Miljardair Mike Novogratz is nog lang op Bitcoin

Miljardair-investeerder Mike Novogratz gokt erop dat de aandelenmarkt op het punt staat te dalen. Wat nog belangrijker is, hij houdt stand op Bitcoin en blijft lang, wat betekent dat hij denkt dat er voldoende ruimte is voor de prijs om omhoog te gaan. Novogratz zegt dat de reden hiervoor is dat hij steeds meer digitale valuta ziet in de Verenigde Staten en Europa. Wat nog belangrijker is, hij ziet ook dat steeds meer vermogende particulieren, hedgefondsen en instellingen erbij betrokken raken dan ooit tevoren.

Novogratz zit in een kamp met veel andere investeerders die het met hem eens zijn. Afgezien van het feit dat de pandemie van het coronavirus een stevige greep op de aandelenmarkt heeft en regeringen over de hele wereld biljoenen dollars uitdelen aan stimuleringspakketten en financiële hulp om grote en kleine bedrijven te ondersteunen, is het volgende halveringsevenement van Bitcoin ongeveer een maand weg. Het betekent dat de nieuwe voorraad Bitcoin die in omloop komt, letterlijk weer in tweeën zal worden gesneden.

Waarom long gaan op Bitcoin?

Novogratz is van mening dat, net als elke andere waardeopslag, mensen het erover eens moeten zijn dat Bitcoin waarde heeft om in prijs te blijven stijgen. In een traditionele economie die wordt gesteund door fiatgeld dat wordt gecontroleerd door regeringen, wordt papiergeld slechts als wettig betaalmiddel beschouwd. In feite komt het woord fiat van een Latijnse term die vrij vertaald ‘akkoord gaan’ betekent. Dit betekent dat vanuit een fundamenteel perspectief papiergeld alleen waarde heeft omdat regeringen het er voortdurend over eens zijn dat dit het geval is. Hoewel grote mediakanalen mensen zullen laten geloven dat alles gebaseerd is op olie of goud of een ander product, is de waarheid dat het allemaal gebaseerd is op een wereldwijde overeenkomst..

Neem even de tijd om dat in de context te plaatsen van Bitcoin als een winkel van waarde. Bitcoin wordt beheerd door een grootboek dat wordt beveiligd door een netwerk van knooppunten / computers die eigendom zijn van individuele deelnemers. Iedereen kan deelnemen, en er is geen regering nodig om toezicht te houden op een wettelijke overeenkomst die het een eerlijk spel maakt. De mensen hebben zelf de touwtjes in handen.

Dit betekent dat de enige manier om te bewijzen dat Bitcoin een waardeopslag is, is dat mensen graag zo’n overeenkomst moeten aangaan. Niet zozeer met een wettelijk contract, maar met hun bereidheid om cryptocurrency te adopteren en daadwerkelijk te gebruiken.

Waar het op neerkomt is dat Novogratz gelooft dat er veel meer ruimte is om te groeien en dat steeds meer mensen cryptocurrency zullen blijven adopteren. Hij denkt duidelijk dat de pandemie van het coronavirus en de economische situatie eromheen die adoptie op de lange termijn zullen helpen stimuleren..

Dus waarom short gaan op de aandelenmarkt?

Bedenk dat medio maart, rond dezelfde tijd dat de prijs van Bitcoin kelderde tot bijna $ 3.000 USD, de S&P 500 zakte in relatief korte tijd van 3.000 punten naar bijna 2.000 punten. De S.&P 500 is in wezen een index die de aandelenkoersen van de top 500 rijkste bedrijven ter wereld koppelt. De totale waarde van de bedrijven die op deze index staan ​​vermeld, is op elk moment tussen de $ 25 en $ 30 biljoen waard. Met dat soort waardering is het gemakkelijk in te zien waarom de S&P 500 en andere indexen worden door zowel economen als investeerders bekeken wanneer ze proberen te bepalen wanneer de volgende recessie of zelfs depressie zal toeslaan.

Niet alleen dat, maar wanneer de machten in gecentraliseerde regeringen, zoals president Donald Trump, zien dat rijke bedrijven op het punt staan ​​veel geld te verliezen, willen ze de economie stimuleren met biljoenen dollars aan geproduceerde rijkdom..

Novogratz en vele andere investeerders weten dat zolang mensen in recordaantallen hun baan verliezen, het kaartenhuis uiteindelijk weer moet instorten. Wanneer een economie instort, kunnen slimme, rijke mensen zoals Novogratz door short te gaan op de markt profiteren van de neergang. Dat is tenslotte het hele punt van short selling.

De Blockchain is de Silver Lining

Net als bij elke andere investeringsbeslissing vertegenwoordigt de keuze van Novogratz een berekend risico. Maar aangezien hij een van de rijkste mensen ter wereld is, is hij een van de eerste gebruikers van cryptocurrencies en heeft hij een aanzienlijk deel van zijn nettowaarde in verschillende projecten, het is veilig om te zeggen dat Novogratz gelooft dat de blockchain jarenlang zal profiteren van de huidige toestand van de economie. en de komende jaren. Dat betekent natuurlijk dat de prijs van Bitcoin waarschijnlijk op lange termijn zal stijgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map