD – Een slapende vulkaan

Op zoek naar een vluchtige valuta 1USD / CAD dagelijkse grafiek

Het lijkt erop dat dit paar op een punt komt waarop een grote stap kan plaatsvinden. In de week die voor ons ligt, zal dit pair te maken krijgen met echt belangrijk economisch nieuws uit Canada. Het eerste evenement is de kern Detailhandel nummer op woensdag om 13:30 GMT. Dit aantal zal naar verwachting uitkomen op 0,8%. Als de werkelijke waarde 0,8% of hoger is, kan de Canadese dollar hiervan profiteren. Het detailhandelsverkopennummer wordt tegelijk met het basisverkopennummer vrijgegeven.

De volgende belangrijke gegevens uit de regio zijn op vrijdag om 13:30 GMT – de Core CPI en CPI-nummers (consumentenprijsindexcijfers). Hoger dan verwachte CPI-cijfers zijn positief voor de Canadese dollar. Als u volgende week handelt in de Canadese dollar, moet u op de hoogte zijn van deze gebeurtenissen.

Iets anders waar we rekening mee moeten houden als we naar Canadese dollarparen kijken, is natuurlijk de olieprijs. Zoals u wellicht weet, zijn de Canadese dollar en de olieprijs sterk gecorreleerd omdat de olieproductie een belangrijke rol speelt in de Canadese economie. Het oliewinningproces in Canada is duurder dan in veel andere delen van de wereld, dus de olieprijs speelt een heel belangrijke rol in de gezondheid van de Canadese economie, en natuurlijk in de kracht van de Canadese dollar. Laten we eens kijken naar een olieprijsgrafiek:

 

WTI ruwe olie – ook zijwaarts bewegend

Op zoek naar een vluchtige valuta 2WTI ruwe olie dagelijkse grafiek

Zoals u in deze grafiek kunt zien, handelt de olieprijs al enkele weken zijwaarts. Het ziet er niet naar uit dat hier binnenkort een uitbraak zal plaatsvinden, maar je weet maar nooit. Als het olievoorzieningspeil opnieuw toeneemt, kan het voor de olieprijs moeilijk zijn om binnenkort naar nieuwe hoogtepunten te breken. Terwijl de OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) zich inspant om de olieproductie te verminderen, doen de Amerikanen en vele andere olieproducenten hun best om de olieproductie te stimuleren. De olievoorraad zal naar verwachting niet snel afnemen, daarom blijven de vooruitzichten voor de olieprijs zijwaarts en zelfs bearish. Dit zou de Canadese dollar onder druk kunnen zetten. Omgekeerd, als de olieprijs hoger terrein weet te veroveren, zou het de Canadese dollar kunnen ondersteunen. Let op de olieprijs als u handelt in de Canadese dollar!

Wat betreft de USD / CAD, moeten we ook de Amerikaanse economische gegevens in de gaten houden. We hebben bestaande verkoopnummers voor huizen op woensdag om 15.00 uur GMT, en nieuwe verkoopnummers voor huizen op vrijdag om 15.00 uur GMT. De belangrijkste gebeurtenis wordt echter verwacht dat de release van de FOMC notulen van de vergadering op woensdag om 19:00 GMT.

Laten we eens kijken naar een paar andere instrumenten, zullen we?

 

EUR / USD – Nog steeds negatief

Op zoek naar een vluchtige valuta 3EUR / USD dagelijkse grafiek

De EUR / USD sloot onder de exponentiële koers van 20 dagen voortschrijdend gemiddelde op vrijdag. De stieren lijken op dit moment niet zo enthousiast om hun territorium te verdedigen. Als dit paar blijft handelen onder de 20-EMA, kunnen we mogelijk over een paar weken een nieuwe test van de jaarlijkse dieptepunten zien. Mijn voorkeur blijft voorlopig bearish, maar we kunnen op korte termijn een zijwaartse prijsbeweging niet uitsluiten.


 

AUD / USD – uitgeput raken

Op zoek naar een vluchtige valuta 4AUD / USD dagelijkse grafiek

De AUD / USD handelt nog steeds in een zeer grote range. Het ziet er echter naar uit dat dit paar echt moeite heeft om de top van het bereik te bereiken. Laten we een beetje inzoomen om een ​​beter idee te krijgen van de prestaties van het paar de afgelopen dagen:

Op zoek naar een vluchtige valuta 5AUD / USD dagelijkse grafiek

Hoewel het pair nog steeds handelt boven zijn 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde, vertoont het enkele tekenen van uitputting. Je kunt zien dat de bulls het moeilijk hebben om de prijs omhoog te duwen, en de top van het bereik zal waarschijnlijk als weerstand gelden.

In de eerste chart van de AUD / USD is het je misschien opgevallen dat de afstand van de laatste golf erg groot is – ongeveer 570 pitten. Cyclisch gezien is hier waarschijnlijk een ommekeer, vooral omdat de prijs dichtbij de top van het bereik ligt en al negatief reageert op die zone van weerstand.

Op dinsdag hebben we RBA (Reserve Bank of Australia) notulen van de vergadering om 00:30 GMT. Dit kan aanzienlijke beweeglijkheid, dus pas op voor het risico van dit evenement. Later op de dag is er om 21:30 GMT een toespraak van RBA-gouverneur Philip Lowe, die ook het potentieel heeft om de Australiër.

Een laatste ding: als u van plan bent om op maandag te handelen, moet u er rekening mee houden dat het een feestdag is in de VS en Canada. Feestdagen in de VS hebben een manier om de marktvolatiliteit te beperken, dus houd hier rekening mee. Aan de andere kant van de schaal kunnen onverwachte marktschokken dramatischer zijn wanneer de liquiditeit schaars is, dus denk niet dat dergelijke feestdagen minder risico met zich meebrengen dan de andere normale handelsdagen..

Heb een voorspoedige week jongens!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector