Hoe handel je recht door politieke instabiliteit en andere triggers van volatiliteit – winstgevend

Denk je dat het mogelijk is dat financiële markten op een perfect berekende en wetenschappelijke manier reageren wanneer ze worden gebombardeerd met gebeurtenissen als oorlogen, presidentsverkiezingen, politieke en economische herschikkingen (bijv. De Brexit), aanpassingen aan het monetair beleid, recessies, depressies, en andere belangrijke katalysatoren? Natuurlijk niet.

Allereerst is het veel te ingewikkeld om de exacte reële waarde van een specifiek financieel instrument te berekenen nadat een belangrijke gebeurtenis de huidige waarde begint te veranderen. Ten tweede zijn mensen emotioneel en gedragen ze zich vaak irrationeel. Mensen maken rekenfouten, dragen de lasten van ziekte, stress en vermoeidheid, worden sterk beïnvloed door angst en hebzucht, maar we gaan door. Markten zijn onvolmaakt en zullen altijd onvolmaakt zijn.

Hoewel markten, zoals de contante valutamarkt, de politiek en economie nooit precies zouden kunnen weerspiegelen, beweegt de markt zich vaak in de richting die past bij de specifieke gebeurtenis. We zien bijvoorbeeld vaak dat de valuta van een land sterker wordt wanneer het de rente verhoogt. Dit is een typische ‘leerboek’-marktreactie.

Een ander voorbeeld is toen de Britten in juni 2016 stemden om de Europese Unie te verlaten. Iedereen wist dat het pond aanzienlijk zou verzwakken als de Britten zouden stemmen om te vertrekken. Dit is precies wat er gebeurde – Sterling verloor in 9 dagen ongeveer 13% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Bekijk deze dagelijkse grafiek van de GBP / USD:

Hoe u rechtdoor kunt handelen 1

GBP / USD dagelijkse grafiek

Dat vertaalt zich in een verlies van ongeveer 1900 pips. Natuurlijk bleef het pond sindsdien waarde verliezen en wordt het momenteel verhandeld op 1.24723, wat meer dan 15% lager is dan de dag vóór de Brexit-stemming..

Er zijn veel andere voorbeelden van gevallen waarin de specifieke katalysatoren de FX-markt en andere markten op een volkomen logische manier beïnvloedden. We kunnen zeker redeneren dat er vaak evenementen zijn die met succes kunnen worden verhandeld door als het ware een fundamentele benadering te gebruiken. Het probleem is dat de markt vaak niet reageert op gebeurtenissen zoals we dat verwachten. Of soms beweegt het in de verwachte richting, maar lang niet zo agressief als verwacht. Handelen vanuit een puur fundamenteel analyseoogpunt is riskant.

Een ander probleem met een puur fundamentele benadering is de uiterst belangrijke factor van marktpositionering, of de ‘prijsbepaling’ van een specifiek evenement (of evenementen) lang voordat het daadwerkelijk plaatsvindt. Zie je, veel institutionele marktspelers zijn hierin experts. Ze volgen zorgvuldig de politieke en economische situatie van bepaalde landen, analyseren nauwgezet economische indicatoren om veranderingen in inflatie, bruto binnenlands product (bbp), internationale en lokale handelsaantallen en andere gebeurtenissen op te pikken om toekomstige economische groei te voorspellen.

Ze beschouwen ook het begrotingsbeleid en de retoriek van centrale bankiers om hen bij hun schattingen en berekeningen te leiden. Daarna, na veel analyse, zetten ze deze kennis om in daden door bepaalde instrumenten te kopen of verkopen in afwachting van wat er hoogstwaarschijnlijk in de toekomst zal gebeuren. Het effect is dat wanneer een bepaalde belangrijke gebeurtenis plaatsvindt, de uitkomst vaak al is ‘ingeprijsd’ door de meeste grote jongens, of de institutionele spelers, die de markten echt in beweging brengen. Voorbeelden zijn overheden, centrale banken en hedgefondsen.

Dit is waar detailhandelaren vaak geld verliezen. Ze anticiperen op een bepaalde gebeurtenis, zoals een rentebesluit, met het idee dat de valuta van een bepaald land zeker sterker zal worden als de centrale bank de rente verhoogt. Dit is tenslotte iets dat we vaak zien en ook wat de leerboeken suggereren, is het niet?

Laten we als voorbeeld het FED-rentebesluit van deze maand nemen (15 maart 2017). Iedereen wist dat de kans op een renteverhoging bijna 100% was. Ik vraag me af hoeveel traders in de dagen en uren voorafgaand aan het evenement in longposities in dollar waren, in afwachting van een machtige bull run.

Zoals verwacht wandelde de FED. De Amerikaanse dollar verzwakte echter aanzienlijk toen de beslissing werd onthuld. Hoe kan dit zo zijn? Is het niet de bedoeling dat een valuta stijgt als er een renteverhoging is? Hierdoor kwamen veel traders aan de verkeerde kant van een impulsieve daling van de dollar. Bekijk deze uurgrafiek van de USD / JPY:

Hoe u rechtdoor kunt handelen 2

USD / JPY-uurgrafiek


Zoals u kunt zien, werd de Amerikaanse dollar overweldigd door het goede nieuws van een renteverhoging (niet wat u normaal zou verwachten).

De handelaren die zich hadden gepositioneerd voor de sterkte van de Amerikaanse dollar, zagen niet in dat deze renteverhoging al ‘ingeprijsd’ was lang voordat deze daadwerkelijk plaatsvond. Technisch gezien had de dollar niveaus bereikt waarop at behoorlijk overgewaardeerd was. Toen de nieuwe rente werd vrijgegeven, profiteerden de slimme handelaren hiervan en verkochten de dollar agressief.

 

Reageren versus voorspellen

Een essentieel ingrediënt van succesvol handelen is observatie! Dit is veel praktischer en haalbaarder dan proberen marktbewegingen te voorspellen. Ja, we moeten vooruit kijken en de mogelijkheid van bepaalde uitkomsten onderzoeken, maar we moeten dit op een realistische en proactieve manier doen. Dit is waar technische analyse van het grootste belang is.

Laten we dit FED-rentebesluit als voorbeeld nemen. De handelaren en investeerders die verliefd werden op een stijgende dollar, en koppig vasthielden aan hun bullish vooringenomenheid, werden tijdens het proces verbrand..

De goed geïnformeerde handelaren behandelden de gebeurtenis daarentegen op een voorzichtige manier. Ze wisten dat ze hier voorzichtig moesten zijn en waarschijnlijk hebben ze eerst de prijsactie geobserveerd en geanalyseerd voordat ze de markt betraden. Als ze in Amerikaanse dollarposities hadden gezeten die tot de release leidden, zouden ze maatregelen hebben genomen om hun risico te verminderen of te elimineren. Laten we nogmaals naar een uurlijkse grafiek kijken en zien hoe deze gebeurtenis had kunnen worden verhandeld reageren op de prijsactie die het gevolg was van de release, in plaats van te proberen voorspellen de reactie van de markt vóór de tijd. Laten we een beetje uitzoomen …

Hoe u rechtdoor kunt handelen 3

USD / JPY-uurgrafiek

Laten we zeggen dat we dit evenement heel zorgvuldig wilden benaderen en gewoon de prijsactie die volgde, willen verhandelen met behulp van technische analysetechnieken. In dit voorbeeld zouden we pas ongeveer twee dagen na de release zijn binnengekomen door een langzaam stochastisch crossover-signaal te gebruiken. Dit zou alle directe risico’s die dit tariefbesluit (en de FOMC-persconferentie) met zich meebrachten, hebben geëlimineerd. Zie je, de FX-markt is vaak extreem volatiel tijdens evenementen als deze, en direct erna. Vaak maakt de markt grillige, schokkerige bewegingen die u gemakkelijk uit uw transacties kunnen schudden. Wanneer dergelijke gegevens worden vrijgegeven, is de liquiditeit meestal erg dun, wat een gevaarlijke omgeving creëert om in te handelen. Op het moment van een dergelijke publicatie, en onmiddellijk daarna, wordt de spread normaal gesproken aanzienlijk groter, wat zeer ongewenst is..

Door eerst te wachten tot een instrument zijn ware directionele intentie onthult, kunnen we echt goede transacties aangaan die worden ondersteund door solide bevestiging. Zoals u in de bovenstaande grafiek kunt zien, wees de langzame stochastische indicator op een aantal echt goede verkoopmogelijkheden die gemakkelijk te gebruiken waren zonder de stress en druk van het nemen van de snelle beslissingen van nieuwshandel.

Deze aanpak zou je ook voldoende tijd hebben gegeven om de situatie op verschillende tijdsbestekken te analyseren, waarvan het dagelijkse tijdsbestek erg belangrijk is. Laten we eens kijken wat er in de dagelijkse grafiek is gebeurd:

Hoe u rechtdoor kunt handelen 4

USD / JPY dagelijkse grafiek

Hier kunt u zien dat de kaars die op de dag van de koersbeslissing is gedrukt, een indrukwekkend bereik heeft en ook dicht bij zijn laagste punt is gesloten. Een andere factor die hier in overweging moet worden genomen, is de locatie van deze krachtige bearish candle. Het opende ver boven het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde en sloot er ver onder. Hadden we meer bevestiging nodig dan deze sterke bearish candle? Je zult merken dat het paar na deze grote, beslissende dag zes opeenvolgende dagen bleef dalen.

Laten we eens kijken naar een ander voorbeeld van waar ‘Reageren’ was een veel veiligere en effectievere aanpak dan ‘Voorspellen’. Deze keer kijken we naar een politieke katalysator die voor een enorme volatiliteit zorgde, niet alleen op de forexmarkt maar ook op andere markten, zoals de aandelen- en grondstoffenmarkten. Benieuwd nog?

Hoe u rechtdoor kunt handelen 5

USD / JPY dagelijkse grafiek

Sommigen van jullie zullen deze prominente kaars herkennen. Ja, je raadt het al – het effect dat vorig jaar werd veroorzaakt door de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Als je deze dagelijkse kaars met zijn indrukwekkende bereik van ongeveer 465 pitten bekijkt, zul je merken dat hij een zeer lange neerwaartse lont (schaduw) heeft. Dit vertelt ons dat er op die dag een enorme vluchtigheid was. De kaars ging open en handelde ongeveer 395 pitten lager. Het maakte toen een scherpe omkering en steeg 465 pips naar zijn hoogtepunt, waarna het ongeveer 21 pips teruggaf om een ​​behoorlijk sterke afsluiting van de dag af te drukken. Dit is hoe het eruit ziet op een uurgrafiek:

Hoe u rechtdoor kunt handelen 6

USD / JPY-uurgrafiek

Indrukwekkende prijsactie, nietwaar?

Laten we teruggaan naar manieren om op deze manier met enorme vluchtigheid om te gaan. Onthoud dat we manieren overwegen om ons risico te verkleinen en onze kansen op succes te vergroten door reageren op de prijsactie die we tegenkomen, niet op wat we via het nieuws horen, of wat iedereen verwacht dat er zal gebeuren, enz.

U wilt uzelf niet vooraf positioneren in evenementen zoals deze presidentsverkiezingen. Je zou kunnen redeneren dat je een boot vol geld had kunnen verdienen als je de USD / JPY kocht op de dag van de verkiezingen, net voordat de resultaten definitief werden. Dat klopt, je hebt misschien een moord gepleegd, maar waarschijnlijk niet. Weet u dat u uit uw positie zou zijn gestopt als u een stop loss had gebruikt die kleiner was dan 312 pips? Dat is als je het geluk had om tegen het dieptepunt van de dag te kopen. Als u op het hoogtepunt van de dag had gekocht, zou uw stop loss minstens 392 pips vanaf uw invoer moeten zijn geweest. Dus we kunnen tot de conclusie komen dat zeer weinig handelaren die zich vlak voor de verkiezingen vooraf in longtransacties hadden gepositioneerd, overleefden de massale uitverkoop die vroeg op 19.11.2017 volgde. Zie je, het is abnormaal om een ​​stop loss te gebruiken tussen 300 en 400 pips op de USD / JPY. Traders gebruiken meestal geen stopverliezen breder dan 100-200 pips op dit pair.

Hier is hoe je deze opstelling had kunnen nagelen. Laten we teruggaan naar het dagelijkse diagram:

Hoe u rechtdoor kunt handelen 7

USD / JPY dagelijkse grafiek

Als u deze extreem volatiele handelsdag (die u zou moeten hebben) zou vermijden en de volgende dag lang zou ingaan toen de high van deze volatiele dag werd doorbroken, zou u in een prachtige transactie zijn beland.!

Een goed niveau voor het stopverlies zou zijn geweest bij de 50% retracement van het bereik van de signaalkaars. Als we een kaars tegenkomen met zo’n lange lont (393 pitten!), Willen we geen stop loss onder het dieptepunt van de lont plaatsen. Dit zou de stop loss ongelooflijk breed maken, wat het laatste is dat u zou willen doen. Als je dat had gedaan, zou je stop loss maar liefst 469 pips zijn. Het plaatsen van een stop loss bij de 50% retracement halveert de stop loss-afstand en stelt u in staat om de dubbele positie te gebruiken en toch hetzelfde percentage van het eigen vermogen van uw account te riskeren. Met een dubbele lotgrootte zou uw winst twee keer zo snel zijn geëscaleerd in vergelijking met de grotere stop-loss-optie. U had ook een veel betere risico-opbrengstverhouding kunnen bereiken met de strakkere stop-loss.

U zult zien dat in dit voorbeeld het stopverlies onder het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde wordt geplaatst. Dit voortschrijdend gemiddelde biedt vaak uitstekende dynamische ondersteuning in een sterke uptrend, daarom helpt het om het tussen de marktprijs en uw stop loss te hebben.

Wanneer u kleinere afwijzingskaarsen verhandelt dan in dit voorbeeld, zou u normaal gesproken een stop loss onder het dieptepunt van de lont plaatsen. Dit is de meer conservatieve manier.

Dus hoe zit het met een doelwit? Welnu, met zo’n prachtige bullish afwijzingskaars als deze, zou je gemakkelijk kunnen mikken op drie tot vier keer de afstand van je stop loss. In dit geval maakte het pair een geweldige serie van 1270 pips voordat het lager corrigeerde. Dat is 5,4 keer de afstand van uw stop loss. Een conservatief doel zou 2-3 keer de afstand van uw stop-loss zijn geweest. Onthoud dat er veel verschillende manieren zijn om uw doelen te beheren en uw stopverliezen te volgen. We zullen dit echter op een andere dag bespreken.

Rechtstreeks handelen 8

USD / JPY dagelijkse grafiek

In deze grafiek is het doel gesteld op 705 pips, wat 3 keer de afstand van het stopverlies is.

 

Wees voorbereid op meer vluchtigheid

Op dit moment overschaduwt de donkere Brexit-wolk de Britse economie. Theresa May is van plan om artikel 50 op woensdag 29 maart in werking te stellen. Hiermee wordt het tweejarige uitstapproces van het VK in gang gezet.

Een groot deel van de Brexit is al ‘ingeprijsd’ door marktpartijen. Desalniettemin zal de weg voorwaarts waarschijnlijk hobbelig zijn met veel verhandelbare marktactie. Enerzijds weegt het Brexit-thema op het pond, en anderzijds ondersteunen de vooruitzichten op hogere inflatie in het VK het (de Bank of England zou deze stijging van de inflatie moeten opvangen door de rente te verhogen, wat op zichzelf ondersteunt het pond).

Ondertussen heeft de nieuwe Amerikaanse president, Donald Trump, het potentieel om de markten op elk moment op zijn kop te zetten. Zijn agressieve aanpak bij het leiden van de VS houdt marktspelers scherp.

Laten we de problemen van de eurozone niet vergeten. De interne markt is bezig een van zijn belangrijkste leden (het VK) te verliezen. Als sommige van de andere leden dezelfde route zouden volgen, zou dit wegen op de economische efficiëntie en de onderliggende coöperatieve kracht van de regio.

 

Ten slotte

Of we nu te maken krijgen met politieke gebeurtenissen op hoog niveau, belangrijke beleidsbeslissingen van centrale banken of serieuze economische gegevens, we kunnen het beste uit elke situatie halen door observeren de prijsactie die het resultaat is van deze katalysatoren. Bij gebeurtenissen die een risico op extreme volatiliteit met zich meebrengen, helpt het om opzij te blijven totdat de aanvankelijke volatiliteit afneemt voordat u uw handelsbeslissingen neemt.

Veel van de grote marktspelers die de capaciteit hebben om de markten daadwerkelijk te verplaatsen, nemen normaal gesproken voldoende tijd om een ​​bepaalde situatie goed te analyseren voordat ze ernaar handelen. Wees niet gehaast om in een ruil te stappen. Wacht op de juiste gelegenheid om zich te presenteren.

Neem ten slotte niets als vanzelfsprekend aan als het gaat om wat de marktreactie zou moeten zijn, of wat het normaal is als ‘dit’ of ‘dat’ gebeurt. De prijsactie laat zien wat er echt aan de hand is.

Veel plezier met handelen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector