Italiaans referendum kan de eenheidsmunt niet laag houden – EUR / USD zet een bullish engulfing bar neer

De euro handelde tijdens de Aziatische sessie van maandag aanzienlijk lager als gevolg van het Italiaanse constitutionele referendum en de nederlaag van de pro-europremier Matteo Renzi op zondag. Deze verkoopdruk zakte snel weg, en toen investeerders het resultaat van het referendum van zich afschudden, herstelde de EUR / USD al haar verliezen al snel en eindigde de dag met een indrukwekkende bullish engulfing candle. Hier is een dagelijkse grafiek van de EUR / USD:

 

EUR / USD dagelijkse grafiek

  

De agressieve bullish candle van maandag is zeker een game-wisselaar. Deze firma sluit boven de 20-EMA is de eerste in vele weken. Ik heb maandag niet in de euro gehandeld, maar ik had graag een voortzetting van de bearish trend gezien, vooral met de rode doji-kaars van vrijdag net onder het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde. Valutahandel heeft alles te maken met het aanpassen aan de marktomstandigheden, en op dit moment kunnen we deze krachtige stijging van de EUR / USD niet negeren. Het grotere plaatje van dit pair is zeker nog bearish, en de verschillende risico’s die de eurozone bedreigen, zijn zeker niet afgenomen. Misschien zou Italië niet gemakkelijk de Europese Unie kunnen verlaten, maar Nederland en misschien enkele andere landen wel.

  

Swingtraden in de EUR / USD lijkt op dit moment niet erg aantrekkelijk. Op dit moment een shortpositie innemen kan erg riskant zijn, vooral als we kijken naar de enorme kracht van deze opwaartse beweging op maandag. Het kopen van dit paar kan ook problematisch zijn, omdat dit de heersende neerwaartse trend zou bestrijden. Scalpers en daghandelaren zouden mogelijk wat winst kunnen maken met intraday-buy-setups op dinsdag, maar dit is niet de ideale setup voor lange trades. Door intraday-transacties uit te voeren in de richting van de grotere trend, worden de kansen in uw voordeel gestapeld en worden uw kansen om wat winst te maken vergroot.

 

USD / CAD

 

De USD / CAD is de afgelopen dagen agressief gedaald. De zeer sterke olieprijs zorgde voor een gezond bod in de Canadese dollar, wat samen met een zwakke Amerikaanse dollar bijdroeg aan deze scherpe daling. De vooruitzichten voor de langere termijn zijn nog steeds optimistisch, maar op dit moment domineren sterke verkopen de kleinere tijdsbestekken. Kijk naar deze 4-uurs grafiek:

 

USD / CAD 4-uurs grafiek

  

Hier kun je zien dat de wisselkoers al veel tijd onder de 20-EMA heeft gestaan. Dit is een waarschuwing voor bullish marktspelers om voorlopig opzij te gaan. De beren moeten ook voorzichtig zijn, omdat de prijs kanaalondersteuning op de wekelijkse chart nadert, waar de grote jongens wellicht zullen ingrijpen met hernieuwde kooplust. Kijk naar deze wekelijkse grafiek:

 


USD / CAD-wekelijkse grafiek

  

Op dit moment houdt het 20-weekse exponentiële voortschrijdend gemiddelde nog steeds stand. Op de lagere tijdframes lijkt deze correctie enorm, maar als we naar deze wekelijkse chart kijken, wordt dit in perspectief gebracht. Ik moet zeggen dat het me niet zou verbazen als de prijs in de komende weken de onderkant van het kanaal zou bereiken, en het zou me ook niet verbazen als het paar zijn bullish trend binnenkort zou hervatten. Laten we naar een dagelijkse grafiek gaan:

 

USD / CAD dagelijkse grafiek

  

Voordat ik meer vertel over deze opstelling, gaan we eerst wat inzoomen op deze grafiek:

 

USD / CAD dagelijkse grafiek

  

Hier kunnen we duidelijk zien hoe de prijs deze blauwe ondersteuningszone binnendrong, maar eraf wees en erboven sloot. Hoewel dit een relatief kleine afwijzing is, heeft het toch enige betekenis vanwege het belangrijke niveau dat het heeft afgewezen. Dit zou een keerpunt kunnen zijn voor het pair voordat het weer omhoog gaat. Het zou natuurlijk erg agressief zijn om longposities te openen op dit niveau en in deze tijd, maar het kan ook erg lonend zijn. De doji-achtige kaars van maandag ondersteunt het idee van de mogelijkheid van een omkering op of nabij dit niveau.

 

Er zijn dinsdag enkele belangrijke economische gegevens uit Canada – het Ivey Purchasing Managers Index-nummer, dat om 15:00 GMT zal worden vrijgegeven.

 

AUD / USD

 

Ik voel me niet erg op mijn gemak met de opwaartse beweging van maandag in dit paar. Op de lagere tijdsbestekken is deze stijging nogal impulsief. Kijk naar deze uurgrafiek:

 

AUD / USD Uurtabel

  

Als we naar een dagelijkse grafiek kijken, ziet deze er berenvriendelijker uit, vooral omdat de kaars van maandag het 20-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde verwierp en daaronder sloot. Bekijk de volgende tabel:

 

AUD / USD dagelijkse grafiek

  

Als u handelt in de Aussie, onthoud dan dat de RBA (Reserve Bank of Australia) hun rentebesluit en renteverklaring op dinsdag om 03:30 GMT heeft. Dit kan een aanzienlijke vluchtigheid veroorzaken, dus houd rekening met deze gebeurtenis.

 

Winstgevende handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map