Nieuwe GPU-eenheden gemaakt door Asus zijn geschikt voor mijnbouw

Het domein van de cryptocurrencies, althans voor de meeste van de mensen in het grote publiek en zelfs voor velen van de ontwikkelaars, investeerders en handelaren, is in de eerste plaats een software-onderneming. Dit betekent dat ze geïnteresseerd zijn in digitale applicaties die kunnen worden gebruikt met betrekking tot het bitcoin, ethereum of een ander blockchain digitaal valutanetwerk. Voor al deze individuen is de back-end hardware die hele netwerken mogelijk maakt niet zo belangrijk. Hoewel het veilig is om aan te nemen dat niemand zich niet bewust is van het feit dat het bestaat, is het niveau van interesse dat door niet-mijnwerkers wordt geboden aan de mijnbouwhardware minimaal voor alle accounts voor alle netwerken.

Maar onlangs deed een enorm computerhardwarebedrijf een interessante aankondiging met betrekking tot dit onderwerp, waarbij velen in het digitale valutadomein werden onderdrukt. Het bedrijf in kwestie of de Taiwanese Asus en hun nieuwe grafische verwerkingseenheden die zullen worden verkocht met een reeks functies die ze zeer effectief maken voor het hashenproces, ook wel bekend als muntmijnbouw.

Asus Mijnbouwserie

Het nieuws kwam toen het bedrijf hun grafische kaarten Mining P106 en Mining RX 470 onthulde. Beide zijn specifiek ontworpen om zowel de warmte als de energie van het mijnbouwproces aan te kunnen. Omdat hashing-berekeningen buitengewoon intens zijn, moeten de mining-rigs, die meestal zijn gemaakt van GPU-eenheden, zeer robuust zijn en ook gericht op hun primaire taak. Met praktisch geen gebruikersinterface of andere elementen van een gewone computer, worden de rigs online geplaatst en hier zijn het hun taken met behulp van de stukjes code van hun netwerk.

Tegelijkertijd is het interessant om op te merken dat Asus deze grafische kaarten niet heeft gebrandmerkt als elementen van toekomstige mijnbouwinstallaties. Het duurde echter niet lang voordat mensen erachter kwamen, meestal aan de hand van de presentatie van de producten en hun specificaties, dat ze waren gemaakt met de focus op het delven van ethereum. Het grootste netwerk dat een digitale valuta ondersteunt, namelijk bitcoin, heeft het niveau van individuele mijnbouw overtroffen.

In de huidige fase gebruiken bitcoin-mijnen zogenaamde ASIC, of ​​toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen. BTC is wijdverspreid en wordt overal voor gebruikt online poker om bitcoin te gebruiken voor investeringen. Daarom zijn de mijnen die worden gebruikt om het netwerk te ondersteunen enorme systemen van mijnbouwplatforms die lichtjaren verwijderd zijn van elke thuismijnoperatie..

Maar nu lijkt het erop dat Asus een interessant aanbod heeft voor iedereen die van digitale valuta houdt, maar niet specifiek van bitcoin. Met het potentieel voor ethereum-mijnbouw is Asus duidelijk van mening dat er winst te behalen valt door zich op deze markt te richten.

Ethereum-mijnbouw

Asus brandmerkt hun grafische kaarten als apparaten die zijn ontworpen met het oog op het delven van munten, en daarom zijn ze in staat om maximale hash-snelheden te bieden terwijl ze tegen minimale kosten werken. Hiermee is het duidelijk dat Asus alles doet behalve hun kaarten mijnbouwelementen noemen.

Het nieuws komt als een wereldwijd tekort aan grafische kaarten de meeste regio’s van de wereld treft. Hobby-mijnwerkers hebben gemeld dat veel lokale winkels deze producten bijna op hebben, terwijl gigantische online retailers zoals eBay of Amazon ook hun voorraden uitputten.

Voor sommigen heeft dit alle kenmerken van een GPU Rush die plaatsvond in 2014. In deze periode begonnen altcoins zoals litecoin en dogecoin te worden gedolven door een groeiende pool van individuen, die alle beschikbare voorraden grafische kaarten uitkochten. Deze keer lijkt het erop dat ether de favoriete munt is voor veel nieuwe mijnwerkers.

Maar al degenen die besluiten om dit domein te betreden, zullen een groeiend probleem tegenkomen voor hun nieuwe operatie. Hoewel grafische kaarten zoals deze die door Asus zijn gelanceerd misschien efficiënter zijn, neemt de hashing-moeilijkheid voortdurend toe, aangezien het basisnetwerkprotocol dicteert.

Voor ethereum vertoont de trend een verdrievoudigde moeilijkheidsgraad die tot stand kwam in de periode tussen eind april en eind juni van dit jaar. Op de lange termijn zal dezelfde moeilijkheidsgraad blijven groeien en is het slechts een kwestie van tijd voordat het netwerk moet overschakelen naar een vergelijkbare configuratie als die welke BTC-mijnwerkers al lang gebruiken..

Investeren in Ethereum?

De maand juni 2017 was een periode waarin velen dachten dat de zogenaamde flippening zal plaatsvinden, waarin ethereum het overneemt van bitcoin als leider als het gaat om marktkapitalisatie. De afgelopen dagen is er echter niets van de start opgetreden toen ETH in prijs begon te dalen.


Nu schommelt het rond de $ 250 en de tekenen voor herstel van het netwerk in korte tijd zijn op zijn best twijfelachtig. Een van de belangrijkste redenen waarom er zoveel ETH werd verkocht, is het feit dat verschillende ICO’s begonnen met het wegnemen van geld, aangewakkerd door investeerders die in een korter tijdsbestek grotere winsten willen behalen.

Maar iedereen die aan ETH-mijnbouw wil beginnen, moet bereid zijn om zich toe te leggen op een langetermijninvestering. Als dat niet het geval is, moeten ze een groot handelsinstinct hebben om een ​​constante stroom winst te behalen. Hetzelfde probleem bestaat niet als het gaat om de langetermijninvestering in ethereum en dit zal niet veranderen met een of zelfs meer prijsdalingen op de wereldmarkten..

Latente kracht van het netwerk

Ondanks de daling hebben veel experts nogmaals hun mening onderstreept dat deze digitale valuta zeer relevant zal blijven, maar in de toekomst ook voor een grote doorbraak zal zorgen. Wanneer dit gebeurt, worden grote winsten gemaakt, vooral als het gaat om de mijnwerkers die hun munten hebben gespaard.

Het flipperen komt misschien niet in zo’n intensieve vorm als de naam doet vermoeden – op dit moment zegt het slimme geld dat het zal gebeuren, maar niemand kan met zekerheid zeggen wanneer. Maar de consensus is dat het ethereum-netwerk aan waarde en marktpositie zal winnen. Daarom zou iedereen die is begonnen met het delven van ETH er goed aan doen om zijn munten te houden en te wachten op de prijsstijging die ongetwijfeld eraan komt.

Bron: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector