ISM Non-Manufacturing toont aan dat het economische herstel in de VS nog steeds aan de gang is

Het economisch herstel begon in mei en juni over de hele wereld vrij krachtig, maar sinds juli is het herstel vertraagd in Europa, maar ook op andere plaatsen. Het blijft echter sterk in de VS, ondanks alle chaos daar voor de algemene verkiezingen, die snel naderbij komen.

De ISM-indicator voor niet-productie steeg in juli, maar koelde een beetje af in augustus, en verwacht werd dat deze in september nog verder zou afkoelen, maar in plaats daarvan werd een andere stijging vorige maand, boven het pre-pandemische niveau uitkomen en de goede vorm van de Amerikaanse economie bevestigen. Toch herstelde de USD zich niet nadat dat rapport was uitgebracht; in feite werd de bok lager. Traders zijn nu meer geconcentreerd op de Amerikaanse stimuleringsrekening, die binnenkort zou kunnen worden goedgekeurd.

 

September 2020 ISM niet-fabricage-index

 • September ISM-dienstenindex 57,8 versus 56,2 verwacht
 • De ISM-dienstenindex van augustus was 56,9

Details:

 • Bedrijfsactiviteit 63,0 versus 62,4 vorige maand
 • Nieuwe bestellingen 61,5 versus 56,8 vorige maand
 • Orderachterstand 50,1 versus 56,6 vorige maand
 • Werkgelegenheid naar 51,8 van 47,9 vorige maand
 • Nieuwe exportorders 52,6 versus 55,8 vorige maand
 • Invoer 46,6 versus 50,8 vorige maand
 • Leveringen aan leveranciers 54,9 versus 60,5 vorige maand
 • Voorraadwijziging 48,8 versus 45,8 vorige maand
 • Voorraadsentiment 55,4 versus 52,5 vorige maand

De details van de enquête zijn zelfs beter dan de krantenkoppen, met zowel nieuwe bestellingen als werkgelegenheid.Opmerkingen in het rapport:

 • “De zaken zijn de afgelopen zomer redelijk stabiel gebleven; er is echter nog steeds veel onzekerheid nu we herfst en winter ingaan [en] hoe ons verkoopvolume zal zijn. ” (Landbouw, bosbouw, visserij & Jacht)
 • “Onze branche staat voor sombere vooruitzichten, aangezien de Hollywood-studio’s bijna al hun inhoud van oktober en november hebben teruggetrokken en naar volgend jaar hebben verplaatst. In combinatie met de staatsgezondheidsmandaten die onze aanwezigheid beperken, verwachten we in 2020 en 2021 met verlies te opereren. ” (Kunst & Recreatie)
 • “Werkorders verbeteren snel. Een gebrek aan beschikbare arbeidskrachten heeft een aanzienlijke invloed op ons vermogen om bestellingen uit te voeren. ” (Bouw)
 • “Als openbare staatsuniversiteit zijn onze economische prognoses afhankelijk van het feit dat onze campus open blijft en dat er studenten op de campus zijn. Momenteel zijn onze studenten op de campus, maar we hebben een kleinere voetafdruk met een afname van 25 procent in studenten die in door de universiteit verstrekte huisvesting wonen. Inschrijving daalde met 2 procent en de meeste schrijven dat toe aan COVID-19. Veel studenten kiezen ervoor om dicht bij huis te blijven en lessen bij hun plaatselijke universiteit of hogeschool te volgen. Al met al zullen onze inkomsten dit jaar lichtjes dalen, zolang onze campus open blijft. Als we studenten naar huis moeten sturen vanwege een COVID-19-uitbraak, dan zullen we een drastische vermindering van onze inkomsten ervaren. ” (Educatieve diensten)
 • “De verzekeringssector zal enige impact ondervinden van weers- en protestgerelateerde schade aan eigendommen en bedrijfsonderbrekingen.” (Financiën & Verzekering)
 • “Electieve procedures blijven op een bijna historisch niveau, zelfs met periodieke en kleine [coronavirus] pieken in de regio. Onze organisatie is aan het terugdraaien en keurt een aantal – niet alle – kapitaalprojecten goed die eerder voor dit jaar waren goedgekeurd, en beginnen zich te hergroeperen en plannen / budgetteren voor 2021. We hebben nog steeds verlof personeel in meer administratieve functies dan klinische en gedeelde diensten. die goed werken in de alternatieve werkomgevingen zullen pas (op zijn vroegst) medio volgend jaar terugkeren. Onze productiviteit blijft hoog, mogelijk hoger, dan wanneer we in onze kantoren zijn, althans voor functies met gedeelde diensten die geen problemen hebben met informatietechnologie [IT]. We beginnen een toename te zien in nabestellingen en afwijzingen van onze belangrijkste leveranciers. Het einde van het jaar brengt doorgaans meer stopzettingen en catalogusconsolidaties van leveranciers met zich mee, en naast COVID-19-productproblemen worden de middelen weer verder uitgerekt. ” (Gezondheidszorg & Sociale bijstand)
 • “Activiteitsniveau blijft stabiel, met optimistische vooruitzichten.” (Mijnbouw)
 • “Het vertrouwen van de klant sluipt terug naarmate het geloof in het einde, of misschien het temmen, van COVID-19 toeneemt; het gaat echter gepaard met een grote mate van voorzichtigheid met betrekking tot onzekerheid op de markt en een terughoudendheid om zich te binden. Verkennende gesprekken nemen toe, maar harde opdrachten niet. ” (Professioneel, Wetenschappelijk & Technische diensten)
 • “De zaken zijn sinds half juli stevig teruggekeerd, met een sterke augustus en september. Leveranciers worden echter geplaagd door uitdagingen op het gebied van doorlooptijd, gedreven door (1) voorzichtige praktijken in termen van capaciteitsopbouw, (2) aanwervingsmoeilijkheden voor degenen die capaciteit proberen op te bouwen en (3) de impact van recente orkanen in sommige regio’s. ” (Kleinhandel)
 • “Zeer goede verkooptrend in de verkoop van producten voor woningverbetering, maar er zijn uitdagingen op het gebied van marktomstandigheden, zoals beperkte oceaancapaciteit van Azië naar de VS, vertragingen in de haven en het spoor als gevolg van de COVID-19-pandemie.” (Groothandel). 
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map