Is $ 10.000 de nieuwe vloer voor Bitcoin?

De prijs van Bitcoin blijft gestaag stijgen sinds het halveringsevenement op 11 mei 2020 plaatsvond. Gezien het dieptepunt van de prijs op $ 3.100 USD aan het begin van de coronaviruspandemie, betekent het feit dat Bitcoin nu flirt met het $ 10.000-teken dat investeerders met een goede timing hebben hun investering in slechts een paar maanden al verdrievoudigd.

Zelfs met al het optimisme rond Bitcoin en alle altcoins die daarnaast in waarde stijgen, lijkt het erop dat elke keer dat digitaal goud in de buurt van $ 10.000 komt, bearish traders de prijs weer naar beneden drukken. Toch is het tijd om een ​​belangrijke vraag te overwegen: wordt $ 10.000 binnenkort de nieuwe bodem voor Bitcoin? Laten we bespreken.

Wat de markt nodig heeft om een ​​vloer van $ 10.000 te rechtvaardigen

Het feit dat Bitcoin op dit moment zelfs flirt met het $ 10.000-teken, is een miniwonder als je bedenkt wat er met de prijs gebeurt tijdens de coronavirus-pandemie. Dat gezegd hebbende, er zijn veel dingen die de markt moet zien voordat iemand $ 10.000 rechtvaardigt als de nieuwe bodem, als de nieuwe minimumprijs die we nooit meer zullen overschrijden.

Sta eens stil bij het verschil tussen de $ 3.100 en $ 10.000 prijsschommeling die tot dusver in 2020 plaatsvond. Denk nu eens aan het feit dat in december 2017, Bitcoin’s hoogste prijs ooit, de valuta flirtte met het $ 20.000-teken.

Nu het derde Bitcoin-halveringsevenement voorbij is, denken veel experts dat de grens van $ 20.000 ruimschoots binnen het bereik ligt om tegen het einde van het jaar weer te worden overtroffen. Maar er zijn ook redenen om aan te nemen dat de prijs wel eens flink zou kunnen dalen.

Het tijdelijk overschrijden van de grens van $ 10.000 is gewoon niet genoeg. Fundamenteel gezien maakt de afname van het aantal nieuwe bitcoins dat in omloop komt dankzij de meest recente halveringsgebeurtenis het in wezen 50% minder winstgevend om in de cryptomining te blijven. Dit betekent dat kleinere mijnbouwbedrijven zullen worden opgeslokt door grotere. Een dergelijke consolidatie centraliseert effectief de controle en dempt het uiteindelijke doel van Bitcoin. Om het uitwisselen van waarde voor iedereen democratisch te maken. Het betekent ook dat uw computers het netwerk ondersteunen en misschien een lagere prijs.

Meer institutionele opname

Het effect van kleinere cryptominingbedrijven die de industrie waarschijnlijk helemaal verlaten, kan betekenen dat de Bitcoin-prijs grotere institutionele investeringen nodig heeft om te stabiliseren boven $ 10.000. Recent nieuws suggereert dat zelfs instellingen die voorheen bearish waren over Bitcoin, het serieus beginnen te nemen als een manier om de markt af te dekken en ook als een manier om hun bestaande bedrijfsmodellen te beschermen..

Een voorbeeld hiervan is J.P. Morgan. CEO Jamie Dimon was zeer uitgesproken over het feit dat de prijsstijging van Bitcoin in 2017 niets meer was dan een speculatieve zeepbel en dat de cryptocurrency bijna geen intrinsieke waarde heeft. Nog recenter lijkt de bank het legitiem te noemen en het valt bijna niet te ontkennen dat op een gegeven moment elke grote bank die zich bedreigd voelt door digitale valuta geen andere keus heeft dan in te kopen in de branche..

Aangezien dergelijke banken toegang hebben tot grote hoeveelheden liquiditeit, zou het logisch zijn om groots te gaan met digitale valuta’s en te profiteren van elke kans die er is om te profiteren.

Hoewel de meeste regeringen, banken en grote investeringsbedrijven maar al te graag met hun eigen digitale valuta op de proppen komen als een manier om consumenten ervan te overtuigen dat hun digitale token net zo goed is als Bitcoin of een andere echt gedecentraliseerde valuta, is de waarheid allemaal die kiezers zullen uiteindelijk blockchains moeten kopen die niemand bezit. Consumenten die slim genoeg zijn om in te zien dat ze nu moeten instappen.

Wat gokkers kunnen doen om de vloer van Bitcoin te ondersteunen

Hoewel de gemiddelde cryptogokker waarschijnlijk geen walvis is met miljoenen dollars, is er een manier waarop de gokgemeenschap kan helpen de prijzen van digitale valuta op te krikken. Dat is aan de tafels in plaats van inzetten. Miljoenen dollars aan goktransacties worden dagelijks uitgewisseld op het Bitcoin-netwerk en andere blockchains zoals Ethereum en Tron om er maar een paar te noemen.

Met prijzen die waarderen zoals ze zijn, is er geen betere tijd dan nu om aan tafel te gaan. Zelfs gokkers die verliezen op een weddenschap zouden in staat moeten zijn om op lange termijn te winnen met prijsstijging, zolang de goede ouderwetse bankroll intact blijft.


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector