Moet ‘Craig Wright, Satoshi’ überhaupt worden geloofd?

Als we zijn woorden mogen geloven, dan is hij Satoshi Nakamoto. Maar het gebrek aan bewijs – of in ieder geval de waarheid in zijn bewijzen – overtuigt sommigen om anders te denken.

Craig Wright ging maandag naar buiten over zijn betrokkenheid bij de totstandkoming van Bitcoin en de blockchain-technologie. Niet lang nadat het nieuws uitbrak, werden er echter snel twijfels geuit, met name over Reddit, omdat het erop leek dat de digitale handtekening die Wright presenteerde verre van de sleutel was tot de ware identiteit van Nakamoto..

Ook gepubliceerd op Wright’s blogpost, is de handtekening geen ‘Sartre’-tekst, maar een openbaar beschikbare handtekening van een Bitcoin-transactie van 12 januari 2009, volgens een Reddit-gebruiker.

Reddit-bericht

Speculaties dat Wright is een hoax en vragen die de waarheid zoeken, blijven circuleren terwijl de Bitcoin-gemeenschap om opheldering vraagt. Deze situatie wordt nog verergerd door het feit dat twee belangrijke persona’s in het Bitcoin-ecosysteem – Bitcoin Foundation Chief Scientist Gavin Andresen en Founding Director Jon Matonis – geloven Craig Wright heet Satoshi Nakamoto.

En dus blijft iedereen achter met vragen, speculaties en wanhopig op zoek naar de waarheid over Wright die beweerde de echte Bitcoin-maker te zijn.

Zou het gewoon weer een bedrog kunnen zijn?

Er werd gemeld dat Wright privé zijn bewering om alleen mensen te selecteren, heeft bewezen. De BBC schreef ook dat hij van plan is alle details openbaar te maken zodat anderen die geïnteresseerd zijn om zijn identiteit te verifiëren. Het publiek is nu echter verdeeld en dringt er bij Wright op aan om dezelfde informatie vrij te geven die Andresen en Matonis ervan overtuigde hem te accepteren als de echte uitvinder van Bitcoin..

Wright’s geloofwaardigheid wordt op het spel gezet nadat hij in zijn blogpost heeft toegegeven dat de handtekening authentiek is, die later niet door de publieke opinie heen kon komen:

“Het specifieke bestand dat we zullen gebruiken, is een bestand dat we Sartre hebben genoemd. De inhoud van dit bestand is weergegeven in de onderstaande afbeelding. “

Sommigen zeggen dat Wright’s uitgebreide uitleg op zijn blog is om het publiek ervan te overtuigen dat hij is wat hij zegt te zijn, maar toch koos ervoor om privé te houden – op een paar – essentiële stukjes informatie na..

In het geval dat de bekentenis van Wright nep is, zullen Andresen en Matonis snel het vertrouwen van het publiek verliezen, waarbij de Bitcoin Foundation met hen ten onder gaat.

Wordt Wright gecontroleerd?

Het echte doel ontmaskeren

Zoveel plotwendingen zijn sindsdien door de creatieve geesten uitgebeeld en elk van deze zou waar kunnen zijn.


Wright deelde met de BBC dat hij zelf geen aanbidding of onderscheidingen zou ontvangen. In plaats daarvan wilde hij gewoon met rust gelaten worden, samen met de mensen die dicht bij hem stonden. Zijn openbaring op zich wordt door sommigen echter al in twijfel getrokken, laat staan ​​zijn werkelijke doel om dat te doen.

Hij zei ook dat hij onder druk werd gezet om zichzelf te onthullen. Door wie, zei hij niet, maar dit leidde alleen maar tot meer vragen.

Moet hij echt Satoshi Nakamoto zijn, zijn er dan mensen of organisaties die Craig Wright pushen om zijn rol in de creatie van Bitcoin toe te geven? Evenzo wordt hij gecontroleerd om te handelen alsof hij Bitcoin heeft uitgevonden?

Terugkomend op de steun van Andresen en Matonis voor Wright, kan het niet helpen om je af te vragen of de Bitcoin Foundation deel uitmaakt van de vergelijking. Er kan aan worden herinnerd dat de genoemde stichting is ontsierd door controverses, met de Fiasco van de Bitcoin Foundation zoals het faillissementsvraagstuk. Daarom probeert Bitcoin Foundation zijn naam te redden via Wright?

Heeft dit bovendien iets te maken met het lopende geschil tussen Bitcoin Core en Bitcoin Classic? Of nog beter, vertelt Wright de wereld gewoon dat hij voor $ 450 miljoen aan Bitcoin bezit en dat hij de controle kan uitoefenen hogere Bitcoin-prijs bewegingen met slechts een paar klikken?

Of Wright nu de waarheid zegt of niet, de onthulling kan de blockchain-technologie schaden. Het is mogelijk dat het vertrouwen van het publiek in de genoemde technologie verzwakt, wetende dat de Bitcoin-maker – wanneer hij een bevel krijgt of handelt op basis van persoonlijke belangen – het gemakkelijk kan aanpassen ten gunste van sommige partijen..

Dit kan van invloed zijn op verschillende sectoren die er al actief zijn, en dit is ook hoe de Bitcoin-gokniche de repercussies zal voelen van de voortdurende missie om Wright’s beweringen dat hij Satoshi Nakamoto is te verifiëren..

Bitcoin-gokken, dat trots is op aantoonbaar eerlijk gamen – een functie die afwezig is in online en land-based gamen – is sterk afhankelijk van cryptografie en de blockchain-technologie. Als de genoemde technologie kan worden gewijzigd, hoe betrouwbaar zal dan aantoonbaar eerlijk gamen zijn?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map