Hoe verschillende marktstructuren te begrijpen

Heeft u ooit een forex-strategie verhandeld die tot een bepaald punt erg goed presteerde en daarna een aanzienlijke terugval kreeg? Er zijn een paar dingen die elke handelaar moet weten over hoe hij kan inschatten wat er op de markten gebeurt. Als u een nauwkeurig onderscheid kunt maken tussen de verschillende marktstructuren, neemt u slimmere handelsbeslissingen en bent u natuurlijk veel winstgevender.

 

Verschillende marktstructuren

Er zijn in principe drie richtingen waarin een markt kan bewegen: omhoog, omlaag of zijwaarts. De op- en neergaande bewegingen zijn trends en de zijwaartse bewegingen worden bereiken of fasen van consolidatie genoemd. In dit artikel zullen we ons concentreren op het omgaan met de verschillende soorten up- en downtrends. Als u uw vaardigheden op het gebied van bereikhandel wilt aanscherpen, heb ik een heel artikel aan dit onderwerp gewijd: Pips uit bereikgebonden markten trekken.

 

Trends

Een trending-omgeving is meestal waar jij en ik het meeste geld mee kunnen verdienen. Het verhandelen van echt sterke trends is normaal gesproken niet zo moeilijk, maar toch verliezen veel handelaren geld in sterke trending-omstandigheden omdat ze niet weten hoe ze een goed onderscheid kunnen maken tussen de verschillende soorten trends. Ze weten ook niet hoe ze moeten profiteren van de verschillende trendstructuren die ze tegenkomen.

 

Niet-vluchtige trends

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste trendstructuur om te verhandelen. Hier is een voorbeeld van een niet-vluchtige trend:

Hoe begrijp je 1USD / JPY dagelijkse grafiek (2014)

Merk op dat de markt in deze periode geen noemenswaardige terugval heeft geleden. We zien veel grote blauwe (bullish) kaarsen met een paar kleine rode (bearish) ertussen. Het is duidelijk dat de kopers niet veel weerstand kregen van de verkopers. De prijs lag boven het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde en het 20-dagen exponentiële voortschrijdend gemiddelde, wat bevestigde dat de markt inderdaad in een opwaartse trend zat. Alleen al in deze chart won de USD / JPY meer dan 700 pips.

Wanneer we op deze manier sterke bullish trends tegenkomen, krijgen we vaak geen diepe retracements waar we ‘de dips’ kunnen kopen. Sommige swingtraders nemen bijvoorbeeld graag vermeldingen op het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde wanneer de prijs daarop terugkeert. Als we deze grafiek bekijken, zien we dat de prijs niet eens in de buurt van dit voortschrijdend gemiddelde kwam. Gedurende 36 handelsdagen raakte de prijs de 20-EMA niet (u ziet echter slechts 32 van deze dagen in deze grafiek). En toen de prijs uiteindelijk naar dit voortschrijdend gemiddelde daalde, brak het er dwars doorheen en daalde bijna 300 pips. Natuurlijk was er tegen die tijd al een belangrijke structurele verandering opgetreden, en een slimme swingtrader zou niet lang op de 20-EMA hebben gestaan..

Daarom kan het gebruik van breakout-strategieën in veel gevallen meer lonend zijn dan bijvoorbeeld wachten op pullbacks naar de 20-EMA (op de daily chart). Handelaren die liever dips kopen dan breakouts te verhandelen, kunnen overschakelen naar een lager tijdsbestek om te zoeken naar geschikte retracements om te handelen, maar voordat we dit onderzoeken, laten we eens kijken hoe we breakouts kunnen verhandelen in sterk trending, niet-vluchtige omgevingen:

Hoe begrijp je 2USD / JPY dagelijkse grafiek (2014)


Misschien heb je nog nooit van een geschoren reep gehoord. Een bullish shaved bar is een kaars die sluit bij, of heel dicht bij zijn high. Ik gebruik normaal gesproken discretie bij het filteren van geschikte geschoren staafjes, maar als je niet zeker weet of een kaars in aanmerking komt als een geschoren staaf of niet, kun je werken aan een afsluiting die binnen de top 5% van het totale bereik van de kaars valt (voor een kaars). bullish geschoren bar).

Laten we als eenvoudig voorbeeld een bullish candle nemen met een bereik van 100 pips. De sluiting van deze kaars zou binnen 5 pitten van zijn hoogte moeten zijn. Met bearish geschoren staven werkt het gewoon andersom: de sluiting moet heel dicht bij het dieptepunt van de kaars zijn.

Dus hoe zouden we de handel in geschoren repen aanpakken? Een heel eenvoudige manier om deze krachtige kaarsen te verhandelen, is door een transactie in te voeren wanneer de prijs het hoogtepunt van een bullish shaved bar of het dieptepunt van een bearish shaved bar breekt. Uw stop loss kan net onder het dieptepunt van een bullish shaved bar worden geplaatst, met een winstdoelstelling die gelijk is aan uw stop loss-afstand. Dit geeft u een beloning-risicoverhouding van 1: 1. U kunt natuurlijk verschillende stoploss- en winstparameters gebruiken; dit is slechts een manier om geschoren repen te verhandelen.

Het is echt belangrijk om alleen geschoren repen te verhandelen in de richting van sterke, niet-volatiele trends. Er zijn andere toepassingen voor het verhandelen van geschoren repen, maar deze vereisen meer vaardigheid en de samenvloeiing van verschillende andere factoren.    

U zult in deze grafiek opmerken dat er twee of drie geschoren staafjes zijn die vrij klein zijn. Als een geschoren reep te klein is, ruil ik deze niet graag. De kleinste (vierde van links) heeft een bereik van ongeveer 22 pips, wat betekent dat de stop loss op deze transactie ongeveer 22 pips zou zijn. Dit is een echt krappe stop-loss die niet geschikt zou zijn voor alle handelaren. Desalniettemin zou deze handel perfect zijn verlopen, net als alle geschoren baropstellingen in dit voorbeeld. Als u bij elk van deze setups één procent van uw account op het spel had gezet, zou u in ongeveer 31 handelsdagen een behoorlijke winst van 7% hebben gemaakt..

Deze methode om geschoren staven op een dagelijkse grafiek te verhandelen, is slechts een van de vele manieren om breakouts te verhandelen. Misschien zullen we in toekomstige artikelen meer breakout-strategieën onderzoeken, maar laten we nu eens kijken hoe we de oppervlakkige retracements die te vinden zijn in sterke, niet-vluchtige trends, kunnen verhandelen:

Hoe begrijp je 3USD / JPY 4-uurs grafiek (2014)

Deze 4-urige grafiek vertegenwoordigt dezelfde periode die wordt weergegeven in de dagelijkse grafiek die we zojuist hebben onderzocht. De ondiepe retracements die niet in de buurt kwamen van de 20-EMA op de daily chart, werkten eigenlijk perfect samen met de 20-EMA op de 4-hour chart. Als u nu lange inschrijvingen op deze 20-EMA had gemaakt met een stop loss van 50 pip en een target van 100 pip (slechts een voorbeeld), zou u een heel goed rendement hebben behaald, net als het verhandelen van de geschoren balken op de daily chart. Als u meer bevestiging wilt dan alleen een terugkeer naar de 20-EMA, kunt u candlestick-triggers zoals pinbars gebruiken om uw invoer verder te optimaliseren..

Dus hoewel we geen zinvolle pullbacks op de daily chart tegenkwamen, waren we in staat om de ondiepe retracements die we op de 4-hour chart zagen met groot succes te verhandelen..

In sterke niet-volatiele trends kunnen we onze invoer vaak verfijnen door een of twee tijdframes lager te schakelen en vervolgens te observeren hoe de prijs reageert op bepaalde voortschrijdende gemiddelden, zoals de 20-EMA, die mijn favoriet is..

 

Vluchtige trends

Voor vluchtige trends is doorgaans wat meer vaardigheid vereist om te handelen. De scherpe pullbacks die optreden bij volatiele trends kunnen uw stop loss snel wegnemen als u op het verkeerde moment invoert, vooral wanneer een slechte instap wordt gecombineerd met een te krap stop loss..

Laten we eens kijken naar een grafiek van de GBP / JPY:

Hoe begrijp je 4GBP / JPY dagelijkse grafiek (2009)

Kunt u het verschil zien tussen deze grafiek en de USD / JPY daily chart? Er is een duidelijk verschil in de structuur van deze twee uptrends. Je kunt in deze grafiek zien dat de retracements veel krachtiger zijn dan bij het USD / JPY-voorbeeld. Het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde wordt vaak bezocht en de prijs wordt er zelfs meerdere dagen onder verhandeld.

Het is niet moeilijk in te zien dat het in dit geval veel lucratiever zou zijn om retracements te verhandelen dan breakouts. Ik heb het niet over het verhandelen van een uitbraak van de high van een signaalkaars die zich onderaan een retracement bevindt (wat een goede manier is om retracements te verhandelen), maar het verhandelen van breakouts terwijl de wisselkoers naar nieuwe hoogtepunten duwde, wat zou zijn geweest verre van de ideale methode in dit geval.

In dit voorbeeld van de GBP / JPY werden de koopjes gevonden bij de 20-EMA en daaronder. Als u in deze regio lange transacties was aangegaan, zou het gemakkelijk voor u zijn geweest om een ​​behoorlijk mooie winst te maken. Laten we inzoomen en de signaalkaarsen onderzoeken die zijn gemarkeerd met de paarse pijlen:

Hoe begrijp je 5GBP / JPY dagelijkse grafiek (2009)

Hoewel niet de enige, boden deze drie signaalkaarsen uitstekende mogelijkheden om long te gaan. Van deze drie vind ik de blauwe kaars (eerste kaars) het leukst. Bij deze specifieke kaars werd de inschrijving genomen tegen de slotkoers van de kaars. Als u op zoek bent naar koopmogelijkheden, helpt het als de signaalkaars een sterke close en een groot bereik heeft zoals deze.

De twee andere signaalkaarsen hadden kunnen worden verhandeld met doorbraakopdrachten die zouden zijn gekocht toen de prijs de hoogste waarde van deze kaarsen overschreed. Zoals u kunt zien, bevinden de stopverliezen zich onder de dieptepunten van de signaalkaarsen.

Ik heb geen take-profitniveaus op deze grafiek uitgezet, maar de conservatieve handelaar zou hebben gestreefd naar een doel van tweemaal de stop loss-waarde. Alle drie deze transacties hadden echter een beloning / risicoverhouding van 4: 1 of beter kunnen behalen.

Het is belangrijk op te merken dat deze drie inzendingen zijn genomen in de buurt van de recente swing-dieptepunten en NIET in de buurt van de recente swing-highs. Je zult ook merken dat ze dicht bij de 20-EMA werden genomen, die redelijk goed werk deed als dynamische ondersteuning.

Onthoud dat er andere tools zijn die u kunnen helpen bij het verfijnen van inzendingen in vergelijkbare marktomstandigheden, waarvan trendlijnen, kanalen en oscillatoren er maar een paar zijn..

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat u in een volatiele markt moet proberen laag te kopen en hoog te verkopen als de trend omhoog gaat, en hoog moet verkopen en laag moet kopen als de trend daalt. Achtervolg de prijs niet, wacht tot deze bij u terugkomt. Als je de prijs najaagt in een volatiele markt, keer je de kansen tegen jezelf.

Heeft u het momenteel moeilijk om op de markten te handelen? Misschien is het tijd dat u onze forex-signalen uitprobeert. We verhandelen niet alleen de forexmarkt, maar we bieden ook uitstekende Nikkei, ruwe olie en gouden signalen. U kunt kiezen tussen gratis signalen of onze premium signalen.

“Bij handelen draait alles om observatie.” Veel plezier met handelen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector